Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 606
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • с/у ОколоМръсТното
Воден уред (работещ с вода: пералня, миялна) е много по-добре да са скъсвани от работа, отколкото да са отлежавали нейде. От това отлежаване идват проблемите.
Sourcherry - няма лошо да я повдигне, нали и аз го казах. Малко ме съмнява, че тя вижда само излизащата вода, а дъното е във вода. Освен това и ниворегулаторът е за прочистване (или смяна).

Ей сега имам една малка Електролукс... Прелива и си мокри електрониката, ма собствениците явно не я гледат добре и са я ползвали доста месеци така. Защо, бре... да е някоя Мидеа или друга куча марка? Ма те са дали един вагон кинти и пак не внимават.

# 481
  • На Дунава
Mihaela Kozhuharova, надали течът ще самоизчезне от промяната на наклона, ако имаш късмет, може да понамалее, но това само, ако е причинен от разкапало се уплътнение на вратичката. Моята е поставена на равна основа. Не бих си експериментирала на твое място, носи я на сервиз.
Няма нужда да вадиш контейнера за сол, като й правиш профилактика.
В програмите правилно си се ориентирала. Градусите и аз не ги знам, не ми и трябва да ги знам, честно казано... Мия обичайно на втората програма, защото тази малка машинка се напълва след едно хранене на четирима ни, така че не остава време кога съдовете да засъхнат. Ако е по-мазньок, пускам на първа. Първото и последното ползване на миялната за престоя ни в БГ винаги са на първа, белким разчисти разни наслоявания. Пупупу, за сега добре преживява дългите периоди на непозлване, дано не я урочасам сега  Heart Eyes
Хубава машинка е, хич не е евтина, затова по-добре веднага я занеси да я стегнат, да не стане по-голяма беля!   bouquet

# 482
  • Русе
Здравейте!
От година и половина живеем в друг град под наем и имам съдомиялна машина, която така и не можах да разбера защо не може да ми измие добре съдовете, защо някои от нещата ръждясват и защо тенджера, която съм извадила суха от машината, на следващия ден вътре беше цялата в капчици като, че ли е била посипана със сол. Колкото пъти я пусна - все нещо излиза така, както съм го сложила, т.е. мръсно. А със загоряло по тавите да се справи? Абсурд. Забелязах, че най-добре мие на интензивна програма на 65 градуса. Да, ама като чета по форумите, хората си ги пускат техните на някакви кратки 30-40 мин. програми на 30 градуса.
Машината е БЕКО, но е стар модел. Нямам книжка с инструкции, питах собствениците, оправдаха се, че не я знаят къде е, но от едни съседи разбрах, че машината е купувана от втора употреба. Та така. Търсих инструкции в нета, но намерих само на английски език, а за съжаление аз този език не съм го учила. Модела е BEKO DWD431W.
Всъщност след няколко опита на принципа проба-грешка, стигнах до извода, че май имам проблем с подаването на солта. Не мога да разбера от къде се настройва. Никъде не виждам копче за това. Машината има всичко на всичко 2 копчета: On/Off и Start/Stop + програматор.

# 483
  • Варна
Да докладвам и днес и да се надявам повече да не пълня темата:
снощи пуснах на автоматичната ,дългичка беше 2 часа и кусур , уж сама си определя времето
сигурно е преценила че са много мръсни съдовете , имаше и тенджерка от супа и две тави.....
таблетка финиш изми перфектно и тавите , едната беше от запечени картофки и по принцип трябваше
да се търка но аз реших да експериментирам , резултата -отличен !
Тази сутрин ставам , съдовете сухи , леко скърцат (най-после сипах гланц )
но гледам горната перка цялата в капки вода .нормално ли е , имате ли вода по перката ?
или да звъня в магазина или сервиза ?
може би затова пише в книжката , първо се вадят съдовете от долната кошница и после горната ,за да не капе от перката върху вече исушени долни  newsm78

# 484
И по моята перка понякога има капчици вода, мисля че не е проблем.

# 485
но гледам горната перка цялата в капки вода .нормално ли е , имате ли вода по перката ?
или да звъня в магазина или сервиза ?
може би затова пише в книжката , първо се вадят съдовете от долната кошница и после горната ,за да не капе от перката върху вече исушени долни  newsm78

И при мен така се получава, мисля че е нормално. Първо долната кошница прибирам и след това горната  Peace

# 486
Капките вода по перката са нещо абсолютно нормално.

# 487
  • Варна
ох , благодаря
мама Тин, казваш понякога  Grinning
но при мен трети ден все има мноооого капки вода , та затова...! Mr. Green

# 488
Валети, и всеки ден да има - това е напълно, абсолютно нормално.

# 489
Валети, според мен капките по перката са кондензирала пара и няма от какво да се притесняваш. Използвай си машинката с кеф и докато тя мие - ти задължително си почивай или пийвай кафенце с приятелка Hug

# 490
  • с/у ОколоМръсТното
, стигнах до извода, че май имам проблем с подаването на солта.

сипваш сол в контейнера... Той е вътре, в самата камера и капака му е доста голям и обикновено кръгъл.
Аз не виждам да имаш проблем.
Ако искаш качествено измиване, се мие поне за час (час и малко) + качествени препарати.

# 491
  • София
, стигнах до извода, че май имам проблем с подаването на солта.

сипваш сол в контейнера... Той е вътре, в самата камера и капака му е доста голям и обикновено кръгъл.
Ако искаш качествено измиване, се мие поне за час (час и малко) + качествени препарати.
Да,ама момичета казва ,че
Колкото пъти я пусна - все нещо излиза така, както съм го сложила, т.е. мръсно. А със загоряло по тавите да се справи? Абсурд.
Значи,все пак има проблем!
Вики,защо не викнеш техник?Най-малкото да направи една диагностика?Не,че е гаранция,че ще открие проблема! Thinking

# 492
  • Русе
Сол съм сложила, а и индикатора на капака показва, че има. Но не намирам за нормално приборите да излизат солени на вкус от машината и бъркалки на миксер, който ползвам вече 16 години и не са мръднали, да ги извадя ръждясали. Предната седмица си сложих и рендето в машината и него извадих с ръжда.
Интензивната ми програма от начало до край е над 2 часа.
cayman, защото както писах машината не е моя и днес сме тука утре ни няма. От как сме тук на квартира толкова неща сме "пипнали" вече, че като му ударя чертата...  ooooh! По принцип за толкова години семеен живот, никога, ама никога не съм имала желание за съдомиялна машина, а тази така и така в момента я имам и плащам наем и заради това, реших да я ползвам, поне, когато някой ден ми се съберат повече тенджери и тави.

# 493
A какво мислите: добре ли измиват съдомиляните, защото аз винаги съм имала задръжки и все се чудя дали да си взема?   Shocked

# 494
Вики, а с какво миеш? Пробвала ли си да смениш препарата?

Капакът на контейнера за сол, който се намира на дъното на машината добре ли е завъртян?

TrixyM, мият - да, особено добре мият.

Общи условия

Активация на акаунт