Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За които обичат баници(разновидности)

  • 25 897
  • 59
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 371
Освен традиционната баница със сирене аз правя и още две разновидности-със праз и със спанак.Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.Този вариант на баница е възможен и със спанак,но тогава към спанака се прибавят джоджен и червен пипер,а накрая правя заливка от една чаша кисело мляко плюс три яйца.Да ви е вкусно!!!

# 1
  • София
  • Мнения: 7 206
Звучи много добре. Ще го изпробвам още този уикенд. Идеята за заливката е много добре

# 2
Цитат на: Лекси
Звучи много добре. Ще го изпробвам още този уикенд. Идеята за заливката е много добре




Ми да ти е вкусно....и да се похвалиш,ей! Laughing

# 3
  • Мнения: 5 371
Tююююю...че съм разсеяна..забравих да се логна одеве...гостът бях аз Banghead

# 4
  • Мнения: 4 358
Аз правя такава:

1 пакет точени кори
сирене
1 малка трапезна майонеза на "Олинеза"
1 яйце

Слагам сирене и навивам по две кори заедно (тавичката ми е малка). Редя корите в кръг.
Разбивам яйцето, добавям майонезата и вода, колкото се събира в кофичката от майонезата. Поливам с тази смес баницата и пека до зачервяване.

# 5
  • Мнения: 5 371
Цитат на: tedi_b
Аз правя такава:

1 пакет точени кори
сирене
1 малка трапезна майонеза на "Олинеза"
1 яйце

Слагам сирене и навивам по две кори заедно (тавичката ми е малка). Редя корите в кръг.
Разбивам яйцето, добавям майонезата и вода, колкото се събира в кофичката от майонезата. Поливам с тази смес баницата и пека до зачервяване.


Това е интересно....бих го пробвала,само дето за момента избягвам майонеза....по разбираеми причини.И въобще всичко,в което има сурови яйца. Rolling Eyes

# 6
  • Мнения: 4 358
Баницата (респективно майнезата) минава през фурната, но все пак е за кратко - печенето е около 25 минути на средна фурна.

# 7
Цитат на: Coeur
Освен традиционната баница със сирене аз правя и още две разновидности-със праз и със спанак.Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.Този вариант на баница е възможен и със спанак,но тогава към спанака се прибавят джоджен и червен пипер,а накрая правя заливка от една чаша кисело мляко плюс три яйца.Да ви е вкусно!!!
ОТ КОГА ТЪРСЯ ИЗПИТАНА РЕЦЕПТА  С ПРАЗ . МОЯТ МЪЖ ОТ КАКТО СМЕ СЕ ОЖЕНИЛИ ИСКА ТАКАВА БАНИЦА. ОМРЪЗНАХА МУ  СЪС СИРЕНЕ И РАЗНИТЕ  БАКЛАВИ. ЩЕ ОПИТАМ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ  ТВОЯТА .ДАНО СЕ СПРАВЯ И ИМ ХАРЕСА НА ВСИЧКИ В КЪЩИ. Simple Smile

# 8
  • Мнения: 5 371
Много се радвам да ти бъда в помощ.....дано споделиш резултата после! Grinning

# 9
  • Мнения: 5 228
Още една баница с праз:
3 стръка праз се задушават в 5-6 с.л. олио, като се добавя и малко целина и магданоз. След това в намазнена тава се разпределят корите една върху друга с по малко олио между тях и празът се разпределя на 2 или 3 места между корите. Нарязва се на ромбове, намазва се с олио и се пече в предварително загрята фурна.

# 10
  • Мнения: 1 348
А аз днес забърках 2 вида. От доста време ми се ядяха хрупкави банички, но все едни мазнотии продават  Rolling Eyes Та си ги направих по мой вкус. Задуших си малко лапад с червен пипер и зелен лук, разбърках с джоджен, сол и извара. После срязах корите и завих малки триъгълни банички, мацнах ги с маргарин и съвсем диетични станаха  Laughing И мнооого вкусни. Останалите кори наредих в тавичка, като между тях ръсих плънка от извара, сол, 1 яйце, 200 г кисело мляко+1 бакпулвер, към 100 г зехтин. Нарязах и залях с 2 разбити яйца. Метнах я в загрята фурна на 200 градуса.
....И утре съм на чай и ябълки  Cry

# 11
  • София
  • Мнения: 3 675
А някой да знае рецепта за баница с кайма?

# 12
Цитат на: Coeur
Много се радвам да ти бъда в помощ.....дано споделиш резултата после! Grinning
 БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО. НАПРАВИХ ВСИЧКО КАКТО ГО БЕШЕ НАПИСАЛА И СТАНА СУПЕРСКА БАНИЦА. МЪЖА МИ АХНА,А ДЪЩЕРЯ МИ,КОЯТО НЕ ЯДЕ ПРАЗ СИ ОБЛИЗА ПРЪСТИТЕ .ДНЕС ОТНОВО ЩЕ ИМ Я НАПРАВЯ,НО СИ МИСЛЯ ДА УВЕЛИЧА МАЛКО ПРОДУКТИТЕ ЗА ПЛЪНКАТА.МАЙ ЩЕ ТРЯБВА И НА ЗАЛИВКАТА. Grinning

# 13
  • Мнения: 5 371
Цитат на: kumaliska
Цитат на: Coeur
Много се радвам да ти бъда в помощ.....дано споделиш резултата после! Grinning
 БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО. НАПРАВИХ ВСИЧКО КАКТО ГО БЕШЕ НАПИСАЛА И СТАНА СУПЕРСКА БАНИЦА. МЪЖА МИ АХНА,А ДЪЩЕРЯ МИ,КОЯТО НЕ ЯДЕ ПРАЗ СИ ОБЛИЗА ПРЪСТИТЕ .ДНЕС ОТНОВО ЩЕ ИМ Я НАПРАВЯ,НО СИ МИСЛЯ ДА УВЕЛИЧА МАЛКО ПРОДУКТИТЕ ЗА ПЛЪНКАТА.МАЙ ЩЕ ТРЯБВА И НА ЗАЛИВКАТА. Grinning



Ххех..Кьор е щастлива да направи някого щастлив!!!Ще споделя и още една успешна рецепта-тоя път пилешки ролца с пълнеж гъбки плюс моркови. Grinning  Grinning

# 14
  • Мнения: 373
Цитат на: Coeur
Цитат на: kumaliska
Цитат на: Coeur
Много се радвам да ти бъда в помощ.....дано споделиш резултата после! Grinning
 БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО. НАПРАВИХ ВСИЧКО КАКТО ГО БЕШЕ НАПИСАЛА И СТАНА СУПЕРСКА БАНИЦА. МЪЖА МИ АХНА,А ДЪЩЕРЯ МИ,КОЯТО НЕ ЯДЕ ПРАЗ СИ ОБЛИЗА ПРЪСТИТЕ .ДНЕС ОТНОВО ЩЕ ИМ Я НАПРАВЯ,НО СИ МИСЛЯ ДА УВЕЛИЧА МАЛКО ПРОДУКТИТЕ ЗА ПЛЪНКАТА.МАЙ ЩЕ ТРЯБВА И НА ЗАЛИВКАТА. Grinning



Ххех..Кьор е щастлива да направи някого щастлив!!!Ще споделя и още една успешна рецепта-тоя път пилешки ролца с пълнеж гъбки плюс моркови. Grinning  Grinning
Е, давай я дееееееееее, може да е идея за вечерята с шефа Stuck Out Tongue

