Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 733
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
  • Bristol
О Пеър си беше и се води програма за културен обмен, а не работа (не ти се плаща заплата, а ти се дават джобни пари). Колко сега е културен обмен, колко не е друг въпрос.
Има нещо такова. В колежа, където учех английски, беше пълно с такива. Млади, някои току що завършили училище, немкини, испанки, туркини, чехкини, дори и един французин Wink Те бяха дошли да понаучат езика, ходеха на курс докато децата, за които отговаряха бяха на училище. Събота и неделя колежът им организираше интересни екскурзии из страната Simple Smile Хубав начин да опознаеш Англия, да научиш език и финансово да не товариш родителите си  Peace Някои имаха късмет със семействата, но други ги товареха повече от определените часове и изискваха от тях да вършат работа, която не е включена в договора. Но в колежа имаха консултант и при най-малко съмнение или проблем, отскачаха да обсъждат ситуацията си. Много добре беше организирано всичко и определено им защитаваха правата.

# 391
Аз на колеж така и не се записах тогава: езика си го знаех. Но исках да изляза извън БГ, да си разширя кръгозора и за мен беше идеалната възможност и изобщо не съжалявам Simple Smile

# 392
Accession working card -
Скрит текст:
You will need an offer of employment in the UK before we can issue an Accession worker card. If your employer has made an application for a work permit and the letter of approval is pending, you can apply for an Accession Worker Card however, the card will not be issued until your Work Permit application is approved. You must obtain an Accession worker card before you start work. If you start work before the card has been issued to you, you will be working illegally. An Accession worker card will give the name of the employer but not the job title. Accession worker cards for authorised family members will give the name of the employer but not the job title. An Accession worker card will not be issued for a specified period of time, but it will expire if you leave your job. If you change your job, you will need to apply for a new Accession work card in respect of the new employment

Au-pair -
Скрит текст:
(1) has and intends to take up an offer of an au pair placement;
(2) is aged between 17 to 27 inclusive;
(3) is unmarried and is not in a civil partnership; and
(4) is without dependants.

Не може да минете на синя карта след една година, ако сте били с accession au pair. За да го направите трябва да сте били една година на accession working card издадена въз основа на work permit, какъвто не е случаят с о пер и още няколко категории. Ако смените семейството трябва да кандидатсвате на ново за картата. Четете какво пише в сайта на ХО.  Peace

Малката Госпожица Мърморана, в самата форма може и да не пише по горните условия, но са описани подробно в гайдънса, който по принцип трябва да прочетеш преди да си попълниш формата. Guidance for nationals of Bulgaria and Romania on obtaining perm … ion to work in UK  Peace

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 01:51 от nana_cool

# 393
  • Sf
Момичета, малката ми се разболя от шарка. Какъв е редът сега? В България с голямата съобщавах на личния лекар и той на свой ред уведомяваше училището. Тук какво да правя? Трябва ли на лекар? И трябва ли бележка за училище? Изобщо, какво сте правили при шарка?

# 394
Обади се в училището, може и по телефона и кажи, че ще отсъства няколко дни заради шарка. Няма нужда да уведомяваш лекаря. Като и завехнат пъпките можеш да я пращаш на училище. Не й давай да ги чеше.  Hug

# 395
Не ти трябва и бележка  за училище  Peace !Миналата година синовете ми караха шарка и си бяха в къщи около 3 седмици общо. Пъпките бяха започнали да завяхват, но ги водих на контролен преглед  след втората седмица  и доктора ми каза да ги оставя  в къщи още няколко дни.Само се обадих в училище и обясних нямаше проблеми.

# 396
Момичета, бързо въпросче: къде и как можем да си изкараме декларация от мъжлето, че аз мога сама да пътувам с малкия? и за колко време става?
Зачетох се тука в едни форуми: той моя не е регистриран в БГ и не знам как стоят нещата.
Налага ни се с брат ми слешно да се приберем до БГ до седмица/две и ми се иска да взема мъника.

Много благодаря   bouquet

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 23:03 от ev:)

# 397
  • ENGLAND
ev:) няма нужда от декларация, още повече, че детето ти не е регистрирано в България. Но за всеки случай си направи копие на акта за раждане ако има разминаване във фамилиите ви.

# 398
Здравейте английски мами..Извинявам се искренно,че така нахлувам в темата ви.С голяма надежда пиша,за да ви попитам за нещо изключително важно.Аз живея в Америка.Имам сестра живееща в България,но иска да се измести в Англия.От 7 годишна е с диабет и там получава пенсия по болест.Искам да ви попитам някоя от вас да има (дори и малка да е)  представа дали може да дойде да живее в Англия и да си прехвърли пенсията. П.С Иска да замине само заради детето и,за да учи  там,защото много му върви английският,а пък иска да си е с нея не я дава сама при мен и така.Надявам се наистина някоя мама да знае и да поногне.  bouquet

# 399
  • Sf
milada, didi mum, благодаря!  Hug Ние хващаме и от ваканцията, надявам се докато свърши малката да се е пооправила вече.

# 400
  • Лондон
аз се обадих на ли4ния лекар и ни изписа едни прах4ета за вана, много помогнаха за сърбежа, Аннабел има6е ужасно много пъпки... Няма да ви е лесно една седмица, стискам палци й минава бързо
 Hug
д

# 401
ev:) няма нужда от декларация, още повече, че детето ти не е регистрирано в България. Но за всеки случай си направи копие на акта за раждане ако има разминаване във фамилиите ви.

Благодаря за отговора, Дорет. Сигурна ли си обаче? Питам защото повечето ми познати са им искали, но са си изкарвали в БГ и децата им са регистрирани там. Аз преди 2 години бях звъняла в посолството и там ми бяха казали, че ако нямаме брак не ми трябва, но ако имаме е задължително. В Петък се мъчих да се свържа с посолството пак да питам , но уви не можах да се свържа. Макар, че по-скоро трябва да Полското да звъннем. Както и да е Simple Smile ако си права и не ми трябва, ще съм много щастлива.
Спешно ни се налага да се приберем и задължително искам да взема малкия, а мъжо не знае още дали ще се съгласят да му дадат така бързо отпуска (при тях се попълва молба за отпуска поне месец предварително, а ние месец нямаме).
There are those moments when I absolutely hate life Sad

# 402
ev:) аз няколко пъти пътувам сама с моите деца и никога не са ни искали никакви документи от бащата. Моите не са регистрирани в БГ те са си само с Английски паспорт.  Peace

# 403
Ев, зависи с какво гражданство е детето. Ако е БГ гражданин, на излизане от страната ще ти искат декларация от бащата, нищо че не е българин. За по - сигурно звънни в посолството и питай там. На мен винаги са ми искали. Преди да имаме брак, а сега след като имаме мъжът ми ми направи пълномощно.
Все пак сме различни случаи, но знам че понякога се заяждат много.

# 404
  • ENGLAND
По закон не трябва да ти искат декларация, ако детето живее постоянно в чужбина. Ама зависи на осведомен или не служител ще попаднеш.
Аз доколкото разбрах детето даже не е регистрирано в България, пътува си с полския или английския паспорт, показва си тях. Те веднага могат да проверят дали детето има ЕГН или не.

Общи условия

Активация на акаунт