Хипоспадия - тема 2

• 78 053
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Аз се поразчетох, за телк-овете. Наистина може да се кандидатства с хипоспадия, обаче я има и тънката страна, че може и да не дадат 50 процента инвалидност, а например 40 , или по малко, при което се изпуска помощта(пенсията). Значи изцяло зависи от лекарите в комисията. Може и да не дадат 50 процента.

# 466
В отделението "Урология" майката не заплаща престоя си /в педиатрията се заплаща/.                         

# 467
В какъв смисъл в педиатрията се заплаща. Нали за хипоспадия се лежи в урологията. Или аз нещо съм изпуснала пак?

# 468
В какъв смисъл в педиатрията се заплаща. Нали за хипоспадия се лежи в урологията. Или аз нещо съм изпуснала пак?
Да лежи се в урологията на Токуда. Майката не заплаща за престоя си като придружител на детето. Който е решил да оперира в Токуда, е хубаво предварително да говори с Такова, за това каква е възможността да сте в самостоятелна стая и трябва ли да я плащате допълнително. Преди 2г когато аз оперирах Михаил, бебетат и малките деца се настаняваха във самостоятелни стаи без това да изисква допълнително заплащане. Т.е цената на операцията е 300 лв, и това е всичко което се заплаща. Сега обаче, имат нови нареждания така че това предварително го уговорете с д-р Такова.

# 469
Да, де , ама понеже се споменава "педиатрия", за това питам.  А някой дали би казал подробности за пирогов.

# 470
В телк първоначално се подават направлението от личния лекар,копие от епикризата от родилния дом,където пише диагнозата и копие от акта за раждане на детето.
На следващата седмица още получих писмо със списък на необходимите документи и след три седмици ни беше назначена датата.Оправихме се много бързо с всичко.
А има ли мами от Пловдив ,които вече са минали операцията?Ние сме при доц.Йонков,похвалиха го, че е най-добрия в тази област......

# 471
От социалните казаха,че ще ме викат в закрила на детето,знаете ли защо?На проверка у нас ще идват ли?

# 472
  • Варна
Най вероятно няма да дойда във вас от социалните, поне в нас не дойдоха а просто се обадиха по телефона и задавах въпроси.... какво му има на детето, къде живеем, работим ли и такива неща.

# 473
dany0805здравей,
сигурно няма да ти хареса това, което ще напиша, но според мен д-р Йонков не е добър избор. Нито той, нито д-р Стефанова. Като чета из форума явно е масова практика да казват, че пишока с лека козметична операция ще се оправи. Поради тази причина и аз не осъзнавах, че нещата не са толкова елементарни.
Споменът ми от д-р Стефанова е, че когато малкия беше на 6м и отидохме на преглед при нея, тя ни "прегледа" на фотьойла в кабинета и. Според мен това беше изключително несериозно и държанието и беше доста грубо. Така уж чрез връзки отидохме при д-р Йонков, според който, това не било сложно но след 4 операции през 6 месеца щял да го оправи, обаче било рано. Трябвало да чакаме малкия да стане на 3 години и тогава да започнем. Навсякъде било така. И ние чкахме и притесненията ни нарастваха всеки ден. За негово нещастие и мое щастие той си счупи, мисля че крак беше, и излезе в дълъг болничен и на мен ми писна да чакам. Започнах да ровя по форумите и така попаднахме в Пирогов при д-р Момчилов, който да е жив и здрав, но след 3 операции все още бяхме с фистула. Отказахме се и от него и отидохме в Токуда при д-р Такова. Засега всичко се развива нормално, дай боже. Бях се притеснила, защото малкия се разболя зимата и се появи капка. Когато пишка капваше една или две. Сега е здрав и няма капка, но ако пак се появи ще отидем на консултация отново. Ако трябва да се прави нещо дано да е само с един или два шева и да е минимално. Аз май много надълго обяснявам, затова спирам.
Съвета ми е да се консултирате с колкото се може повече доктори и тогава да вземете решение.
Пожелавам ви успех!

# 474
От социалните казаха,че ще ме викат в закрила на детето,знаете ли защо?На проверка у нас ще идват ли?
спокойно, това е рутинна процедура. Нас и са ни викали, и са идвали в къщи. Но при мен две от децата ми са с телк, и са преосвидетелствани. Обикновено викат на мясно, но се е случвало и в къщи да идват. На базата на тяхен доклад, се отпускат допълнителни интеграционни пари - за лекарства, транпорт , балнеолечение и диетично хранене.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 13:32 от marychery

# 475
Да, де , ама понеже се споменава "педиатрия", за това питам.  А някой дали би казал подробности за пирогов.

Здравей! В Пирогов, в обикновена стая с 4 легла за децата(кошарки) не се заплаща престоя. Но имаш избор и да избереш в стая лукс, която се заплаща по 40лв. на ден,(това е стая с две големи легла), но ако има и други в стаята може да платиш и по 20., това е твърде относително. Хипоспадиите обикновено ги държат 6-7 дни, това е мое наблюдение.

# 476
Първо-мнооого благодаря , че така отзивчиво ми отговаряте, мили мамчета. Simple Smile. Иии второ-пак имам въпрос.  Simple SmileИма ли мами които не са заплащали за избор на лекар при операциите. А са оставили , който се падне. И по принцип, може ли да се разчита че и така ще се свърши качествено работата, или евентуално и някой студент може да се пробва в такъв случай и да окепази детето. Ако има-доволни ли са. Моля споделете. Май като гледам всички са с избор на лекар...

# 477
Благодаря ви за бързите и изчерпателни отговори.
Наистина само при доц.Йонков сме били,но ни го препоръча позната сестра от детска хирургия.
На първата операция за разширяване на дупчицата от където пишка всичко мина безпроблемно,всички бяха много мили,но има една подробност-бяхме във ВИП стая и свекърва ми направи 100лв дарение.
Всеки път като ходя при доцента,винаги е много мил и ми обяснява подробно.Не ми е намеквал за пари.

# 478
А като чета,забелязвам че всичките казвате,че операцията е скъпа-за какво точно се плаща?За избора на екип ли?На първата операция на нас никой не ни поиска никакви пари,освен за стаята 30 лв на ден и дарението.....

# 479
baz ние също сме били винаги с избор на екип в Пирогов, в стаята имаше майка с момиченце от ромски произход и те не бяха с такъв избор. Бяха 1 седмица преди нас дошли и ги оперираха 2 дена след нас. Момиченцето беше с някакъв проблем на пикочния мехур. Общо взето когато намериха време между платените им операции с този така наречен избор я вместиха и нея. Ние когато отидохме за първи път в Пирогов много деликатно ни намекнаха, че ако не сме с избор на екип, който е на смяна той ще оперира детето. За студенти дали се "пробват" не мога да кажа, но това беше положението при нас.
dany0805 не искам да те настройвам, но това разширяване си е чисто и просто едно цепване. Същинската част и "майсторството" са при изграждане на пикочен канал. Той да бъде проходим, да няма запушвания и най- вече да няма фистули. Колкото повече операции се правя, толкова е по- голям шанса да има фистула. Зависи и кожата дали зараства бързо. Зависи и от степента на хипоспадия. Коронарните хипоспадии са най- леката форма и те са най- лесно "поправими". Ние бяхме с пеноскротална плюс изкривяване на члена и ако тогава знаех, че всичко може да мине само с една операция нямаше да подложа себе си и сина си на всичко, което изживяхме.

Общи условия

Активация на акаунт