Веганството - да споделим опит - 11

• 45 366
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • София
благодаря, адашке Simple Smile ще взема и аз да пробвам, макар че съм виждала да продават някаква виенска кафява, която е фина като прах, но не пречи да пробвам с някаква обикновена кафява да смеля

момичета, направих "чиабата" - с много дупки и много вкусен:) ама няма вид - мисля, че сложих повече вода отколкото трябваше и двете ми парченца се сляха в едно общо, запълниха цялата тавичка при втасването и на всичкото отгоре го препекох  Embarassed но ще си го изядем:) не чаках да втасва 18 часа, всичко ми отне около 6 часа (2 втасвания и печене), експериментите ще продължат!

# 361
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
в петък обещах да нося козунак в плейгрупата, където ходя с бебето. ще го направя във формички за мъфини, че едното дете не яде ни бадеми, ни стафиди.
някой може ли да ми предположи някакъв здравословен топинг за отгоре? Thinking
исках да ги украся за Великден. (католическия е по-рано тази година)

# 362
... здравословен топинг...
- просто разтопен черен шоколад?
- в биомаг и др. магазини за биохрани имат шоколад с растителни мазнини.
- спомням си нещо, което си=ъм правила отдавна, не е точно топинг:

счуквам на ситно орехи и ги омесвам с малко мед, колкото да се мажат като гъста смес.

Дано да свърши работа.

Момичета, каня ви на моя лекция:
http://pranabg.webnode.com/news/a26-mart-2013-vtornik-18-30-20-3 … ditatsija-za-mir/

# 363
  • Sofia
А къде ще се проведе лекцията....

# 364
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
white flower , благодаря за идеите, но ядки и мед няма как да направя, защото едното дете не яде ядки, а моето не яде още мед.
исках бял топинг (евентуално зелен), че да ги украся за Великден тематично  Simple Smile

# 365
бул. Мадрид 49 ( над Пиреос Банк)
Холистичен център Синай

тук - мои координати за въпроси:
http://pranabg.webnode.com/contact-us/

Цитат
white flower ,
исках бял топинг (евентуално зелен)

asyalein.

днес намерих тази рецепта: сироп от мента на gotvach.bg

Необходими продукти

мента - 100 гр. пресни листа
    захар - 1 кг.
    вода - 1 литър
    лимонтузу - 10 гр.

Измитите листа се заливат с водата, престояват 24 часа, прецежда се, прибавя се лимонтузуто и захарта. Разбърква се до стопяване на захарта и се прелива в подсушени бутилки. За трайност може да се стерилизира 15 мин.

източник: http://recepti.gotvach.bg/r-4084-%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF_ … D0%BD%D1%82%D0%B0

Аз  съм на етап накисване - ароматът е божествен

Може би силно сгъстен вариант на ментовия сироп ще свърши работа.

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 14:17 от white flower

# 366
  • София
Здравейте,
да ви попитам нещо относно ядковите млека- искам на пробвам да направя някакво, особено от коноп.
Като го направя млякото може ли да се съхранява в хладилник и ако да- колко дни?
Питам, защото ми се иска да пробвам дали детето ще хареса корнфлейкса си с такова мляко а не с прясно.

# 367
  • на острова на мечтите
Пробвах ньоките за втори път и станах пак, явно лененото брашно ги слепва.
бул. Мадрид 49 ( над Пиреос Банк)
Холистичен център Синай

тук - мои координати за въпроси:
http://pranabg.webnode.com/contact-us/

Цитат
white flower ,
исках бял топинг (евентуално зелен)

asyalein.

днес намерих тази рецепта: сироп от мента на --reklamen-spam--

Необходими продукти

мента - 100 гр. пресни листа
    захар - 1 кг.
    вода - 1 литър
    лимонтузу - 10 гр.

Измитите листа се заливат с водата, престояват 24 часа, прецежда се, прибавя се лимонтузуто и захарта. Разбърква се до стопяване на захарта и се прелива в подсушени бутилки. За трайност може да се стерилизира 15 мин.

източник: http://recepti.--reklamen-spam--/r-4084-%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%BE … D0%BD%D1%82%D0%B0

Аз  съм на етап накисване - ароматът е божествен

Може би силно сгъстен вариант на ментовия сироп ще свърши работа.
Веднага си откопирах сиропа от мента. Само дето малко ме притеснява количеството захар newsm78
Здравейте,
да ви попитам нещо относно ядковите млека- искам на пробвам да направя някакво, особено от коноп.
Като го направя млякото може ли да се съхранява в хладилник и ако да- колко дни?
Питам, защото ми се иска да пробвам дали детето ще хареса корнфлейкса си с такова мляко а не с прясно.
Домашно приготвените ядкови млека, някой тук беше споменал, че издържат 24 часа, аз моето от бадеми ,или ориз го държа за около три дни, но си го пия само аз, в смисъл че няма деца, за тях май трябва само прясно приготвено!!!!!!!!!!
пелмените и варениките се правят основно с пълнеж от извара, зеле, сварени картофи или задушени гъби; има и с месо - но всъщност то се използва главно за чебуреките - те са големи, правят се по-различно, и за тях се ползва кайма

момичета, съжалявам за идиотския въпрос, но някоя от вас, която има робот с мелничка да е пробвала да си смели кристална захар на пудра захар?
Именно, светът е малък. Тук освен тези от тиква, познавам ньоки само от картофи,ама никога не съм гии правила ThinkingИначе тези с пълнеж ги наричат "тортелини"
Приятна вечер!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 368
  • София
Някой знае ли как се прави "шкембе чорба" от кладница?  Mr. Green Ще съм много благодарна ако сподели!   bouquet

# 369
Здравейте Simple Smile
Купих си просо за покълване от Карфур, спазих написаното на пакета, но не покълна дори и едно семенце. Някой пробвал ли е и има ли идея защо не става?

# 370
  • София
Ура!
В Пловдив ще се отвори тези дни нов ВЕГАНСКИ И ПРЕДИМНО ЗА СУРОВА ХРАНА ресторант   В сградата на Ситицентър, до Адидас, точен адрес Ал Батенберг 32

работно време 10 до 20 ч

# 371
Здравейте Simple Smile
Купих си просо за покълване от Карфур, спазих написаното на пакета, но не покълна дори и едно семенце. Някой пробвал ли е и има ли идея защо не става?

Веднъж реших да покълна просо, от любопитство. Нищо не стана. Не знам защо. Отиде за храна на птичките Simple Smile

# 372
  • София
Impatiens , страхотен аватар и подпис!  Heart Eyes

Момичета, имам въпрос относно месечния цикъл и веганството - забелязали ли сте промяна, когато сте станали вегани? При мен МЦ намаля и като количество и като продължение, та се чудя дали това е причината или тя е някъде другаде?  newsm78

# 373
Ура!
В Пловдив ще се отвори тези дни нов ВЕГАНСКИ И ПРЕДИМНО ЗА СУРОВА ХРАНА ресторант  В сградата на Ситицентър, до Адидас, точен адрес Ал Батенберг 32

работно време 10 до 20 ч
Страхотна новина!     newsm44
И понеже живея на "долната Главна", направо се виждам как всеки ден проверявам дали не е открит.    Laughing

# 374
Здравейте Simple Smile

Веднъж реших да покълна просо, от любопитство. Нищо не стана. Не знам защо. Отиде за храна на птичките Simple Smile

Мдаа .. май и при мен ще е така, само дето нямам птички, но .. поне парка е близо. Благодаря за отговора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт