Отговори
# 645
Здравейте.  Hug

Бубулече, в нашата ясла не учат много, главно рисуват. Но пък много хубаво ги занимават да си играят, май че и песнички учат, но Борис рядко запява нещо. На нас също не са ни казвали за тържество. За мен е важно, че са добри с децата и грижливи.

От снощи капя на Борис Тобрекс, антибиотични капки, защото на яслата пак му потекли жълти сополи. Този път Коралгола май не помогна много.

Паста за зъби ползваме Аквафреш  джуниър. Обаче не сме много редовни в миенето.  Crazy

# 646
  • София
Добро утро!

Буболече, от нашата ясла всеки месец ми пращат "доклад" с какво са ги занимавали, така че имам идея какво сме пропуснали, че нали много-много не ходим. Всъщност те още на родителската среща септември ни показаха примерна програма, която ще се стараят да следват и тя горе-долу е разделена по седмици - всяка седмица различна тема. Дали ще е зима, цветове, форми, превозни средства, къщата, тялото ... няма значение, но се "учи" цяла седмица едно и също. Игрите са измислени така, че в тях да са вкарани определените думи, образи, предмети, които децата трябва да се научат да разпознават. Когато Йоси тръгна на градина надничах на един такъв "урок" - хлапетата бяха насядали в полукръг на столчетата и бяха "изпитвани" кое какъв прибор е - кое е нож, кое - вилица, лъжица, чиния, в коя чиния с кой прибор се очаква да се яде, такива неща. Друг път съм засичала "урок" за цветовете - пак насядали по столчетата и им показваха разни листчета с различни цветове, първо им ги казаха кой кой е, а после ги "изпитваха" и който познае получаваше награда - листчето. Тезу уроци са за не повече от 15тина минути, защото на тази възраст трудно могат да ги задържат на едно място. От там нататък често са на "свободна" програма. Гледам често изнасят по шкафчетата разни "рисунки" и "апликации", но на Йоси до сега една не съм засякла, въпреки че е ходел в дните, когато са правили. Предполагам, че просто не му се е занимавало с подобни неща, нещо няма интерес към изкуствата.
Иначе "учат" и два пъти седмично английски - пеят SuperSimpleSоngs от Youtoube и определено за краткия си престой там доста песнички беше понаучил Йоси, но и аз му ги пускам вкъщи.
Сега нямам идея какво правят като подготовка за мартенските празници, ние целия февруари сме си у дома.

Мен малко ми става съвестно ,че вкъщи с нищо не го/ги занимавам. Оставила съм ги на самотек. Никакви смислени игри. Ида като беше на неговата възраст си спомням, че много се занимавахме. И тя тогава доста време беше у дома, а не на градина, и почти всеки ден рисувахме, рязахме и апликирахме заедно. Тя и сега си ги прави тези неща почти всеки ден, но вече си се справя сама. Йоси пък не проявява никакъв интерес към подобни дейности и просто нямам идея с какво да го занимавам. Нещо нямам и желание.  Embarassed

# 647
Здравейте,
в нашата ясла ги учат на доста неща,но най вече на песни и стихчета , сега ще правят мартенички и после картички за 8-ми март.
И ние сме с хрема Sad тъкмо се излекуваме и пак тръгва, сега му пуснах секрет от носа и гърлото да видим какво ще излезне. Ако не е бактерия незнам  ooooh!
Болничките да оздравяват бързо  Hug

# 648
При нас тържества няма, стихчета не се учат, но се пеят песни.
Имат креативни занимания- пластелин, рисуване, лепене и пр.
Игри с пъзели, четене на книжки. Работят по теми - напр. учат как се наричат отделните дрехи,
или форми, или части на тялото...

Аз много пъти съм го казвала и сега по Мила го виждам - аз на училище, градина или занималня
само не мога да разчитам. Ако и вкъщи не учим - всичко ще е на посредствено ниво. Тъпо е, но факт.

Не знам как е в България, майките на 6-7 год. деца да кажат, но с Мила яко занимаване има вкъщи.
Накупила съм учебни тетрадки и се упражняваме за всичко. Към децата има високи изисквания,
правят им трудни тестове, с които те не могат да се справят и ученето в училище не е достатъчно. Tired

# 649
Здравейте, дано болничките вече са по-добре  Hug
В нашата ясла изнасят пред вратата на стаята програмата за седмицата - задачките се припокриват с казаното от вас. Залепят и текстовете на песни и стихчета, които разучават, а ако правят нещо - рисуване, лепене, работа с пластелин, редене на формички - изнасят и направеното от децата като отстрани пишат как се е справило детето - с много помощ, с малко помощ, самостоятелно. Моят вече е на ниво "с малко помощ"  Laughing Виж с песните и стихчетата сме назад, но като не говори особено и не очаквам да ми изпее песен  Mr. Green Но пък е научил ръченица - много сладко играе вкъщи  Party
Иначе и в нашата ясла не са казвали за подготовка на нещо по-особено за 1-ви и 8-ми март.
И понеже някой писа за тежките дупета, аз вече не нося дупето на моя дребосък. Вече цяла седмица не го нося изобщо - сам си ходи.  newsm44

# 650
Моите карат някакъв бацил с нещо като конюктивит и после червени, гигантски сливици, без сополи и Т, но не мога да кажа че са болни, щото не са легнали на легло, а се бият като луди  Peace тъй че да знаете, има и такъв бацил  Peace

