Канадска СвВалентинска тема 53

• 42 408
  • 710
  •   1
Отговори
# 555
  • Монреал
Анджелина Джоли не е средностатистическата жена. Предполагам, че избора й не е бил толкова труден, не е като да останеш без гърди все пак - сигурна съм, че си изглежда съвсем нормално, даже и по-добре бюста й сега (пластична операция?) Иначе за премахването на риска, смятам е взела правилното решение за себе си е семейството си, но дали това е така за останалите жени не е сигурно. Пък и това изследване е малко странно как ги изчисляват тези проценти и дали наистина може да му се вярва, нали фирмата имала монопол - те могат каквото си искат да си пишат в изследавнето, ходи доказвай вярно ли е, не е ли.

# 556
Според мен превенцията е вътрешен личностен процес и всъщност е работа над собствените емоции разбиране и отношение към света. Начинът на хранене е само външен физически израз на този вътрешен процес.  Wink   
Точно така! Simple Smile

# 557
Според мен превенцията е вътрешен личностен процес и всъщност е работа над собствените емоции разбиране и отношение към света. Начинът на хранене е само външен физически израз на този вътрешен процес.  Wink    
Бихте ли пояснили какво имате предвид с това, че начинът на хранене е външен физически израз на този вътрешен процес?

Благодаря на всички, които ме посъветвахте относно прегледите! Hug Нямам семеен лекар и не мога да открия такъв близо до нас, но се надявам, че в уолк ин клиника няма да имам трудности с взимане на направления. Ще ги лъжа, че имам проблем ако се налага... щом това е начинът...

# 558
  • Канада, Монреал
Като стана дума за Анджи и аз да се включа.
Една такава голяма операция за мен е абсурдна, поне на този етап така мисля. Това предполагам са нови тестове, които не се знае какви отклонения дават. Напомня ми за тестовете за аномалии на плода след 3 месец на бременността.
А и какво означава превенция - да си извадим всички зъби, за да няма опасност да развием кариеси? Много по американски ми звучи всичко.
Питах нашия личен лекар за мамолог (някаква стажантка беше всъщност), нямало такива прегледи тук, мен ме изпратиха директно за рентген, което ми е малко странно - рентген, който увеличава риска от рак за превенция от рак  newsm78 Каква е разликата с ехографа, като достоверност на инфото?
За цитонамазка, в БГ са ми казвали задължително веднъж годишно. Тук два пъти ми се наложи (единият път през бременността ме излъга един стажант, че било наложително, за да спазели някакви стандарти), дълбоко съжалих. Не мога да попадна на внимателен доктор.
И още нещо, хубаво се предпазваш от рак на гърдите с операция, ама с тези импланти какво правиш? Те са чуждо тяло, химия, въобще не ми изглежда безобидно.

# 559
  • На бял кон в Pierrefonds
В същност аз се питам също дали трябва такива неща да се анонсират публично и какво влияние има това точно върху средноститистическата жена. Уж да помогнело на жените да наблегнат на превенцията на рака на гърдата, уж да напомнело за здравословния начин на живот...

От моя скромен опит тук по темата мога да кажа, че нищо подобно не се случва, нито от страна на здравната система и най-вече нито от страна на лекарите. За такива, които са наследствено обременени не се прави нищо повече от другите жени, които нямат рак на гърдата в семейството. Единственото, което се предлага е да се започнат мамографски тестове от 35 годишна възраст. Само дето за мамографията отдавна е известно, че води до рак на гърдата, особено ако се зопочне в млада възраст и се прави редовно. Няма генетични тестове, няма други сканиращи тестове, които са по-щадящи за гърдите. Нищо.... Поне аз не успях да се преборя да получа направление за такива тестове. Мамолози наистина няма, има онкохирурзи. Но при тях се стига само, когато бучката вече е на лице.

Lady_Cherie , в повечето случаи на жените се прави мамография, 1. Защото е покрито от здравната каса навсякъде (вкл. и в частните клиники) и 2.защото става по-бързо и не се изисква присъствието на лекар по време на изследването, т.е. е по-евтино. Ултрасаунд на гърдите струва от 150 долара нагоре в частните клиники, а в болниците се чака с месеци. Освен това при ултрасаунд се преглежда милиметър по милиметър всяка гърда, което отнема време и изисква наличието на лекар почти през целия преглед. За достоверност - ако мамографското изследване покаже наличие на уплътнение в гърдата, жената се изпраща на ултрасаунд, за уточняване на диагнозата, т.е. според мен второто е по-достоверно. Ако и там има съмнение се прибягва до ЯМР, СТ скан и т.н., т.е. мамографията е само първата стъпка, и според много източници изобщо не е 100% надеждна.
И накрая....химиотерапиите на болните от рак на гърдата жени са златната кокошка на фармацевтичните компании. Лобирането на Big Pharma сред лекарската общност е толкова застъпено, че всяка жена с подобна диагноза попада в схемата, от където излизане няма.

Така че Анджелина Джоли.....изобщо не знам дали осъзнава в какъв свят живее, дали изобщо осъзнава неравнопоставеността й с другите жени...мен лично това, което тя направи ме подразни ужасно много и не смятам, че трябваше да проявява чак такъв "алтруизъм".

А, да, лекарите проповядват и здравословен начин на живот като превенция на рака на гърдата.....да не се пуши, пие и редовно движение.....само това ли?!!???

# 560
И да се кърми...Wink

# 561
  • Лавал-Пловдив
Здравейте, аз се завърнах от пътешествието. Много е приятно човек да излезе от рутината.
Гледам зачекнали сте тежка тема, аз съм пас.
Утре пак на тъстиката, а в сряда на клетва  Grinning

# 562
  • Канада, Монреал
Rоnniе , много ти благодаря за отговора, само дето не ме успокои много Wink Аз съм така да се каже от рискова група, но хич не ми се ходи на облъчване, за да се чуствам спокойна. Докторът ми каза, че облъчването било минимално, незначително, дали?

За плащането на PR CARD. Aко някой може да ми отговори днес, иначе утре ще звънна, но не ми се иска да проточвам нещата. От къде се плаща онлайн, прерових всички опции от pay your fees now: https://eservices.cic.gc.ca/epay/lineofbusiness.do
Това е линкът, дето буква по буква го научих съдържанието Twisted Evil

# 563
  • На бял кон в Pierrefonds
Някой да даде идея как да подстрижа малкия, който не може да стои на едно място и 2 секунди. Освен това косата му е права като клечка и всяка грешка е много видима.

Lady_Cherie, не знам за PR CARD.

kaka_dora, хубава церемония ви пожелавам.

# 564
https://eservices.cic.gc.ca/epay/welcome.do?lang=fr
Ето от тук би трябвало да стане за плащането на картата...връзката е на френски език....

# 565
  • Vaudreuil Canada
Някой да даде идея как да подстрижа малкия, който не може да стои на едно място и 2 секунди. Освен това косата му е права като клечка и всяка грешка е много видима.

Аз до сега постригвах с машинката в столчето за хранене - после следва основно чистене на столчето - последния път таткото го гушна на земята и докато те рисуваха нещо аз стригах пак с машинката.

# 566
  • Канада, Монреал
Благодаря, tin4076, от тук влизам точно, но после като ми даде различните опции гражданство/ имиграция/ други, не намирам плащане за ПР карта, има всякакви други варианти.. Утре ще им звънна.

Rоnniе За подстригването, ние сме пробвали с гледане на телевизия, някое много любимо филмче, даване на лакомство, нещо, на което не може да устои, но като цяло не ни се получаваше много добре. Като стана чак на 4, вече се кротна и дава да го подстригваме, преди това беше против волята му Wink Но и сега му обясняваме много подробно какво точно ще правим. Може би с обяснение ще помогне при вас+ някоя награда Wink
kaka_dora , вече сте на финала Simple Smile

# 567
Ronnie, интересно е това за изследванията...в България е обратното- първо ултрасаунд и при подозрения мамограф за потвърждение...има някакво ново изследване, термография, което уж било безвредно и улавяло в много по-ранен етап всякакви отклонения, но в Канада не е одобрено като скринингов метод за рак на гърдата...

# 568
Lady_Cherie, от тук не се ли получава?

http://www.cic.gc.ca/english/information/fees/fees.asp
https://eservices.cic.gc.ca/kms/introinit.do?dispatch=introinit& … =5401&lang=en

Като подавах аз, друг се занимаваше с попълване и плащане. Та не мога да съм изцяло от полза.

Рони, не мога да помогна особено.
Постригвахме 2 пъти в годината с машинка, тъй като на Ясен не му беше хич приятно.
Тази пролет го водих на фризоьр и се действаше с ножица. Седя мирно и спокойно, проблеми не е имало.

# 569
в повечето случаи на жените се прави мамография, 1. Защото е покрито от здравната каса навсякъде (вкл. и в частните клиники) и 2.защото става по-бързо и не се изисква присъствието на лекар по време на изследването, т.е. е по-евтино. Ултрасаунд на гърдите струва от 150 долара нагоре в частните клиники, а в болниците се чака с месеци. Освен това при ултрасаунд се преглежда милиметър по милиметър всяка гърда, което отнема време и изисква наличието на лекар почти през целия преглед.

Аз си поисках преглед при мамолог през ноември и ми беше обяснено че при подобен могат да ме изпратят ако съм над 35 (към ноември бях на 35 навършени) ако съм с фамилна обремененост или ако имам находка при вече направен ултрасаунд. Та лекарката ми (гинеколог) предложи да ме прегледа мануално и ако все още имам притеснения да ме изпрати на ултрасаунд. Ултрасаундът се случи след 2 седмици. Направен беше от техник и отне точно 30 мин за двете гърди. Лекарският доклад и резултатите бяха обратно при гинеколожката ми след 3-4 дни.

Общи условия

Активация на акаунт