144 коледно-новогодишни американски късмети

• 36 028
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
И аз се чудех, какво пишете в писмата?

Кисело мляко си квасим отдавна, само с пълномаслено мляко.

Писах с молба да се въведат някакви правила/изисквания/закони, с които да се осигурят по-безопасни условия в учлище. Не може да се разчита само на секретарката, която да натиска бъзъра и да очаква да си напишеш имената в тетрадка. Дали ще сложат детектори за метал като на летищата, дали ще назначат охрана, не ме интересува. Трябва да се предприеме нещо. Ако щат, да ми увеличат училищните данъци. Животът няма цена.

И в същото време някаква малка фанатичка отказва да носи училищната си карта с радио чип, защото това бил "знака на антихриста". Разбирай, че антихриста е училищният борд на директорите. Даже дело във федерален съд ще има.

Не съм купувала тукашно кисело мляко повече от пет години. Квася си. Преди това ми харесваше само една определена марка кисело, което намирах само в Хол Фуудс. Всичко друго ми е безхарактерно, хлъзгаво и химическо.

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 18:35 от Фея Кръстница

# 256
Аз лично съм обявила война на мега корпорации, Уолмарт и Нестле начело в списъка ми. Причини бол,не са тайна от никого и са далеч от снобарията, хранителна или друга, според моите разбирания. За жалост не успявам съвсем както бих искала с локални / малък биз продукти,много имам да уча,но виждам файда и с децата и ми е смислена кауза.
*
И ние нямаме ТВ.Стефан видя през рамото ми интервюто с бащата на едно от загиналите момиченца по СНН,гледахме и президента.Знам че днес това ще е тема в училищата им. Не знам как е правилно баш,но знам че не искам да ги гледам саксийно,а тези безумия взеха да стават далеч по-често от изолирано явление,което мога да допусна да подмина...

# 257
Тази сутрин преди да го изпратя на училище му казах да се пази, че понякога лоши хора искат да наранят малки деца. Оффффф...

За мен пък има разлика в качеството на храните от различните магазини, няма нищо общо със снобизъм, а и при нас всичките 6 магазина от различни вериги са с много подобни цени, но качеството е осезателно в някои(хляб, кашкавал, салатен бар, fresh produce, разнообразие и т.н.). Уолмарт в околността не продават храна.

Анет, на всички ли мега си обявила война? Има от тях, които се грижат чудесно за работниците си.

# 258
  • Под сянката на разлистените кактуси
Начело на моя списък - Apple и Starbucks. В Уолмарт пазарувам най-вече защото ми е най-близо и мога с едно отиване да приключа с пазаруването на маркуч за градината, моливи за училище, специален чорапогашник за танци   newsm78 и боя за обувки.

# 259
И аз не рабирам как вредя на дребния бизнес около нас (7/11?най- близко) като купувам тоалетна хартия и пт от Уолмарт. За бебешките памучни бодита, които не мръднаха нито като размер, нито цветове как пък не съм дала тройна цена в локалния 2х2 кв.м. бебешки бутик пред офиса ни.
Храна от там не бих купила, защото си пазаруваме от хранителни магазини (и при нас 3 на брой), които ни устройват като цени, качество и продукти.

# 260
Аз си имам долу-горе списък от нужни продукти, които купувам от различни места. Не игнорирам никой (освен Apple Wink) Просто подуктите от тези магазини ги няма на други места а са ми най по вкуса.
Моята сага с НАП продължава, тази сутрин си говорихме по тела и истината е, че и те знаят какво да направят. Според тях трябваше да подам декларация за напускане на страната с дата след прекратяване на трудовия ми договор, което аз отказах под предлог, че не съм съгласна да подавам декларация с невярно съдържание....

За драмата детето ми беше осведомено още в училище...Аз само потвърдих и казах детайли.
Бързо се разсея, но веднага направи аналог с неговото училище.

# 261
  • WA, USA
Аз реших да не обсъждам случилото се, освен ако той не ме попита. В училището му правят редовни лок даун дрилс както писах преди. Днес писах имейл на учителката му да попитам дали ще обсъждат инцидента и тя ме увери че не, но ако някой подхване темата тя ще ги увери че са в безопасност там с нея. Той е много тревожно дете и знам че обсъждането на подобна случка, която е толкова лесно преносима в неговата реалност би предизвикало само объркване, страх и ненужни емоции. Всеки си знае детето и няма правила за това.
Харесва ми как училището ни реагира на трагедията и ни се обадиха вчера да ни уверят, че ще следят децата отблизо за възможни тревоги по въпроса и имат на разположение каунсълър за обсъждането им.

