Препарати за съдомиялна - 5

• 69 544
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Не е до икономия и циганене, а до проба от чисто любопитство.Наистина като се замисли човек няма логика машина за 12-13 комплекта съдове и такава за 9-10 да мият с еднакво количество препарати  при все,че има разлика в консумацията на ток и вода, дори и да е незначителна.
Може и да греша да се изкажат компетентните, ще ми е интересно да чуя тяхното мнение.

# 136
Мисля, че мама Тин просто не е прочела цялата дискусия и подробности около това кой и защо мие с половин таблетка.
Все едно на пералня 3кг и на пералня 6кг да слагаш едно и също количество препарат, не става Peace .
И тогава наистина има вреда, защото препарата не се изплаква хубаво, остава по машинката и по съдовете, да не говорим за тръби и уплътнения.
Моята е за 6к., не бих сложила цяла табл.

# 137
Момичета,
освен Грюн грийн има ли и други такива безвредни таблетки от които сте доволни?

# 138
  • Русе
Щом е за 6 комплекта със съгласна напълно, абсолютно няма смисъл за цяла таблетка.
Аз последно взех 70бр Феъри за 24 лв.

# 139
Мама Тин много добре си е прочела дискусията. Говоря за машини 9-10-12 комплекта. Всички те мият с еднакво количество вода, така че трябва да се слага еднакво количество препарат.

# 140
Мама Тин много добре си е прочела дискусията. Говоря за машини 9-10-12 комплекта. Всички те мият с еднакво количество вода, така че трябва да се слага еднакво количество препарат.
Права си. Разликата в консумацията на вода за миялна като моята средна големина и голяма същата марка е само литър. Изказах се не подготвена, съжелявам.

# 141
Моята е за 9 комплекта (мидеа) и разхода на вода записан в упътването е 13 литра на програмата за нормално. На комшийката миялната (зануси) е за 12 комплекта и разхода на вода е 24-26 литра за същата програма.  newsm78
Ако вярвам на инструкциите, то ще трябва да се съглася и с техника от сервиза, който ми каза да слагам по половин таблетка, за да не ми се получава грешка F4, която пък се получавала от многото препарат.
И така вече 3-4 пъти слагам по половин таблетка не от икономия, ами да не се налага мъжо пак да се мъчи да вади съдомиялната, защото е вградена, за да изчисти грешката.

# 142
  • Русе
Лелеее, това зануси супер неикономично. Аз скоро не съм срещала миялна за 12-13 к да харчи повече от 15 л.

# 143
  • Gone with the wind
Моята миялна е 45см и харчи 9л. на цикъл, сега изрових идентичен модел 60см-ова на същия производител. Дават й разход на вода 10л.
Като сравнявам тези 9л. и 10л. на идентична програма.
Разходът на ток също е минимално завишен при 60 см.-овата.
Според мен не е никак правилно да се сравняват уреди с различни марки и, предполагам, голяма разлика в годините на производство.

# 144
  • Русе
Определено най-вече разликата е в годините, като цяло новите уреди са все по-икономични.

# 145

Аз си купих 70 таблетки за 21лв, има и 120бр.  за 30 лв, но цената от 17 се получава по друг начин - чрез разделянето на таблетката.

Аз пък да питам къде са тези цени? Особено 30лв за 120бр ми се струва доста изгодно. Може и на ЛС да не се приеме като реклама.

Последно взех Феъри (зелено, Ultra Caps) 120бр за 25лв. Ще ти пиша на лични.

ku4o, 9л на какъв цикъл?

И аз така мисля.  Simple Smile

Определено най-вече разликата е в годините, като цяло новите уреди са все по-икономични.

Да, аз като избирах моята, гледах да мие с вода все пак, не с въздух. Дори, без да повдигам аз въпроса, същото ме посъветваха и от фирмата, която ни прави кухнята. Затова питам ku4o, за каква програма става въпрос, 9л (10л за голяма машина) ми се струва малко за нормален цикъл с 5 пълнения (изплакване, основен цикъл и три изплаквания).

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 14:00 от Вейда

# 146
  • Gone with the wind

Eто я моята машинка
Това е другата, която гледах
Програмата е стандартната (въпреки обозначението еко) цикълът е близо 3 часа.

едит - ето описание на програмата в книжката
Предварително измиване
Почистване 50°
Междинно измиване
Изплакванe 65°
Изсушаване

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 17:31 от ku4o

# 147
  • Gone with the wind
Сега се зазяпах и по другите програми - нямам нито една с 5 пълнения.
Явно от това идва разликата в разходът на вода

# 148
Сега се зазяпах и по другите програми - нямам нито една с 5 пълнения.
Явно от това идва разликата в разходът на вода

Явно, да. При мен програмата Еко 50° има само две изплаквания след основния цикъл (поради тази причина я ползвам изключително рядко), нормалната 65° има три (което ме устройва) и интензивната 70° има дори четири. Разходът на "нормална" програма е 12л. (голяма миялна, 60см).
Мерси, ku4o, че отдели време да ми отговориш.  Hug

# 149
Споделете как ги делите таблетките на Fairy, сега се пробвах, гранулите се разхвърчаха, получи се едно голямо нищо.

Общи условия

Активация на акаунт