Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 622
  • 737
  •   2
Отговори
# 510
nikolovi, това е филтъра, отгоре има метална решетка с бъбрековидна форма при мен. Там се утаяват едри частици, пластмасите са за фините.

Филтрите на аспиратора се мият без проблем в миялна, нищо, че са алуминиеви.

# 511
  • На брега на реката
Благодаря Чери, Вики.
Това с горещата вода съм го пробвала, но пак остават запушени дупчици. Надявам се МиМа да се справи по-добре. Grinning

# 512
Успях да го отворя, трябваше малко мъжка сила и вече е почистен  newsm44

# 513
Благодаря Чери, Вики.
Това с горещата вода съм го пробвала, но пак остават запушени дупчици. Надявам се МиМа да се справи по-добре. Grinning
С парочистачка дали няма да стане по-добре?

# 514
  • с/у ОколоМръсТното
Праховете за миялни са доста агресивни. Драскат чаши и чинии (ако са стъклени), правят ръжда по някои метални прибори, други пък съвсем ги петньосват (имам сребърна лъжичка, излиза като че е била на баба ми).
И това не е от конкретна марка машина или от конкретна марка перилен прах.
Аз ползвам само Финиш (прах), който преди беше Калгонит. Отделно сол и блясък и казах как са ми посудата.
Но какво пък, няма нужда уреди и прибори да ме надживяват. А само да ме улесняват.

# 515
Едва днес ме "просветли брилянтната идея" ooooh! ooooh! че мога да си сложа филтрите на абсорбатора по диагонал в кошница, като махна малката кошничка за прибори. И те взеха, че се събраха newsm44
Излязоха като чисто нови!

Жалко само, че трябва да разглобя половиния абсорбатор, за да сваля филтрите Tired .

# 516
  • Berlin
И аз филтрите идвам да питам, днес им е ред. Simple Smile
Препарат трябва ли да слагам? Има ли значени горе или долу? И 60-70 гр. добре ли е? Мисля, че това ми е най-високата Т.

# 517
Препарат трябва ли да слагам? Има ли значени горе или долу? И 60-70 гр. добре ли е? Мисля, че това ми е най-високата Т.

Моята има само едно ниво Laughing (6 компл.). Сложих една цяла табл. и пуснах на програма за силно замърсени (70С)

# 518

Долу.
В долната кошница се мият чиниите и силно замърсените тави, тенджери.
Горната кошница си е по принцип за леко замърсените и по-фини посуди.
Пусни програма за силно замърсени.

# 519
  • Berlin
Благодаря! Отивам да пускам. Grinning

# 520
Значи купих си сол и сега трябва задължително преди да пусна съдомиялната да си сипя ,нали така ?
За гланца ще изчакам да видя ,а и много скъп ми се видя newsm78

# 521
Значи купих си сол и сега трябва задължително преди да пусна съдомиялната да си сипя ,нали така ?

Да, вероятно е нужно да сипеш първо вода в резервоара и после да заредиш поне с килограм сол.

# 522

Да, вероятно е нужно да сипеш първо вода в резервоара и после да заредиш поне с килограм сол.
Ох,айде пак индианско питане Laughing,в резервоара за сол ли?Щото тази моята е Зануси и нямаха упътване като я купихме,преснимаха някъкви листове за това задавам идиотски въпроси

# 523
Да, резервоара за сол трябва първо да се напълни с вода и отгоре сипваш солта.
При сипването ще излиза вода, но това да не те притеснява.
Мисля, че около литър вода трябва да сипеш.

П.П. Напълно възможно е в резервоара да има вода все пак. Тогава няма да доливаш нищо, само директно сипваш солта.

# 524
Sourcherry,много благодаря за отговора.Тя не е ползвана много ще направя така като си написала  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт