Въпрос към живеещите в София

• 2 515
  • 25
  •   1
Отговори
  • * Under the stars *
Здравейте! Налага ми се спешно пътуване към София,а през живота ми съм стъпвала сигурно не повече от 2-3 пъти там.Ще пътувам с влак и въпросът ми е далече ли е булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" 29 от ЖП гарата и колко горе долу ще ми излезе,ако си хвана такси от гарата? Ако може да ме ориентирате евентуално за таксиметрова фирма,че не искам да ми "одерат кожата". Приемам всякакви съвети и напътствия.Благодаря!

# 1
  • София
Ами далечко е, не е за пеша. От гарата има огромен шанс да попаднеш на обезглавяващо такси, по принцип не би трябвало да струва повече от 5-6 лв заедно с началната такса. Читавите таксиметрови фирми си имат и много наподобяващи ги "ментета" и е трудно да се разпознае веднага. Читави са 9 12 80 - ОК такси, 91 114, 9 12 63 например. Ако нямаш много тежък багаж, можеш също да вземеш метрото от гарата и да слезеш на стадион Васил Левски, оттам е 5-10 минути пеша прав път по булеварда.

Ако все пак решиш да ползваш такси, не вземай от тези наредените отпред, а излез извън гарата и хвани някое от преминаващите.

# 2
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ами далечко е, не е за пеша. От гарата има огромен шанс да попаднеш на обезглавяващо такси, по принцип не би трябвало да струва повече от 5-6 лв заедно с началната такса. Читавите таксиметрови фирми си имат и много наподобяващи ги "ментета" и е трудно да се разпознае веднага. Читави са 9 12 80 - ОК такси, 91 114, 9 12 63 например. Ако нямаш много тежък багаж, можеш също да вземеш метрото от гарата и да слезеш на стадион Васил Левски, оттам е 5-10 минути пеша прав път по булеварда.

Ако все пак решиш да ползваш такси, не вземай от тези наредените отпред, а излез извън гарата и хвани някое от преминаващите.

Това е най- бързо и евтино, станцията е точно срещу търсения от теб адрес /от другата страна на канала/. Другият вариант е с трамвай до НДК и оттам пеша 4-5 пресечки, но е повече ходене.

# 3
Метрото, слизаш на Стадиона и си там . Това е Peace

# 4
  • София
Евлоги Георгиев 29 е по-близо до НДК, така, че може с метрото от централна гара до метростанцията на хотел Хемус (Европейски съюз май се казваше). От централна гара да стигне до метростанцията на стадиона трябва да се прикачва на ЦУМ - нека отбележим, че метрото вече има 2 лъча  Laughing. Иначе може и с автобус 213 или 214 от гарата до Орлов мост и после от там с 204, 604 или 72 (не се сещам за друг), които вървят от Орлов мост към НДК

# 5
  • на брега на морето
Този адрес е от другата страна на 120 училище. Мисля че от стадиона може да вземе рейс 72 за 1 или 2 спирки в посока НДК.

# 6
Такси от гарата категорично НЕ  Crossing Arms Ако държиш да е такси, а не искаш да се занимаваш с градски транспорт, препоръчвам да хванеш такова пред входа на АВТОГАРАТА - там е позволено да спират и да взимат пътници само от една определена фирма, която е легална (и ако си недоволен от нещо има на кого да се оплачеш). Пък и не е особено далече, дори да си с багаж.

Макар че аз лично препоръчвам градски транспорт.  Peace

# 7
  • София
Според мен разстоянията и от двете метростанции до адреса са горе долу еднакви, но за да стигне до стадиона пак казвам, че трябва да се прикачва в метрото

# 8
Достатъчно глупости се изписаха покрай верните неща, та съвсем да се обърка жената Simple Smile

Относно такси от гарата. Всяка фирма с диспечер позволява викане на такси по телефона и цената е като за обикновено повикване от къщи. Така че избира си един от дадените номера - и си го вика на желаното от нея място. Само да има предвид, че 9 12 80 не е ОК, ОК е 973 21 21. Другите са сбирщайн и не ги препоръчвам. 9 12 63 стават, 91119 - също. Обикновено трябва да се избере 02 пред номера.
Такси от пред автогарата (където имат договор с ОК супертранс) също е вариант, но според мен другият е за предпочитане, като знам на летището какво е обслужването по този договор.

Градски транспорт.
От Централна гара ходи втора метролиния. Прекачването ще я затрудни излишно, а стадионът е доста далеч от желаното място, което е на пресечката на Канала и Раковска. Слиза на спирка "Европейски съюз", излиза през подлеза на музей "Земята и хората" (посока НДК, а не хотел Хемус) и оттам са 300 метра.

Трамвай.
1 и 7 ходят до НДК, но от другата страна на двореца и ще има доста ходене пеша. Не е такъв случаят с трамвай 6. Той я закарва точно до кръстовището на Канала и Черни връх - оттам е дори по-близо, отколкото с метрото. Но на самата гара спирката му е малко по-настрани.

Това е.

# 9
  • * Under the stars *
Много благодаря на включилите се.Наистина се обърках доста,а и като се знам каква съм паника май ще е най-добре да взема такси,за по-сигурно.Всъщност мястото,до което искам да стигна,е салон КОК.Ето сайта на салона,има и карта,но на мен нищо не ми говори.Ако някой има нещо за добавяне-да казва.Всяка информация ще ми бъде полезна.
http://www.tattoo-off.net/kontakti

# 10
Слънчице,
салонът е на самия булевард, но е малко забутан (в едно като сутеренче).
Вариантите са придвижване са това, което съм написала по-горе.

# 11
  • София

Градски транспорт.
От Централна гара ходи втора метролиния. Прекачването ще я затрудни излишно, а стадионът е доста далеч от желаното място, което е на пресечката на Канала и Раковска. Слиза на спирка "Европейски съюз", излиза през подлеза на музей "Земята и хората" (посока НДК, а не хотел Хемус) и оттам са 300 метра.

Продължавам да си държа на моето Simple Smile

# 12
  • на брега на морето
Той я закарва точно до кръстовището на Канала и Черни връх - оттам е дори по-близо, отколкото с метрото.

А как ще излезе на "Евлоги Георгиев" от това кръстовище? Ако правилно го разбирам де. Имам предвид пресечната точка на последния номер на "Евлоги Георгиев" с последния номер на "Фритьоф Нансен".

# 13
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ето къде се намира търсеният от теб адрес:

https://maps.google.bg/maps?q=%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0% … p;ved=0CCsQ8gEwAA

Двете големи зелени петна отстрани са НДК и стадионът. Сама прецени дали ще се оправиш, но според мен най- добре си вземи един трамвай от гарата до НДК /на гарата всеки ще каже кой и откъде да вземеш/, а на НДК, ако не се ориентираш по тази карта, питаш и ще ти го покажат.  

# 14
А как ще излезе на "Евлоги Георгиев" от това кръстовище? Ако правилно го разбирам де. Имам предвид пресечната точка на последния номер на "Евлоги Георгиев" с последния номер на "Фритьоф Нансен".
Има трамвайна спирка на 6-ицата срещу Хилтън - и тя е с връзка с подлеза, който излиза от всички 4 страни на кръстовището.

Общи условия

Активация на акаунт