Баба Марта бързала, 177 мартенички вързала - Немска тема

• 31 159
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Primum non nocere !
Биба в коя тема? Прерових ги всичките и не го откривам.

Сори на останалите за спама

# 691
Биба в коя тема? Прерових ги всичките и не го откривам.

Сори на останалите за спама
Einstellungen, Anrufe, Eigene Nummer senden, Ja/Nein
Или Einstellungen, Telefonie....Anrufoptionen, не знам как са го нарекли точно.
Разцъкай ги наред...

# 692
  • The QC to be!!!
лелка както са ти писали, издава се смъртен акт от лекар, с него в Бг. консулството или при агенция ако знаете таква която се занимава с изпращането на починали в чужбина. Тялото се поема от агенция, вие не може да се занимавате с тялото. Някой агенции се занимават и с консулствата. Попитайте в най близкото Бг. консулство за лист с агенции, те обикновено имат такъв лист, не всички агенции се занимават с чужденци и оправят документите.

Кофти да спомена..., но ако жената не е дала някакви насоки, кремиране  е опция която много чужденци и техните роднини избират, често и туристи. Спомени го. В Германия е забранено да се пренасят урната на кремираният от частни лица, така, че за това пак трябва агенцията да се погрижи. Съболезнования на семейството и приятелите и.  Cry

# 693
Биба,Диваненце, мерси много  Hug Въпреки, че голата истина съвсем не ми харесва  Confused ама к'во да се прави. Грешна дума използвах - знам, че не е предплата, а вид депозит, който, както се обяснили, остава след като се изнесеш и има нещо за дооправяне на сметки или по самото жилище.
Така излиза доста солено обаче  Sick
Сетих се и друго: на мъжа ми са му направили фирма /защото е по-изгодно за работодателя!/, той работи с сферата на строителството.Казва, че сега всички документи са му наред и ще си плаща осигуровки сам. Може ли в този случай /като е самоосигуряващ се/ ние с детето да се включим после към неговата осигуровка /както съм чела тук/ или ще трябва всеки по отделно?

# 694
  • Където ми покаже сърцето
Шехи,звънни им от скайпа от там не се изписва никакъв номер.Ако си направиш план обединена европа за 5.7евро на месец то звъниш на всички стационарни безплатно в около 20 страни.

# 695
  • Primum non nocere !
Калинка, хубава идея, но аз с БГ, със стационарен говоря само с родителите ми.
С домашния ми е без пари и не съм вързана със скайп/компютър/ , говоря и се разхождам и върша нещо друго.

Бибааааааа! Получи се! Много ти благодаря!   bouquet

Човекът от фирмата първо ми писа на мейл да му звънна ,за да се уговорим.
Сега ми писал,че е по-добре да се видим.
Ох....така ме напушва на смях. Да бе да...аз сега ще прелетя до Варна.  Mr. Green
Утре ще му звънна.

# 696

Ох....така ме напушва на смях. Да бе да...аз сега ще прелетя до Варна.  Mr. Green
Утре ще му звънна.

Joy Joy Joy Ще те преценява на място...хахаха..можеш и да се възползваш...във Варна е с 20° по-топло оттук, тъкмо хем работа ще свършиш, хем ще понапечеш кълките... Wink
Разсмя ме Hug

# 697
Сега ми писал,че е по-добре да се видим.
Харесала си му явно  Wink Laughing Laughing
Ама е хитряга- ти си криеш номера, а той пак намерил начин да те разобличи Laughing

# 698
  • вкъщи
Не можем да избегнем явно погребална агенция.Вера от консулството са казали,е транспортиране на тялото със самолет струва 5 000 евро,а ако я кремират струва 2000.Тя е дала съгласие за кремиране,но трябвало подписи на всички наследници,а дъщеря и е в Холандия,в болница,всеки момент ще ражда,и няма как да разпише.Изобщо много сложен казус се оказва.
Дано поне съпругът и успее да излети за Германия,нали днес стачкуват летищата.

# 699
  • DE
Здравейте. Записах детето при педиатър. Пишат ми, че искат да му сложат две ваксини-Meningokokken Typ C и някаква срещу ухапване от кърлеж. Слагали ли сте на вашите деца такива? Казват ми, че е препоръчително да му сложа и сега се колебая.

# 700
mimoza, къде живеете?
http://www.zecken.de/?id=478

# 701
Тази пролет смятам целокупно да си сложим тази ваксина за болестта, предавана от кърлежи.

# 702
Здравейте. Записах детето при педиатър. Пишат ми, че искат да му сложат две ваксини-Meningokokken Typ C и някаква срещу ухапване от кърлеж. Слагали ли сте на вашите деца такива? Казват ми, че е препоръчително да му сложа и сега се колебая.

Аз бих сложила. Даже се учудвам, че за кърлежите още не са ми предложили, може би понеже сме малки. Мъжът ми беше удивен колко много случаи на ухапване от кърлеж има тук и усложненията са много неприятни.

# 703
  • DE
Biskara, До Аугсбург. А тази за менингита? Впечатления?

# 704
При нас пък беше обратно- аз трябваше да убеждавам педиатъра ни да я сложи, той първо нещо увърташе, свидеше ли му се, к'во Laughing накрая го излъгах, че ще ходим на почивка в един от опасните райони и той се нави.

Общи условия

Активация на акаунт