144 коледно-новогодишни американски късмети

• 36 007
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Анет, аз също попълних, но трябва Пълномощно, ако някой друг ще го подава (Когато документите се подават  от упълномощено лице се прилага акта за упълномощаване /пълномощнои др./.). Майка ми няма Пълномощно за това... абсурд това да стане до края на годината...все пак ще опита. На мен здравноосигурителните права не са ми прекъснати... пълна загадка.

# 151
Анет, аз също попълних, но трябва Пълномощно, ако някой друг ще го подава (Когато документите се подават  от упълномощено лице се прилага акта за упълномощаване /пълномощнои др./.). Майка ми няма Пълномощно за това... абсурд това да стане до края на годината...все пак ще опита. На мен здравноосигурителните права не са ми прекъснати... пълна загадка.
Праща се по пощата,никой друг не го подава от твое име  (така каза лелята в Чикаго).Пазя пощенската бележка и копия от докс и толкоз.

# 152
  • САЩ
Ники, права си че 1999 е имало здравна каса. Сега дори погледнах че съществува от 15 март 1999. Това което обаче споменах е което знам от моите приятели. Не споря обаче че нещата там се променят постоянно и затова казах че ми настръхва косата всеки път като разбера че са измилили нещо ново.

# 153
Мерси Анет, така ще направя и аз  Peace

# 154
Аз работех тогава и си спомням ясно стотинките, които се плащаха за здр. осигуряване. 2 листа priority mail от тук до Бг не е повече от $5 сигурно. Ще го получат на време.

# 155
  • Boston, MA
Януари 1998 съм напуснала страната, и идиотщината е, че до един момент не бях в системата, но наскоро (преди година може би?) по някакъв начин се появих наново, записана за всичките месеци от 2000 година насам. Лични лекари нямаше тогава, никой (упълномощено) не е избирал за мен, и изобщо няма да се занимавам с това, отказвам да занимавам и майка ми. Не че вас ви интересува моят личен протест де Simple Smile.

# 156
Бубка не знам дали това се е случило при теб, но съм чувала за такива случаи. Някой доктор ти намира данните и те записва при него, за да взема пари от касата за теб, надявайки се, че като си заминала толкова отдавна няма да се интересуваш. Мисля, че имаше опция в сайта на НАП да провериш кой ти е "личния лекар".
Аз няма да се отписвам от системата, защото после записването е трудно, ще ми се трупат задължения, ако ми се наложи някой ден ще ги платя. Пък и кой знае утре какво ще се измисли, та не смятам изобщо да се трогвам.

# 157
  • WA, USA
Ние сме отписани от 2005, но имаме задължения, които някои са грешни, защото не са ми сметнали последната година в университета, другите си ги дължим. Начисляват се лихви. Опитвах се да ги плащам през майка ми, казаха да не съм се занимавала с глупости, и се отказах. Ако до време си отидем за по-дълго от седмица може и да се нагърбя с това забавление.

# 158

Не вярвам лекар да си набелязва хора и да си ги включва в списъка.

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 23:59 от Niki1

# 159
Пълен ужас. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 23:30 от benson10

# 160
Не вярвам лекар да си набелязва хора и да си ги включва в списъка.

Ти може и да не вярваш, но на мен ми се случи. Заради този "личен лекар" сега бера гайле... Чинно се бях отписала 2002 по каналния ред (към онзи момент) и през 2005 пак цъфнах длъжница. Грозни детайли ще спестя... Пак писах молби, взимах справки от мвр кога съм влизала и излизала от страната, превеждах удостоверения от немската ми здравна каса и не, не помогна нищо и не ме отписаха.  ooooh!
Личният лекар го знам кой е, ама какво от това... Тя касата не ме отписа, хем една папка документи занесох... та някой с лекаря ли ще се занимае...
Хайде спирам, за да не става грозно.

# 161
Взимам си думите назад, значи. Как разбират кой да си вкарат в листа? Съжалявам за проблемите. И аз имам спомен, че се искаше справка от мвр кога е излизано от страната и затова се изненадвам, че ни има в системата.

# 162
  • USA
Ето какво пусна във ФБ една приятелка. 
http://www.bulgariasega.com/sviat_novini/bulgaria/16216.html

Солей, ужас!

# 163
Момичета, благодаря ви за пожеланията!   Hug

Ако някой реши да праща въпросните документи за осигуровките и има нужда от съдействие, мога да разпечатам и пусна по пощата от тук (БГ).  Пишете ми на лични   Peace

Поправям се.  Благодаря ви за синтезираното инфо.  Оказа се, че ММ дължи за повече от 4 години, период преди да напуснем страната   ooooh!

# 164
И аз се разправям в момента с НАП  Confused

Пуснала съм декларация за напускане на страната още преди да я напусна, но в същия период от време се водех в отпуск по майчинство. Прекратих договора си оттук и от момента на прекратяването са тръгнали да ми начисляват суми.

На въпроса какво да правим отговрили, че нямам право да подам друга декларация, понеже вече има подадена, но едновременно с това няма как да спрат да ми начисляват суми, понеже някой трябвало да се разправи ЛИЧНО в СФ, а нашите роднини са в провинцията  Crazy

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 23:53 от Edira

Общи условия

Активация на акаунт