Отговори
# 165
  • София
Добро утро момичета.Стискайте ми палци,отивам на док.Цяла нощ не съм спала и сега ми е едно напрегнатоооо.Хайде ставам после ще пиша. Hug

# 166
antigona стискам ти палци силно! Дано всичко е наред, после веднага да пишеш  Hug  Hug

# 167
Добро утро и от мен!  Hug
Клара, завиждам ти на спокойствието в този момент - сама с кафе и форум!  Hug
Успехче, и аз се старая да не ям "вредни" храни, ама вече не знам кои не са такива. Снощи ми се ядеше зелена салата, та мъжо купи от пазара, ама знае ли се в тази безобидна марулка колко нитрати има. Така че трудна работа е това с "добрите" храни...поне за мене де.
Дани, да ти имам килограмите!  ooooh! Ти колкото и да качиш все ще са ти малко. За мазането съм решила след прегледа, т.е  от 1.02 да се почвам Харесах си едно гел-олио на Джонсън та смятам с него да започна, пък после ще видим.
Йорка, биричката и на мене ми е слабост. Да не ти говоря лятото как ми вървеше... ooooh! Сега съм спряла всякакви алкохоли, но снощи се сетих за бирата и си викам тя води ли се алкохол?  newsm78 Знам, че майка ми на времето като е била бременна с мене си е пийвала биричка, та сигурно затова я обичам толкова  Grinning
Ах, килограмите - болната ми тема  Tired. Никога не съм била дебела, но винаги съм се съобразявала и лишавала от разни неща, за да съм си в моята норма. Сега от празниците качих 2 кг, които не харесвам... а изглежда още 1 кг се лепна и съм вече 3 отгоре. Четох някъде, че е добре да се качва по 1 кг на месец, ама дали ще стане не се знае. Искам да ви питам : дали в този период на бременеене е допустимо да се ограничавам? Което не значи да гладувам, но да не ям големи порции.

# 168
Антигона, и от мене имаш стиснати палци!  fingerscrossed

# 169
Е разбира се, че не трябва да гладуваме. Някъде четох, че трябва да се яде по 5-6 пъти на ден или даже колкото пъти огладнееш, но не по-голямо количество от това, което се събира в шепата ти или е колкото дланта ти. По принцип има логика, като хапваш на често по мъничко нали си задействаш метаболизма, няма да ги трупаш като запас, а тялото ти ще изразходва енергията от храната.
Сетих се нещо за бирата - леля ми никога не е обичала бира, но навремето като била бременна с братовчед ми, било точно за европейското '94 година и ми е разказвала, че тогава с тоя футбол и с нейната бременност непрекъснато е имало една каса бира у тях, която останела ли наполовина празна веднага се дозареждала  Laughing Не вярвам да е толкова вредно лятото като стане топло да се изпие една малка бира, то веднага я изпотяваш...

# 170
  • Пловдив
Den4o, добре дошла!

Клара едно завид за идилията и от мен.

antigona, имаш стиснати палчета от мен! Мисли позитивно!

# 171
  • До морето :)
Антигона, чакаме добрите новини!  Hug

За ядвенето - ям повече от преди, но преди въобще не ядех. Вечерях, колкото да не умра от глад. Нямах апетит. Сега посред нощите ставам да си правя нещо за ядене.

За килограмите - с предната бременност качих +13 и влязох да раждам 70 кг. Свалих 20 след това. Та има на къде да се качва и не ми е проблем това.

За нас - къде ми беше да се хваля, че нямам никакви симптоми. Сега едно гадене, едно чудо.  Sick

Щях да ви казвам, че е много полезен бразилския орех. Съдържа селен, който е полезен колкото ФК. По една сурова ядка на ден е достатъчно.

