Бременни мами 2013 от Пловдив има ли?

• 37 548
  • 518
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте мами, моят термин е на 8.12, насочила съм се към Селена при д-р Велевски, понеже той ми води бременността. Някоя от вас има ли мнение за него?

Здравей, аз съм пациентка на д-р Велевски, преди месец и половина родих в Селена секцио, той ме оперира. Имам и стара операция от него голям миомен възел. Спави се страхотно, много уверен и вдъхващ кураж специалист.
За секциото в Селена какво да ти кажа ... ще мине бързо и безболезнено Simple Smile ще ти е малко трудо, но наистина малко, защото щастието от детето ще притъпява болката.
Няколко дни преди раждането Велевски ще ти назначи среща с анестезиолог, за да говорите за упойките. Постъпваш в Селена когато ти каже, персонала се заема с теб и ти прави нужните инжекции, слага ти абукат и те качват в интензивно да чакаш, там ти вливат рингер.
До този момент д-р Велевски не се появява /но той всъщност не е и нужен/ малко след 30мин. след като стоях в интензивно да чакам, той дойде попита ме как съм пошегува се нещо и замина, след това го видях как влиза в операционната, а аз вече бях на масата и така извади малкото човече от мен, заши ме и готово.
Докато лежах вече следродилно, той дойде от пет дни само двата, да ме види да види как е раната, за разлика от другата мама, която беше с мен в стаята беше и някакъв АГ, който много отдавна си работи в Селена, та .. той идваше всеки ден да гледа какво става с нея, но това изобщо не трябва да те тевожи, защото визитацията прави същото, и ако има нещо, което не е както трябва по-скоро те могат да го отчетата, защото минават 2 пъти на ден, а и са на разположение постоянно.
На седмия ден отидох да ми махне конците в Гранда, там влезнах веднага без да чакам, е това зависи според мен от сестрата.
Раната ми е леко груба за момента, но все пак съм рязана 2 пъти на едно и също място.А и със сигурност ще се поизглади още, все пак са минали месец и половина. Това мен не ме притеснява.
И накрая като заключение мога да кажа, че може би д-р Велевски изглежда леко студен и неучтив понякога, което за нашите хормони е направо непоносимо и си казваме "как може!", но за мен той е добър специалист и живот и здраве, ако имам пак дете, отново той ще е човекът!
Надявам се да съм ти била полезна, питай, ако те интересува нещо по-конкретно.

# 316
елф4е многоооо ти благодаря за отговора Hug! Моето впечатление за д-р Велевски съвпада за сега с това което казваш,може да е студен,но те хирурзите са си такива. Аз ходих и при Даскалов няколко пъти защото е приказлив и гледам повече бебка там,(дала съм му повече от 500лв за прегледи до сега)но моето мнение е че той е много добър търговец,непрекъснато си прави скрита реклама на апарата,някакси не ми дава сигурност този човек.Не съм сигурна,че в засукана ситуация ще реагира светкавично.Миналият месец бях много зле, някакъв вирус ме беше хванал,беше нещо страшно. ММ звънна на Даскалов,стигна само до акушерката,която ни насочи към  личният.След това се обади на д-р Велевски,той каза да ме заведе след 15мин,отидохме,влязохме веднага,независимо че чакалнята беше пълна,прегледа ме и с няколко хапа на другият ден бях като нова. Тази случка ми беше изключително показателна, нямам вече съмнение на кой ще мога да се опра и да почувствам сигурност,защото за мен е първа бременност и всичко е ново и стряскащо. Само последно да кажа,до сега 7 месеца на Велевски не съм дала нито лев,всичко си е по каса,наложи се да ми пуснат изследвания извън пакета които се полага,пак ми даде направление.

# 317
така се разписах,че забравих да те питам с каква упойка беше секциото,защото мен ми се иска пълна, а незнам дали е възможно в Селена?

# 318
елф4е многоооо ти благодаря за отговора Hug! Моето впечатление за д-р Велевски съвпада за сега с това което казваш,може да е студен,но те хирурзите са си такива. Аз ходих и при Даскалов няколко пъти защото е приказлив и гледам повече бебка там,(дала съм му повече от 500лв за прегледи до сега)но моето мнение е че той е много добър търговец,непрекъснато си прави скрита реклама на апарата,някакси не ми дава сигурност този човек.Не съм сигурна,че в засукана ситуация ще реагира светкавично.Миналият месец бях много зле, някакъв вирус ме беше хванал,беше нещо страшно. ММ звънна на Даскалов,стигна само до акушерката,която ни насочи към  личният.След това се обади на д-р Велевски,той каза да ме заведе след 15мин,отидохме,влязохме веднага,независимо че чакалнята беше пълна,прегледа ме и с няколко хапа на другият ден бях като нова. Тази случка ми беше изключително показателна, нямам вече съмнение на кой ще мога да се опра и да почувствам сигурност,защото за мен е първа бременност и всичко е ново и стряскащо. Само последно да кажа,до сега 7 месеца на Велевски не съм дала нито лев,всичко си е по каса,наложи се да ми пуснат изследвания извън пакета които се полага,пак ми даде направление.

