ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 17

• 38 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Записвам се:)

# 16
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата.

Вики разпознава часовника, но не носи такъв.

# 17
Да се запиша и аз при вас. Синът ми познава и двата вида часовници. Научи се след като му купихме часовник със стрелки.

# 18
  • Варна
Здравейте!
Младежът познава часовника от много време, но не си го носи - надраска му стъклото при едно излизане преди много време и сега не го слага.

Не му е трудно в у-ще, но много бързо му омръзва да си пише домашните. Все почивки иска, книгата му е по-интересна и трябва да напомням постоянно, че има домашни за писане  ooooh! . Радвам се, че чете, но от друга стана и домашните са важни.

Да попитам - дали ще има междусрочна ваканция? Видях, че втория срок започва на 6.02., но никъде не видях  да има ваканция преди това.

# 19
  • София
Светльо познава часовника със стрелки,има си негов и го носи когато е в настроение.
Все още обаче не мога да разчитам като му кажа да направи нещо на кажем в 12.30,че ще го направи.Няма усет за време.

# 20
... Да попитам - дали ще има междусрочна ваканция? Видях, че втория срок започва на 6.02., но никъде не видях  да има ваканция преди това.

зимна ваканция - 23.02-25.02 вкл.
http://www.minedu.government.bg/left_menu/vacations/

П.П Сега обърнах внимание, че 23 и 24 февруари са събота и неделя. Голяма зимна ваканция се очертава - един ден!  ooooh!

# 21
  • No Line On The Horizon
Има часовник от сестра й, но не го носи.

# 22
  • Варна
... Да попитам - дали ще има междусрочна ваканция? Видях, че втория срок започва на 6.02., но никъде не видях  да има ваканция преди това.

зимна ваканция - 23.02-25.02 вкл.
http://www.minedu.government.bg/left_menu/vacations/

П.П Сега обърнах внимание, че 23 и 24 февруари са събота и неделя. Голяма зимна ваканция се очертава - един ден!  ooooh!
И аз това намерих, но между самите срокове нямат почивни дни, а 6-ти се пада сряда. Странно ми е началото на срока да е в средата на седмицата. 

# 23
  • София
Сиси, благодаря за темата Hug

Небесна, допълвам Лоренца от старата тема- детето чете, не знам как го прави, но дори и по-дългите думи не я затрудняват. Моето притеснение е за писането, точно.  Peace

Калина не познава часовника. Цифров е така - едно и пет, две точки, 3 и 6 /15:36 примерно Laughing/

# 24
Благодаря за новата тема!
Часовника го познава частично, т.е знае кога е кръгъл час, кога е и половина, напоследък подпитва и започва да се ориентира и за останалите положения на стрелката. Не мисля, че ще е проблем да го научи, просто никой не се е занимавал да обясни като хората.  Embarassed
Но струва ми се, че в у-ще ще имат специално урок за часовника, поне на времето имаше. Така че всички ще го научат!  Peace

Мисля, че още е твърде рано да се безпокоите за сричкуването и диктовките. Децата се развиват с различни темпове в отделните области. Много повече ме впечатлява фактът, че детето чете само оглеждайки думата! Съществуват школи, които обучават хора именно на това умение. За мен това означава, че детето е намерило невероятен компенсаторен механизъм. Не го оставяйте да изгуби това свое умение!

# 25

Небесна, допълвам Лоренца от старата тема- детето чете, не знам как го прави, но дори и по-дългите думи не я затрудняват. Моето притеснение е за писането, точно.  Peace

Извинявам се, не съм дочела добре, а извадено от контекста се чудех кое те притеснява, че чете, а не срича Embarassed Голяма съм... Joy

# 26
  • София

Извинявам се, не съм дочела добре, а извадено от контекста се чудех кое те притеснява, че чете, а не срича Embarassed Голяма съм... Joy
Hug

# 27
В този ред на мисли, моето дете също чете добре, но допуска грешки. Събота и неделя си прави дневник, от два дни го носи в училище и сама попълва отговорите на другите деца. Изненада ме колко букви е "изяла", понеже в тетрадките и за работа в клас и домашно е много по - прилежна Mr. Green

# 28
  • Разпиляна във въображението
Ние днес поставихме тъжен рекорд - три изречения около 40 мин Grinning. Реших да видя колко време ще й отнеме да препише един абзац без да й стоя на главата и да я подканям. Ами повече няма да правя така - до нея, и докато не напише няма ставане.

# 29
За много години! И аз да не Ви изпусна.... Hug

Познава часовника, имат редовно за домашно задачки с час/минути по математика.

Писане на домашните по български са малко зор и трябва да му вися над главата.
Но пък се все, че е 2 клас в БГ съботно училище - си има оправдание детето.

Четенето на български му се отдава само през уикенда. Хареса книжките за малкият Никола....

Общи условия

Активация на акаунт