# 262
И аз вчера получих подобно обаждане от скул дистрикта. Такива неща ме трогват.

# 263
  • USA
Ами, Туната, явно с теб имаме различен мироглед, защото аз харесвам Apple и Starbucks  Laughing. И ако за теб хранителен сноб е такъв, който съзнателно не си купува храна от Уолмарт, аз определено съм такъв.
Разни хора - разни идеали. За едни е важно да си купуват маркуча и млякото от едно място, за други - други неща. Не разбирам какъв е проблемът хората да не си купуват яденето от там, където вие си го купувате.

# 264
На мен киселото мляко си ми харесва, не знам какво толкова не му харесвате, даже ми харесва повече от нишестеното в България.
Относно Уолмарт, не става въпрос за хранителен или какъвто и да било там снобизъм, става въпрос за това  къде искаш да си вложиш парите. Аз не пазарувам в Хол фудс, безумно и неоправдано скъпо ми е. Освен основното пазаруване, което правя в местна верига, пазарувам от  малко магазинче, с предимно местна продукция и така се опитвам да балансирам Wink

# 265
Хранителен снобизъм?! Ха-ха-ха!  Sunglasses Искрено се забавлявам.  Crazy
Не купувам храна от дипартмънт сторс, както и дрехи от хранителни магазини. Уолмарт не знам кое от двете е... Там освен всичко изброено от анет и ко. ме изнервя яко факта, че продават оръжие и муниции.

# 266
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ами, Туната, явно с теб имаме различен мироглед, защото аз харесвам Apple и Starbucks  Laughing. И ако за теб хранителен сноб е такъв, който съзнателно не си купува храна от Уолмарт, аз определено съм такъв.
Разни хора - разни идеали. За едни е важно да си купуват маркуча и млякото от едно място, за други - други неща. Не разбирам какъв е проблемът хората да не си купуват яденето от там, където вие си го купувате.

Мне, за мен хранителен сноб е някой, който ще отиде по-далече и ще плати по-скъпо за същата марка нещо си само за да  заяви гордо, че не пазарува от Уолмарт. Но аз не знам защо го приемате лично. Ти не познаваш ли хора, дето на всички партита пристигат с торбичките от Whole food, а вътр има какво ли не? Щото аз познавам и тях визирах, но ако някой се е познал, е негов проблем.
А, виж за оръжията съм сноб. Тях не си ги купувам от къде да е.

# 267
В Ню Йорк хол фудс се оказва от по-евтините магазини. Солей, ти ми казваше едно време, аз не вярвах Simple Smile
Подбирам си храната. Все ми е едно кой какво си мисли.

Много ме ядосват хората, които не могат да прогледнат и да видят, че бойните оръжия и този вид масови убийства са свързани. Един 20-годишен, когото го било страх да говори в час, няма да тръгне да напада никого с нещо по-малко от автомат.

# 268
Никога няма да забарвя как  трябваше чрез пантомима да предадем наше действие-едни показваха без думи как" свирят на пиано", други "играеха тенис', трети "пушеха" и  възможно най-тихия човек от групата "извади оръжие" и започна да ни "стреля". Аз бях шокирана как е възможно да не намериш начин да покажеш нещо положително, а да "убиваш" както бяхме наредени в кръг. Тихите води са най-дълбоки. Оттогава си имам едно наум със тези, които са привидно миловидни. Дълбоко дреме един психопат.

За свободната продажба на оръжие мисля ,че няма две мнения по въпроса, но имаме  роднина, която се разхожда с пистолет. In the middle of the nowhere, сакън някой мечок да не я подгони в Охайо. Реднеци.

# 269
И аз като Терминатор харесвам тукашното кисело мляко. Явно наиситна има живи бактерии в това което купувам, защото като дойдохме и ни се регулираха стомасите. Най-вече на Мишо, който хапна доста кисело мляко и в БГ, но пак си беше запечен. Мислях и да си квася, ама много хамалогия ми се видя, пък и хляба си правя у дома и викам айде много ще ми стане домашната продукция  Laughing
Да, по тукашните ширини хол фуудс е ужасно скъп, но пък има най-големия избор на прясно изглеждащи плодове и зеленчуци, който съм виждала. Но факта, че ми е скъп и е надалеч ме отказва тотално да пазарувам там. Не знам дали го има по другите градове, но тука има PCC - по-малък, има много неща и е на много места. Е пак е скъп, ама то качествено и евтино май няма по белия свят  Simple Smile

Цонна, те са го казали хората -"Тихите води са най-дълбоки". И аз се сещам за много примери, вкл. в семейството ми, ама само убийства да няма, че това е непоправимото!

Общи условия

Активация на акаунт