Да, това по здравната каса при Велевски за момента е много удобно, дано продължи така, един път ми каза така ... тая здравна каса я държа заради вас, за да не давате пари, иначе хич не ми се занимава с нея, това дали е верно или не не знам, но е факт, че много АГ не работят с касата. През цялата бременност на всеки  преглед Велевски накрая ми казваше, ако има нещо обаждай се. Имам визитка с неговия номер и до сега се е наложило един път да се обадя и ми вдигна, ако не вдигне, значи е  в операция или не може. Забравих да ти кажа, че единия път когато дойде при мен в следродилно ми каза, няма значение, че не идвам, аз ти гледам картона и изследванията не си мисли, че не се интересувам еднва ли не. Дойде погледана бебето единия път когато беше при мен, отиде вдигна го нащипа го видя колко килограма е, и с умивка каза, искаше бебе, на ти бебе Simple Smile
На мен лично ми коставаше няколо месеца, за да бъда спокойна в неговите ръце, честно казано труден човек е, но свикенш ли му, даже ти действа супокоително. Simple Smile

# 319
така се разписах,че забравих да те питам с каква упойка беше секциото,защото мен ми се иска пълна, а незнам дали е възможно в Селена?

Здравей!Понеже си писала че не искаш пълна упойка...тя по-опасна ли е от другите които си в съзнание.Не съм много запозната с тези неща.На мен ми казаха че ще съм с пълна упойка.Така процедирали в родилното във втора градска.

# 320
6апчице писала съм,че искам с пълна упойка! За по упасна не е в никакъв случай, всичко е въпрос на избор на екип!

# 321
При спиналната упойка най- важното е анестезиолога за е читав, защото ако обърка нещо може да останеш парализирана. Но , за щастие, това е много, много рядко.
Общата анестезия е по- опасна за плода, защото трябва да се извади бързо, преди да е достигнала до него. отделно съм чела/ не знам доколко е вярно/, че при обща / пълна упойка/ умират мозъчни клетки на майката.
Абе, и при едното и при другото си има плюс и минус.

# 322

Здравей!Понеже си писала че не искаш пълна упойка...тя по-опасна ли е от другите които си в съзнание.Не съм много запозната с тези неща.На мен ми казаха че ще съм с пълна упойка.Така процедирали в родилното във втора градска.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 13:38 от vaniq180

# 323

една позната ражда във втора градска с пълна упойка и много трудно се възтанови след това то сигурно си е до човек и до здравословното състояние на майката, но съм чувала че в втора градска предпочитат да направят пълна упойка защото е по лесно и не са толкова добри в другата ,незнам колко е вярно това но е факт че примерно в селената никой не препоръчва пълна упойка и мисля че не правят много често Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 13:36 от vaniq180

# 324

Упойката ... това беше интересено, при първата ми операция беше с пълна, поради липса на друд избор, тя - преживях я много лошо - повръщане болки и изобщо отвратително ... та малко ме беше шубе за епидурална и си мислих пак да съм с пълна, въпреки предходните ми мъки.
Но след като се срещнах с анестезиолога, той директно ме попита как ще раждам, а не каква упойка искам /секцио или нормално/ и какви са причините, а упойката е ясна - епидурална - обясни ми, че сегашната практика при раждане почти вече не ползва пълна упойка, поради факта, че епидуралните са много по-добри от гледна точна на това, че не излизаш трудно, пречистени са изобщо от всяка гледна точка е по-добре.
Та мене колкото и да ме беше страх от тази местна упойка избрах нея, ако настояваш достатъчно ще ти сложат и пълна, но те натискат за местна /страха е по-голям от колкото всъщност е/. Аз исках от анестезиолога след като извадят бебето да ми сложи малко успокоително и да не разбера какво става, докато ме чистят и зашиват - не те преспива, а само те омотва и не ти пука какво става. Сложи ми и малко успокоително преди операцията, че аз чаках близо час и нещо преди да влезна и се притесних, нали знаеш, катооставиш някой насаме с мислите му и почваш да си втълпяваш някои неща.

# 325
епидуралната упойка е по добре и по бързо се възтановяваш отколкото с пълната и може да си видиш бебенцето като го извадят (предполагам че всеки ще иска да си види детето)незнам защо някои бъдещи майки ги е страх толкова много не е болка за умиране  Simple Smile ,мен примерно ме е повече страх от това да не се събудиш изобщо от пълната упойка Simple Smile

# 326
Епидурална упойка не е ли местната упойка, която се използва при нормално раждане? За секцио не беше ли спинална?

# 327
Епидурална упойка не е ли местната упойка, която се използва при нормално раждане? За секцио не беше ли спинална?

Да, може и така да е извинявам се за неправилния изказ, да кажем местна упойка, епидурлана или спинална все е метна, която те обезболява само част от тялото в случая от кръста надолу.
За предпочитане е да се ползваш от този метод, защото въстановяването наистина е по-бързо, часовете след операцията са много по поносими.

# 328
Сега се разрових, да, секциото е със спинална, епадуралната се ползва за обезболяване на нормално. В много, много редки случаи ползват епидурал за секцио, но в Пловдив май не.
Иначе и аз съм на мнение, че местната упойка е по- щадяща за майката.
Първото ми дете е родено в Окръжна болница с пълна упойка, още си спомням страха дали ще се събудя.
Сега, живот и здраве ,за второто съм избрала " Весела", там секциото е със спинална май.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 16:19 от Анонимен

# 329
Тоя страх за събуждането след пълна пойка е от минало време, в днешни дни този вид анестезия е усъвършенствана, при спешно секцио слагат нея. И изобщо не ви изкарват от операционната преди да се събудите.

Общи условия

Активация на акаунт