Домакини - 2

• 31 299
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
ma14,просто исках да пробвам програмата за кексове в дом. хлебопекарна Mr. GreenИначе да,кейка изглежда страхотно лесен за приготвяне и непременно ще го направя smile3508
Да знаеш,че съм много запалена по кулинарията като цяло и ако имаш разни интересни,но пък в същото време лесни за изпълнение рецепти/имам пред вид да се пести време с тях,щото с това детенце... newsm78/,просто мятай нещата на ЛС PeaceПреди години,когато бях по-свободна за кулинарни атаки,бях се превърнала в истински герой на труда-от сутрин до вечер правих какво ли не и всички се надпреварваха да идват на гости eat Сега покрай малката нещата позатихнаха,но временно,обещавам Grinning
redsea,извинявам се тогава-реших,че си нова тук ThinkingОтносно закона с тютюнопушенето-да си призная,и аз не знам докъде стигнаха в крайна сметка newsm78Един път така,друг път иначе....Омръзна ми да ги слушам.Човек ще реши,че други проблеми си нямаме в тая държавица и само за това говориха по едно време.Аз не съм пушач и не ми харесва да ме окадяват мен и детето ми,когато сме навън.Именно по тази причина отдавна спрях да излизам по заведения.Някак си не ми е драго да седя на тръни и да мисля,че като се прибера,всичко по мен ще вони на никотин.В чужбина това ми харесва-имат закони,спазват ги.Последно бях в Норвегия.Ами какво да кажа,освен че там никъде,ама никъде не видях нито по къщите си,нито по заведения да пушат хората.Че там пък и хич не е лесна тяхната,когато ходят по заведения,понеже навън е забранено да се пие алкохол,а вътре е забранено да се пуши и когато излязат на бар или ресторант,са си буквално като наказани хората-излизат навън да изпушат някоя цигара,но чашата с алкохол остава на масата,после влязат вътре да пийнат,но за цигара не смеят и да помислят Mr. GreenНо пък не видях някой да е побеснял от закона за забрана на това или онова-спазват си ги хората и се държат културно,не като стадо подивели животни.
Гледам,че за излишни килограми и диети говорите.Дано не прозвуча самохвално,но аз пък никога през живота си не съм имала проблем с кг,дори по време на двете си бременности.Преди 20 години с голямата ми дъщеря като бях бременна,качих общо 11 кг/беше зимна бременност/,които свалих буквално за дни след раждането.Втората ми бременност пък беше лятна и почти не се хранех,освен в началните месеци...Бях качила само 7кг.Още се смеем,когато си спомним как далечни приятели ме срещаха,докато бях в двата последни месеца от бременеенето и понеже не знаеха,че чакам бебе,ми казваха:"Абе ти май лекичко си се позакръглила най-после",след което като кажех,че съм бременна,гледаха с ей такива очи ShockedИсках само да кажа,че като цяло не обичам да преяждам или да ям по много наведнъж...Хляб консумирам рядко,при това предимно черен или пълнозърнест.Така и не се научих с апетит да хапвам бял хляб,освен в някои редки изключения.Движда се изключително много и не шофирам по тази причина-за да мога да ходя повече пеша.Е,когато ми се наложи,сядам зад волана,естествено.Имам един познат,който е човек на над 75 години и е в изключително силна форма,както физическа,така и духовна.Този човек винаги е казвал така:"По-малко ядене и повече движение за всички".Дано да сте ме разбрали правилно.Нито се опитвам да поучавам някой,нито да давам неискани съвети...Но според мен диетите са нож с две остриета.Моите наблюдения сочат,че не е толкова трудно да се отслабне.Трудно е да се задържат постигнатите желани килограми.Ох,олях се.Ивинявам се Sick

# 541
  • UK
Завърнах се  Heart Eyes По магазините голямо нищо, уж намаление до 50% а накрая има няма едвааааам едно 10% такова ooooh! #Cussing out Заблуда!
Ако ще си мяткате рецепти- кулинарни, хайде да ги ментиме тука, а не на ЛС и аз Crossing Arms искам да ги знам Mr. Green Каква е тази рецепта за кекса в хлебопекарната и аз имам такава я дайте рецептата насам току съм се запъхтяла пак към куФнята 
Joy

# 542
  • при късмета
Благодаря за хубавите пожелания  bouquet
дребния(вече голям, според него) сам си избра на този  ден да се роди, друго беше запланувано Rolling Eyes.
QueenBee, Честит имен ден, на твоя юнак, с радост да си носи името и да радва много и вас  bouquet
Честит празник и на всички останали!  
Беше сутрешно парти за децата и героите са уморени.Много хубаво изкараха.
Ох, за диети си говорите, аз не,че съм кой зное колко кила, обаче не мога да контролирам и един.Свалям и качвам по всяко време и нищо целенасочено не действа.Например като бях 44кг. и изглеждах като от концлагер живеех на пица и баница и не мърдах, 2 години се борих да заприличам на човек.После спрях да се опитвам да кача и качих 7 кг. за една година.Тамън задържах някакво нормално тегло забременях, качих само 12кг., но после свалих само 7.А бе трябва ми още малко, ма кога ли Rolling Eyes
А за емигрирането, аз искам да емигрирам по климатични причини.Търси се топло, но сухо място  Thinking.Не ми казвайте Сахара, там през нощта е много студено.

