Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 620
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
 и аз си хресах  за основно миене 60 минутната на моята машинка/Мидея е /
Снаха ми предимно Интензивната и Еко ползва на същата- пробвах и аз- ама и 2 часа и ми се видя разточително за чиниите от вечерята...
Та сега основно съм на 60мин ,а другите ги ползвам като имам тави....
Ами да ви кажа уж има изсушаване на  60 мин- мокри са си - аз ако я пусна през деня и като свърши я отварям и изсъхват,но ако е през ноща няма кой да й става  ...сутрин някои пак са си мокри...и гланц сложих ама от него се побучи горчив отенък по приборите на тази кратка програма ,но не помогна за изсушаването...днес ще потърся на ГГ че нали съм уж в Карфур  Crazy

# 466
  • Sofiq
Имаме една иноксова тава дето много загаря. Покритието е като на мивките - микролен. Нищо не полепва по нея, но пък самата тава ужасно загаря отстрани. Та мисълта ми беше - пробвах снощи с програмата за тенджери и тави на 70 градуса и таблетка на Финиш All in 1. Еми да ви кажа - светна, като нова е. Филтъра на аспиратора и него редовно го мия в съдомиялната и той е като нов.  Peace

# 467
Тези кратките програми са с малко изплаквания, само заради това не ги използвам, и без това машинките са си икономични откъм вода, не ми пречи да е дългата програма. Тя не харчи много повече отколкото си мислите че харчи кратката, за сметка на това няма нужда да се отваря вратичката за да изсъхнат съдовете. А и като е на нощна, така или иначе тока си е два пъти по евтин, що пък сутринта да не си извадим топли и сухи съдове Hug

# 468
  • София
Може би имаш право- защото сега като се загредах в параметрите на Еко програмата и тази която е 60мин:
 ами че те са почти еднакви като разход на ток и вода,само дето едната е 160мин....
значи спокойно ще си ползвам само нея...така няма да имам проблем и с гланца .....
а съдове имам в изобилие - няма за какво да бързам
 Hug

# 469
  • На Дунава
Mihaela Kozhuharova, не е толкова стар модел машинката ти, още я има по магазините (около 600 лв)! Може и брандирана със Сименс да я срещнеш - абсолютно еднакви са, само надписа и/или подредбата на копчетата е различна. Аз в София имам същата, купена преди 7-8 години, ползвам си я успешно, макар и спорадично, защото отдавна вече не живеем при нея Simple Smile
С теча не мога да помогна, но, ако имаш други въпроси, казвай, да видим дали на изуст мога да им отговоря.
Ако използваш таблетки, задължително ги разделяш на 2, и без това цяла не се събира в отделението. Настройката за сол е вътре в самия контейнер, представлява врътка от 0 до 3, струва ми се.

# 470
Bibiana_ , изключително много ти благодаря  bouquet  Ще потърся по магазините  #Crazy Аз я използвах веднъж за миене и веднъж за почистване, и двата пъти на първа програма, тъй като се упасявах да не остане препарат по чиниите, а за почистването даже два пъти пусках програмата тъй като след първият път имаше пяна от почистващият препарат по дъното на машината. Машинката няма сушене само, нали? От картинките по нея разбрах, че първа програма е за тави и тенджери, втора за чинии и чаши и трета само за чаши, правилно ли съм разгадала?  Но не знам колко е температурата на миене. От форума разбрах, че трябва да напълня резервоара за солта с 1 л вода и сол колкото поеме, живея в Бургас и водата е твърдичка, но не забелязах настройката, но ще я погледна, предполагам, че в моят случай ще е на макс степента за солта...или не? Може би тъп въпрос : Контейнерчето за сол трябва ли да го вадя като и правя профилактика и то да се измива като я пускам с препарата? И последно - мисля, че теча е отстрани в ляво и излиза от вратичката, леки капчици, но като работи час и нещо става доста вода. Как да и дам лек наклон назад, две дървенийки на предните крачета може би ???   Thinking Тя е малка и ми се побира под мивката, ама едва едва, опира на сифона и няма как да я наклоня за съжаление, а мисля, че може би точно заради това е теча точно отстрани на вратичката.....  newsm78

# 471
Провери крачетата й дали не са на винт за регулиране, може и 2 дървенийки Simple Smile, както сама си предложила.

Правилно си разгадала програмите, самите икони го показват.
Не съм съвсем убедена, че трябва да вадиш контейнера за сол, пък и той едва ли се вади...

# 472
# 473
Да допълня за температурите - вероятно са 3, предвид броя на програмите - най-висока за тави и тенджери, средна за чинии и чаши и най-ниска за стъкло. Вероятно последната трета програма е и най-кратка.

Може ли да постнеш точен модел, пък да се разтърся за инструкции.

# 474
Провери крачетата й дали не са на винт за регулиране, може и 2 дървенийки Simple Smile, както сама си предложила.

Правилно си разгадала програмите, самите икони го показват.
Не съм съвсем убедена, че трябва да вадиш контейнера за сол, пък и той едва ли се вади...

и аз мисля, че не трябва да вадиш контейнера за сол. Солта не настройвай на макс. В Бургас не е най-твърдата вода. Сложи я на средна степен. Колкото до таблетките - най-добре е с 1/3 да пробваш, не повече, защото таблетката е за 10-12 комплекта. За 4 комплекта 1/3 е точно.

# 475
За съжаление ми е дадена без книжка, а и на нея няма никакви номера или модел. Може би  Bibiana_ ще помогне, ако се сеща за модела, рових в нета да я намеря по картинка, успях да намеря подобна на нея, даже мисля, че е почти същата, но с 5 програми, но не пишеше нищо за модел или обеснение

# 476
И аз я намерих тази с 5-те програми.
Свекървата ми не пази книжка, на нейната също няма модел.

Всъщност ти си я разгадала, пък и не е особено сложна машина, поддържай я добре с чисти филтри, наличие на сол, по-малко препарат и си я ползвай.
ГГ са мекички, лесно ще делиш, докато стигнеш до дозата, която е необходима.

Вени, мисли се четат и прехвърчат между теми, между теб и мен Wink Grinning.

# 477
  • с/у ОколоМръсТното
че първа програма е за тави и тенджери, втора за чинии и чаши и трета само за чаши, правилно ли съм разгадала?  Но не знам колко е температурата на миене.

точно така е, да. Ползвай я само на програма 1, защото е малка машинката (макар да е много по-читава и истинска от на половината форум) и цирк. й помпа няма голям дебит.
Послушай ме, минали са "стотици" такива през нас. Simple Smile
Значи теч не трябва да има, както споменах. За водна профилактика е и да се изясни от къде тече. Може да е от много места и тя макар, че има хубава (дуракоустойчива) система за блокаж, при наводнено дъно, недей да рискуваш. Помпата е трицифрена сума, а тя лежи на дъното и такъв теч направо я унищожава.
За сервиз си е.

# 478
Шани, нека да я нивелира с лек наклон назад и тогава да я носи в сервиз, ако продължава.

# 479
И на мен ми замирисва работата на сервиз, но първо хубаво ще се разровя и поразпитам за читав сервиз в Бургас и задължително ще я пратя на профилактика, че както казах, тя не е ползвана и от предишните си собственици, но пък в събирала прах 2 години. Благодаря ви много  newsm20

Общи условия

Активация на акаунт