Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 3

  • 121 734
  • 235
  •   1
Отговори
  • Ямбол
  • Мнения: 1 580
Нова тема  cook

Първа част:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124295.0
Втора част : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282781.0


Панирани сирене и кашкавал
Пиле "Беарнез" Marieta де тай ли
Пиле „Беарнез” – Хепи
Паста Патафри и още за панировката
Паста Патафри – 2
Картофки Соте Marieta
Картофи Соте по кръчмарски и пак още
Градинарска салата; Пилешки късчета – Хепи
Панирани кашкавалчета – Хепи
Сиренца и кашкавалчета на Хепи пак
Панирано кисело мляко Мимис
Паниран боб – заведения Дегея
Паниран сладолед
Пилешки дробчета със сметана на МАРГО
Шоколадови трюфели (паниран шоколад) – неточна рецепта
Принцеси oще   и пак отново пак с кашкавал и кайма
дреболийки, дробчета, език
Пилешки воденички, сърчица и дробчета
Пилешки дробчета по селски
Панировка от корнфлейкс
Свинско в сладко-кисел сос
Пилешки пържоли
Пържен ориз със зеленчуци; "ЮСИАН", свинско с аромат н … о по императорски
Пица-филия
Пролетни ролца
Пилешко в сладко-кисел сос
Пица от пицария „Верди” доматен сос чеснов сос тънкости при тестото
Вита баница от тестото „Верди”
Залева салата по Сечуански
Салата с домати, орехи, босилек, кашкавал
Картофи Соте – Иван Звездев
Леща – индийски рецепти
Арабска леща
Вкусни картофи
Плодова пита – сладкарници „Неделя”
Бадемово-вишнева торта - Любимата рецепта на Величка Зарева, сла … Хотел София"
Късчета Хепи
Пилешки хапки
Шницели по Виенски
Панакота пак отново
Пилешки хапки пане; Задушено шкембе
Макарони Ла Карбонара
Сос  Карбонара
Картофи с шунка
Пиле с чеснов сос в гювече
Яйчена салата
Яйчена салата – „Селска салата”
Гарли Чикън
Пилешко филе със сметана и доматен сос
Индийска салата
Ордьовър със сьомга
Сос за дюнери
Рецепти на KFC пак
Рибена чорба – несебърска
Кадифено мариноване
Пържено пиле със зеленчуци
Сос „Уорчестър”
Картофи по френски
“Риба за котката”
Kексчета с течен шоколад и синьо сирене
Панировка с яйца и нишесте
Кюфтета на скара / барбекю
Пържени панирани банани – индонезийска рецепта
Дробчета с лук

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 23:08 от AnMary

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 2 519
Благодаря и аз. Искам да попитам някой знае ли как мариноват месото в Ам Гъл - винаги е много сочно?

# 2
  • Мнения: 1 269
Имам въпрос- как точно се панират сиренца "Орли"?

# 3
  • Мнения: 2 443
Имам въпрос- как точно се панират сиренца "Орли"?
Мисля че, Орли и Патафри е едно и също, поне из заведенията където съм яла, няма разлика  Peace

# 4
  • Мнения: 1 283
Имам въпрос- как точно се панират сиренца "Орли"?
Брашно, яйце, галета.

# 5
  • Мнения: 1 269
Имам въпрос- как точно се панират сиренца "Орли"?
Брашно, яйце, галета.


Благодаря! Поотделно, нали? Защото аз правя една панировмка- яйце, бира и брашно, но всичко смесено и не става като в ресторантите.

# 6
  • Мнения: 1 283
Да, отделно. Това е ресторантската панировка за хрупкавост. Ако искаш да е пухкаво топкаш още един път в яйце  Peace

# 7
  • Мнения: 10 332
продължавам да разпитвам знае ли някой рецептата на "Ориз Ла коруня" който серивират в Годзилата ?

# 8
  • Мнения: 6
Добро утро! И аз да питам за нещо от Хепи. Знаете ли как правят Кей джун там?

# 9
  • Мнения: 2 635
Имам въпрос- как точно се панират сиренца "Орли"?
Брашно, яйце, галета.



Преди това има потапяне във вода, поне на мен така са ми я казвали. Същото се отнася и за кашкавал "Орли". Правя ги по този начин и стават много хубави. Има и още една тънкост, замразяват се преди да се пържат.

# 10
  • София
  • Мнения: 3 597
Имам въпрос- как точно се панират сиренца "Орли"?
Брашно, яйце, галета.



Преди това има потапяне във вода, поне на мен така са ми я казвали. Същото се отнася и за кашкавал "Орли". Правя ги по този начин и стават много хубави. Има и още една тънкост, замразяват се преди да се пържат.
Аз не потапям във вода, но замразявам. Даже в по - голямо количество и ми стоят в кутия във фризера.
На първа страница има рецепта за сиренца и кашкавал на Хепи.

# 11
  • Варна
  • Мнения: 3 032
Благодаря и аз. Искам да попитам някой знае ли как мариноват месото в Ам Гъл - винаги е много сочно?


Ako е за пилешко идеално става с айрян от истинско и по киселичко кисело мляко.

# 12
  • Мнения: 597
Някой ял ли е в р-т "Романтик" Пловдив десерт с името "Сареле"? Нещо като двупластов крем, гарниран с топки сладолед и шоколадов топинг/сос, май и плодове? Бил страшно вкусен. В турската тема ми казаха, че сареле е вид течен шоколад с фъстъчено масло, показаха ми го на снимка в буркан. Но този десерт е нещо друго.

# 13
  • Мнения: 4 370
Някой знае ли как правят картофена фукачина с розмарин в Милано?

# 14
  • Плевен
  • Мнения: 1 415
Знаете ли как се прави торта Стратилат на известното задеведение "Стратилат" във Велико Търново? Блатовете са различни, не са традиционните и с мноооого шоколад.

# 15
  • Мнения: 6
Здравейте , много харесвам пицата Маргарита в  " Кривото " . Пробвала съм Маргарита в различни вериги ресторанти , но там е уникална . Просто тестото е друго . Ако някой разбира по въпроса , ще се радвам да ми помогне с рецепта  Hug

# 16
  • София
  • Мнения: 435
 Привет от мен   bouquet
Много ми се е дояло пица днес, но някой може ли да ми помогне как да направя пухкаво тестото, като в Dominos или Pizza Station?  Praynig Praynig Praynig

# 17
  • Мнения: 6
И аз имам въпрос за пица - пица Маргарита от заведение " Кривото" , но никой не ми отговори  Rolling Eyes

# 18
  • Мнения: 26
Здравейте! В мола в София има щанд с различни пасти... има и една със сос песто. Някой да знае хубава подобна рецепта с паста и този сос? Вчера се завърнах от магазина с бурканче сос песто и ми се иска да приготвя нещо вкусно с него тези дни! Simple Smile

# 19
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 844
Вчера се завърнах от магазина с бурканче сос песто и ми се иска да приготвя нещо вкусно с него тези дни! Simple Smile

сваряваш спагети или каквото там имаш, слагаш отгоре пестото, разбъркваш и сервираш  Mr. Green

# 20
  • Мнения: 10 332
Здравейте! В мола в София има щанд с различни пасти... има и една със сос песто. Някой да знае хубава подобна рецепта с паста и този сос? Вчера се завърнах от магазина с бурканче сос песто и ми се иска да приготвя нещо вкусно с него тези дни! Simple Smile

сосът песто бива много различен в зависмост от това как се приготвя - това го пиша без да знам подробности , като лаик само от това което чухме и видяхме като бяхме в Италия . Затова  и Пестото е с разлиен вкус в зависимост от рецептата.

Ето извадка от Уики

Песто
Консервиран сос „Песто ала дженовезе“ (Pesto alla genovese).
Песто (на италиански: Pesto, от pestato, pestare — стриване, смачкване) е популярен сос от италианската кухня, произведен на основата на зехтин, босилек и сирене. Обикновено е със зелен цвят (от босилека), но съществуват и такива с червен цвят, придаден от добавените сушени на слънце домати.

Произхожда от Северна Италия, от района на Лигурия, основно от Генуа (Pesto alla genovese). Счита се, че е известен още от времето на Римската империя, но първите писмени сведения са от 1865 година.[1]

Пестото, тъй като съдържа босилек, е богато на витамин К и витамин А.

Класическа рецепта

Класическото „Pesto alla genovese“ се приготвя с помощта на мраморен или дървен хаван (чукало) от босилек, набран в околностите на Генуа, готварска сол, семена от пиния (дърво от семейство Борови), чесън, зехтин (extra virgin) и сирене пекорино. В някои от класическите рецепти вместо семена от пиния се използват орехи или кашу, а сиренето може да бъде пармезан или грана падано.

Пестото най-често се използва при консумирането на паста, лазаня, при приготвяне на супи, с кротони или се намазва на филия хляб.

Във френската историческа област Прованс съществува отделен вариант на този сос, наречен писту (на френски: pistou), в който обикновено не се добавят ядки.

В Австрия от тиквени семки се приготвя „тиквено песто“, а в Германия също приготвят свой вариант на соса, където вместо босилек за приготвянето му се използва левурда (позната в България още като „мечи лук“, „див чесън“, „див лук“).

____________________________________________________


В Интернет търси рецепта- фетучини с Песто , това е което ти трябва.

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 09:41 от _re_ge

# 21
  • Марс
  • Мнения: 439
А някой да знае рецептата за онези "прости" пици, дето ги правят на машина, все не мога да ги догодя да му се не види  Crazy

# 22
  • Мнения: 26
Благодаря за отговорите на въпроса ми с пестото.... и аз мислих да пробвам чиста паста с песто, но някак ми се искаше още нещо да добавя. Въпросът е, че не мога да преценя с какво би си вървяло. Ще разчитам на вкуса и въображението си!  Grinning
_re_ge, права си, че има богато разнообразие от видове сос песто. Аз си взех класическото, но мисля по-нататък да си направя домашно вкъщи, защото съм сигурна, че вкусът ще бъде по-добър.
Благородни ти завиждам, че си успяла да опиташ италианското песто. Сигурно е страхотно. Аз също бях в Италия наскоро и сега ме е яд, че пропуснах да го пробвам... но пък там да се чудиш кое по-напред да опиташ!  Simple Smile

# 23
  • Мнения: 10 332
Опиташ ли веднуж нещо там винаги усещаш че пиците тук не са пици и пастата не е паста и сладоледа който продават за италиански хич не е такъв.


ние ядохме там телиатели с песто което беше зелено и имаше някакви ядки които на мен ми се сториха кедрови , пармезана беше много ароматен и хич не беше 'мокър" - беше невероятно. Никога не съм се замислила че мога да купя песто в буркан и да опитам да ги направя тук. ако опиташ с купешко песто моля сподели как се получава.

# 24
  • Мнения: 26
Задължително ще споделя какво съм сътворила с пестото... пък дано се получи! Simple Smile
Абсолютно си права, че всичко тук, което е уж италианско, изобщо не се доближава до оригиналния вкус. Аз от пастата там опитах талиатели с морски дарове... останах очарована! Да не пропусна да похваля и всички техни морски деликатеси - винаги пресни и страшно вкусно приготвени! Simple Smile

# 25
  • Мнения: 10 332
талиатели с морски дарове... останах очарована!

Взе ми мислите от главата - моите имаха едни кръгли миди вътре - с черупките бях в потрес- къде съм виждала такова нещо  Joy- запазих си мидите за спомен.

# 26
  • Мнения: 26
Взе ми мислите от главата - моите имаха едни кръгли миди вътре - с черупките бях в потрес- къде съм виждала такова нещо  Joy- запазих си мидите за спомен.

Определено не щадят количеството миди вътре... и моята чиния беше отрупана. Наложи се компанията да помага с хапването, че сама не можех да се справя!  Grinning

# 27
  • ...живея на последния етаж...
  • Мнения: 460
И аз за пестото да се включа, че много ме дразнят  голите записи.
В Хасково има един ресторант "Алафрангите", и там правят едни Тоскански хлебчета. Страхотни!!!
Не успях да хвана съвсем рецептата, но са някакви черни питки, намазани със зехтин и песто от буркан. Ако някой я знае, нека сподели! Пробвах се няколко пъти с пълнозърнести питки вкъщи, ама не е същото. Не е лошо, но не е оригинала. Миналото лято и песто правих домашно, но купешкото е по-добро. Босилекът като трева ми стоеше, може би щото беше суров.

# 28
  • Мнения: 26
И аз за пестото да се включа, че много ме дразнят  голите записи.
В Хасково има един ресторант "Алафрангите", и там правят едни Тоскански хлебчета. Страхотни!!!
Не успях да хвана съвсем рецептата, но са някакви черни питки, намазани със зехтин и песто от буркан. Ако някой я знае, нека сподели! Пробвах се няколко пъти с пълнозърнести питки вкъщи, ама не е същото. Не е лошо, но не е оригинала. Миналото лято и песто правих домашно, но купешкото е по-добро. Босилекът като трева ми стоеше, може би щото беше суров.
Ако знаеш как ме зарадва коментара ти... аз съм от съседен град на Хасково и събота мисля да отпразнувам рождения си ден с приятеля ми в техния ресторант - Uno Piu... кухнята там много ми харесва, а и предлагат разнообразно меню... ако не си ходила, ти го препоръчвам и най-вече да опиташ там Тосканските хапки, чудни са!
Сега обаче ме жегна с този ресторант и мисля да го разуча. Италианската кухня ми е любима и тези питки със сигурност ме впечатлиха! Благодаря много, че сподели това, страшно полезно ще ми е... аз също ще се радвам някой да сподели хубава рецепта за подобни тоскански хлебчета!  Simple Smile

# 29
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 15 844
Босилекът като трева ми стоеше, може би щото беше суров.

пестото е винаги сурово  Thinking

# 30
  • ...живея на последния етаж...
  • Мнения: 460
Босилекът като трева ми стоеше, може би щото беше суров.

пестото е винаги сурово  Thinking

 newsm78 Бурканите по магазините да не са стерилизирани? Не ми се вярва!

# 31
  • Мнения: 7 225
Босилекът като трева ми стоеше, може би щото беше суров.

пестото е винаги сурово  Thinking

 newsm78 Бурканите по магазините да не са стерилизирани? Не ми се вярва!

Какво общо има стерилизацията на буркана, със суровостта на съдържанието  newsm78

# 32
  • ...живея на последния етаж...
  • Мнения: 460
Босилекът като трева ми стоеше, може би щото беше суров.

пестото е винаги сурово  Thinking

 newsm78 Бурканите по магазините да не са стерилизирани? Не ми се вярва!

Какво общо има стерилизацията на буркана, със суровостта на съдържанието  newsm78

На колко градуса според вас се извършва стерилизацията?
Дали босилекът,преминал термична обработка,каквато е стерилизацията, остава свеж, зелен и хрупкав, примерно?

# 33
  • Мнения: 2 432
Оххх, разглеждах досега менюто на "Щастливеца" и ми потекоха лигите.....Много ги обичам тези ресторанти  smile3521 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.301714027300.156133.28 … 302300&type=3

# 34
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 9 662
Пробвах преди време в един турски ресторант една салата, в която имаше само много магданоз, зелена нарязана чушка и някакъв дресинг. Дали някой знае каква е и как точно се прави?!

# 35
  • Мнения: 10 332
Пробвах преди време в един турски ресторант една салата, в която имаше само много магданоз, зелена нарязана чушка и някакъв дресинг. Дали някой знае каква е и как точно се прави?!

в първият момент си помислих за Салата Табуле, но явно не е това. Дали не е тази рецепта?

Магданозена салата (Maydanoz Salatasi)




Продукти:
•1 връзка магданоз, измит, изцеден и надробен
•Червен лук, надробен

За дресинга:
•3-4 с.л зехтин екстра върджин
•Лимонов сок
•1-2 с.л наров сироп
•Едър червен пипер на люспи
•1-2 скилидки чесън смачкани със сол
•Сол
•Черен пипер

Приготвяне:

Магданоза и лука се смесват в салатиера и се поръсват с останалите съставки за дресинга.

Сервира се с какъвто и да е кебап или други меса срещнали се с огъня на барбекюто.

# 36
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 9 662
_re_ge май не е тази салата, защото в нея нямаше червен пипер, а зелена прясна чушка, нарязана на лентички и също така, нямаше и чесън, а и лука беше доста по-малко. Обаче не пречи да се пробва и тази. Много е вероятно обаче да е точно неин вариант. Много благодаря!   bouquet

# 37
  • Мнения: 59
Относно пастата с песто.

У нас винаги правим песто с домати, най-добре е с чери домати, защото става по-красиво, но и с обикновени става. Пестото обаче първо го загряваме в тиган за 2-3 мин, добавяме доматите също и след това изсипваме пастата. Объркваме и е готово.

# 38
  • Мнения: 1 637
здравейте! търся рецептата на Бисквитена торта с Нутела на Хепи. Ще се радвам ако някой я сподели   bouquet

# 39
  • София
  • Мнения: 1 544
Накой да има идея какво слагат китайците в салатата със соеви кълнове? Обожавам я.

# 40
  • София
  • Мнения: 10 794
Накой да има идея какво слагат китайците в салатата със соеви кълнове? Обожавам я.
соеви кълнове, накълцан чесън, соев сос, сусамово олио, лют пипер. На някои места слагат и настъргана краставица

# 41
  • Мнения: 1 578
Здравейте Hug
Миналата седмица бях в Хепи и си поръчах цитронада...Останах не възхитена, ами пленена  Heart Eyes На бременния ми корем сега само това му се пие...Пробвам различни рецепти, но не мога да го докарам...Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително Hug

# 42
  • Мнения: 7 225
Разреждат фреш-а с фанта - оранжадата с портокал, цитронадта - с лимон.

# 43
  • Мнения: 10 332
Здравейте Hug
Миналата седмица бях в Хепи и си поръчах цитронада...Останах не възхитена, ами пленена  Heart Eyes На бременния ми корем сега само това му се пие...Пробвам различни рецепти, но не мога да го докарам...Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително Hug

Изстискани лимони и/или лайм ( има в каничката или чашата и нарязани на парчета за красота ) към които се добавя сода или спрайт по желание. Явно хитрината е в концентрацията. На места слагат и ментови листенца.В 'Неделя й добавят и мед, но на мен ми идва прекалено сладко.

# 44
  • София
  • Мнения: 1 544
Някой знае ли рецептата на бисквитената торта в Corner-  а ?

# 45
  • Мнения: 181
ЗАПИС ЗАСЕГА

# 46
  • Мнения: 6 214
И аз.   bouquet

# 47
  • Мнения: 18
Здравейте дами някои имали представа с какво увкосяват месото за диунер?

# 48
  • гр.София
  • Мнения: 1 475
Здравейте дами някои имали представа с какво увкосяват месото за диунер?
ако питаш за дюнер аз така го правя:
Има два варианта. Първият е да мариноваш месото за да мирише така както в купешкият дюнер. Другият вариант е да сложиш подправките в соса (това е бързият вариант, ако изведнъж решиш да го правиш, че иначе трябва време за мариноване на месото). Всъщност крайният вкус е един и същ и при двата варианта.

За мариноване на пилето: накисваш го в смес от вода, няколко лъжици оцет, малко бяло вино и следните подправки: щипка индийско орехче, няколко семенца карамфил 5-6 примерно, щипка чер пипер, няколко щипки кимион, няколко щипки канела. По нета в рецептите има и още подправки, но тези са напълно достатъчни за да докараш вкуса на Мимас. Трябва да кисне поне 2-3 часа.

Соса се прави така: кофичка кисело мляко + 2-3 лъжици майонеза + смачкан чесън + сол.

Ако го правиш по бързата процедура, слагаш канелата, карамфила, индийското орехче, кимиона и чер пипера в една кофичка кисело мляко + чесън + 2-3 лъжици майонеза + сол.


# 49
  • Мнения: 18
Здр desivalko_     да точно за дюнер  имам в предвид неми излиза буквата (ю) ,благодаря за рецептата ще опитам да направя и се надявам да стане вкусен Simple Smile

# 50
  • Мнения: 158
Здравейте момичета-трябва ми рецепта за катми солени.Ще ги правим с готова смес,обаче ми трябват калкулирани солените плънки -т.е по колко грама се слага и в каква комбинация?Ако някой е работил в кухня или има рецептурник HugЩе съм Ви много благодарна Отнася се се за заведение.Може и на лични.Приятен ден

# 51
  • София
  • Мнения: 2 602
Вкъщи са ни много любими домашните хапки "Хепи", видяни от тук. Най- много правя сиренцата, пробвала съм и пилешки, топено сирене с корнфлейкс. Само тези с кашкавал не ми се получават, правя ги с рендосан кашкавал, яйце и червен пипер, овалвам в брашно, замразявам и топя в панировка Пата-фри, обаче панировката не издържа и кашкавала изтича. Ако някой знае къде ми е грешката, моля да помогне.

# 52
  • Мнения: 158
Здравейте момичета-трябва ми рецепта за катми солени.Ще ги правим с готова смес,обаче ми трябват калкулирани солените плънки -т.е по колко грама се слага и в каква комбинация?Ако някой е работил в кухня или има рецептурник HugЩе съм Ви много благодарна Отнася се се за заведение.Може и на лични.Приятен ден

# 53
  • Мнения: 243
Посъветваха ме да питам и в тази тема! newsm78
ТЕСТОТО ЗА ПИЦА НА "ДОМИНО", КАРТОФКИТЕ ИМ И ПАНИРОВКИТЕ
Някой има ли рецепта за тестото за пиците на "Домино" и на картофките им  или идея и предположение точно как ги приготвят! Изпеченото тесто е толкова хрупкаво и вкусно и нито една рецепта, с която разполагам не дава такъв резултат.
А и рецепти за пилетата им "Стрипърс" и " Кикърс" - нещо за панировките им ???
Ще съм благодарна за компетентен отговор!   Hug

# 54
  • Мнения: 179
Записче, за да не ви изгубя  Hug

# 55
# 56
  • София
  • Мнения: 21
Здравейте! Снощи за първи път ядох интегрално хлебче в пицария Виктория и страшно много ми хареса! Хрупкаво, тънко, здравословно, от интегрални брашна и безумно вкусно! Търсих в Гугъл за рецепта за интегрално хлебче, но не намирам ... Ако някой може да помогне, ще бъда много благодарна! Simple Smile

# 57
  • София, България
  • Мнения: 1 943
Влязох да търся пълнени чушки, ама такива, дето ги правят по ресторантите, с млечен сос ... но не намерих, има ли някой  newsm78

# 58
# 59
  • Мнения: 13
запис   bouquet като нова във форума съм запленена от темата Simple Smile

# 60
  • Мнения: 4 275
Цитат
В Хепи използват много мононатриев глутамат, затова е вкусно. Не мисля че някой би искал и у дома да яде МНГ.

Това вярно ли е?  Rolling Eyes Ще спра да ходя там, ако е така или поне драстично ще намаля хапванията.. Имах си аз такива съмнения, защото всичко е страшно вкусно, но...

Честно казано, като си пазарувам нещо доста често преглеждам етикетите. И ако има натриев глутамат, не купувам въпросното нещо. Но със заведенията е кофти. Там няма етикет със съдържание на ястието...

А тази химия дали се слага и в салати?  Rolling Eyes В Хепи примерно, много ми харесва сезонната им салата със спанак и киноа

# 61
  • Мнения: 6 214
Цитат
В Хепи използват много мононатриев глутамат, затова е вкусно. Не мисля че някой би искал и у дома да яде МНГ.

Това вярно ли е?  Rolling Eyes Ще спра да ходя там, ако е така или поне драстично ще намаля хапванията.. Имах си аз такива съмнения, защото всичко е страшно вкусно, но...

Честно казано, като си пазарувам нещо доста често преглеждам етикетите. И ако има натриев глутамат, не купувам въпросното нещо. Но със заведенията е кофти. Там няма етикет със съдържание на ястието...

А тази химия дали се слага и в салати?  Rolling Eyes В Хепи примерно, много ми харесва сезонната им салата със спанак и киноа
Слага се в салати - в дресингите. Имам купени дресинги на Котани, които за това си стоят.  Tired Заради глутаматите. Вярно е и още как.

# 62
  • Мнения: 2 018
Търся рецептата на Хепи за ориза със зеленчуци  Praynig

# 63
  • Мнения: 4 370
На ориза я имах и тя е с мононатриев глутамат. Затова я изхвърлих след време без да я правя. Няма особена разлика от обикновен ориз със зеленчуци, само трябва да сложиш овкусител в който има МНГ.

# 64
  • Мнения: 2 018
ужас Sad сигурно ли е това, че има мнг? Sad

# 65
  • Мнения: 6 214
ужас Sad сигурно ли е това, че има мнг? Sad
Е как да не е сигурно? най-малкото във всички универсални подправки от сорта на Пикантина го има.

# 66
  • Мнения: 2 018
Не съм усетила да има пикантина..

# 67
  • Мнения: 6 214
Не съм усетила да има пикантина..
Добре. Но по принцип тези универсални подправки се използват масово в аламинутите.

# 68
  • София
  • Мнения: 2 291
Момичета, здравейте!

Видях, че в много от темите се коментираше "Панна кота"-та...
Аз ви пускам оригинална италианска рецепта, страхотна е - мой любим десерт!

500гр. течна животинска сладкарска сметана
300мл. прясно мляко
5 с.л. захар
ванилия
20г. желатин

Сметаната, млякото и захарта се смесват в дълбок съд и се слагат на котлона на умерена температура. Трябва да кипнат. След това се добавя ванилията. Сваляме от огъня и добавяме предварително разтворения в малко вода желатин. Охлаждаме леко и разливаме в чаши. Слагаме в хладилник до пълното сгъстяване на крема.

Може да се направи и шоколадова Панна кота, като в сметановата смес се разтопят няколко парченца шоколад.


Иначе гледах по предните теми, а и тук май видях на едно място - пишеше натриев глутамат в рецептата. Моят съвет е да го избягвате в домашните храни и там, където видите "добавете 3гр. натриев глутамат" да пропускате. Тази съставка е изключително вредна. Ако ядем навън няма как да я пропуснем, но поне вкъщи е хубаво да я избягваме.
Въобще, това е едно от предимствата на домашната храна - можем да си позволим да сложим малко повече подправки, но качествени, отколкото една лъжица "фикс", която превръща дори и най-гадното ястие в деликатес Simple Smile
И както дискутирахте по-горе - има го в различни "разновидности" - моно, хидро, в повечето ресторанти - на много места използват готови фиксове, готови смеси....

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 01:09 от Po3u

# 69
  • Мнения: 6 214
Po3u, страхотна рецепта! С толкова малко съставки и лесно изпълнение.   bouquet

Много добре си го написала за глутамата. И да не го добавяме, той се съдържа в много "фиксове" и готови подправки за скара, за суджук, за кюфтета, пикантини и подобни. За това и аз ги избягвам и си слагам от обикновените подправки, като миксирам по мой вкус. За мен това е основният смисъл на домашната рана, не да е по-евтино, ада знам какво ядем.

# 70
  • Мнения: 2 018
Да ви кажа само, че направих запитване към Хепи дали слагат мнг в ориза със зеленчуци и  те ми отговориха - "да, тази съставка се съдържа в соса към ориза". Прави бяхте! Наистина Хепи май във всичко слагат мнг... А толкова често поръчвам от там, чак  не искам да чета колко е вредна тази добавка.
Но то не е само в Хепи това.

# 71
  • Мнения: 4 275
Иначе чест им прави, че са си казали  Peace

# 72
  • Мнения: 2 633
Здравейте, да пиша и тук  Hug
Става въпрос за една бисквитена торта, която си купих от магазин на ЦБА във Велико Търново. Изглеждаше с какаови бисквити, но имаше вкус на едновремешното сухо мляко лактан  Heart Eyes И с бял крем между тях. Беше много вкусна, но и доста сладка за вкуса ми. Някой да има идеи за рецептата?  Grinning Или поне вида сухо мляко, който ползват?

# 73
  • София
  • Мнения: 12 211
Отнякъде из нета съм копирала едни рецепти 300 Secret Recipies, в която има неща от някои американски вериги за бързо хранене като КФС, Макдоналдс, Бенихана. Ако не са ви попадали, мога да дам някои.

Не се заблуждавайте, че някъде в заведенията НЕ слагат MSG. Друг е въпросът дали наистина е толкова лош, колкото го изкарват.

# 74
  • Мнения: 6 214


Не се заблуждавайте, че някъде в заведенията НЕ слагат MSG. Друг е въпросът дали наистина е толкова лош, колкото го изкарват.
Нали? Simple Smile И аз това казвах.  Peace

# 75
  • Мнения: 2 018
Мислите, че е преувеличено ли? Но защо някой ще иска да изкара нещо толкова вредно, а то всъщност да не е?

# 76
  • София
  • Мнения: 12 211
Мислите, че е преувеличено ли? Но защо някой ще иска да изкара нещо толкова вредно, а то всъщност да не е?
Ето ти обратно мнение. Не претендирам за достоверност, нито го подкрепя м напълно. Но ако е вярно  newsm78
Теориите за вредно и полезно се менят като носни кърпички. И форумът се пълни ли, пълни с писания ЗА и ПРОТИВ, и ССФ виртуално се хващат за косите...

# 77
  • Мнения: 241
Здравейте, някой дали има представа как се приготвя пилето с киноа в Хепи? Не е нещо сложно според мен, по-скоро ме интересува технологията Simple Smile
Интересуваме също соево-горчичния дресинг на салата Портофино също в Хепи Simple Smile

# 78
  • Мнения: 2 018
А мен муса от сирене Филаделфия , който слагат в салатата с червено цвекло и спанак.
И бразилските хлебчета, ако някой знае точната рецепта.

# 79
  • София
  • Мнения: 221
За бразилските - мога да ти предложа една рецепта, чийто резултат много прилича. Но, все пак, не са съвсем същите.

# 80
  • Мнения: 2 018
Ако е тази с царевичното брашно или с това бразилското брашно я знам... но тя май не е същата.   bouquet

# 81
  • София
  • Мнения: 221
http://yoli-www.blogspot.com/2012/01/blog-post_31.html - ето тази имах предвид   bouquet

# 82
  • Мнения: 54
Като сме на вълна Хепи, някой знае ли как се приготвят картофите ,,Уеджис"?

# 83
  • Мнения: 2 531
Да попитам някой знае ли точната рецепта на лазаня "Спиначи" от ресторанти "Верди"?

Предполагам "Верди" правят някаква разновидност на лазаня "Спиначи", защото в рецептите от интернет за "Спиначи" има гъби, а в тази на "Верди" - не. Изобщо ми се струва, че рецептите им малко се разминават.

# 84
  • Хасково
  • Мнения: 27
Здравейте! Някоя хубава рецепта за бисквитена тортичка, разлина от традиционната. Веднъж пробвах една бисквитена торта крема беше страхотен но не беше нишесте. Имате ли идеи?

# 85
  • София
  • Мнения: 1 544
Здравейте! Някоя хубава рецепта за бисквитена тортичка, разлина от традиционната. Веднъж пробвах една бисквитена торта крема беше страхотен но не беше нишесте. Имате ли идеи?

Тази я правя доста често в последно време и е любимата вкъщи. Детето я предпочита с киви. Правя я с течния шоколад с оранжева капачка от Лидъл, , с заквасената им сметана Пилос и бисквити Закуска.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=824.msg9746#msg9746

# 86
  • Хасково
  • Мнения: 27
майка зайка много благодаря! Ще я пробвам задължително  Grinning

# 87
  • Вила Великула
  • Мнения: 1 023
запис и ще се върна да чета, че вече се затруднявам да измисля какво да сготвя

# 88
  • Мнения: 88
Ихаааааа, страхотна тема!   bouquet Да си пусна питането и тук:
В Хепи има страхотно ново меню рецепти с киноа и спанак и едни уникални кюфтенца, в които се влюбих.Ако някой случайно има вътрешна информация за рецептата ще ми направи голяма услуга като я сподели!!!
Така ги сервират, но кае къде се слага не ми стана ясно Sad
 Кюфтенца от киноа 250 гр.
/с чедър и пармезан мус от сирене Филаделфия с копър, зелена салата, киноа, домати, маслини, дресинг/

# 89
  • Мнения: 1 365
Много хубава тема  bouquet

# 90
  • Варна
  • Мнения: 283
Simple Smile Ооо, страхотна темичка си имате. Ще следя с интерес.

# 91
  • София/Дружба
  • Мнения: 506
Някой знае ли рецептата на бисквитената торта в Corner-  а ?

горе-долу това е рецептата, с добавено сварено кондензирано мляко Simple Smile

# 92
  • София
  • Мнения: 1 544
Някой знае ли рецептата на бисквитената торта в Corner-  а ?

горе-долу това е рецептата, с добавено сварено кондензирано мляко Simple Smile


Къде е рецептата? newsm78

# 93
  • Мнения: 632

Някой знае ли рецептата на бисквитената торта в Corner-  а ?

горе-долу това е рецептата, с добавено сварено кондензирано мляко Simple Smile


Къде е рецептата? newsm78
И аз чакам    bouquet

# 94
  • Пловдив
  • Мнения: 684
Не знам кой е обещавал рецептата, но свареното кондензирано мляко се нарича "ДУЛСЕ ДЕ ЛЕЧЕ/DULCE DE LECHE" в превод: СЛАДКО ОТ МЛЯКО и е с латиноамерикански корени. Мисля, че от Аржентина, но не съм много сигурна за държавата.
Използва се за пълнеж на сладкиши и бонбони и е много вкусно. Има много рецепти да си го направите, но най-елементарната и тази която аз лично съм пробвала е с варенето на кутиите с ПОДСЛАДЕНО кондензирано мляко.....


СЛАДКО ОТ МЛЯКО / DULCE DE LECHE

4 кутии подсладено кондензирано мляко /има го в Била, Кауфланд и т.н./
се слагат в по-дълбока тенджера, заливат се с вода доста над нивото на кутиите и се варят на среден огън 2 часа или 2 1/2 часа от завирането. Внимава се винаги да има вода над нивото на кутиите. Ако трябва се долива топла вода.

Слагам ви малко снимки за визуален ефект/не са мои/:




Идеята е 2-2 1/2 часа да се осигури варене. Изваждат се и се прибират в мазето за когато потрябват. Казвам 4 кутии а може и повече, защото за 1 кутия не си заслужава да варите 2 часа, а така ще имате винаги когато ви потрябва за пълнеж на мъфини, палачинки, пържени филийки и т.н. Но най-често се употребява за пълнеж на скъпи, луксозни шоколадови бонбони. После, когато отворите консервната кутия млякото или по-точно млечното сладко има цвят и гъстота на гъст карамел и е доста вкусно.

Употреба:

- торта "Дулсе де лече" /Tatra "Dulce de leche"/
- крем-карамел "Дулсе де лече" /Flan "Dulce de leche"/
- пасти "Дулсе де лече"
- пълнеж на супер луксозни шоколадови бонбони от бутик
- палачинки
- пържени филийки
- сладоледови мелби
- пълнеж за понички

В другите държави се продава готово, но в България май все още трябва да си го приготвяме сами. В Испания го правят като варят мляко със захар, малко сода много дълго време, но така не ми се рискува да го правя, че ме е страх да не кипне.....

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 13:35 от sylya

# 95
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 467
Labrex, беше дала рецепта за dulce de leche, как да си го направим сами и откровено казано, на мен много ми допадна. Вари се само мляко и захар в дълбок съд на силен котлон за около 8-9 минути. Аз му прибавих и ванилия, получи се разкошно.

# 96
  • Пловдив
  • Мнения: 684
Dulce de Leche само за 8-9 минути?!  #Crazy  #Crazy  #Crazy
На всякъде където съм чела рецепти е все с дългото варене.
Браво на лабрекс! Само да те попитам, ти като си го правила на цвят докара ли го до 'карамел'? И как го сгъсти?
Защото когато използваш обикновено прясно мляко, трябва наистина доста да се вари със захар за да се получи гъста консистенция.

# 97
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 467
Аз рецептата на Labrex я ползвах за един от моите козунаци и вместо прясно мляко ползвах кокосово мляко. Получи се просто вълшебно. Иначе съм правила с прясно  мляко, което има 3,5 % съдържание на мазнини или с мляко за кафе, което е със 7% съдържание на мазнини. Получава се гъсто, може да му се прибави и кафе или какао, или шоколад и др. Правила съм и бонбони, станаха чудни.

Ето така го направих аз.

100 мл    кокосово мляко
100 гр    захар
  *       настъргана кора от лимон и портокал
  *       коняк

Сварих заедно само кокосовото мляко и захарта за 10 минути и прибавих коняка, портокаловия и лимоновия сок и оставих да ври докато се получи каша със същата гъстота, както преди да добавя коняка и соковете.

Мисля, че Labrex прибавя и масло. Погледнете при нея, че аз не знам, къде е точно рецептата и´.

# 98
  • Мнения: 5 173
Някой да има идея как се прави Шоколадов мус в Коста? Оообожавам го!

# 99
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 5 536
Привет на всички!
Някой да има рецептата за Торта "Линд" на Хепи ?? Simple Smile

# 100
  • София/Дружба
  • Мнения: 506

Някой знае ли рецептата на бисквитената торта в Corner-  а ?

горе-долу това е рецептата, с добавено сварено кондензирано мляко Simple Smile


Къде е рецептата? newsm78
И аз чакам    bouquet

Ама къде ли ми е бил акъла ... сигурно съм преглъщала лиги  Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329366.0

# 101
  • Мнения: 6 214
И аз вече преглъщам.  smile3508 smile3508

# 102
  • Пловдив
  • Мнения: 684
За любителите на PATATOES "DELUX" MC'Donalds style - картофките на Макдоналдс, които не съм ги виждала в България, но след като темата е за ресторантски рецепти защо не!

ЕТО ги:




КАРТОФКИ  ‘DELUXE’  на  MC’Donalds


- Картофи.
-2 Супена лъжици брашно.
-1 Супена лъжица червен пипер .
-1 Чаена лъжичка лют червен пипер.
-2 супени лъжици галета
- сол.
- черен пипер млян
-олио (за пържене ) .

За соса DELUXE:
-2 Супени лъжици майонеза.
-1 Супена лъжица крема сирене/сирене за мазане-LIDL/.
-1 Чаена лъжичка горчица.
-1 Чаена лъжичка чесън на прах .
-1 Чаена лъжичка лук на прах .
Смесваме и разбъркваме всички продукти за соса. Готов е! Прибираме в хладилника.

Картофите измиват заедно с кората им много хубаво, леко се сваряват и се нарязват като за пържене. Съставките за панировката се смесват, слагат се в найлонов плик, добавят се нарязаните картофки, оставя се малко въздух, затваря се торбичката и се разтръскват за да се панират добре от всички страни. Пържат се в много олио на силен огън/във фритюрник за около 10 минути/. Изваждат се в абсорбираща хартия, за да се махне излишната мазнина.
!!!! “Ако наистина обичате картофките DELUXE на MC’Donalds ще се изненадате. Автентични са!

# 103
  • Ямбол
  • Мнения: 1 452
ще надничам тук, че има много интересни рецепти   bouquet

# 104
# 105
  • тук-там
  • Мнения: 4 066
Айде и аз пльоссссссс!
Ще чета за пилишките дреболии, че хич не ми се получават. Cry
Сърчицата жилави, дробчетата разпльокани. Връщам се да търся! Peace

# 106
  • Мнения: 21
Ядох в едно заведение Ориз със зеленчуци до колкото усетих съдържаше  ориз, зеле, морков, грах, царевица, яйца - Някой има ли рецепта или предположение как се приготвя?

# 107
  • Мнения: 2 531
Това не е ли китайският специалитет "Ориз със зеленчуци"?

Доколкото съм чувала за технологита на приготвяне, оризът се сварява предварително, а после се запържва със зеленчуците и повечко мазнина на силен огън в уок. Яйцето се слага накрая, като ястието се разбърква добре.

Лично аз харесвам повече техните спагети със зеленчуци. Пробвала съм да приготвя и оризовите им спагети, но без особен успех. Ако някой знае технологията, нека сподели.

# 108
  • Мнения: 1 637
Някой знае ли рецептата на хепи за гарнитурата със спанак?

# 109
  • Мнения: 1 050
Не се заблуждавайте, добрият вкус на салатите в Хепи се дължи на добавения мононатриев глутамат.

# 110
  • Мнения: 1 637
Знам, но все пак искам да направя нещо подобно и ще бъда благодарна на някаква рецепта Simple Smile

# 111
  • Мнения: 712
Гледах една картинка но някакъв хотел в Тайланд и там като гарнитура имаше панирано листо от спанак . Много красиво изглеждаше , но аз се съмнявам че няма да се сгърчи при термообработката .
Някаква идея каква ще да е тази панировка

# 112
# 113
  • Мнения: 51
Момичета, здравейте!

Видях, че в много от темите се коментираше "Панна кота"-та...
Аз ви пускам оригинална италианска рецепта, страхотна е - мой любим десерт!

500гр. течна животинска сладкарска сметана
300мл. прясно мляко
5 с.л. захар
ванилия
20г. желатин

Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.

# 114
  • Мнения: 10 332
Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.

Винаги съм мислела , че сметаните , които са в кофички  са с животински произход. но точно в момента нямам в халдилника такава да проверя дали не греша  newsm78

# 115
  • Мнения: 7 171
Гледах една картинка но някакъв хотел в Тайланд и там като гарнитура имаше панирано листо от спанак . Много красиво изглеждаше , но аз се съмнявам че няма да се сгърчи при термообработката .
Някаква идея каква ще да е тази панировка

Tempura?

# 116
  • Мнения: 51
Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.

Винаги съм мислела , че сметаните , които са в кофички  са с животински произход. но точно в момента нямам в халдилника такава да проверя дали не греша  newsm78
Ами аз вече го направих с растителна сметана и се получи Heart Eyes
В кофички не е ли заквасена сметана?

# 117
  • Мнения: 6 214

В кофички не е ли заквасена сметана?
Точно. А за панакота се иска течна.  Peace

# 118
  • Мнения: 2 443
Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.
Да, ще се получи  Peace.
Най често срещаната животинска сметана на пазара е Президент, но и цената и не е за пренебрегване - 12лв и нагоре за литър.

В кофичките  е заквасена сметана, съвсем друг вкус има.  Не че не може да се направи панакота със заквасена сметана- може.

П.п - извинявайте, коментара ми се оказа леко излишен, но когато го пусках...нямаше отговори по темата, не ме и извести за такива ...някаква дупка в нета се получи, явно  Thinking.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 13:46 от polly

# 119
  • София
  • Мнения: 1 050
Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.

Във всички хипермаркети продават животинска. В Билла е на щанда при маслото и млякото. Има и 20%, и 30%. 2 лв за 200гр.

# 120
  • Мнения: 51
Привет,много искам да пробвам тази рецепта,но се чудя дали ще се получи с  растителна сметана?Много ми е трудно да открия животинска.

Във всички хипермаркети продават животинска. В Билла е на щанда при маслото и млякото. Има и 20%, и 30%. 2 лв за 200гр.
От три прекрасни месеца живея в град в който нямаме хипермаркет Mr. Green
Пак казвам с растителна сметана го направих и стана супер Heart Eyes
Благодаря за рецептата РоЗи   bouquet

# 121
  • Мнения: 4 370
Аз открих животинска сметана в Била при първия си опит да намеря и не беше на космическа цена. А крема е просто уникален. Става изключително бързо, но ако се украси с ягоди и филирани бадеми се получава страхотен десерт за гости!

# 122
  • Мнения: 6 214
И в ЛИДЛ има животинска, даже е още по-евтина и от тази на Билата.  Peace Купувам я постоянно.

# 123
  • Мнения: 2 443
Лидълската е с раст мазнини, наскоро  добавиха инфото  в етикета.....имам силните съмнения, че и  в Била ще е такава (говоря за 200грамовите разфасовки), но не съм гледала скоро тяхната, та затова само предполагам .

# 124
  • София
  • Мнения: 1 050
Сигурно продават и растителни в Билла, но тези за които говоря са 100 % животински. И за да няма съмнения, на опаковката е нарисувана и крава Simple Smile
http://www.omira.info/sahne/neuburger-schlagsahne.html

# 125
  • Мнения: 6 214
Лидълската е с раст мазнини, наскоро  добавиха инфото  в етикета.....имам силните съмнения, че и  в Била ще е такава (говоря за 200грамовите разфасовки), но не съм гледала скоро тяхната, та затова само предполагам .

Може и така да е. Аз като прочета веднъж(не опитвам нищо, без да съм прочела) и си мисля, че не подлежи на промяна. Така се оказа, че 10 години съм подържала неправилно контактните си лещи. Защото преди 10 години са сменили указанията на марката разтвор, която аз не съм сменяла и си мисля, че продължава да се позлва по същия начин.  Embarassed Embarassed

Сигурно продават и растителни в Билла, но тези за които говоря са 100 % животински. И за да няма съмнения, на опаковката е нарисувана и крава Simple Smile
http://www.omira.info/sahne/neuburger-schlagsahne.html
Нали знаеш за бисквитите с нарисувана катеричка на опаковката - ами не изскача катеричка от вътре.  Wink Wink

# 126
  • София
  • Мнения: 1 050
Темата все пак е за ресторантски рецепти  Peace

И последно за сметаната - Мисля, че който се интересува, чете състава. И на двете пише, че са от животински произход, 100% от краве мляко. Без катерички.  Wink Толкова.

# 127
  • Мнения: 2 443
Ujasia , е защо реши , че само ти четеш етикети  Wink
Както казах по горе....наскоро добавиха в етикета % с раст мазнини на Лидълската сметана, години си се продаваше като животинска такава.
Същата показана от теб съм купувала от Била - също като животинска,  просто споделих, че щом са добавили уточнението с % раст мазнини в единия магазин, може да са направили същото и за тази в Била  Peace
Цената на 2те сметани е почти идентична......разлика да има +_ 0, 10лв...та затова го написах това. Да се има в предвид, да се обърне внимание.

# 128
  • Мнения: 2 633
Здравейте
Искам да ви питам за тайните на приготвянето на вкусен хайвер
тук съм яла най - вкусния тарама хайвер, и ако някой има някаква идея как да го направя ще съм му много благодарна, ще почерпя  Laughing един такъв мекичък вкус има...

# 129
  • Мнения: 6 214
Здравейте
Искам да ви питам за тайните на приготвянето на вкусен хайвер
тук съм яла най - вкусния тарама хайвер, и ако някой има някаква идея как да го направя ще съм му много благодарна, ще почерпя  Laughing един такъв мекичък вкус има...
Там атмосферата го прави уникален. Рецепта няма. Прави се на вкус.

# 130
  • Мнения: 2 633
да, наистина може би е така, REAL_WOMAN, но съм убедена, че има някаква "тайна съставка"  Thinking мляко, сметана... нещо за олекотяване на вкуса. Хиляди пъти съм си купувала от магазина, но изобщо не се доближават до този вкус. Не мога да се наям на този хайвер  Grinning

# 131
  • Мнения: 6 214
Такъв от магазина няма да намериш. Почвай и прави, докато го докараш. Simple Smile Така ще си имаш твой собствен любим хайвер.

# 132
  • Мнения: 2 633
 Laughing ще има доста да правя, докато го "нагодя", за това писах тук някой да ми подскаже  Grinning

# 133
  • Мнения: 712
Здравейте
Искам да ви питам за тайните на приготвянето на вкусен хайвер
тук съм яла най - вкусния тарама хайвер, и ако някой има някаква идея как да го направя ще съм му много благодарна, ще почерпя  Laughing един такъв мекичък вкус има...

Рецептата ми е от ресторантски готвач-рибар-манияк  Joy
Значение на първо място има видът на рибата . След като се извади хайвера от корема на рибата се слага в компотен буркан и се  осолява на половин буркан 2 с.л. сол . Слага се в хладилника и се изчаква 3-4 дни за да узрее . После се почиства ципата , която държи хайвера . Тя е много горчива и дари малка част от нея влошава вкусът му .
Продължаваме да готвим в буркана за по-чисто : Вземаме миксер за по бързо . Приготвяме си за всеки случай 1 л. олио . И така бъркаме прибавяме олиото но тънка струйка . Ако хайверът е качествен докато заприлича на майонеза ще побере всичкото  олио .
След като сме готови с разбиването пристъпваме към овкусяването : 1/2 гл. лук се настъргва на каша и се прибавя , разбива се добре до получаване на еднородна смес . После прибавяме лимонов сок на вкус . Отново разбиваме добре .
Това е !
Остава да разберете от какъв вид риба е хайвера , който поднасят в ресторанта

# 134
  • Мнения: 6 214
t_ , накиснат хляб няма ли в твоята рецепта?
И пасатора на миксера се ползва, нали?

# 135
  • Мнения: 712
t_ , накиснат хляб няма ли в твоята рецепта?
И пасатора на миксера се ползва, нали?

Не няма хляб . Пасатора не се ползва . По принцип за 15-20 мин. става

# 136
  • Мнения: 6 214
t_ , накиснат хляб няма ли в твоята рецепта?
И пасатора на миксера се ползва, нали?

Не няма хляб . Пасатора не се ползва . По принцип за 15-20 мин. става

Обърна ми представите. Колко много варианти има за едно и също нещо.

# 137
  • Мнения: 712
Ами той хляба е с неутрален вкус сигурно може да се прибави за да стане повече , както е при кюфтетата Wink

# 138
  • Мнения: 6 214
Ами той хляба е с неутрален вкус сигурно може да се прибави за да стане повече , както е при кюфтетата Wink
При кюфтетата, и то само при пържените, се добавя, за да обере мазното. И при хайвера мисля, че е за това, да олекоти вкуса от мазното.  Thinking

# 139
  • Мнения: 712
Ами той хляба е с неутрален вкус сигурно може да се прибави за да стане повече , както е при кюфтетата Wink
При кюфтетата, и то само при пържените, се добавя, за да обере мазното. И при хайвера мисля, че е за това, да олекоти вкуса от мазното.  Thinking

Пържени , не пържени когато имаме много народ за хранене се налага Wink

# 140
  • Мнения: 767
Ние си правим тарама хайвер от хайвер на каракуда. Сега е времето за събирането му.
 Поставя се в буркан, изчистен от ципите и объркан със сол и отгоре един пръст олио, за да се спре достъпа на кислород. И така в хладилника. Като узрее, става яркооранжев.
Обикновено взимаме 2 с. л. от него и разбиваме с перките за яйца на миксера, като добавяме олио до достигане консистенция на майонеза. Добавяме среда от бял хляб, накиснат в прясно мляко, настърган лук, сол и лим. сок.
Яла съм и от хайвер на шаран. Хубав е.