Априлки 2013 - тема 13

• 27 008
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
В родилното се поставят 2ваксини - БЦЖ и Хепатит В.
На недоносени по принцип не поставят БЦЖ. Но пак не е гаранция.

За имената - Борис ми харесва, но Боян повече. )))

denise78, при вас може и да представят предварително информация.
Тук нищо не представят и родителите просто се съгласяват, без изобщо да се замислят.

Iveli1, честит ви мъж. ))))

KrissSsstina, а на вас девойка. )

# 676
За ваксините и аз съм против,но това което знам е че ако не се сложат не могат да ходят на градина,а за училище не съм сигурна...И в БГ няма вариант да се откажеш от тях,но ако някой ако знае нещо повече моля да сподели.

# 677
За ваксините и аз съм против,но това което знам е че ако не се сложат не могат да ходят на градина,а за училище не съм сигурна...И в БГ няма вариант да се откажеш от тях,но ако някой ако знае нещо повече моля да сподели.

То пък както има места в София за градините. ))) а и това се отнася само до държавните. Иначе е така по принцип.

# 678
Аз ще се опитам да ги отложа ваксините за по-късно, да заприлича малко на човек хайванът, пък да видим дали ще ми се вържат в родилното. В плана за раждане на болницата имам право да отбележа, че не искам да се слагат, ама я ми го прочетат и зачетат тоя план, я не Laughing

# 679
Аз ще се опитам да ги отложа ваксините за по-късно, да заприлича малко на човек хайванът, пък да видим дали ще ми се вържат в родилното. В плана за раждане на болницата имам право да отбележа, че не искам да се слагат, ама я ми го прочетат и зачетат тоя план, я не Laughing

Най-добре с нотариално заверен отказ. Него вече няма как да не признаят. Иначе, я прочетат, я не.

# 680
здравейте и от мен! Hug
няколко дни бях на екскурзия до велинград,  после няколко дни, докато ви изчета и темета свършва....
но, много добре си изкарахме, освободихме напрежението, така да се каже, че вкъщи само ядове основно  Sad само интернет сигнала беше мн лош в стаята, та бяхме съвсем изолирани няколко дни

за имената - фаворити са ми Денислав, Преслав (първа буквичка на таткото), Калоян (бях го отхвърлила, защото не ми идваха никакви галени имена, но ми дадохте идеи Simple Smile) и Боян (много ми харесва, но точно така се казва свекъра и се оказва, че и 3те имена на детето, ако го кръстим Боян ще съвпадат с тези на дядото и май ще се откажем).
общо взето денислав най- много ми допада, ама ми се иска с П, на татко си, та се чудя... Вие какво мислите?
моят съпруг каза аз да избирам, не му се занимава с имена Simple Smile

# 681
Добро утро мами!
Нашата бебка до вчера едвам едвам вечер я усещах, а днес реши да става ранобудна. Не, че бута много силно, но нали мерак и при най-малкото швъкане се събуждам, сега нещо се поуспокои ама на мен сънката ми мина  hahaha

# 682
добро утро Simple Smile
тези дни не мога да се наспя будя се през нощта и не мога да заспя 2 часа, вчера към обяд реших да полегна и моя мъник реши да рита бурно, по принцип е кротък, а вчера не спря и така и не заспах.
засега съм малко по-свежа, но ще видим докога, поне днес вече нямам ангажименти.
честито за узналите пола вчера на ФМ и браво, че всичко е наред. за напред да е все така

# 683
Добро утро!!!

Публикувам малко инфо момичета, които са безработни:

ЗАКОН ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА
Глава втора.
СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ПРИ БРЕМЕННОСТ, РАЖДАНЕ И ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕЦА (ЗАГЛ. ДОП. - ДВ, БР. 69 ОТ 2004 Г.)

Чл. 5а. (Нов - ДВ, бр. 69 от 2004 г., в сила от 01.07.2004 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 21 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Бременните жени, чийто доход на член от семейството е по-нисък или равен на дохода по чл. 4, имат право на еднократна помощ при бременност в размер, определен ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, когато нямат право на обезщетение за бременност и раждане по реда на Кодекса за социално осигуряване и живеят постоянно в страната.

