Отговори
# 15
  • The QC to be!!!
Мара, това го минахме в Белгия... в 730 сутринта, но там е организирано, че до 10-ина дни идват, но никога не знаеш кога точно ще ти звъннат.

# 16
  • Germany
? какво ще проверяват  Shocked

# 17
  • The QC to be!!!
дали в действителност живееш там. Обичат да изненадват или рано сутрин, или късно вечер, проверяват дали името е на пощенската кутия, и разпитват даже съседите за теб в някой случай... ако им се стори подозрително, че в действителност не живееш там.

# 18
"Запис" и от мен  Peace
Както и едно благодаря за отговорите за осигуровките! Ще трябва по-подробно да питам мъжа ми, както и да му кажа да провери къде точно се осигурява и дали ще можем и ние към него.Да попита какви документи са нужни, за да ги извадя преди да тръгнем.

Ще има ли проблем, ако братовчед ми живее с нас?Четох в по-старите теми, че едва ли не било незаконно!?  newsm78

Сбъдваща, мерси за новата тема!

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 23:04 от addy_1

# 19
  • Germany
и защо да се регистрирам там ако няма да живея там? не виждам логиката

# 20
и защо да се регистрирам там ако няма да живея там? не виждам логиката

Защото се записват по 50 човека на един адрес или има много записана на адрес, за да им тече престой тук, за да могат да си извадят разрешително за работа.
Има някаква клауза, че ако имаш 1 година адресна регистрация ту получаваш и разрешително за работа без ограничение.
Но сега нямам време да търся линк и подобни, а и лично не ме засяга

# 21
  • The QC to be!!!
dezita идея си нямам, но както пише Петка, ако за това го правят, има резон... аз не зн., и не ме засяга също, но е интересно, че има такива клаузи...

# 22
Да запитам и тук

Здравейте,

Да попитам има ли някоя мила дама представа дали нормалната здравна застраховка на DAK възстановява и ако възстановява как, с какви документи разходи от посещение на лекар в България (във ваканцията ще сме там) ?

Още едно въпросче, дойде време да сменяме номерата на колата с немски, не ни е ясно нещата с TÜV и застраховката, също налага ли се да сменяме и книжки или може да се кара с тези от БГ ?

Благодаря предварително.

# 23
  • The QC to be!!!
Може да си карате с Бг. шоф. книжка, няма нужда да я сменявате.

# 24
а пък възстановяване на суми от посещение на лекар в друга държава се обсъждаше малко по-назад в темата  Peace

# 25
Или пък се записват жената и децата (в неу4илищна възраст),които все още са в Бг и се касират детски Wink

Или пък 4овек не може да си намери нормално жилище,просто защото не му дават,регистрира се на някой адрес,а пък живее с още 5 в едно стай4е (образно казано),което пък е назаконно, и т.н. и т.н.

# 26
Хайде в духа на заглавието на темата да ви развеселя с една случка прясна прясна.
Хаха, Ирка, и аз преди така много си ги нагласях, когато въпросът е бил двузначен, но след няколко изцепки в стил "peinlich, peinlich" се научих да питам "Wie meinen Sie das?"  Без да се издавам аз какво съм си помисила, че да не ставам за резил Laughing Laughing

# 27
Добро утро!

Сбъдваща,   bouquet за темата!

badoka, най - добре се обадете и лично се информирайте дали се възстановяват пари от посещение при лекар в БГ.

# 28
  • DE
Адресната регистрация е необходима за получаване на детски, да. Обаче и аз се чудих-идва майката с детето, правят регистрация, прибират се в бг. После кой ще ги търси?

# 29
Ами шуламтът като стане детето на 6 години.Ама преди това...
Те затова се опитват сега да въведат всякакви ограни4ения и изисквания!

Общи условия

Активация на акаунт