Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 330
  • Мнения: 649
А не Ви ли предупредиха преди корекцията, че с нея ще се премахнат диоптрите за далечно разстояние, но не и тези за близо?
Не съм лекар, но тая разлика в диоптрите за близо и далече не е ли от астигматизъм? И не се ли препоръчва операция точно за оправяне на астигматизъм? Аз такова нещо съм чувал от доктор. А сега започват оправдания, остава само да излезе, че е трябвала друг тип друга операция, но пациентът не е уточнил какво иска.
Не, не е от астигматизма. Щом диоптрите за близо и за далеч са различни, вероятно се касае за пресбиопия (всъщност не попитах за възрастта, това е важно уточнение). При висок астигматизъм или далекогледство, пациентът не вижда добре нито наблизо, нито надалеч, но не се нуждае от два различни чифта очила. Поне докато е млад. Долу-горе след 45-годишна възраст хората обикновено започват да използват очила за четене. Така някои се оказват с два, че дори и три чифта очила (за далеч, за близо и за компютър). Лазерната корекция премахва само диоптъра за далеч. И да, има друг вид операция, която коригира зрението на всички дистанции, но е работа на лекаря да обясни плюсовете и минусите и да предложи вариант.

# 331
  • Мнения: 5
По време на разговорите с лекаря за лазерната корекция, аз попитах, дали не е по-добре да се сменят вътрочните лещи с мултифокални, за да се приключи с проблема.Той обаче ми каза ,че лещите са ми наред и че ми е рано, за да ги сменям с мултифокални.
Трябва да ви кажа,че тази сутрин 21.09, когато се събудих,клепача на лявото ми око беше буквално залепнал за окото и с усилие и болка отворих очи.Мисля, че има пряка връзка със двойното виждане, което дава лявото ми око и тази зверска сухота!!! Вечерта бях сложил овлажняващ гел и пак нищо. Май не съм вдигнал диоптера, защото след постоянно накапване, двойните образи почти се нормализират.

# 332
  • Мнения: 20
Lendskop, моля Ви напишете за кой град и лекар става въпрос.
Интересувайте се, ако трябва и за чужбина!

Общи условия

Активация на акаунт