Деца с телк

• 132 373
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Аз това не мога да го разбера , как така на едни изискват бележка на други не  #Crazy newsm78 В последна сметка има такива , които не са давали такава бележка и са получавали парите си  Thinking Сега подавали ли сте и изисквали ли са ви ?

# 121
  • в полите на Балкана
Аз това не мога да го разбера , как така на едни изискват бележка на други не  #Crazy newsm78 В последна сметка има такива , които не са давали такава бележка и са получавали парите си  Thinking Сега подавали ли сте и изисквали ли са ви ?
Подадох октомври и никой не ми е искал бележка от училище. Такава нося само за здравото си дете.

# 122
  • varna
zdraveite mili mami nikoga ne sam pisala do sega no cheta vsichko za deza s uvrezdania no vse oshte ima vaprosi s koito ne sam na iasno ako niakoi moge da mi otgovori shte sam vi mnogo blagodarna imam dete  s autizam s telk 100% s chuzda pomosht tova e vtori telk veche vzimame dvoinite dobavki i pomoshta ot 217 leva ne e veche 189 i dotam nishto poveche az sam ot varna ziveia na kvartiri niamame sobstveno zilishte opitax se da rabotia no ne stava xodix v sozilnite i obshtinata no mi kazvat che ne moga da stana nein asistent zashtoto ne ziveia na adresa koito sam registrirana a ot 1 iuni sme na sedem godini i plashtame i gradskia transport ot obshtinata mi kazaxa che davat karti samo na uchashtitia a moiata prinzesa xodi v detska gradina otlozixme parvi klas kakvo da pravia ot tuk natatak i kam kogo da se obarna veche ne znam

# 123
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте. До края на месеца трябва да подавам молба за детски, знаете ли какво точно трябва да нося че не помня. Освен ТЕЛК и акт за раждане нещ др. искат ли? ЛК на таткото? Бележка за ваксини ние трябваше ли да носим  newsm78

# 124
Бележка за ваксини със сигурност не ти трябва, за доходи също.

# 125
Ох, детските не вървят ли с периода на ТЕЛКовото решение?

# 126
  • Варна, морето, сините вълни...
Ох, детските не вървят ли с периода на ТЕЛКовото решение?
Не, подават се всяка година  Rolling Eyes За доходи знам че не трябват. АМи ще снимам ТЕЛКа и акта  за раждане и се надявам да не ми трбва др.

# 127
zdraveite mili mami nikoga ne sam pisala do sega no cheta vsichko za deza s uvrezdania no vse oshte ima vaprosi s koito ne sam na iasno ako niakoi moge da mi otgovori shte sam vi mnogo blagodarna imam dete  s autizam s telk 100% s chuzda pomosht tova e vtori telk veche vzimame dvoinite dobavki i pomoshta ot 217 leva ne e veche 189 i dotam nishto poveche az sam ot varna ziveia na kvartiri niamame sobstveno zilishte opitax se da rabotia no ne stava xodix v sozilnite i obshtinata no mi kazvat che ne moga da stana nein asistent zashtoto ne ziveia na adresa koito sam registrirana a ot 1 iuni sme na sedem godini i plashtame i gradskia transport ot obshtinata mi kazaxa che davat karti samo na uchashtitia a moiata prinzesa xodi v detska gradina otlozixme parvi klas kakvo da pravia ot tuk natatak i kam kogo da se obarna veche ne znam
А по програмата Асистент за назависим живот опитахте ли?
Полага ви се и годишна винетка за колата, ако имате такава.

# 128
Мими, има ли значение някаква дата за подаване на детските? Сега ли се подават за следващата година? Ти защо подаваш сега, нищо не разбирам вече?...
Тук, пише, че вървят с валидността на ТЕЛКовото решение:
(2) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г., бр. 71 от 2006 г.) Месечните помощи за деца с трайни увреждания по чл. 7, ал. 8 ЗСПД се отпускат от началото на месеца, следващ месеца, през който е издадено експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК, ако молба-декларацията е подадена в 3-месечен срок от датата на решението. Когато молба-декларацията е подадена след този срок, месечните помощи се отпускат от началото на месеца, през който е подадена.
(3) (Нова - ДВ, бр. 93 от 2004 г., изм., бр. 71 от 2006 г.) В случаите на преосвидетелстване на дете с трайни увреждания месечната помощ се отпуска от началото на месеца, през който е прекратена, при условие че няма промяна в датата на инвалидизиране.

Да не би да е като винетките - до края на годината и януари трябва пак да подаваме за следващата независимо, че Телка ни включва и другата година? Извинявай, но може ли да ми обясни някой, защото вече тотално се обърках...

# 129
Винетка ако вземеш сегь ще вьжи до края на годината. и догодина пак трябва да взимаш. поне на мен така ми обясниха в социалното.

# 130
  • в полите на Балкана
За детски се подава всяка година. Следите си кога сте подали първи път и през същия месец на идната година подавате отново. За винетка също е всяка година.

# 131
Не забравяйте, че винетките важат до 31 януари.

# 132
  • varna
 newsm78za programata asistent za nezavisim zivot kade triabva da se xodi da se pita a znae li niakoi dali dete s 100% telk s chuzda pomosht ima pravo na karta za gradski transport vav varna

# 133
Значи, (извинете ме, че пак питам, щото явно съм си тъпичка, но тази бумащина направо няма край) за детските е от датата на Телка до същатата дата на следващата година, като се подават декларациите така всяка година (на същата датата на ТЕЛК-а). А, винетките са от датата на Телка до 31 януари същата година и от 1 февруари до 31 януари следващата година. Ами, ако Телка ти свършва преди 31 януари на следващата година-пак ли ти дават годишната винетка или ти я дават до месеца следващ Телковото решение?  Crazy

# 134
За детски всяка година през месеца, в които сте подали първия път, не зависи от датата на ТЕЛК,а на подаване в СП. За винетка през януари, всяка година. Ако ТЕЛК е от сега може сега за винетка за изтичащата година и януари за винетка за новата година. Има тема за винетките потърсете там. В правата на децата пък е обяснено за детските.

Общи условия

Активация на акаунт