(2) Когато бременната жена е осигурена за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица или за всички осигурени социални рискове без безработица, но не получава обезщетение за бременност и раждане, поради това че няма необходимия осигурителен стаж по чл. 48а от Кодекса за социално осигуряване, еднократната помощ се изплаща в размер, определен пропорционално на броя на дните от началото на отпуска за бременност и раждане до придобиването на необходимия осигурителен стаж по чл. 48а от Кодекса за социално осигуряване, но за не повече от 45 дни.

(3) Еднократната помощ при бременност се изплаща за периода от 45 дни преди определения термин за раждане.

Чл. 4. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., изм. и доп - ДВ, бр. 21 от 2006 г., в сила от 10.03.2006 г.) (*) Право на семейни помощи по чл. 2, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5 имат семействата и бременните жени със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на дохода, определен за целта в закона за държавния бюджет на Република България за съответната година, но не по-малък от предходната година, освен в случаите по чл. 7, ал. 2.

Обобщение: Еднократна помощ при бременност се отпуща на не работещи мами или такива, които нямат необходимия 6-месечен стаж и съответно отпускът им за брем.и раждане е неплатен, и доходът им на член от семейството е под 200лв.Сумата на тази помощ е 160лв.

# 684
Втори триместър: Времето, в което се питате “Дали мъжът ми ще забележи, ако изям тази двукилограмова кутия сладолед и половин теле преди да се е прибрал у дома?”
 Joy Joy Joy

# 685
Честити девойки и младежи на всички разбрали пола! Много принцески ще има април месец  Heart Eyes Е и момченцата не са лоши  Laughing
За ваксините - и аз много се замислям. Наистина е вариант да се сложат по-късно или пък въобще - не знам. Мъжът ми вика, че е риск и да не се слагат, според мен не е кой знае какъв доколкото съм чела.
Мирама, ти какво имаш предвид с отказа - да се слагат по-късно или въобще да не се слагат?
Още малко и аз влизам в шестия месец с моята красавица  Heart Eyes

П.С. Вчера писах "съчинение" Моето прекрасно раждане. Това беше като част от курса в йога центъра  - има общо с теориите за положителни визуализации и утвърждения. Водещата курса ни каза, че е получавала доста писма от мами, които са казвали, че раждането им е било същото като описаното, така че все действа в някаква степен. На който му е интересно може да си го направи.

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 11:19 от Alexiana

# 686
Добро утро  Hug Аз днес излизам да си търся връхна дреха-палто,пелерина,че моето якенце вече ми е тясничко Sad  търся нещо такова http://www.reni-fashion.com/components/com_virtuemart/shop_image … 5051965a935c1.jpg

Ако някоя от вас знае къде да намеря в София ще съм много благодрна Wink

# 687
Втори триместър: Времето, в което се питате “Дали мъжът ми ще забележи, ако изям тази двукилограмова кутия сладолед и половин теле преди да се е прибрал у дома?”
 Joy Joy Joy

Хахахаха, и аз се забелязвам, че мноооого съм увеличила яденето. И то на разни боклуци и сладкотии. Ето вчера взех едни немски меденки с прасковен пълнеж вътре....от 300гр., в момента да са останали 50гр. И сутринта ометох още 2-3. Отделно изядох 1принцеса.

Alexiana, дъщеря ми е без ваксини, само с хепатит В от болницата и после още един прием на 6м. от педиатъра. След това реших да ги откажа изцяло.
Сега на бебето мисля да не му слагам и тази в родилното и ще подписвам отказ.
Но ако човек не е сигурен, винаги може да се започне ваксиниране. Просто не приемам, че току що родено бебе има нужда от подобно нещо.

# 688
Мирама, задари това имахте ли проблеми с детските градини?

# 689
Добро утро  Hug Аз днес излизам да си търся връхна дреха-палто,пелерина,че моето якенце вече ми е тясничко Sad  търся нещо такова http://www.reni-fashion.com/components/com_virtuemart/shop_image … 5051965a935c1.jpg

Ако някоя от вас знае къде да намеря в София ще съм много благодрна Wink
Дрехи на тази марка имаше на едно магазинче на базар Пътеките в Младост 1. Точно тази пелеринка не се сещам дали я имаше (но аз ходих там преди повече от месец). Мисля, че продавачката спомена, че имат магазин и на малкия ЦУМ на Пиротска.

Общи условия

Активация на акаунт