# 15
  • Мнения: 5 371
Цитат на: DolceVita
Цитат на: Coeur
Цитат на: kumaliska
Цитат на: Coeur
Много се радвам да ти бъда в помощ.....дано споделиш резултата после! Grinning
 БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО. НАПРАВИХ ВСИЧКО КАКТО ГО БЕШЕ НАПИСАЛА И СТАНА СУПЕРСКА БАНИЦА. МЪЖА МИ АХНА,А ДЪЩЕРЯ МИ,КОЯТО НЕ ЯДЕ ПРАЗ СИ ОБЛИЗА ПРЪСТИТЕ .ДНЕС ОТНОВО ЩЕ ИМ Я НАПРАВЯ,НО СИ МИСЛЯ ДА УВЕЛИЧА МАЛКО ПРОДУКТИТЕ ЗА ПЛЪНКАТА.МАЙ ЩЕ ТРЯБВА И НА ЗАЛИВКАТА. Grinning



Ххех..Кьор е щастлива да направи някого щастлив!!!Ще споделя и още една успешна рецепта-тоя път пилешки ролца с пълнеж гъбки плюс моркови. Grinning  Grinning
Е, давай я дееееееееее, може да е идея за вечерята с шефа Stuck Out Tongue



Рецептата е супер простичка.Пилешки пражоли-около 700-800 гр.-2 броя,300 гр.гъбки,2-3 моркова,200 гр.картофки,сол,пипер.
Сега...може и филе от гърди,ако нямаш пражолки,както аз,но там самото завиване на рулцата е по-проблематично,защото площта е по-малка.
Пражолите се начукват хубаво с готварско дървено чукче.Поръсваш  със сол и чер пипер.Задушаваш в дълбок тиган нарязаните на ситно гъбки+моркови(аз за тази цел си използвах"Чопъра"-става съвсем на ситно.Можеш,по твое усмотрение,да прибавиш и кашкавал настърган към пълнежа.После внимателно разпределяш по малко смес и започваш да навиваш.В края на рулцето закрепваш с клечици за зъби.Ако не ти се навива добре-сложи и по дължина,няма проблем.После при печенето месото стяга и плънката въобще не се разлива.Печеш в предварително загрята до 250гр.фурна.Към пражолките за гарнитура-задушени картофи.Има и друг вариант за тях,но ако имаш време,разбира се.картофите нарязваш на тънки резенчета,разбиваш две яйца,топваш си в тях,после в брашно и ги запържваш лееекичко.Това е! Ще се радвам и ти да се похвалиш!!!

# 16
Цитат на: Coeur
Освен традиционната баница със сирене аз правя и още две разновидности-със праз и със спанак.Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.Този вариант на баница е възможен и със спанак,но тогава към спанака се прибавят джоджен и червен пипер,а накрая правя заливка от една чаша кисело мляко плюс три яйца.Да ви е вкусно!!!


super e!!!!!!!!
brav  chef oooo!!!!!

# 17
# 18
  • Мнения: 8 769
Цитат на: Coeur
Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.

След малко се развихрям да правя въпросната баница.
Coeur, имам два въпроса:
1/ ако нямам газирана вода и нищо газирано какво да правя? ДА метна яйцата да се задушават или да няправя друг вид заливка?
2/Колко олио слагаш? На мен баниците все ми стават сухи-да сложа ли голямо количество? Shocked

# 19
  • Мнения: 2 323
Цитат на: Туфи
Цитат на: Coeur
Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.

След малко се развихрям да правя въпросната баница.
Coeur, имам два въпроса:
1/ ако нямам газирана вода и нищо газирано какво да правя? ДА метна яйцата да се задушават или да няправя друг вид заливка?
2/Колко олио слагаш? На мен баниците все ми стават сухи-да сложа ли голямо количество? Shocked

позволявам си да отговоря аз, защото съм я правила, пък ще си получиш мнение и от баш-майстора Laughing
1. направих я с повече плънка-почти двойно количество
2. и аз нямах газ.вода и затова я замених с обикновена вода
3. ако увеличиш олиото ще стане мазна, а не сочна. споко - става страхотна и лека, даже аз спестявам поливането с масло, за по-малко калории Laughing
това е от мен. надявам се, че ще ти е полезно!

# 20
  • Мнения: 2 323
я майсторките да дадат рецепти за баница с тиква, ябълки и т.н. сладки баници.... много ще съм благодарна!

# 21
  • Мнения: 5 371
Цитат на: Туфи
Цитат на: Coeur
Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.

След малко се развихрям да правя въпросната баница.
Coeur, имам два въпроса:
1/ ако нямам газирана вода и нищо газирано какво да правя? ДА метна яйцата да се задушават или да няправя друг вид заливка?
2/Колко олио слагаш? На мен баниците все ми стават сухи-да сложа ли голямо количество? Shocked

туфи,ако нямаш газирана вода-става и с обикновена топла.А  може и с кисело мляко+яйцата.
олио намазвам само на тавата-между корите-не,сложи отгоре обаче парченца краве масло или го разтопи предварително и залей с него.

# 22
  • Мнения: 8 769
Цитат на: new_mama

това е от мен. надявам се, че ще ти е полезно!

new_mama, мерси много! Забравих да питам и най-важното-на колко градуса и колко време я печете? Аз обикновено пека баниците на 200 градуса, но сега ми се налага да излизам, та ще се наложи да програмирам фурната сама да си спре....

# 23
  • Мнения: 5 371
Туфи мила,ако нямаш кой да ти я наглежда-не рискувай.Аз на 180 гр.,но в един момент я спирам отгоре,като се зачерви,и пускам долната част на фурната.Няма ли кой да ти наглежда?

# 24
  • Мнения: 8 769
Цитат на: Coeur
Туфи мила,ако нямаш кой да ти я наглежда-не рискувай.Аз на 180 гр.,но в един момент я спирам отгоре,като се зачерви,и пускам долната част на фурната.Няма ли кой да ти наглежда?

Coeur, благодаря и на теб-писали сме явно по едно и също време. Ами няма кой да ми я наглежда, а ми се налага да изляза за час два-може да я наложа и да я изпека, когато се върна...
след като изпечете баницата, независимо с какво е, слагате ли влажна кърпа отгоре й? Чувала съм ,че някои така правят, други ги обръщат....аз засега само с влажна кърпа съм пробвала, и съм забелязала, че отгоре не стават твърди корите.... Rolling Eyes

# 25
  • Мнения: 5 371
Цитат на: Туфи
Цитат на: Coeur
Туфи мила,ако нямаш кой да ти я наглежда-не рискувай.Аз на 180 гр.,но в един момент я спирам отгоре,като се зачерви,и пускам долната част на фурната.Няма ли кой да ти наглежда?

Coeur, благодаря и на теб-писали сме явно по едно и също време. Ами няма кой да ми я наглежда, а ми се налага да изляза за час два-може да я наложа и да я изпека, когато се върна...
след като изпечете баницата, независимо с какво е, слагате ли влажна кърпа отгоре й? Чувала съм ,че някои така правят, други ги обръщат....аз засега само с влажна кърпа съм пробвала, и съм забелязала, че отгоре не стават твърди корите.... Rolling Eyes

Аз лично не слагам кърпа-само помапръсквам леееко  с водица.

# 26
  • Мнения: 3 777
У нас корите се пръскат с вода, след това се слага вестник и отгоре кърпа....баничката се задушава и става супер..

# 27
Цитат на: new_mama
я майсторките да дадат рецепти за баница с тиква, ябълки и т.н. сладки баници.... много ще съм благодарна!

Ами аз правя щрудел с около 5-6 настъргани ябълки (по-големшки), към тях добавям 1ч.ч захар, 1 кафяна лъжичка канела, около 200гр начукани и смлени на едро орехи. Всичко разбърквам добре и започва процедурата с редуването.
Един ред кори за баница намазвам с разстопено кр.масло, слагам следващият лист - наръсвам върху него от сместа и така редувам като завършвам с лист кора, който намазвам също с масло.
Пека във фурна загрята на 180-200градуса. Като се зачерви хубаво горната кора горе-долу е готова.
И тук два вариянта. Или я оставям така като само я наръсвам отгоре с малко студена вода или си правя сироп 1ч.ч захар и 1ч.ч вода .
Нарязвам щрудела на хапки и заливам.

По същият начин процедирам и с тиквеника.Само ябълките заменям с тиква

# 28
  • Мнения: 2 323
Цитат на: Honda
Цитат на: new_mama
я майсторките да дадат рецепти за баница с тиква, ябълки и т.н. сладки баници.... много ще съм благодарна!

Ами аз правя щрудел с около 5-6 настъргани ябълки (по-големшки), към тях добавям 1ч.ч захар, 1 кафяна лъжичка канела, около 200гр начукани и смлени на едро орехи. Всичко разбърквам добре и започва процедурата с редуването.
Един ред кори за баница намазвам с разстопено кр.масло, слагам следващият лист - наръсвам върху него от сместа и така редувам като завършвам с лист кора, който намазвам също с масло.
Пека във фурна загрята на 180-200градуса. Като се зачерви хубаво горната кора горе-долу е готова.
И тук два вариянта. Или я оставям така като само я наръсвам отгоре с малко студена вода или си правя сироп 1ч.ч захар и 1ч.ч вода .
Нарязвам щрудела на хапки и заливам.

По същият начин процедирам и с тиквеника.Само ябълките заменям с тиква

mnoogo благодаря!!!!

# 29
  • Мнения: 8 769
Цитат на: Coeur
Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.

Направих я и я изядохме (почти) даже! Стана страхотна...ммм....
Хубава рецепта Coeur!

# 30
  • Мнения: 5 371
няма за какво,Туфи-апропо,аз тук пускам само рецепти,които съм изпробвала лично.Имам и една с гъбки-наскоро май Надя я прави,ако искаш,мога да дам линк.Мен ми дай да готвя-но някой друг да мие чинии Twisted Evil

# 31
  • Мнения: 8 769
Цитат на: Coeur
няма за какво,Туфи-апропо,аз тук пускам само рецепти,които съм изпробвала лично.Имам и една с гъбки-наскоро май Надя я прави,ако искаш,мога да дам линк.Мен ми дай да готвя-но някой друг да мие чинии Twisted Evil

Мммм, и аз така-обичам да готвя....добре че имаме съдомиялна....Дай линка с гъбите! Grinning

# 32
# 33
  • Мнения: 5 371
Tюююююююю..гостът съм аз брееее!!!!!!!!Егати разсейството бременно съм. Embarassed  Banghead

# 34
  • Мнения: 8 769
Цитат на: Coeur
Tюююююююю..гостът съм аз брееее!!!!!!!!Егати разсейството бременно съм. Embarassed  Banghead

E, razbrahme Grinning Случват се таквизи неща-що не си направиш автоматично да те логва?
Мерси за линка! Grinning

# 35
  • Мнения: 61
Ще ти кажа един терикатлък.
 Когато опечеш баницата поставяш три купички на масата или на плота (незнам на какво готвиш) ,и обръщаш тавата с баницата на долу ,като ръбовете на тавата трябва да  опират в купичките. След 5-10мин я обръщаш и готово!!!
   Приятен апетит!!!

# 36
  • Мнения: 5 465
Хайде напишете и някоя сладка баница де Praynig.

# 37
  • Мнения: 2 323
Цитат на: new*
Хайде напишете и някоя сладка баница де Praynig.

има на 2 стр с ябълки и тиква

# 38
Нещо като крем пита.
Готови кори 1 пакет се редят в намазана тава, като помежду им се ръси мазнинка по желание. Като приключи реденето, баницата се разрязва на квадрати по-малки, запича се и след това се залива с карамелена смес, т. е. 1 л. прясно мляко, около 1 ч. ч. захар и 6-8 яйца. Допича се почти като карамел - на по-ниска температура. Може отгоре да се гарнира със сметана или друго по избор.

# 39
  • Мнения: 5 371
Леееелееее..това е само за килограмите ми сега....ма като ми се прияде????????? #Crazy

# 40
  • Мнения: 2 655
Извинявам се, че вдигам темата напред.
Честно да си призная си заслужава.
Coeur,
направих баницата със спанак.
Стана разкошна.
Толкова вкусна баница отдавна не бяхме хапвали.
Чудесна рецепта и многи точна. Става бързо и лесно.
Браво!
  Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap

# 41
  • Мнения: 5 371
Пела,нема проблема,мила,аз съм спец по зеленотии Wink -дано ви е било вкусно там,на 10 000 км. от родното Бг.И тази с гъбките и другата с праза стават също-ммммм,вкусни Heart Eyes

# 42
  • Мнения: 2 655
Къде е рецептата на баницата с гъби?

# 43
# 44
  • Мнения: 2 655
БЛАГОДАРЯ,
направих я и сега чакам миришештия добре резултат. Laughing  После ще вляза да Ви напиша какво се е получило.

# 45
Днес научих една рецепта за "МЛЕЧНА БАНИЦА". Още не съм я пробвала (чакам корите ми да се размразят).
Ето и рецептата:
нареждам в тава кори за баница като ги набирам, да има въздух между тях, поръсвам ги с разтопено масло и ги слагам във фурната да се препекат....

# 46
разбивам 3-4 яйца с около половин литър мляко, зависи колко са корите. добавям захар на вкус и ванилия. като покафенеят корите, заливам ги със сместа и пак пека.
Ако някой го е пробвал може да сподели (благодаря на миз за рецептата) Heart Eyes

# 47
  • Мнения: 2 655
БАНИЦАТА С ГЪБИ е страхотна.
Ние си облизахме пръстите, а татко АХИЛ помоли лично да похваля майстора-готвеч Coeur
. Wink

БРАВО! БРАВО! БРАВО!
Като имаш време пускай още безмесни ястия.

# 48
  • Мнения: 1 793
Цитат на: Honda
..............
Ако някой го е пробвал може да сподели .........


Хондич, баницата е една от любимите ни. правя я много често, щото Иво я обожава. получава се много добре. предполагам, че ще ти хареса.

# 49
Цитат на: Anna
.... предполагам, че ще ти хареса.
И аз така предполагам, щото рядко има нещо дето да е сладко и да не ми хареса Wink  Grinning .Май ще я ям утре се  очертава. Още си мръзнат горките корици Sad

# 50
Да се отчета за Млечната баница. Направих я, хапнах я и съм МНООООГО доволна Sunglasses .Много ми наподобява едно време баба (бог да я прости) ми правеше така ювка с такава заливка, но чак сега като го опитах се сетих  Heart Eyes Благодаря на миз за предоставената рецепта Heart Eyes

# 51
  • Мнения: 11 608
За любителите на сладките баници:

1 - 2 пакета - според големината на тавата готови кори Бела или Фамилия
Плънка: 4 бр. яйца
             1 ч.ч. кисело мляко
             1 ч.ч. захар
             3/4 ч.ч. олио
             1 ч.л. бакпулвер
             1/2 ч.ч.натрошени орехи

1 пак. краве масло

Сироп - 2 ч.ч. вода
            2 ч.ч. захар
            по желание 2 - 3 капки ромова или лимонена есенция

Всички продукти за плънката се разбиват с миксер, като орехите се слагат най - накрая и не е необходимо много да се бъркат със останалите продукти. В намазана тавичка се слагат корите една по една нагънати като ветрило. След това отгоре се заливат равномерно с плънката. Нарязва се баницата и се залива с разтопеното  пакетче краве масло.
Така направената баница се слага да се пече на 180-200 градуса фурна,която може и предварително да не е нагрята. Готова е когато се зачерви хубаво отгоре.

Сиропа за сиропиране - пропорциите варират може да сложите 3ч.ч.вода+3ч.ч.захар - си го приготвяме предварително и когато баницата поизстине се залива с топлият сироп. Или може - топъл сироп - студена баница и обратно. Изчаква се поне 2 часа за да дръпне хубаво сиропа и
Добър апетит!

Смятам,че ще ми харесате сладката баница - време за приготвяне около 1 час!

