Баба Марта бързала, 177 мартенички вързала - Немска тема

• 31 159
  • 738
  •   1
Отговори
# 705

Biskara, благодаря за този линк! При нас също излиза червена зона и явно ще трябва да се ваксинираме. Може ли да споделите за ваксината - една майка в парка наскоро ми каза че се слагала 3 или 4 пъти - вашите впечатления какви са? А какви са тези клещи с които можеш да си извадиш кърлежа сам в къщи?

# 706
Може ли да споделите за ваксината - една майка в парка наскоро ми каза че се слагала 3 или 4 пъти - вашите впечатления какви са? А какви са тези клещи с които можеш да си извадиш кърлежа сам в къщи?
Това е вид пинсета, продава се в аптеките, ама за по-сигурно аз бих отишла на лекар, ако няма наблизо някой по-опитен от мен във ваденето.
За впечатленията- ами не знам, нямаше оплаквания, но дъщеря ми до сега всички ваксини е понесла без никаква реакция...
Първата и втората ваксина се слагат през месец, третата след година и след това на 5 години...

# 707
Биба, благодаря за бързия отговор!
А ваксините поемат ли се от касата или си ги купуваме от аптека?

# 708
За децата се поема всичко, за възрастните не знам, не съм си правила на мен.
Преди имаше нещо, че поемат само на тези от рисковите райони, а другите си ги плащат, но беше преди доста години, сега не знам как е...

# 709
# 710
 Тази ваксина за менингита,  миналото лято я направиха на двамата ми сина. Преди това една година мислих и се чудих. Поговорих си с приятелки и познати лекарки  по темата и накрая решихме да я сложим.

# 711
  • Primum non nocere !
Лелка, това ,че дъщерята живее в Холандия да не ви притеснява.
Ще го напише ,че дава съгласие ,подпише и прати с факс.

Пример, ако в болницата  постъпи пациент ,който е много стар , демент, обаче се налага спешна операция, но има Betreuer, който има пълномощно да се разписва на вкички документи от името на болния, но  живее далече и не може да пристигне лично , пращаме документите за информирано съгласие с факс.
Той ги подписва и връща пак с факс.

Не би трябвало да искат съгласието на наследниците, след като тя е подписала документ за кремация и го имате черно на бяло.
Тук това много се уважава.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 12:18 от Шехи

# 712
  • Deutschland

Сетих се и друго: на мъжа ми са му направили фирма /защото е по-изгодно за работодателя!/, той работи с сферата на строителството.Казва, че сега всички документи са му наред и ще си плаща осигуровки сам. Може ли в този случай /като е самоосигуряващ се/ ние с детето да се включим после към неговата осигуровка /както съм чела тук/ или ще трябва всеки по отделно?

Той като самоусигуряващ се предполагам е към частна здравна застраховка.Това значи,че и вие с детето ще се наложи да сте с такава.При частните здравни осигуровки всеки поотделно си плаща таксата.Ако мъжа ти е назначен с договор а не работи като частник с фирма тогава ще е към държавна здравна каса и цялата фамилия сее осигурява към неговата осигуровка.

# 713
  • Primum non nocere !
Диваненце, това е така, но и не баш така! Grinning

Той няма никакъв деклариран доход за последната година. Сега започва да живее и работи в Германия. Частно застраховани- при повече от 50000 годишен доход
При това положение ,ще стане член freiwillig gesetzlich versichert и ще има право на семейна фамилна застраховка, като другите членове са затраховани към неговата застраховка безплатно.
Имаше някакъв такъв трик.
Да питат касата.

В болнични съм. Да не се питате защо толкова съм активна тези дни  Mr. Green

# 714
Момичета да помагате със съвети. Обмисляме да вземем един домашен любимец на детето -обаче  Mr. Green мисълта ни е  малко куче. Днес разрових договора за наем и изрично е упоменто, че не може.   Sad . Дали има някакъв начин да ги убедим и да се съгласят , апартамента е на фирма, т.е. не е физически лице. Смятаме, а и учителките в градината предложиха това за детето (е и други неща предложиха де  Laughing), но това искаме ние.

# 715
  • Deutschland
Да,да точно така.Не се сетих за freiwillig застраховка.Да,най добре в касата да пита.

# 716
Martinela, и в нашия договор пише, че не е желателно. Но аз се поогледах в комплекса има доста котки, две кучета от спорна порода и една овчарка. Ние доскоро имахме морско свинче,  а сега сме с малко кученце. Разбира се спазваме  правилата. За твое спокойствие питайте фирмата и намекнете, че е препоръчително за адаптацията на детенце. Мисля, че ще ви  позволят.

# 717
Габинова, точно и аз в тази насока мисля да попитам. ООООО  ако позволят така ще се зарадва малкия. И тържествено обещавам, че ще им чистя целия блок безплатно  Mr. Green.

# 718
Martinela, и в нашия договор пише, че не е желателно. Но аз се поогледах в комплекса има доста котки, две кучета от спорна порода и една овчарка. Ние доскоро имахме морско свинче,  а сега сме с малко кученце. Разбира се спазваме  правилата. За твое спокойствие питайте фирмата и намекнете, че е препоръчително за адаптацията на детенце. Мисля, че ще ви  позволят.
Щом в договора ви пише, че не може да имате домашни животни, а все пак вие имате, значи сте в сериозно нарушение.
Преди да си взема домашно животно различно от рибки в квартирата си, бих поискала писмено съгласието на наемодателя, посочвайки евентуално и причини за решението ми. Така е редно.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 14:12 от Анонимен

# 719
  • Линдау
Диваненце, това е така, но и не баш така! Grinning

Той няма никакъв деклариран доход за последната година. Сега започва да живее и работи в Германия. Частно застраховани- при повече от 50000 годишен доход
При това положение ,ще стане член freiwillig gesetzlich versichert и ще има право на семейна фамилна застраховка, като другите членове са затраховани към неговата застраховка безплатно.
Имаше някакъв такъв трик.
Да питат касата.

Аз да добавя само, че 100%, ще им искат от БГ документ за последните 5 години, че са си плащали осигуровките. Писано е и по-рано в темата, как се казва формуляра, подава се в  българската здравна каса или лично или с пълномощно и се получава след около 45 дни пак или лично или с пълномощно или на посочен адрес.

Общи условия

Активация на акаунт