Отговори
# 630
Наистина много болести тази зима  Confused Да оздравяват болните бързичко  Hug
След почти месец вкъщи, утре ще пускам Никола на ясла и дано не се разболее пак след няколко дни, че нерви нямам Praynig

И да споделя, че вече се отби! Малко ми беше криво и мъчно, но свиквам с идеята Rolling Eyes А най-странното е, че самата аз исках това да се случва най-накрая, но някак ми дойде изведнъж.. Луда работа Crazy

# 631
  • Stavanger,Norway/ Varna
Иринополис много благодаря. Сега проверих, няма ги тук. Тук само един осцилококцинум продават и то на бастословната цена от 15 евро  Crazy, та мама ще ми ги прати.
Иначе се постабилизира, днес закуси добре, не е вдигала температура от вчера, но се чуват хриповете и лошото е, че кашлицата е почти суха, неможе да се изкашля като хората  Rolling Eyes

# 632
Бобче, а какъв сироп пие? Проспана е отхрачващ.

# 633
Ами Хайли, тук Проспан няма  Tired, пие Бисолвон, който уж е отхрачващ и по принцип съм доста доволна от него, но явно повече време й трябва, знам ли... Така или иначе, утре ще я водя на контролен преглед и ще питам за сироп  Thinking

# 634
И Борис беше болен, сополи и кашлица. Иначе си е в кондиция, бодър и щастлив.  Crazy На него за отхрачване  и при суха кашлица лекарката му изписва Амброксол, Бобче, сигурно има такива сиропи при вас.  А пък за нослето капя Коралгол. Той горкия много реве и се дърпа и се налага аз да го сложа да легне по гръб и да му седна отгоре на гърдите и ръцете без да се отпускам, само главата му стърчи. И така промивам с физиологичен разтвор и после с Коралгола. И той като разбере, че ще го капя, сам си ляга и заема позиция и после ревва.  Mr. Green
А пък с Мая имахме много проблеми, разни простъпки от нейна страна, много мислихме и видяхме наши грешки към нея... Даже вчера бяхме на детски психолог. Дано вече тръгнат нещата към добро. Аз затова не писах последната седмица, много ми беше напрегнато и изтормозено.

# 635
  • София
Бобче, като те прочетох че Мила е вдигнала Т до 41 направо полудях  ooooh! Добре че се е стабилизирало човеченцето, ужас!
И аз наострих уши за опашката след АБ. В хладилника си имам Биогая и това мисля да давам (ама още се мотам, защото при нас всичко се дава с насилие в усмирителна риза  Embarassed) И съм забравила - как се дава биогая след АБ?
И аз чувам кашлица, но макс. по 2-3 пъти на ден и е "откъртваща", нещо като прочистваща. За бой съм си де, защото хем не давам сиропче, хем още не съм завела Ева на контролен  Embarassed Май довечера след яслата това и ще направим за мое спокойствие.

Илка, Барбалетка, Орхидейка (дали не пропускам някоя щастлива мама  newsm78), пуснете ни по някоя снимчица на коремчетата дееееееее  Praynig Praynig Praynig Илка, на теб много, ама много леко трето раждане ти пожелавам - такова безболезнено, като моето  Hug Но първо метни тук снимка, моля!

Паста за зъби - още се мотаме с бебешорската Ненедент. После ще му мисля каква да купя.
Но искам да споделя, че купих шампоан Baby Crema с алое за коса и тяло за малко пари, а се оказа мнооооого приятно нещо с аромат на зюмбюл или нещо друго пролетно! Ето това

Момичета млади, защо така масово сте закъсали с кръстчетата? Може би от преумора и вдигане на тежки дупета  newsm78

# 636
Като написа "вдигане на тежки дупета" си помислих за нашите си дупета.  Взе ми време да зацепя.  Mr. Green

Биогаята е с много къс срок на употреба. Така както ти седи в хладилника, от кога ти е?  Thinking

# 637
  • София
Като написа "вдигане на тежки дупета" си помислих за нашите си дупета.  Взе ми време да зацепя.  Mr. Green

Мойто си е тежко и съвсем в прав текст си го схванах  hahaha
Ама и на Йоси не му е леко дупето, а още не ще да седне на гърнето  Crossing Arms

Мирче, снимка на корема нямам.  Срам и позор!  Embarassed Всъщност има ме на една във ФБ.  Ще се тагна, на който му се гледа да гледа.

Между другото аз давам и на двамата сироп Самбукус по препоръка на педиатърката по повод вечната отхрачваща кашлица  и хъркането на Йоси (които естествено изчезнаха след като се задържа повечко време у дома, а не на градина  Tired). Иначе той, въпреки че кашля, си се води "клинично здрав".

# 638
Биогаята, до колкото помня, се съхраняваше до 1 месец, след отваряне.

Arim, имам много снимки на корема, ама само на него - не са интересни Simple Smile Иначе са ми тези от НГ, но ти си ги виждала Flutter
PS: нямам вече профил във ФБ, изтрих го  Wink

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 18:30 от barbaletka

# 639
И ние да се запишем в боледуващите - Ева кашля повече от 17-18 дни, пи разни сиропи, но нищо. Накрая пуснахме изследвания и се оказа, че левкоцитите са й силно завишени. Пи Клацид. С него й давам Биобаланс бейби - пребиотик+пробиотик. Вече е ок, и следа няма от кашлицата, надявам се да не й падне имунитета и да лепне още нещо в ДЯ. Иначе в момента в групата имаме варицела. Тя ходи два дни, още не знам дали не се е заразила.
Та тъкмо Ев се оправи, сега пък Моника е с температура, не е висока - 37,5, но явно си я мъчи отвътре вируса.
Такова чудо като тая "зима" с гриповете не съм виждала. Всички около нас са болни - приятели, познати, децата им, ужас!

# 640
Ех, много болни - и големи, и малки  ooooh! Скоро всички да се похвалите, че сте преборили гадните болежки  Flowers Four Leaf Clover
И аз се влачих близо месец с кашлица и сополи, но нищо чак толкова сериозно не беше. В сравнение с случващото се при много от вас си е направо нищо  Hug
Много рано започват да се развалят тези зъби, не мога да си представя как протича зъболечението в тази възраст  Confused И аз от детската градина ходя по зъболекари, но на 3-4 години ми се струва малко по-добре отколкото на 2.
Аз освен проблеми със зъбите имам и с очите, та много се надявам малчо да е прихванал гена за очите от баща си, че напоследък много деца още в градините слагат очила  Rolling Eyes
Паста за зъби ползваме още Ненадент - най-вече защото може да се яде, а миенето на зъби при Светлозар си е 90% хапване и 10% миене  Mr. Green
При нас нищо ново иначе. Утре ще ги снимат в яслата за картички за 8-ми март, та после с нетърпение ще чакам да си видя моята - много готини картички са пуснали от фотото - едни весели, триизмерни - не че е нещо кой знае какво, ама като нямам много поводи да се радвам напоследък и това ми е повод за радост  Party

# 641
  • София
Биогаята е с много къс срок на употреба. Така както ти седи в хладилника, от кога ти е?  Thinking
Ами не знам, последното боледуване беше в началото на септември и то не беше с АБ  newsm78 Май е старичко, не става  Rolling Eyes
Барбалетка, скоро видях твои снимки и много ти се възхитих. Ще потърся в профила ти, дано си качила и нови снимчици  Hug
Ноел, от 2 дни си мисля за вас без причина. Добре че се разписа... Той отбора на боледуващите май е голям, дано всички се оправяте бързичко  Praynig

В нашата ясла тече подготовка за 1 март. Учим стихчета наизуст, гледаме клипчета с разни мартенички. Но е много беден асортимента на песнички в нета...

# 642
Здравейте, момичета!  Hug

Гледам много болест, много грип ви е сполетял... Пожелавам ви от сърце да се оправяте и вие, и малките сладурковци. Ужас направо!!!

Ние сме добре, Николлайчо си ходи на ясла и му харесва. Взе все повече да се изхирва и от време  нна време да ми прави на въпреки, ама за сега е рядко.

Паста за зъби ползваме все още на Ненедент. Мирка, този шампоан в аптеките ли го има? Предполагам, че е без сълзи? Моят младеж съвсем не обича да му пипам косата - ни да я мия, ни да я режа. Затова ходи като последния абуриген.  Mr. Green

Изпращам ви много положителни емоции  и леко раждане на наближилите!  Hug Hug Hug

# 643
здравейте и от мен,

Мила се стабилизира, вече два дни няма температура, днес добре си хапна сравнено с другите дни. Но подивях след разговор с клиниката, където ми е личния. Нямало свободни часове преди 4ти март, егати немога да я заведа на контролен преглед. Що да съм я водела, нали се повлиявала от лечението, нямало смисъл. Да не ви говоря, че я диагностицираха само с преслушване, не са й правили снимка и още силно се надявам да има бронхит, а не пневмония. Такива непускисти са тук, много ме изнервят, все пак за дете става на въпрос, а и пневмонията си е сериозно нещо, натова отгоре няма и частници.....

Намрънках се, да ми олекне  Crazy

Дне споработих малко в кухнята на хотела, голям кеф ми беше, че и главния готвач ми подари цяло руло с много големи еднократни пошове  Mr. Green Кееееф  Mr. Green

# 644
Здравейте
 цял век не съм се разписвала, но имам доста неща на главата си и ми е трудно да отделя време да чета. Гледам, доста болнички, той и моя юнак започна да подкашля в петък и днес не го пратих на ясла. Леко хремав е, но без сополи и без температура. А дупето му е маймунско червено, което ме навежда на мисълта, че е зъб, а не вирус... но знам ли?! newsm78 Иначе е добре; станал е голям любопитко и на ден по 100 пъти пита "мамо, това какво еее?" Все си мислех, че ще съм по-търпелива, ама на моменти си е досаднооо!  Crazy В яслите се е научил да плюе Rolling Eyes
Аз имам питанка към мамите с дечица в ясли: наясно ли сте с процеса на обучение във вашите ясли? Какво правят децата, на какво и как ги учат? Аз, за 6 месеца редовно посещение на яслата получих 3 апликации и толкоз. Няма стихчета, песнички, рисунки... Уж съм в родителската тройка, а досега никой не ми е казал дори дали се подготвя тържество за 1 март.. или за 8 март...! Оставам с впечатлението, че по другите ясли се работи другояче с децата, а в нашата чакат "ден да мине, друг да дойде" Crossing Arms
Мила, аз преди се занимавах с каланетика и много ме отпускаше - и нервни, и мускулни напрежения.
На болничките да им минава бързичко и бременничките да си родят лекичко Joy
Лека нощ от мен.

Общи условия

Активация на акаунт