Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 345
  • Мнения: 550
Мисля, че в нормалния случай оправянето става доста по-бързо. Ако си се оправил след 5 месеца пак добре, че изобщо е станало. Имам преки наблюдения над случай с операция за перде. На едното око сума месеци проблеми, двоен образ, коригираща операция и пак грижи. А на другото - операция и на втория месец всичко наред. Познайте кой прави първата.

# 346
  • Мнения: 1
Четири години минаха. 3 амниотични мембрани и крослинкинг . Не съм имал повече от 2-3 месеца що годе задоволително зрение. В момента образа е двоен, немога да чета нормален шрифт. Мисля че по ясно мнение за или против лазарните корекции неможе да се даде.

Здравей,
Днес попаднах на вашия случай във форума. Стана ми много лична историята ви. Има ли добри новини?
Поздрави!

# 347
  • Мнения: 5
Не си правете лазерна корекция! Носете си очилата и лещите и не си усложнявайте живота!!!  Две години и половина след моята корекция съм отново с очила плюс главоболие и болки в очите. И вместо да се радвам на живота обикалям по разни очни доктори.

# 348
  • Мнения: 741
Много пациенти са доволни след лазерна корекция, така, че мнението Ви е крайно. Субективно, за Вас това може да е най-лошият избор, но обективно не е така. Резултатът зависи от много фактори, които в различните случаи са различни. Има хора, при които лазерната корекция не само, че не е подходяща, ами направо си е противопоказна. Най-важното е да се намери специалист, който да ви го каже, ако сте такъв, а не да прави лазери на поразия заради парите. Другото важно е да се прави с добра апаратура. Смятам, че в България вече има добри възможности.

# 349
  • Мнения: 193
Не си правете лазерна операция на очите! Рисковете са много повече, отколкото Ви се обяснява!  FDA алармира за тревожен брой пациенти, които изпитват усложнения като сухота в очите и проблеми с нощното виждане след LASIK. Неслучайно, поствам този сайт:
https://lasikcomplications.com/risks.htm

# 350
  • Мнения: 3
Искам да благодаря на всички, които са споделили в тази тема. Много ми помогна да взема решение за себе си, защото при двама мои приятели всичко е ок след корекцията и бях започнала пак да се замислям дали да не се подложа на това. Е, пак се отказах, както преди няколко години (тогава просто от страх). Благодаря ви, хора, и се надявам при вас с времето нещата да се подобрят.

# 351
  • Мнения: 182
Здравейте, близо шест месеца след лазерната ми корекция и хилядите ми опасения, премеждия и неприятни преживявания в ежедневието, мога да заявя, че зрението ми значително се е подобрило.Малко преди навършване на петия месец, след ставане от сън с огромна изненада установих, че виждам страхотно и на далеч.Особено, на пряката слънчева светлина се вижда всеки един детайл, макар и много надалеч.Зрението ми наблизо е добро, като се има в предвид, че съм далекоглед, преди операцията виждах силно размазано и наблизо и надалеч.Nerd   И още ярката светлина и лъчите от осветителните тела силно намаляха и образите почти се нормализираха. Също и двойните и размазани образи са почти изчистени. Имах и адска сухота, която продължи близо 3 месеца и която също попремина(да не дърпам дявала за опашката). Но все още са ми размазани сините светлини и отчасти зелените. Но с днешна дата 13 декември, мога да заявя, че всичко това си е заслужавало. Просто трябва време. Лекарите говорят, за подобрение след месец , два , но си трябват поне 4-5 месеца. Не казват истината, защото много от кандидатите за лазерна корекция биха се отказали. Аз самия мисля, че за пълното възстановяване на зрението трябва да измине поне година. Но това си е мое мнение.
Приятели, след оплакванията ми в предишните ми постове, днес близо шест месеца след корекцията мога да кажа ЗАСЛУЖАВА СИ И НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! ВЪОРЪЖЕТЕ СЕ С ТЪРПЕНИЕ, МНОГО ТЪРПЕНИЕ...И ПОСЛЕ ЩЕ СЕ РАДВАТЕ НА СВЕТА ПО НОВ НАЧИН!
Поздрави!
LASIK или PRK беше операцията ви?

Общи условия

Активация на акаунт