Препарати за съдомиялна - 5

• 69 429
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Но и с тенджерите алпака нямам проблем, а емеайлираните ми тави станаха като нови след като почнах да ги мия в машината.

и аз съм със същото мнение  Peace

# 346
  • Варна
Цвети, нормално е лампичката да спре да свети чак след свършването на програмата.
Моето мнение е, че има проблем в нивелацията на машината, т.е. търси онзи, който я е инсталирал.

Лампичката наистина спря да свети след края на програмата.
Днес мъжа ми се обади на монтажиста и се оказа, че от едната страна е била малко по-затегната миялната към лявата плоскост и не можела да се затвори напълно, отпусна малко, пуснахме я на кратка програма и нямаше проблем. Вече се успокоих  и мога спокойно да й се радвам Grinning Той пък мъжа ми сутринта измил всички чинии, които си пазих за тест и сега няма какво да пусна, за да тествам препаратите  Mr. Green

Nikolovi, нали сме с еднакви Аристонки, там индикаторите са с картинка бе душа, солта е като кутийка сол , а гланца със звездичка, как така ги бъркаш Hug
Защото не се вглеждам  Blush Решила съм, че трябва да ги науча на кое , къде му е мястото  Crazy Вече ми се случи да сипвам сол, а то ми светело за гланца. А гланц слагам само , за да не ми свети , че ме дразни , и е настроен на най-ниското.
Тъй като сме с еднакви машини, някакъв съвет може ли да ми дадете как да си настроя солта, защото нещо не успях да се справя по книжката? Понеже съм във Варна и тук водата ни е доста кофти, ми се искаше да вдигна на 4 солта, в книжката пише, че фабрично е на 3 настроена. Вашите накакви степени са настроени за солта и гланца?

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 17:29 от Tsvetivn

# 347
  • ИЛИНДЕН
Тавите ги редя похлупени, но така, че да не пречи на горната перката. По учебник както се казва. Ето тук може да се види едно към едно как ги редя. Проблемът ми за чернеенето на съдовете намирам в деветата минута на този линк http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=4EIsMuDFIhY . Говорят за някаква киселинност, дължаща се на химията между кетчупа и .... моля да превод.

# 348
Момичета, чудя се ако си направя каша от една табл. за съдомиялна и много гореща вода и намажа дъното на фурната Thinking дали ще се разтворят мръсотийките?
Имам един ужасен препрат за фурни, който нищо не прави Crossing Arms и се чудя дали така ще си изтистя фурната?

# 349
  • Варна

Един много бърз превод

Приборите могат да ръждясат заради честия контакт с кисели или солени продукти като горчица и кетчуп. Ако останат дълго върху приборите могат да предизвикат корозия. Внимавайте приборите да не остават прекалено дълго време изцапани с окисляващи продукти. Пластмасовите съдове често се оцветяват именно от остатъците от различни сосове като например кетчуп и къри. Изчиствайте или измивайте предварително остатъците ако възнамерявате да миете и пластмаса в машината...

hailie, аз лично не бих рискувала. Може би е по-добре да си смениш препарата и да вземеш някакъв друг - по - скъп, по - хубав ... знам ли.

# 350
  • На брега на реката
Тавите ги редя похлупени, но така, че да не пречи на горната перката. По учебник както се казва. Ето тук може да се види едно към едно как ги редя. Проблемът ми за чернеенето на съдовете намирам в деветата минута на този линк http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=4EIsMuDFIhY . Говорят за някаква киселинност, дължаща се на химията между кетчупа и .... моля да превод.

Ами доста полезно видео. Не бива да се оставят съдове със сол, кетчуп/ кисели продукти/, горчица, защото може да предизвикат корозия  на металните прибори и съдове, трябва да се забърсват или изплакват от такива неща съдовете и приборите преди да се поставят в машината  - в общи линии това е в превод. В моята книжка пише и за пепел от цигари. А относно пластмасата, може да се оцвети от кетчуп и моркови т.е. оцветяващи продукти.