# 651
Дидан,същото като на Дария и Коко,и при нас е бойно поле  Mr. Green

# 652
Благодаря за отговорите момичета!
Леле, програми, занимавки, че и отчет и доклади! #Crazy. Нищичко подобно при нас! Единственото, което виждам на таблото е менюто за седмицата. Laughing Веднъж-дваж чух сутринта музика, но със сигурност не са ги учили на песни, за стихотворения да не говорим. На родителската среща още през септември ни взеха по 10 лв. за някаква папка с 10 листа, на които щели да рисуват и оттогава ни вест ни кост от нея. Когато го взимам, най-често виждам всяко дете да си седи на столчето и реди кубчета. Със сигурност щеше да научи нещо, ако ги учеха - виждам, че е схватлив. Та нали у нас от едно 10-минутно филмче (Пепе) научи и продължава да учи толкова много неща, а в яслите прекарва 8 часа..  newsm78 Не, че очаквам там да го научат вместо мен, даже напротив - очакванията ми бяха, че по-скоро ще се налага да коригирам поведението му (и май започнаха да се сбъдват като го гледам как плюе....), но като виждам такива разлики по яслите ми става странно  Rolling Eyes
Иначе днес майка ми каза, че е видяла заветния кътник избил с едното връхче и дано му мине дупенцето вече, че много държи да осведоми всички къде го боли  Crazy
Лека нощ!

# 653
  • София
Моите карат някакъв бацил с нещо като конюктивит и после червени, гигантски сливици, без сополи и Т,

ние това го изкарахме края на декември, и под ние имам предвид и аз самата, но при нас. при нас се появиха и налепи по огромните сливици, така че им хвърляй по едно око с фенерче, за по-сигурно  Peace

иначе и тук е бойно поле, чак днес се замислих до кога всъщност да ги държа у дома ... вече и на двамата толкова им е писнало вкъщи  ooooh! но пък и не ща пак да ги връщам в оня бацилник - градината  Tired

Буболече, ние сме в частна градино-ясла с млад и амбициозен екип. Споделих информативно, просто като идея по какъв начин биха могли да се занимават деца на 2-3 годинки.

Мила, ние сме още далеч от предучилищната подготовка, но и аз си мисля, че като дойде момента ще трябва сериозно да се занимаваме у дома, нещо хич й нямам вяра на бг-системата.  Thinking

# 654
  • София
Илка, видях коремче във фейса, макар и малко не-актуално  hahaha Ако знаеш колко много ти се радвам - сигурно защото и аз искам трето, ама няма  Mr. Green

Ева постоянно си носи някакви новости от яслата, която е обикновена държавна.
Сега рецитира едно стихче за баба Марта и пее една песничка пак за нея. По Коледа и нова година пееше коледни песнички. Ако някой е гледал профила ми във фейса, там има едно клипче за бялата пеперуда, което ни е любимо и си го пеем постоянно  Simple Smile
Често като си ги взимаме ни дават "рисунки" - вчера беше драсканица-оцветяване върху предварително очертани две яйчица, или листчета с картинки, на които лепят липсващи парченца.
Отделно от това Ева си "обогатява" речника. Тези дни се борим у нас с едно често повтаряно БЕ: "Абе тате искам да ми изпееш песничка, бееее!" Вчера се мъчи, мъчи с един хипопотам и накрая го каза правилно. То не беше хипипотат, хипокотам и какво ли не  hahaha
С една дума, аз отчитам напредък и то не малък.
tzzzvety, как ще правят мартенички, не са ли още малки за това? После да споделиш и покажеш, много ми е любопитно!
Мирка, този шампоан в аптеките ли го има? Предполагам, че е без сълзи?
В момента е на промоция в Кауфланд. Без сълзи е, да. Ароматът му така ми вдига настроението...

# 655
  • София
Илка, видях коремче във фейса, макар и малко не-актуално  hahaha Ако знаеш колко много ти се радвам - сигурно защото и аз искам трето, ама няма  Mr. Green

е, защо да не е актуално? от преди около две-три седмици е. сега сякаш не е кой знае колко по-голям  Thinking

# 656
При Никола яслата има обратен ефект - започна да ака в памперса ooooh! , говори чат-пат на китайски (а иначе на мен или някоя баба, като му запеем разправя "Мамо/бабо не пей на китайски!"  Crazy ) ииии продължава да реве сутрин Rolling Eyes Вкъщи и от детските канали доста повече научава. Не съм доволна! Иначе апликират - редовно изнасят на едно табло техни работи и в края на уч. година казаха, че ще ни ги дадат. Сега са на тема Мартеници, но не знам точно какво правят.

# 657
  • София
е, защо да не е актуално? от преди около две-три седмици е. сега сякаш не е кой знае колко по-голям  Thinking
Аз си намерих коремче от началото на октомври 2010, сегашното не съм го видяла  Simple Smile Във Фейса влизам само сутрин от 5,30 до към 6-6,15 и обикновено не ми стига времето да видя всичко, което искам.  После хуквам, а на работа нямаме разрешение за фейсбук. Не успях да надникна навсякъде (като любопитна сврака  hahaha), но и това, което видях ми харесва  Hug

# 658
Здравейте милички!
Аз да ви се оплача, че съм ужасна майка. Затиснах пръстите на Алекс с вратата в Глобул, а тя е стъклена и тежка. Страх ме е за едното пръстче, всеки ми казва, че не е счупен, сега се чудя дали да му правим снимка като си дойде баща ми. Направооо... Иначе си движи ръката, като го пипна пръста не плаче. Рентгеновите снимки опасни ли са,? Ох незнам какво да правя.

# 659
Скорпионче, ако е счупен пръста, много ще го боли и няма да мине изобщо болката, докато не се гипсира, така че сигурно не е.  Hug Не се обвинявай, не си го направила нарочно, на всеки може да се случи! Аз бих направила снимка на пръстчето, все пак, за мое спокойствие.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт