Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 749
  • 726
  •   2
Отговори
# 375
В сайта, в който аз си намерих семейство, търсят жени на всякаква възраст за Au Pair, няма фирми и комисионни и глупости. А картата, която ти трябва, не е само за Au Pair доколкото знам, не съм чула за възрастово ограничение.

Мога ли да те помоля да ми кажеш кой е сайта/Благодаря ти предварително!  bouquet

# 376
  • UK
Разбира се. http://aupair-world.net/
Аз си намерих семейство буквално за два дни. Simple Smile

# 377
  • Bristol
Краси, да, има изисквания за възраст. Този сайт мисля, че ще е полезен на всеки, който се интересува от такава работа или иска да наеме помощ в къщи по тази програма, The British Au Pair Agencies Association.
Цитат
Nationals of Romania and Bulgaria

Do NOT need a visa but they DO need an accession worker card from the UK Border Agency before taking up an au pair placement. They need to meet traditional au pair requirements regarding marital status (single) age (17-27) and working hours (25).

# 378
  • UK
Ето ги документите за тази карта:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/b … mania/formbr3.pdf
Не видях нищо да се споменава за възраст... Може да се подразбира, знам ли...

# 379
Разбира се. http://aupair-world.net/
Аз си намерих семейство буквално за два дни. Simple Smile

МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ!  bouquet
УСПЕХ И КЪСМЕТ!

# 380
  • UK
Мерси, и на теб Simple Smile

# 381
много ми беше полезна тази информация-Благодаря ти искренно!   newsm51

# 382
За жалост ограниченията за българи и румънци са все още в сила т.е. това което пише на сайта на Home Office (цитираното от Мери) е важно/ валидно.
Възможно това да не е цитирано на сайта за наемане на гувернантки , защото ограничението е само за БГ и Румъния т. е.  не важи за всички.
Home Office определя режимът за работа на чужденци в УК и информацията на техния уебсайт е тази по която трябва да се водите, без значение какво сте прочели на други места.

# 383
  • UK
Точно за българи и румънци е този линк с документите, които трябва да се попълнят за картата, с която можеш да работиш като детегледачка (и още един куп неща) в ЮК. То няма нищо общо със сайта, а си е към Хоум Офис, искат да им изпратиш въпросните документи, писмо, написано и подписано от семейството, което иска да те наеме, както и оригинала на личната си карта или международния си паспорт, за да ти дадат въпросната карта. Тя не е само за детегледачки. Самата програма О Пер наистина е за до определена възраст, но ако разгледате сайта, в него се търсят момичета и жени на всякаква възраст. Друг е въпроса как очакват едно семейство да ме хареса, да поиска да ме наеме, и после да чака шест месеца на мен да ми дадат карта... Ама... Закони. При нас се получи добре, защото без въпросната карта трябваше да се изнеса натам за две седмици, което е просто... Много трудно да стане. Така семейството, което ме хареса, си взеха едно момиче, което не може да остане повече от няколко месеца, през които аз да си взема картата, да си оправя каквото имам за оправяне тук и да замина, без да се притеснявам за всичко, както щеше да е ако трябваше да пътувам другата седмица.

Не знам обаче дали при преглеждане на документите не правят връзка между възрастта и това, че искаш да заминеш като О Пер, но никъде в самите документи не е споменато, или поне аз не видях, "Ако сте над 27, не кандидатствайте за О Пер". Реално всяко семейство си преценява какъв човек си търси, а самото наименование О Пер се явява само застраховка, че ще ти осигурят собствена стая и някакви джобни... Семейството няма нужда да кандидатства за разрешение да наеме О Пер, само на мен ми трябва въпросната карта.

# 384
Аз се замислих за нещо друго, като О Пер получаваш accession working card , което НЕ е равно на work permit. Обикновено accession working card има някакво ограничение. Как беше при мен - аз съм лекар, болницата ми изкара такава карта и аз трябваше задължително да работя една година без прекъсване във въпросната болница, в противен случай щях да изгубя разрешителното. След една година получих синя карта, която вече няма ограничение.
Чудя се какво е ограничението във вашия случай... Най-вероятно имаш право да работиш като О Пер и нищо друго.... Другият вариант е картата да е обвързана с конкретното семейство т.е. Спираш да работиш в това семейство - губиш разрешителното. newsm78

# 385
  • UK
Не съм сигурна... Реално тази карта не е разрешително за работа, тоест не би трябвало да го губиш. Иначе е обратното, за да работиш като О Пер ти трябва картата, не я получаваш след като започнеш работа. Със сигурност нямаш право да работиш друго, не съм сигурна дали губиш картата, ако смениш семейството. Мисля, че не. За да наемат О Пер работодателите нямат нужда от разрешително, така че не би трябвало да е обвързано по някакъв начин с картата. Има някои длъжности, за които работодателите трябва да получат разрешително за да те наемат, може би твоята е била такава... Не съм сигурна.

