ЛЮЛИНската дружинка чака свойта валентинка!

• 42 050
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Много благодаря!  Hug

# 676
  • 1st floor
Момичета, да сте виждали  кожени ботушки на Чиполино в Люлин?  Rolling Eyes Малко грозноватички са, но мноооого топли, надеждни при киша и студ и здрави...Купувала съм преди от Силвър център, но вече го няма магазина....Да сте виждали някъде?

# 677
  • София
Beeps казаха ми, че имат финансиране и готов проект, а до дни се обявява тръжна процедура за изпълнител. Там има срокове и детайли. Не съм проследила нищо повече. Предполагам, че в ДВ ще излезе или вече е излязла обявата.
зелено човече , благодаря, явно си е зарадена Жийон. Peace По принцип няма аптека, в която да има всичко, но  по-широкият асортимент си е предимство.

# 678
  • София, Люлин-8
А заредено ли е в Жийон? Голяма аптека ли е? Аз все купувам разни неща, които  се оказва, че само в Ремедиум ги има.......

Мигла
Досега и на мен не ми се е случвало да няма нещо в Жийон, освен това работят с НЗОК. Тъй като малката е на малко по-специални лекарства, които в аптеката на БИЛЛА ги нямаше, но в Жийон ги имаше и то с протокол от ЗК безплатно. Peace

# 679
  • София
Момичета, ако ви се дават около 50 лева за ботушки, в Декатлона (http://www.decathlon.bg/) има невероятни гумени, с пулар, който се вади за пране и даваха, че са подходящи за употреба до -21 градуса.
Аз лично си харесах за мене да извеждам кучето, защото в по-меко време апреските ми се напиват с вода.

# 680
  • София
Frozy , а има ли тротинетки в Декатлона? Как са цените? Не съм ходила. За ботушките- вече си имам.
romanol , благодаря!

# 681
  • София
Ами той си е спортен магазин, има доста неща, гледах децата вътре караха и от тези новите скейбордове, дето са с нещо като рамо по средата, зле съм с тия новости  newsm78

Цените, амиии, по принцип марковите им стоки са си скъпи - детски обувки адидас от 50 лева, нагоре. Якенца и прочее и те така, но са хубави. Загледахме с милото, че не е евтино да обличаш дете.

По принцип имат собствени марки, които са с по-добри цени.
Примерно моя мъж, който е пълничък и трудно си намира панталони, еле пък да му харесват и да са му удобни, от там си пазарува често (магазина е нов, но сме пазарували в чужбина от него). Примерно за летни стоки (т.е. плажни панталони и подобни), имат марка Триборд, на които сме взимали къси панталони по 10 лева - това си им е целосезонно цената, а размерите са от S до XXXXXL. Такива панталони има на над 5 години и почти не са мръднали спрямо най-новите му.

Имат дрехи за какви ли не спортове, та си заслужава да се разходите, ако имате възможност. Ние комбинираме със закуска в ИКЕА.

# 682
  • София
Импровизирано интернет сравнение на цените на някои аптеки в ЛЮЛИН (октомври 2013 г.)
"Прополки" БЕЗ ЗАХАР (че със захар са много видове и някои са на различна цена, а без захар са само едни).
Ефералган 500 мг. (той е в две разновидности - 500 мг. и 330 мг. с вит. С - да вземем за сравнението по-изчистения - 500 мг.).
(в червено е най-евтината към момента аптека - от тези, за които някой е проверил и споделил цени за горните лекарства)

Аптека Ревита (на ъгъла срещу Лили и Европа, Люлин 4): Прополки (цялата серия): 5,55 лв.
Аптеката до Т-маркет в Люлин 10: Прополки: без захар: 5,80 лв. (септември: 5,00 лв.), Ефералган:5,60 лв.
Аптека Витания в Кауфланд - Люлин: Прополки: 5,70 лв.
Ефералган 500 мг.: 5,70 лв.
Аптека Жийон (бл. 902 П, партер): Прополки без захар: 5,00 лв.
Ефералган 500 мг.: 5,60 лв.
Аптеката в ДКЦ 12 (Люлин 9): Прополки без захар: 5,23 лв.
Ефералган:5,60 лв.

идея за сравнение: прополки без захар, различни цени, най евтините  бяха от 4,07 лв.
http://izdrave.com/ikozmetika/index.php?route=product/product&product_id=2430

# 683
  • при късмета
Здравейте, от седмица нещо ми прави впечатление!
На градинката до 56то у-ще имаше 3 пързалки, сега е една. Едната беше извадена заедно с бетонените блокчета в земята на които се държеше, защото е в пясък, но беше здрава. Другата изчезнала беше здраво в земята, не беше извадена, но е отрязана. С метални конструкции бяха и двете.
Пързалката на "индианското", също я няма (тази площадка е от другата страна на училището) и тя беше здрава.
Метални конструкции от старите люлки, които още стоят по градинките липсват и във 2ри м-н.
И това за по-малко от седмица.
Не вярвам от общината да режат здрави съоражения, дори да прибират извадените.
При вас има ли липсващи, видимо отрязани и изчезнали, здрави пързалки и люлки по градинките?

# 684
  • 1st floor

Не вярвам от общината да режат здрави съоражения, дори да прибират извадените.

По принцип са задължени да подменят всички метални конструкции по детските площадки с пластмасови. Както и да сложат специални настилки под тях, които да предпазват от удар в асфалта, ако децата паднат. Гледам, че в една от големите градинки във втори са направили такава нова конструкция, заградена с ограда. Дано се запази само... Rolling Eyes

# 685
  • София
Къде във втори?

# 686
  • София
И аз я видях тази площадка във втори, но не знам номерата на блоковете там. Иначе е мн хубава, да, дано се запази наистина.

# 687
  • при късмета
Знам, че подменят настилките на повечето, но тези пързалки при нас и стълбите са в пясъчник.  Трябва да махнат пясъчника, за да сложат от новата настилка.  newsm78
При това и на новите съоражения конструкциите са метални, това което влиза в земята. Как иначе, ще го захванат стабилно

# 688
  • 1st floor
Не знам как да го обясня ... Точно срещу обновената сграда на кипърските общежития има улица...Голямата градинка в дясно от нея, ако кипърските се падат зад гърба ти...

Мама-коко, те могат да си запазят пясъчника, не пречи. Просто трябва да се махнат всички метални съоръжения. Изискване някакво имало...

# 689
и при нас отрязаха една люлка ,помислихме че циганите са я откраднали:)

Общи условия

Активация на акаунт