Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 963
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
  • UK
Нищо интересно, детегледачка. Няма много за разказване, искам просто да се получи. Няма да стане за две седмици обаче, трябват ми някакви неща, та тъкмо си говорихме с жената, която ме хареса, че ще ме чакат. Simple Smile

# 316
Ще се получи. То вече се случва  Peace

# 317
  • ...на брега на голямата река....и близо до морето
В момента съм в Бг и си организирам преместването. Ще изпращам багажа с превозваческа фирма, няма никакъв друг вариант, и след него и аз заминавам.
Ще го посрещаме там, но си заангажирах един бус само за нас. Колкото и да пресявам нещата, които  да взема, пренасянето си е зорна работа....особено от тук, та на там.

# 318
  • Манчестър
Не знам какво толкова пренасяш.....със сигурност за цената на превоза ще си купиш тук всичко чисто ново. Не си струва цялата галимация.
Аз си донесох само дървени лъжици и чифт цървули ,да ми напомня коя съм и да не почна да се вземам насериозно.....

# 319
  • UK
 Здравейте!
 Няколко пъти съм влизала в темата с въпроси .
 Ние най-накрая се преместихме всички барабар с котката . И аз мислех да пращам багаж с фирма , но добре че го оставих за след няколко месеца . Видях , че няма никакъв смисъл , от тук си купих почти всичко . Единственото нещо което взех беше парти-грилът и кафе-машината.
 И пак имам въпрос , тези от вас които шофират , за колко време свикнахте с движението. Тук сме вече от месец и аз почнах да се оглеждам в правилната посока докато пресичам, мъжът ми вече ме кара да се пробвам да карам.

# 320
  • Лондон
И аз на времето си донесох куфарчето и кафе машината  Laughing

Мамма на Ани, добре дошла... С карането тук свикнах много бързо, около седмица бях по-внимателна, нищо повече ...Имам познати с доста по-продължителна адаптация. Може да вземеш няколко часа с инструктор, ако чувстваш, че не си уверена

# 321
Здравейте, със семейството ми обмисляме да се преместим в Англия. Дъщеря ми навършва 16 години септември месец, в момента е 10 клас. Някой може ли да ми обясни как стои въпроса с образованието в Англия и дали е възможно след като е навършила 16 години да запише училище в Англия. Предварително благодаря за отговорите.

# 322
  • ENGLAND
neli@ тук на 16 завършват училище. А ако иска да продължи следват колеж, сикс форм и след това университет. Доста е рисковано на тази възраст да сменя страната с Англия.

# 323
neli@ тук на 16 завършват училище. А ако иска да продължи следват колеж, сикс форм и след това университет. Доста е рисковано на тази възраст да сменя страната с Англия.
Благодаря Ви за отговора! Знаете ли дали са необходими някакви сертификати за владеене на англиийски език, за да запише училище.

# 324
Здравейте чета ви,но нямам много време да пиша напоследък.
Влизам с 1 питане на една приятелка:
Zdravei mojesh li da pitash forum kakav  bus da hvana v londön ot west bromton station -old brompton road sw5 9je do st Pancras intern train station

# 325
Благодаря Ви за отговора! Знаете ли дали са необходими някакви сертификати за владеене на англиийски език, за да запише училище.

Doret ви е написала, че тя няма да записва училище, защото на 16 се завършва.
Ако иска да продължи напред, ще трябва да покрие местните матури.
А тя ще трябва, поне си мисля аз, защото нито от тук, нито от БГ ще има средно образование.
Сертификати за владеене на език искат по колежи и университети.
А тя владее ли? Трябва много добре да проучите с какво се захваща дъщеря ви,
ако се преместите я чака много работа, докато се изравни с тукашните си връстници.
С какво мислите да се занимавате тук? А тя какво мисли по въпроса с местенето?

# 326
Момичета имам едно питане относно детските градини.
Къде трябва да проверя и пусна документи за връщане на част от таксата за детска градина?

# 327
sladkata2 не ти разбирам въпроса точно. Надплатила ли си и си търсиш парите обратно, говори с градината, ако е така. Ако питаш за Child care tax credit, който може да ти покрие до 70процента от таксата, ако взимате такс кредит обади се на хелп линията им и има кажи, че детето е почнало, кога и къде. Трябва да е регистрирана по офсед градина и да отговаряте на разни условия за да ви се полага тази помощ-виж тук http://www.hmrc.gov.uk/taxcredits/start/who-qualifies/children/c … ildcare-costs.htm Някой компании дават и ваучери, но не съм запозната с тях  Peace

# 328
  • ...на брега на голямата река....и близо до морето
Не знам какво толкова пренасяш.....със сигурност за цената на превоза ще си купиш тук всичко чисто ново. Не си струва цялата галимация.
Аз си донесох само дървени лъжици и чифт цървули ,да ми напомня коя съм и да не почна да се вземам насериозно.....

Какво ли? Книги, учебници, на дъщеря ми цялата колекция от кукли, дискове.....ей такива неща.
Имам си в Uk  достатъчно, но има си дъщеря ми нейни си неща.
Пренасянето е най-отвратителното нещо, което ме влудява и мразя.

# 329
  • Sf

Doret ви е написала, че тя няма да записва училище, защото на 16 се завършва.
Ако иска да продължи напред, ще трябва да покрие местните матури.
А тя ще трябва, поне си мисля аз, защото нито от тук, нито от БГ ще има средно образование.
Сертификати за владеене на език искат по колежи и университети.
А тя владее ли? Трябва много добре да проучите с какво се захваща дъщеря ви,
ако се преместите я чака много работа, докато се изравни с тукашните си връстници.
С какво мислите да се занимавате тук? А тя какво мисли по въпроса с местенето?

Ние се преместихме точно след като голямата ми дъщеря завърши 10 клас. Държа входящ тест в колежа, взе го повече от добре - език и логически въпроси. Това беше. Нямаше матури, само академична справка от училището в България.

Общи условия

Активация на акаунт