# 351
fragal, доматите съдържат киселини, които влизайки в контакт с метал го корозират или се получават ръждиви петна.

# 352
  • Варна

Тъй като сме с еднакви машини, някакъв съвет може ли да ми дадете как да си настроя солта, защото нещо не успях да се справя по книжката? Понеже съм във Варна и тук водата ни е доста кофти, ми се искаше да вдигна на 4 солта, в книжката пише, че фабрично е на 3 настроена. Вашите накакви степени са настроени за солта и гланца?
При неработеща машина. Отваряш вратата и включваш. След това натискаш бутона за програмите Р и го задържаш поне 5-6 секунди. Чуват се два кратки звука и на дисплея се изписва дадената степен на настройка на солта. Чрез натискане на бутона Р на няколко пъти се избира желаната настройка от 1 до 5.
Изчакваш 30-40 секунди и излизаш от програмата с ON/OFF

# 353
  • ИЛИНДЕН
Съдомиялната я имам от 3 месеца. Филтрите са кристални, подредбата е перфектна, защото тя е за 13 комплекта, а аз не я тъпча много и винаги редя чинийте през 1 пръчка разстояние /близо един пръст една от друга/, за да има място за водата
 Съглана съм, че при херметичеката тенджера е възможно да е алуминиева и за това не споря. .....Обаче ми се е случвало при печене на свинско или пържоли на фурна тавата после, която е много мазна и по ръбовете й има жълта засъхнала мазнина след въпросната 70 градусова програма - пак да остане жълтата doh . Налага се да я мия ръчно с чегъртане за да падне. 1dishes При Вас остава ли жълта заъхнала мазнина по съдовете след края на програмата.

И още нещо как бихте степенували таблетките по качество на измиване от: Green Gruen, Frisch aktiv 12 v 1, Dent mit - eko, Финиш-Куантум и all on 1., Феъри

Благодаря Ви момичета newsm51 за помощта и за светкавичният превод. Ако имате някакви идеи или съвети - аз съм на линия.

# 354
  • На брега на реката
Здравей fragal,
Относно таблетките пробвала съм ГГ/екологични/ - отлично се справя със средно замърсени съдове /за силно замърсени не съм ги пробвала/, Финиш куантум и Феъри - отлично със силно замърени. Останалите не съм ползвала , но по мнения на момичетата ДМ /екологични/ - не се справят добре, Финиш всичко в 1 - по слабо от куантума, Фриш актив 12 в 1 - доста добри отзиви. Дано съм ти била полезна.

# 355
  • Варна

При неработеща машина. Отваряш вратата и включваш. След това натискаш бутона за програмите Р и го задържаш поне 5-6 секунди. Чуват се два кратки звука и на дисплея се изписва дадената степен на настройка на солта. Чрез натискане на бутона Р на няколко пъти се избира желаната настройка от 1 до 5.
Изчакваш 30-40 секунди и излизаш от програмата с ON/OFF
Този път стана, благодаря, явно предишните пъти не съм задържала достатъчно бутона  Grinning

# 356
  • Варна
Видеото го изгледах на един дъх Simple Smile
и след две седмици активно ползване на моята машина най-после и аз имам проблем Sad
вчера на дъното на мошината имаше бяло петно което като разтърках с ръка ми се строи че е неизплакнат препарат - възможно е , нали ?
днес пък на автоматична програма , около два часа , съдовете ми бяха едни блеееедо побелели
виждаше се по стъкларията
имах и тенджера алпака , ами изобщо не излезе бляскава Sad
да не говорим че една купичка пластмасова се беше обърнала с  отвора нагоре и пълна с вода при това неизмита !
пълен ужас беше като си отворих машината.
сега какво да провя , да намаля гланца или да режа таблетката на две , ползавм сомат , с финиша нямах такива оплаквания !!!

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 14:07 от Валети

# 357
Сменяй препарата,
използвай си този , който ти е мил добре.

# 358
Здравейте! Да се включа и аз с питане!
Скоро видях в Лидл, че са пуснали препарат за почистване на съдомиялни. Изненада ме ниската цена, беше под 4лв. Ако някой е ползвал от него, моля за мнение.  newsm78
Иначе таблетките им All in One ги бива, справят се добре с измиването.

# 359
Валети, провай с 1/2 табл.
На колко градуса мие автоматичната ти програма?
За разтв. на табл. освен дължината на програмата, имат значение и градусите.

Гланца няма отношение към измиването на съдовете.

Общи условия

Активация на акаунт