Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 119 539
  • 229
  •   1
Отговори
# 225
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 371
Готварски въпрос:
Гледам (видео) рецепти за Торта Павлова.
Лесна ли е за аматьори?
С какво може да се замени царевичното нишесте?
1. Според мен е лесна.
2. ... с някакво друго нишесте. Например картофено или с пудинг.
P.S. Ако на пакета пише Maizena (маицена), то това е царевично нишесте.

Скрит текст:

# 226
  • София
  • Мнения: 1 488
В този случай нишестето може да бъде заменено от следните продукти.

    Грис. Необходимо е предварително да се вари, добавят се следните продукти: половин литър мляко, 80 грама грис, 40 грама захар, една чаена лъжичка лимонова кора. И едва след това направете сметаната.
    Желатинът. Този продукт може да бъде заместител на нишесте при готвене на крем. Необходимо е да се разтвори в такава ситуация, следвайки инструкциите.Получената маса се смесва с готовия крем. Нанесете крема, след като се охлади.
    Кокосови люспи. За тази цел той е доста подходящ в основното състояние. От чипове получавате страхотен крем. Единственото нещо, което трябва да приготвите сметаната е малко по-дълго, тъй като продуктът се разтваря за по-дълго време. Чипсът се изсипва в сварен крем в количество от три супени лъжици на литър.

# 227
  • София
  • Мнения: 12 093
А за какво е нишестето в торта Павлова?
Виждам целувчена основа и крем от разбита сметана.

# 228
  • Мнения: 236
Може би за да стегне крема.

# 229
  • Мнения: 1 947
Без да знам оттовора, само си размишлявам:
Нишестето (и 1 с.л.оцет)се слагат в сместта за блата, не в крема. Кремът поне в моя случай беше разбита течна сметана.
Мисля,  че може би идеята е сместта за блата да е по-плътна, за да не е той ронлив, и да е по-издръжлив на тежестта на крема и плодовете. Да не се смачка като ги сложи човек отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт