премахване на миома

• 1 035
  • 3
  •   1
Отговори
  • sofia
Здравейте, мили мами,
днес след преглед ми откриха миома на матката(никога досега не съм имала)и ми казаха,че трябва да я махна оперативно,което много ме притесни.Препоръчаха ми латероскопия,която обаче е доста скъпа.Някои от вас махал ли си е миома по този начин,да ми препоръчате някой добър лекар в София?Благодаря ви предварително  bouquet

# 1
  • София
Защо веднага искат да махат миомата? Прави проблем, расте? Ако не прави проблем просто се наблюдава.
Методът се нарича лапароскоспки и си купуваш част от инструментите, които са си само твои. Но просто вземи още някое мнение на друг лекар, не се мятай от първата препоръка към операция. Особено като имаш предвид, че няма гаранция след някоя и друга година да завъдиш още миоми.

# 2
  • София
Аз родих по естествен начин с 10 см миома. В момента е 4 мм и само я наблюдават на ехограф периодично. Не расте и за момента не ми прави проблеми. 
И аз бих те посъветвала да не се хвърляш веднага на премахване, а да чуеш и друго мнение на специалист. Аз лично послушах второто мнение.

# 3
Аз също подкрепям мнението, че трябва да се консултирате и с друг специалист. В много от случаите миомния възел може да бъде отстранен чрез медикаменти, без да се налага оперативна намеса.

Общи условия

Активация на акаунт