# 52
  • Plovdiv
  • Мнения: 612
Искам да ви предложа една баница, която се прави в нашето семейство от времето на брабаба ми, е малко съм я изменила разбира се.
БАНИЦА С КАЙМА
Единствената разлика от баницата със сирене е плънката.
Половин килограм кайма се кавардисва с една глава лук, нарязана на ситно, и малко кимион за аромат.
Реди се като друга баница, като плънката се разделя и се слага на две места. След като се нареже се залива с две яйца+малко мазнина+вода. Пече се около 40 минути.
Надявам се да ви хареса, ако решите да я опитате

# 53
  • Мнения: 2 952
 Rolling Eyes    Shocked   разбихте ме с тези баници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Яде ми се БГ баница!!! #Crazy

# 54
  • София
  • Мнения: 3 326
Да се отчета за Млечната баница. Направих я, хапнах я и съм МНООООГО доволна Sunglasses .Много ми наподобява едно време баба (бог да я прости) ми правеше така ювка с такава заливка, но чак сега като го опитах се сетих  Heart Eyes Благодаря на миз за предоставената рецепта Heart Eyes
Тез рецептички - с кори и с юфка, и аз ги писах съвсем скоро тук - много сполучлива става млечната баница, и доста по-вкусна, ако корите са предварително запечени, както си направила и ти.

Последна редакция: ср, 17 авг 2005, 09:47 от Karimma

# 55
  • Мнения: 780
Ето я и моята млечна баница:

Продукти:
1 пакет кори
1 пакетче краве масло (разтопено)
половин литър прясно мляко (топло)
1 чаша прясно мляко (студено)
3 яйца
1 чаша захар
4 лъжици брашно
3 ванилии
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и се сипват в топлото (не горещо) мляко. Брашното се размива на кашичка в студеното мляко и се изсипва в топлото мляко с яйцата. На много слаб котлон с постоянно бъркане се сварява крема. Щом се сгъсти се маха от котлона и се прибавят ванилиите.
В намазнена тава се редят кори и плънка последователно като се ръси и от разтопеното масло.
Пече се на 180с около 30-35 минути.
Поръсва се обилно с пудра захар, докато баницата е гореща.
Консумира се задължително добре охладена!
Да ви е сладко!  Grinning

# 56
  • Мнения: 1 798
БАНИЦА"Асорти"
Нарязват се два-три картофа на кубчета като за мусака, т.е. дребнички. Нарязват се два праза или пресен лук, гъбки, морковчета на лентички, тиквичка на кубчета и една глава стар лук. Всичко това се запържва в много малко мазнина (примерно две лъжици), за около 2-3 минути, после му се добавя половин чаша вода, къри, чубрица , малко черен пипер и ври около 10 минути, докато стане гъсто, т.е. водата се поеме от зеленчуците. Като поизстине му се настъргва кашкавал, слага му се едно яйце, всичко се обърква добре и се слага в хладилника за 10-15 минути.
После вземате един пакет кори за баница и процедирате така: първият лист се намазва с разтопено масло и по по-тесния край се слага плънка. Навива се на рулце. Прави се второ рулце по същия начин. После в трети лист, намазан с малко се слагат първите два заедно и се навива на по-голямо руло. Така в тавата се нареждат едно до друго 6-7 такива рулца, набучкват се с игла за да не се пукат листата, нарязват се на банички, намазват се листите с масло отгоре, поръсват се със сусам и се пече около 45 минути до около час, докато порозовеят корите.

# 57
  • In transit
  • Мнения: 6 059
Кажете рецепта за баница с кайма? Яла съм преди години и много ми хареса

# 58
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 053
Mikkey, погледни 5 постинга по нагоре от твоя  Grinning

# 59
  • Враца
  • Мнения: 4 685
Една рецепта за не точно баница с кайма:
кайма, лук, малко червен пипер, домати/доматено пюре, гъби, кисели краставички, чушки съставят плънката, Леко запържвам лука, след това чушки, гъби, каймата, малко червен пипер и доматите. На края добавям краставичките. Като изври водата от доматите редя кори,плънка. Заливам с яйце разбито с газирана вода.

Общи условия

Активация на акаунт