# 386
здравейте-трябва семейството да докаже,че точно ,,Ти,,  И никой друг не става newsm78,зада се издаде такава карта! И тя е само за О Пер>тоест за тия 6 месеца те проверяват няколко пъти  дали ти си там и тогава дават картата/ Rolling Eyes

# 387
Със сигурност нямаш право да работиш друго, не съм сигурна дали губиш картата, ако смениш семейството.

Аз до колкото знам лилавата карта се издава за определен работодател (в случая семейството) и не е валидна ако работиш за друго семейство. Ако искаш може да смениш семейството, но повтаряте същата процедура. Единственият проблем е ако целта ти е да направиш 1 година и да получиш синя карта - тогава с всяко ново семейство стартираш наново тази 1 година  Peace

# 388
Със сигурност нямаш право да работиш друго, не съм сигурна дали губиш картата, ако смениш семейството.

Аз до колкото знам лилавата карта се издава за определен работодател (в случая семейството) и не е валидна ако работиш за друго семейство. Ако искаш може да смениш семейството, но повтаряте същата процедура. Единственият проблем е ако целта ти е да направиш 1 година и да получиш синя карта - тогава с всяко ново семейство стартираш наново тази 1 година  Peace

И аз така съм чела newsm78-друг е въпроса ако не се харесате,защото имат големи условия,уж само почистване и гледане на детенце от там се почва ами хайде и да сготвим,после и кучето да разходиме......като,чели всичко е въпрос на късмет! Rolling Eyes

# 389
аз да си кажа (като бивша О Пеър-ка): лилавата карта се издава за определено семейство, но не мисля, че с нея можеш да вземеш синя карта след година. О Пеър си беше и се води програма за културен обмен, а не работа (не ти се плаща заплата, а ти се дават джобни пари). Колко сега е културен обмен, колко не е друг въпрос. Някои чистят и гледат децата (+домашните любимци), други и готвят (в повечето случаи става дума за приготвяне на храна само за децата: при мен се състоеше предимно в размразяване на полуфабрикати навремето). 25 часа на седмица могат и на 52 да се обърнат (но и това си е друг въпрос).
Идеята е настина да попаднеш на правилното семейство. Та за това си уговорете условията и парите много внимателно със семейството и по възможност си подпишете някакъв фиктивен договор (че да не стане като мене 2008 почнах при едни ''симпатяги'', където за 2 деца на 13 и на 8, аз им бях О Пеър номер 26/6/7/8 или нещо си такова и имаше и защо и на втора седмица се махнах, без дори да си търся и парите). Както и да е.
Като за начало в ЮК програмата е хубава, но всичко си го подгответе мнооого внимателно. От друга старана повечето семейства (поне преди) не са запознати с нужните за нас документи и може и на място да си изкараш. Т.е. моя съвет е: елате, поживейте със семейството, вижте как ще са нещата и тогава подавайте документи за карти и всичко друго.

Аз съм болна вече 4ти ден. Вчера едвам изкарах до края на работния ден. Днес малко със зор заведох малкия до яслата (която ми е на 20/25 минути пеша), а после с още по-голям зор се прибрах: не се сещам кога за последно съм се чувствала като нещо сдъвкано и изплюто на улицата и прегазено от поне няколко камиона.

Междувременно, на хубавото ми начало на годината се сложи бърз край (от семейна здравословна точка).

От друга страна мъжлето си получи дъъългоочакваното повишение и са му запазили редица тренинги в Лондон и околията, та ще ми пътува често. Моята работа тръгна повече от добре (чак да й се начуди човек), но да видим занапред.

И да не забравя, че е празничен ден днес: Честит ви Свети Валентин и Трифон Зарезан на всички. Весело изкарване, изпълнено само с положителни емоции  Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт