Всякакви въпроси относно съдомиялните - 10

• 41 622
  • 737
  •   2
Отговори
# 495
  • Русе
Вики, а с какво миеш? Пробвала ли си да смениш препарата?
Капакът на контейнера за сол, който се намира на дъното на машината добре ли е завъртян?

Да, добре е затворен.
Като се нанесохме тук имаше малко препарат Бинго. Хазяйката каза, че бил много добър и, че за предпочитане е да ползвам прах, тя от години имала съдомиялна и до този извод била стигнала. Реших да го използвам - не останах доволна. След много хвалби в темата за Кауфланд преди 2 седмици си купих на CLEAN MAXIMO. Сега мислех да си купя таблетките на ЛИДЛ, че ми ги похвалиха две познати, но в лидълската тема четох, че има много недеволни. Накрая наистина ще си купя СОМАТ или ФИНИШ и ако и с тях не стане се отказвам.

# 496
Вики, все кофти препарати си ползвала и натам си се ориентирала - Лидл и пр. са кофти.
Вземи нещо друго на таблети, па ако ще и Финиш да е.

Ако се наведеш досами дъното на машината погледни дали капака не е на чорчек завъртян. Защото има и един такъв момент.

# 497
Вики, а с какво миеш? Пробвала ли си да смениш препарата?
Капакът на контейнера за сол, който се намира на дъното на машината добре ли е завъртян?

Да, добре е затворен.
Като се нанесохме тук имаше малко препарат Бинго. Хазяйката каза, че бил много добър и, че за предпочитане е да ползвам прах, тя от години имала съдомиялна и до този извод била стигнала. Реших да го използвам - не останах доволна. След много хвалби в темата за Кауфланд преди 2 седмици си купих на CLEAN MAXIMO. Сега мислех да си купя таблетките на ЛИДЛ, че ми ги похвалиха две познати, но в лидълската тема четох, че има много недеволни. Накрая наистина ще си купя СОМАТ или ФИНИШ и ако и с тях не стане се отказвам.

Вики, откачи перките и виж да не са запушени с нещо. На моята Мидея (която знаете не обичам много) се бяха запушили така - миеше ок, изведнъж престана - всичко излизаше полумръсно, чашите ако ще и на най-дългата програма да пусна и само тях, и 2 чаши да са - забрави, на петна, с някакъв остатък като пясък от препарата... И реших, че спирам да я ползвам, живот и здраве - нова. Обаче нещо ме ръчкаше, махнах перката и извадих няколко зрънца от ориз, стъкълца от счупена чаша, още нещо имаше... Е в миг на умопомрачение я изчистих с фибичка за коса... която разбира се се счупи   ooooh! Обаче после така я монтирах (не можах да я извадя, а я заклещих на едно място), че не пречи изобщо. Та оттогава машинката пак си мие повече от прилично - и чаши, загорели неща и то все на 75 минути. Преди това пробвах какво ли не - чистих с препарат, пусках с Финиш (не го харесвам), с Лидълски (и тях), с прахта на Кауфланд и с най-силния ми коз - Феъри - нищо.... Даже трябваше 3-4 пъти да чистя перките, преди да се оправи. Сега мия с прахта на Кауфланд и всичко излиза супер добре измито. Така че виж дали не е като при мен...

# 498
  • Русе
Добре е затворен капака. Предната седмица като сипвах сол забелязах, че го има този момент със затварянето накриво.
Махнах сега перките, ръчках, ръчках и нищо не излезе, аз и преди бях ръчкала с едно шишче.
Гледах в ЛИДЛ от утре, че ще има препарат за почистване на съдомиялни, освен да купя да пробвам и след него какво ще стане. Laughing

# 499
Пробвай, но после пиши какво е станало.
А филтрите чисти ли са? След като си махнала перките е ред на филтрите, пък утре и на препарата.

# 500
  • Русе
Филтрите(ако това са цедките долу Embarassed) ги чистих предната седмица.

# 501
Да, това е, но под цедките е всъщност филтъра.
Махаш цедките и вадиш филтъра, като всичко измиваш добре.

Моето мнение е, че при това положение профилактика на машината с препарат+качествен измиващ препарат ще реши проблема.

# 502
  • Русе
Да, освен цедките, които са като чашки, извадих и измих и пластмасовата, която е на дупки, по-надолу като бъркам, друг филтър не набутвам.
Добре, но при Вас случвало ли се е да извадите ръждясали или солени прибори? От там си мисля, че имам проблем с подаването на сол.

# 503
Ръждата не е от солта, а от препарата.
Почисти машината с препарат за целта, купи други таблети и пак пиши.

# 504
  • Русе
Ще дам отчет, но ще е другата седмица, че планираме ходене до Плевен за пазаруване в почивните дни. В ЛИДЛ още утре ще отида за препарата за почистване.

# 505
Да, това е, но под цедките е всъщност филтъра.
Махаш цедките и вадиш филтъра, като всичко измиваш добре.
Аз се обърках  Crazy Филтъра не е ли дето е с врътка за дъното и е като цилиндър  newsm78 И в него има едно друго (явно цедка ) , което се "щрака" за този цилиндър  newsm78
Ще взема да го снимам като ми приключи миялната  Simple Smile
Edit :
Скрит текст:
това ли е цялото

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 18:46 от nikolovi

# 506
  • На брега на реката
Здравейте,
Виждам, че някои от вас си мият филтрите на аспиратора в миялната. Моите май са алуминиеви, в упътването пише да не се  мие алуминий в миялната newsm78. По принцип ги мия редовно с обезмаслител, но си мисля, че едно добро измиване на висока температура ще им дойде добре. Кажете, вашите алуминиеви ли са и как им се отразява?
 newsm51

# 507
  • На Дунава
Покрай грижите на viki_1974 се сетих за неволите на моя близка. Преди 2 години се нанесоха в нова къща и всичко новичко си взеха, включително хубави уреди и кухня. Година и половина миялната миела перфектно, докато един ден не започнали да вадят всички съдове мазни, с бяла пелена. Изчистили филтрите, продухали перките, направили профилактика с препарат. Резултатът бил еднократен - веднъж измила добре като преди, и после пак всичко мазньок. Повторили и потретили упражнението с чистенето и профилактиката и на края им писнало, извикали техник. Той от вратата се хванал за свързването на миялната, разхлабил я, преместил я, и що да видят - след почти 2 години употреба захранващият маркуч някак бил успял да се прегъне под остър ъгъл и в следствие на това дебитът на водата намалял. Изправил маркуча, върнал обратно миялната и любезно им оставил фактура за 215 евро  Shocked И всичко се оправило като с вълшебна пръчка. Направо невероятно как се е самопрегънал този маркуч, но е факт. Споделям историята, може на някой да помогне.

# 508
Момичета, аз този филтър нещо не мога да го отворя, чистя цетката само. Някой ще ме открехне ли как става това нещо  Praynig

# 509
  • Русе
При мен става много лесно - като махна "чашките", повдигам пластмасата и тя излиза.

Мисля, че за едно миене - нищо няма да им стане на мрежите на аспиратора. Аз вече няколко пъти слагам алуминиево джезве. Малко като, че ли си загуби блясъка, но все пак съм го слагала 4-5 пъти.
Да кажат по-компетентните.
Моите в Русе и аз ги чистех с обезмаслител.
А ако загрееш вода до завиране и ги залееш преди и след обезмаслителя?

Общи условия

Активация на акаунт