Отговори
# 45
galelei, ти прочете ли това което те попитах? Със сигурност не ми отговори, обаче...
В коя провинция ще сте, и кой ти каза че детето ще държи изпит, и къде ще го държи, прочети темите назад, в тях пише каква е образователната система в ДЕ. След 4 клас всички деца се разпределят в 3 вида у-ща, а тези които не знаят немски в 4 вид, който е част от един от трите. Много е вероятно детето да го изпратят точно в този вид у-ще поради факта че идва от Бг и не знае достатъчно немски.

Изпитите за гимназии и реалшуле се държат през май. Те са на немски, по 3 предмета, и не съм убедена че  е постижимо за дете, което е учило немски само в у-ще в Бг. Друг вариант е да си харесаш училище и да  запишеш детето (пак през май) като гост ученик и да видят дали може да се справи от 5клас с всички предмети на немски. Но ако не може, автоматично отива в по-ниското у-ще и е много трудно да се качи в по-горното ниво.
Къде  учи немски в БГ?

Трябва да се обадиш в училището в което искаш да продължи да учи, още сега (Март,Април).

# 46
galelei, кажи точно в коя провинция ще бъдете? В някои се учи до по рано, в други до края на юли. (благодаря, поправих-едно ми е в главата, друго на клавиатурата). Ще бъде по лесно и за теб и за нас. Не съм чула в Германия да се държат тези споментати от теб изпити, след 4 клас. Ти да не би да говориш за БГ, че детето ти е в специално немско училище и там ще ги държи тези изпити?

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 11:45 от Gabinova

# 47
Бискара, верно ли има изпити за влизане в Гимназиите? Нали беше по успеха от Цойгниса за първия срок. Или изпитите са само за нашите гимназии в Байерн? За малкия ми е рано, имам още две години, но не пречи да науча.

# 48
В някои се учи до средата на юли, в други до края на август.
Никъде не се учи до края на август Wink Peace
Последната провинция (Байерн) свършват на 31.07., БВ са до 25., а останалите преди това...

# 49
Извинете ме, че и аз пълня темата (благодаря на Сбъдваща, за подходящото заглавие отново) с писания, но съм в къщи приключила първия курс, и чакаща писмото за следващия. Та искам да питам дамите в Къолн, четох някъде, че имате някакво местно решение да не плащате GEZ, вярно ли е?И има ли и други провинции извоювали това право?

(благодаря, Биба  - поправих - едно ми е в главата, друго на клавиатурата).

# 50
Бискара, верно ли има изпити за влизане в Гимназиите? Нали беше по успеха от Цойгниса за първия срок. Или изпитите са само за нашите гимназии в Байерн? За малкия ми е рано, имам още две години, но не пречи да науча.

да, има изпити за дете което е без препоръка от грундшуле, за деца идващи от монтесори и др. у-ща които са припознати в немската система, но чиито дипломи не стигат за автоматично влизане в гимназия и реалшуле. За деца идващи от други страни, важи нещо коренно различно.

Никъде не се учи до края на август, някои провинции започват през август новата учебна година

А колкото до специалните немски у-ща - в София те са 5 (3 от тях частни), и това е. В други градове не знам дали има.

# 51
Алееййй, колко страници сте изписали от последното ми наминаване...

Попадна ми нещо във ФБ днес, което ми напомни една тукашна дискусия - за "свободния" интернет. Т.е. съседите, дето висват на нечий интернет в Бг. Ето едно малко доказателство, че не сме само българите тарикати Wink  Mr. Green:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=460416504026787&set= … ype=1&theater
(превод: Какво е добър съсед? Този, който не си слага парола на интернета!)

# 52
Благодаря ви! Немски език учи с частен учител.Ние ще сме в Марл(близо до  Дортмунд и Дюселдорф)там има 3 реалшуле и 2 гимназии.Може и да съм в грешка но така каза ли на майка ми ,че като нова ученичка ще държи изпити и така ще се реши къде ще учи детето.Не мога още от сега да я запиша искат адресна регистрация.

# 53
Кой и е казал на майка ти - в у-щата (защото ти задаваш недвусмислен въпрос за 4клас, а би трябвало да задаваш за 5ти, ако някой е говорил в тази насока, 4 клас изобщо няма да го споменаваш), в Шуламта, или някъде другаде?
Защото процедурата в цяла Германия е това което описах по-горе.
Откога учи детето немски?

# 54
  • Germany
Цитат
И разбира се, че има как да се вземат обратно неправомерно получени суми. Това да не ви е България? Това е държава с работещи институции, в която законите се спазват и в институциите не пасат трева.

тук не мога да не се залея от смях  Joy Joy Joy

# 55
dezita , явно имаш проблем лично с мен или с нещата, които аз пиша.
Би ли казала директно какъв е проблема? Това не е първата ти подобна реакция след мои постове.

# 56
  • Germany
ти, когато един човек се забавлява с постовете ти за проблем ли го приемаш? Разбирам да плача или да се ядосвам, а аз се забавлявам, весело ми е

# 57
Да, смятам го за проблем, когато не е инцидентно, а многократно.
Имаш ли нещо да споделиш по въпроса? Може и на лични, за да не досаждаме тук.

# 58
  • Germany
съжалявам, че ще те разочаровам, но нямам какво да ти споделя  bowuu

# 59
Хубаво. Не ми пречиш.

Общи условия

Активация на акаунт