Отговори
# 690
Хей Baby* недей сега така и ти се пали. В наща тема всеки си има някаква роля и си я изпълнява  Joy Няма нужда и ти да се обиждаш. Малко се е поизнервила напоследък обстановката. И аз започвам да се чудя защо така. Няма нужда все с рогата, ама пък сега просто е такъв момент.
Не че съм адвокат на вписващите в темата, ама дамите са доста мили  Wink трябва просто да им посвикнеш.

# 691
Питах защото бих искала да знам какво да не правя тук, къде да не ходя,
Ами да не те плаша, ама няма правила- е, вярно, че в гората рискът е по-голям, ама и в центъра на града може да ти се случи, така че живей си живота и не се шашкай Simple Smile каквото е писано да става, ще стане...
Преди 2-3 лета седяхме с една позната на нейната тераса (градско жилище в кооперация), големи циментови плочи, а отпред няма и 3 квадрата райграс, ама ниско окосен, в Германия сме все пак Wink. И както си хортувахме сладко на масата, поставена върху циментираната част, на нея й се покатери един по крака, ама добре че бяхме по-къси гащи, та го изловихме бързо. Така че бай бабо Wink

Бибс, ти имаш слонски нерви, не може да ти се отрече. Евала Heart Eyes.
Слънцето ми действа добре Laughing

Я тук едно четиво за лека нощ, а може и като учебно помагало за новите кандидати Wink
http://www.dnes.bg/world/2013/04/16/mechtael-za-mercedes-i-kysht … -da-ocelee.185687

# 692

Не че съм адвокат на вписващите в темата, ама дамите са доста мили  Wink трябва просто да им посвикнеш.
E, нали каза, че всеки си имал роля, ама адвокат си нямахме още, значи ти поемаш длъжността Laughing
Пък то и празник на юристите днес било- тъкмо ще почерпиш Wink Mr. Green

# 693
Бейби, аз просто направих разбор на събитията. Кротко и ясно. Без никакви лични чувства.
На който не му харесва злобния ми лаещ език - моля.
Но последните няколко месеца тук се изсипа цялото село да пита през страница едни и същи неща по най-спешния и неграмотен начин, без дори да си направи труд да отгърне поне веднъж страница назад. А искаха и отговора за вчера.
малцина бяха такива като теб, които чинно и прилежно си бяха научили урока и влязоха веднага в крак с качествени въпроси, на коитода е удоволствие да отговориш.
Как няма да се озъби настроението?
Дори забравихме за карнавала тази година, което си е срамота.

# 694
  • The QC to be!!!
...
малцина бяха такива като теб, които чинно и прилежно си бяха научили урока и влязоха веднага в крак с качествени въпроси, на коитода е удоволствие да отговориш.
Как няма да се озъби настроението?
Дори забравихме за карнавала тази година, което си е срамота.
Веч, може и така да е, но като гледам зъбенето е без сито. Всички питащи се слагат под един знаменател и аз не един път съм се усещала не добре-дошла тук да пиша каквото и да било, не въпроси. Лично аз съм задала много малко въпроси, да не кажа, че може на пръстите на едната си ръка да ги преброя, и въпреки това, за всеки от зададените ми въпроси, имах усещането, че е категоризиран по точно същият начин. Пак да подчертая, не го пиша това за заяждане, а да кажа, как звучат нещата погледнати отстрани, от друг ъгъл - на човек с малко опит в Германия, и в тази тема, но за това пък с огромен опит като емигрант в повече държави и нации от повечето "стари кучета" тук.

Аз лично смея да твърдя, че приличен тон може да се поддържа, стига да имат хората опит и толерантност, но това идва от личността, от зрялостта, от общата култура на човек. И човека дали пише във форум с непознати, или е на маса с мама, тати и бати, си личи, че е човек. Фасадните истории на хората зад маската са ми познати; невероятни усилия полагам за да държа добър тон когато са груби без предизвикване и некултурни, размахваки пръсти и държейки речи за последното.

Айде наздраве пък дано някой хора вземат, че поумнеят и с годните като натрупат опит, може и да им дойде музата, че дали пишеш във форум зад анонимен аватар с непознати личности, или гледаш човек в очите, няма значние, ако си Човек с култура.  Wine Glass

# 695
Тук си имаше преди такъв готин лаф и никой, никого не обуждаше и се пишеше за деца, за почивки и за какви ли още не интересни неща.

Баси, никога не ми е тежало да отговоря на някой емигрантски въпрос за н-ти път, ако съм запозната и ако имам време, защото щом съм седнала във форума, значи съм решила да си убивам времето с него и дали ще чета или ще пиша все тая. Като не ми се пише или нямам време не го правя, но не ме и дразни- подминавам и толкова. Сега обаче за първи път ми идва едно желание да напишем в следващата тема най-горе, четливо, че няма да отговаряме на емигрантски въпроси. Така мисля/надявам се ще спрат дразгите и интригите, които забъркват новите кандидати, само защото не са получили мечтания отговор- да, всичко ще е супер, мерцедес и къща ще има и т.н. Все пак не става въпрос за единични случаи...
Може да се отвори друга специална емигрантска тема и там, който иска да пише и отговаря, но тук да си приказваме пак за училище, деца, почивки, сода бикарбонат (и немски кърлежи Mr. Green) Мисля, че тогава няма да го има това напрежение, то стана магистрала тук...