# 543
Коконке,опитах се да ти копна линк към рецептата на ма14 за царския кейк,ноооо нещо не става.Чукни в гугъл,излиза веднага. Просто се чудя,дали ако я опитам в хлебопекарната,ще се получи добре? newsm78Аз отскоро съм хлебопекарно-имаща и все още съм лаик с нея.

# 544
  • UK
Коконке,опитах се да ти копна линк към рецептата на ма14 за царския кейк,ноооо нещо не става.Чукни в гугъл,излиза веднага. Просто се чудя,дали ако я опитам в хлебопекарната,ще се получи добре? newsm78Аз отскоро съм хлебопекарно-имаща и все още съм лаик с нея.
Сега ще го видим Mr. Green Аз само кекс и сладко/конфитюри не съм пробвала в нея Mr. Green

# 545
  • ул. "Мечтание"
Да ви почерпя. Днес големият ми син, Божидар, е именник!  Heart Eyes

Честито и на всички останали празнуващи!  Hug

Този празник ми е особено вълнуващ. Heart Eyes

Мама-Коко, да ти е живи здрав рожденника!

----
Аз от известно време генерално промених начина си на хранене и съм много доволна от резултата.
До обяд не ям нищо, ако правя упражнение или съм физически активна хапвам плод 2-3 часа след като стана и след като вече съм правила упражнения.

Обядвам между 12 и 14 часа (това, ако не съм яла плодове на засука) или когато огладнея, ако съм закусвала, което обикновено става към 15-16 часа. Обяда ми е най-обилното хранене - задължително голяма прясна салата, някаква манджа, каквото съм си сготвила, евентуално малко хляб или десерт (пак домашно приготвен). Вечерям когато огладнея, обикновено става къв 19-20 часа това, тогава само салата си хапвам. Основното ми правило е, първо да изяждам салатите, без допълнително друго (манджа или хляб) и след това да си хапвам останалото. Ако много приритам между храненията хапвам някакъв плод или шепа сурови ядки. Купешки хляб и купешки сладки неща не ям. Naughty
От около месец съм веган, но преди това ако ядях месо беше само месо-месо, което съм си сготвила аз, никакви полуфабрикати или колбаси. Сирене и кисело мляко консумирах рядко и само домашни предпочитах да са.
При мен лично резултатите веднага се проявиха и съм много доволна. Свалила съм от началото на ноември насам поне два номера дрехи. Не се тегля, не ме интересуват всъщност килограмите колко са, целта ми е да се чувствам добре в кожата си (бях 107 кг последно като се теглих).
Какво друго... Кафе не пия, не пия безалкохолни, нито купешки сокове. На практика нищо готово купешко не консумирам, само изходни продукти си купувам.

Доста дълго време се лутах из диети и какви ли не експерименти си правих съ себе си, и накрая стигнах до извода, че този начин на хранене е най-подходящия за мен самата. И нямам предвид да го спазвам само временно, а като постоянен начин на хранене.  Peace

# 546
  • UK
НОЩНИ ОЧИ  bouquet Hug ЧЕСТИТ ТИ ИМЕННИК! ЖИВ И ЗДРАВ ДА ВИЕ   Heart Eyes
Аз също от известно време не взимам почти нищо купешко, за сладкиши говоря, всичко приготвям аз, по-вкусно ми е, а и знам какво слагам и съответно, какво ям. Храната също е домашно приготвена, навън почти не ядем, след едно такова ядене в Китайски ресторант почти се озовах в болнична обстановка - от тогава не мерси Naughty
Повечето продукти, също са ни натуарални  еко, био и пр, да е живи и здрави свеки и свекър ми Mr. Green
Кисело мляко и прясно обожавам аз Heart Eyes квася си го сама, ако има (свеки) взема домашно краве прясно мляко, ако няма, вземам купешко на БМК или някое др в бутилка прясно и заквасвам в кисело, като от време на време си правя и плодов йогурт  chef
Аз обаче покрай мъжа ми свикнах да закусвам, сега преминавам на полек режим hahaha  и дано до опита ни, успея да смъкна някой и друго кило Mr. Green Соковете са само фреш, други не пия, с ниско кръвно съм и сутрин ако не пия чаша кафе с мноооого мляко Mr. Green все едно съм в безтегловност Sick Следобед пия вече рядко кафе пак с много мляко сега преминавам на чай имам един турски или билков bowuu Виж спорта ми е .... слабата част, преди ходех на фитнес, сега имам кростренажор вкъщи, а го ползвам за простир основно Joy Мързел Whistling

# 547
  • ул. "Мечтание"
Аз по принцип никога не съм била особен фен на млечните. Общо взето покрай децата захочнах да ям повечко, тъй като те обичат.
Не ми липсват, нито те, нито месото.