# 172
antigona, стиснати палци и от мен. И чакаме отчет Simple Smile

Да взема отношение за храненето. Аз също съм на мнение, че организмът на бремената жена знае по-добре от когато и да било и е важно човек да се вслушва в нуждите на организма си.Обикновено тези странни желания към определени храни са начин на организма да си добави липсващи му компоненти. Затова и не съм съгласна, че има универсален хранителен режим за бременни - всеки живее различенживот и липсите в организма са различни. Така че ако на някого му се яде майонеза, има защо да му се яде точно майонеза, или пък бял калоричен хляб, колкото и да са прокълнати от съвременните теории за здравословно хранене. Peace

Важното обаче е човек да намери границата между нуждата и лакомията и да яде това, което наистина усеща, че има нужда да яде, а не да се тъпче "за двама". За предишната си бременост отчитам като грешка въвеждането на закуска, към каквото организмът ми не е свикнал и която въведох само защото съм бременна, без да съм гладна. Тръгнах от 53кг и стигнах до около 70, а после понеже имах проблеми с кърменето все ме обвиняваха, че не ям достатъчно, та една година не можах да си върна килограмите. В момента, в който започнах отново активно да работя и да спазвам обичайния си хранителен режим (без никаква диета) се върнах отново на същите килограми.

Според моя опит обаче опасните за килограмите месеци са по-нататък в бремеността, когато вече неразположенията преминат и остане само апетитът Mr. Green

Иначе, мен вчера ме връхлетяха малко вълни на гадене, особено вечерта, много неприятно  Confused  Най-неприятно ми е, когато ми стане лошо в час (а аз в час съм сама с дечица, някои от които са си почти бебета, на 2,5-3 и наистина не мога да ги оставя). Миналият път ми ставаше лошо само сутрин - даже бях свикнала да чакам да мине пристъпът, че да седна спокойно да си изпия кафето Simple Smile

Докато взема отношение и 5 нови отговора Simple Smile Та, за биричката в умерени количества не само няма проблем, ами е и полезна - и при бремеността, и при кърменето после. Същото важи и за чаша вино (за който може да се ограничи до една чаша  Laughing). И пак, организмът сам си показва - често хора, които активно са си пийвали, изведнъж престава да им се пие (нормално, имат запаси), както и обратното.

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 09:34 от Lulu25

# 173
Добро утро сладурки  Hug  Много ранобудни сте, и колко сте изписали  Peace
Рая радвам се, че сте видяли шушулката, и сега търпение и спокойствие до 7-ми за сърчице   bouquet
Аз за кг бях писал преди, но пак да си кажа:) С първата бременост бях 44кг на 1.60, качих много - 18кг, но със спирането на цигарите дръпнах още отначало 6-7+, но аз преди това бях мн слаба и беше добре до края. Сега съм същата височина hahaha, но стартирам от 49, та да видим до края колко ще са.  Но е факт, че сега корема ми е вече видим, особенно както повечето казват следобед и вечер осезаемо. А с първата брем. чак след 5 месец се оформи.
За яденето, се опитваме от над година и половина вече да ядем и здравословно и разделно с мъжо и да научим и Боби така да си изгражда занпред да яде , като в никакъв случай не налагаме, аз съм на мнение, че когато се забранява нещо, ефекта е точно обратен, та за това Боби е опитвал и греенаа ракия/повече няма да кусне/ hahaha и вино и бира и за ядене всико, поради този факт, че винаги  съм му давала той сладкото изобщо не го съблазнява. Но сега за сметка на това, че не съм яла "лоши' храни и баничка ми се яде, и майонеза, та организма си иска  hahaha
Виж бира никога не съм обичала и не пия, но винцето  Mr. Green охххх колко много обичам, и всяка вечер си сядахме с мъжо за разбор на деня и да си погукаме с по чашка, но сега пак сядаме, но аз не пия, и си мислех че мн. ще ми е терсене но даже ми е гадно като пийна малко, та се радвам, че не ми харесва сега:)
Дани аз искам да си взема едно олио на Икаров за стрии/минала брем мн. добре ми повлия/ и там пише след 4-ти месец, но бебешкото мисля, че няма никакъв проблем да се маже от сега. Иначе сега продължавам да се мажа с лосионите всеки ден но преди само вечер, сега вече и сутрин.
antigona много силно стискаме палчета  Praynig
Лулу Много ми хареса как точно си ги написала нешата   bouquet
Амаааа съм блейка, Добре дошли на новите мами, много лека и безпроблемнна бременост!  bouquet
Кришааа радвам се, че се разписа, мислех те как си Hug
Днес е петък  newsm68 newsm68 newsm44 newsm44.
На всички сладурки лек, усмихнат и спокоен ден  newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

# 174
Така като чета колко кг. сте качили ....  Blush аз над 30 кг. качих. От 54 кг. влязох да раждам 85 кг. В момента съм 60 кг. и се надявам повече от 15 кг. този път да не кача.  Praynig

Стиснати палци за тези които днес ще ходят на доктор.

# 175
Добро утро ! Напълняването ми е болна тема , аз винаги съм се борила с килограми.   Sad  Нямам кантар у дома , умишлено и не искам да меря , аз така или иначе усещам по дрехите колко съм напълняла.
И като си говорим за желания за храни , ако знаете на мен какво странно нещо ми се случи с първата бременност. Бях някъде към седми месец и много започна да ми влиза в главата идеята , че ми се яде пръст.  Shocked Като ходех вън на разходка и само като усетех миризмата на пръстта и се побърквах. Също и тебешир. Искам да ви кажа , че съвсем сериозно си помислих , че полудявам , и не смеех известно време на никой да кажа за тазии странност. После проверих в интернет и се оказа , че това  понякога може да се случи , когато в организма на бременната жена липсват минерали. Да , добре но докато го разбера здраво се бях изпашила , защото усещането беше толкова силно .  Mr. Green
Та да знаете , че и такива ненормални работи може да ни се случат  на нас  Laughing

# 176
Здрвейте и от мен  Hug
sealover, това с пръстта ме разби  Joy
Аз съм мноооооооооого склонна към напълняване и това ми е един от основните страхове. Да видим накрая какво ще стане, меря се всяка сутрин почти като отклонение засега има +0,5/1 кг., но смятам, че те са плаващи и ту ги има, ту ги няма.
За стрии - също съм предразположена, защото от пубертета си имам на дупарата едни красоти. Абе аз май съм предразположена към всички гадости  Crossing Arms Та се мажа сутрин и вечер с крем Здраве, ето този http://www.aroma.bg/uploads/catalog/products/29/photo/photo_325_640_t.png, с витамин Е и кокосово масло. Мазах се с едно олио на Бочко, но се изприщих нещо и го спрях, а и с този крем си чувствам кожата доста по-хидратирана, отколкото с олиото.
Антигона, имаш стиснати палчета и от мен, чакаме да се похвалиш.
Момичета, хубав ден желая, днес е петъкккк!!! Не че няма да ми се доспи още в 9, ама карай.  Mr. Green

# 177
Den4o, радвам се да те видя и тук  Hug. Честито!!! Ще се обзаведе темата с още една немска мама. Че си ми и адашка  Laughing

Относно лакомията - снощи изядох половин килограм чери доматчета  Embarassed Покрай гаденето, само киселичко ми помага и в тези червени плодчета намерих спасение.

Честно да си призная не мога да ви чета с подробности, защото съм прекалено солидарна и само някоя да се оплаче, че й прилошава от нещо и аз вече съм готова  Sick

Спомням си с първата бременност, колко книги и списания изчетох и се бях надъхала да бъда перфектната майка, което не е никак разумно. Като дойде бебето исках да изпробвам върху него всичко научено  Crazy И понеже съм педант и перфекционист, нещата доста се изкривиха и ме изтормозиха излишно. Вече смятам, че е много по-важно да запазиш спокойствие и да се стараеш нещата да се развиват колкото е възможно по-естествено според това, което ти подсказва майчинския инстинкт. Всякакви такива писани и неписани правила, трябва да приемате като възможност, а не като закон. Аз това бих посъветвала младите майки - четете критично!  Peace

# 178
Здравейте, обръщам се към вас за съвет Някоя имала ли е подобни оплаквания - имам болки в областта на малкия таз под кръста и над опашката, не е нетърпимо но следва уикенда и след това ще ходя на доктор До тогава ще се филмирам и затова исках да споделите мнението и опита си
  bouquet мерси предварително

# 179
Здравейте искам да попитам има ли майчета от русе Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт