Веганството - да споделим опит - 11

• 45 347
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • ул. "Мечтание"
Аз бих добавила още един тип, като моя мъж. За него храната е нещо досадно, за което не иска да отделя излишно време и внимание, но все пак цени храната да е качествена и здравословна. Той обичайно яде прав и междудругото. За което често се разправяме де.  LaughingВсе го бъзикам, че пак яде тайно.  Joy

# 391
....Той обичайно яде прав и междудругото....

Обикнновено това е проблем за пълните, които не искат да са пълни. По 'дебелите' книги пише, че ако докато се храниш, мозъка ти е ангажиран с нещо друго, ще поемеш повече храна от колкото е необходимо на организма ти, защото пречиш на мозъка да прецени от колко има нужда.. както и нарушеното слюно и ензимо отделяне... но това са 'бели кахъри' ако ядеш 'боклуци'.
При мен четенето на нещо по време на храненето вероятно също пречи на мозъка, но ми помага, защото се храня по-бавно и дъвча повече - начин да преборя професионално заболяване натъпкване за 15 мин. поради липса на време. Simple Smile

# 392
  • ул. "Мечтание"
Мъж ми е вейка, да не кажа с поднормено тегло.

# 393
kashmir, благодаря за комплимента Simple Smile !

Btw, се учудвам и на тия, които уж следват някакво здравословно хранене, а ползват добавки - ...

Мисля, че човек, колкото и здравословно да се храни, пак може да има недостатък на определени елементи. Зависи от храната, която приема, от здравословното му състояние и т.н. Един проблемен стомах може да бъде причина да не се усвояват полезните вещества напълно. Тогава, според мен, е оправдано приемането на добавки.

# 394
  • София
аз бих добавила към моделите на хранене и голяма зависимост според функцията на готвещия в семейството и дали въобще има такова; ако има, дали е с деца и каква е възрастта им; едно е да си само 20-годишно момче или момиче; друго е да си семеен човек, а ако си жената във връзката гл.т. става още по-различна; трето е, когато се мисли и за децата - всичко опира вече не само до единицата, ами до ефективното организиране на ежедневието на многото части:) и да - това в повечето случаи ляга на плещите на женската половинка, която трябва да комбинира свободното време, вкусовете, навиците на всички, здравословното, бюджета, наличното като продукти и това, което трябва да се напазари, и най-накрая всички да са доволни от резултата и здрави:)

# 395
kashmir, благодаря за комплимента Simple Smile !

Btw, се учудвам и на тия, които уж следват някакво здравословно хранене, а ползват добавки - ...

Мисля, че човек, колкото и здравословно да се храни, пак може да има недостатък на определени елементи. Зависи от храната, която приема, от здравословното му състояние и т.н. Един проблемен стомах може да бъде причина да не се усвояват полезните вещества напълно. Тогава, според мен, е оправдано приемането на добавки.

Не оспорвам нуждата от нещо в един организъм и желанието да си го набавиш, а прекаленото доверие във фармацевтиката, която отдавна е доказала, че не мисли за здравето ви, а за парите си... и за това гледа предимно как да се разболяват и умират по-малко хора от това, което продават, за да не и падне реномето и да загуби бизнеса си, защото печалбата е най-важното нещо. Но те много добре знаят как да използват слабите страни на хората за да правят пари - произвеждат едно хапче, което обявяват че дава това и онова и е панацея, дори пускат статии по списанията, че ако ползваш билката, която дава същото нещо, може да се получат усложнения, но не и от тяхното хапче и всички които са психически настроени да си оправят проблема с едно хапче, вместо да отделят време и занимания за здравето си им кълват на въдицата Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 12:36 от valepika

# 396
Интересно по темата с добавките( в края на материала има препратки към другитедвечасти):

http://www.mommypotamus.com/what-the-vitamin-industry-does-not-want-you-to-know/

# 397
Ресторант Веджик в Пловдив - вече е отворил, на пловдивчани да им е честито Simple Smile

# 398
Ресторант Веджик в Пловдив - вече е отворил, на пловдивчани да им е честито Simple Smile

Страхотно!     newsm44
Понеже на страницата във Фейсбук пише само улицата, това този в Сити центъра ли е?

И да споделя, вчера в "Адиса" (продават готова храна ) имаше пълнен патладжан с нахут, разни други зеленчукови хрумки.....малко по малко и общественото хранене излиза от рамката "веге= боб, леща, ориз, картофи".   Laughing

# 399
Страхотно!     newsm44
Понеже на страницата във Фейсбук пише само улицата, това този в Сити центъра ли е?

"Това е на Главната до стълбичките в сградата на City Center Lero на 6тия етаж (срещу чешмичката)" - това е пояснението в един от коментарите на страницата им.

# 400
Страхотно!     newsm44

"Това е на Главната до стълбичките в сградата на City Center Lero на 6тия етаж (срещу чешмичката)" - това е пояснението в един от коментарите на страницата им.
Много ти благодаря!    Hug
Вчера минах от там и пак гледах за някаква рекламна табела или нещо друго , но не видях.
Днес или утре непременно съм там.   Grinning

# 401
  • София

Да ни е честито на всички!

Явно всички хапващи веган храна са професионални фотографи Simple Smile

# 402
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Вчера минах от там и пак гледах за някаква рекламна табела или нещо друго , но не видях.
Днес или утре непременно съм там.   Grinning

дай моля отзиви става ли з апосещение с бебе.
другата седмица може да го посетя Simple Smile, ако мога да взема и беб...
та мнение ще ми е полезно.

# 403
  • на острова на мечтите
Kaде се намира този ресторант?
В смисъл, в коя зона на Пловдив?

# 404
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

В смисъл, в коя зона на Пловдив?

пешеходната, на Главната.

Общи условия

Активация на акаунт