Уф, как се прецаках!  Sad Ходихме да пазаруваме обилно. Търсех си стевия, имаше няколко вида. Гледах, мислих, гледах мислих... и накрая се прецаках... кво съм гледала не знам накрая се оказа, че съм взела стевия смесена със захар.  Close Добре че поне беше малък пакет.

# 548
  • UK
Тази Стевия много ми я рекламират Peace Аз основно консумирам мед, но в сладкишите слагам захар, може би newsm78 ще е по-добре да слагам стевия, незнам дали, ще се получи, пробвали ли сте с нея в сладкишите?

# 549
  • ул. "Мечтание"
При мен се получава със стевията. Peace

# 550
  • София
Мацки, не ми говорете за килааа Laughing.
Аз днес спретнах едни саламки и едни кръгли вити банички със сирене, благодарение на Мама Цоцоланка Heart Eyes. От утре децата са на училище, няма да имам много време да си чеша крастата, демек да правя връткави неща, та затуй. Само ги направих, няма да ям от тях въобще, щотоооо.....
Воля му е майката! Аз откакто свалих бая килца с 90дневната, си изградих режим на хранене. Не го спазвам всеки ден, но през повечето време. Ядене между 11 и 18ч, не през цялото време, де Mr. Green. След 18 ч може плодове. Това му е цаката. Поне при мен.
Не мога да прочета всичко изписано, обаче добре дошли на новите домакини. и някой прочетох се преместил в свое си жилище- е от това по-хубаво няма! Честито! Аз със свеки или с майка ми не съм живяла никога и , въпреки, че едната я уважавам, а другата я обичам/ познайте коя -какво Laughing/, искренно се надявам никога да не живея с тях.

Който е именяк- да му се свети името!  bouquet
Мойто голямо момиче е Бояна, но дядо поп ни е казвал, че има имен ден на 28 март и ние тогава го празнуваме. Е, приемаме поздравления и днес, но не го отбелязваме.

# 551
kokona20 точно за това говорех, намаляване на количествата храна и много движение. Аз също вървя много, преди карах доста често колело , но го занемарих това занимание и трябва да започна отново.Също нямах проблем с количеството храна до преди няколко години , но трябваше да ме оперират и нещата се промениха . Сега трябва да внимавам с видът храна и количеството което изяждам..
   Аз също не обичам цигареният дим , но още повече мразя някой да ми каже дали мога или не мога да правя нещо . Това е въпрос на избор,който в този случай е отнет от хората.  А ако имах ресторант или бар сигурно щях да отида да протестирам пред парламента. Като клиент аз имам избор да отида в дадено заведение или не , ако не ме устройва някое защото там се пуши ще избера място където не се пуши ,но да казват на хората как да си правят бизнеса е меко казано нагло,защото точно от тези хора после се очаква и да плащат данъци
Нощни очи да ти е живо и здраво момчете, много да ви радва и да е голям късметлия

# 552
  • София
Направих днес морковен сладкиш - един от любимите ми и не спирам да го ям!
Децата не могат, мъжът ми помага Laughing

# 553
  • UK
Ооооо ами тогава ще се заменя захарта със стевията няма как Wink Лус аз само съм чувала за сладкиш от моркови, по-скоро за морковена торта даже, даже бях гледала Бон апети по НТВ и там правиха един сладкиш май мъфини, де Mr. Green с червено цвекло вкусно изглеждаше newsm78 Мама Коко предлагам ти за емиграция Mr. Green страната мечта Crazy на моят мъж - Австралия :mrgreen:

# 554
сладфка раздумка сте стъкмили  Heart Eyes ..едно,второ,все да взема отношение,и аз,  на всяка манджа мерудия  Laughing ...обаче не смогвам да ви догонвам  Mr. Green
за храненето вече сте говорили-и аз само домашно ям,нищо не купувам от магазина,ама толкова е нищото,че свеки /дето само на маргарин и салами може да живее/ казва,че хладилника ми вие  Mr. Green на кухо  hahaha -имам си домашно месо,домашно мляко,което квася,имам домашни зеленчуци и домашен хляб...какво му трябва друго на човек! обаче килограмите ми не мърдат  Crossing Arms може би,защото съм си лакома  smile3506
и за чужбините да се изкажа  Mr. Green- тука дойдохме без цел да оставаме,още млади и неорентирани...а не сме се прибирали почти!вече не сънувам Морската,не ми липсва почти нищо...преди време ме беше срам да кажа,че не чувствам носталгия,сега вече не ми и пука  hahaha може заради климата да е,може да е заради океана/все пак съм морско чедо/,но се чувствам добре и не мога да кажа,че там ми е домът...по-скоро е тук  Rolling Eyes

ох,имаше още теми,дето да си кажа меродавното мнение,ама нейсе...размина ви се  smile3534

Общи условия

Активация на акаунт