# 696
Петка-мъжът ми не е пасъл нейде из Тракия овце, преди да замине за Германия
Това, че не говори немски, не значи, че не е супер добър в професията си за да работи там
Регистриран е, с разрешително за работа е и има всички права на германски работник.
Вие да не заминахте да работите там, като ядрени физици Thinking Laughing
Що ли не мине някой модератор да замете, блеснахте достатъчно

Еми може и като ядрени физици да сме заминали, знаеш ли?  Mr. Green
Радвам се, че съпругът ти не е попаднал на клопката с фирмите, само не ми отговори за застраховката  Wink
Аз не смятам, че българите са некадърни, дори да доста добри майстори. Но просто без език е адски трудно. КАк ще тръгне човек да си търси работа като не знае език, та той не може обявите да прочете. Разбира се на английски става, но с него приемат само в големите компании, в които комуникационния език е английски. Освен това за всички всекидневни проблеми си трябва езика, освен ако няма някой супер, добър приятел, който си няма други занимания освен да ходи с него насам, натам и да му превежда навсякъде.
КАто човек не знае езика е много уязвим. А тук те "атакуват" от всички посоки.
Последно чух, че в банката не искали да отворят сметка на човек, който не знае немски, защото нямало да може да разбере допълнителните споразумения, дори и някой да му превежда.  Tired
Тук хората като има някаква разпоредба и я следват точно както е,  изобщо не се замислят дали винаги тази наредбва може 100 % да се изпълни. Това е супер дразнещо и се случва доста често и ако човек не знае език и не може да се защити и убеди, че за техния случай примерно тази наредба не може да се приложи, ще има адски много ядове и трудности.
Успех с местенето и успокой топката, тук с това палене и обиждане няма да можеш да прокопсаш много.  Wink

# 697
  • The QC to be!!!
...
Последно чух, че в банката не искали да отворят сметка на човек, който не знае немски, защото нямало да може да разбере допълнителните споразумения, дори и някой да му превежда.  Tired
...
Това може и да важи за някои банки, но не за всички, а може и мит да е.

Нашата банка дава договора на Англ. и на Немски. Но се подписва само договора на Немски, без значние в каква валута е сметката. Това е нашият опит от Декември.

# 698
...
...

Нашата банка дава договора на Англ. и на Немски. Но се подписва само договора на Немски, без значние в каква валута е сметката. Това е нашият опит от Декември.

еми сигурно не е във всички банки, но и моите приятели са искали на английски, но са казали че няма. А ти как ще знаеш какво пише в договора на немски? Те може да са сложили съвсем различни договори примерно.

# 699
  • The QC to be!!!
...
...

еми сигурно не е във всички банки, но и моите приятели са искали на английски, но са казали че няма. А ти как ще знаеш какво пише в договора на немски? Те може да са сложили съвсем различни договори примерно.
Добър въпрос - и 2та договора носят логото на банката и са официален документ. Ако нещо има проблем след време, договорът на Английски, не подписан, но даден от банката като информационен такъв е правен документ за пред съда.  Peace

A... да допълня... ние бяхме направили разбор на банките и от поне 10-ина наоколо, влязохме да говорим само с 2. Искахме пръво да знаем каква им е глобалната политика, като се водят международни банки, и после да видим какъв им е персонала, който ще ни обслужва на място, всяка седмица/месец и т.н. Уредихме си среща с шефовете на офисите които си избрахме. Предварително се знаеше, че заради липсата ми на познания по немски, разговори и всички документи трябваше да са на Английски. Попаднахме на чудесен шеф, който преди 2-3 седмици се издигна, но лично ни помоли да отидем в клона му и да ни представи на подчинената му слулжителка, която да се грижи за нашите нужди на Английски. А него, можем да продължим да го притесняваме с всевъзможни въпроси по емейли и телефона, но лично, ще трябва да бием 20-ина км път.

Съжалявам, че вашите познати не са имали нашият опит. Дано намерят банката и клона бързо.  Praynig

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 00:18 от Baby*

# 700
Ето, това вече е отговор Simple Smile
Можело, пък и не боли
И престанете с това клише-къща, мерцедес и др., вие за това ли имигрирахте?аз лично напускам България за да осигуря по-добро бъдеще за децата си
Съпругът ми замина с осигурена работа, вече я работи и за това се осмелих да помечтая и аз за бленувания мерцедес Mr. Green
Не смятам да досаждам повече, евентуално от септември, но вече от германска земя

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 00:20 от Пали

# 701
Можело, пък и не боли
И престанете с това клише-къща, мерцедес и др., вие за това ли емигрирахте?аз лично напускам България за да осигуря по-добро бъдеще за децата си
Съпругът ми замина с осигурена работа, вече я работи и за това се осмелих да помечтая и аз за бленувания мерцедес Mr. Green
Не смятам да досаждам повече, евентуално от септември, но вече от германска земя

Те всички дето питат тук уж за това го правят.  Laughing Все пак е форум БГ мама.

Ама ти никъде в първият ти пост не каза, че искаш такъв отговор. Пита за училището и изпита по немски, казаха ти, че няма таова нещо. Ние мисли не четем, та да знаем по какъв точно начин да отговорим, че да не се вбесят другите потребителки.

# 702
 Laughingимам още малко време да се оправдавам, че имигрирам заради децата, ако закъснея, ще почна след време да се оправдавам с внуците
ОТГОВОРЪТ КЪМ МЕН БЕШЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЛЮБЕЗЕН Simple Smile
другите въпроси ги зададох на лични, защото усетих какви отговори щях да получа.тази вечер ги прочетох, само, че към друг потребител

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 00:20 от Пали

# 703
Можело, пък и не боли
И престанете с това клише-къща, мерцедес и др., вие за това ли емигрирахте?аз лично напускам България за да осигуря по-добро бъдеще за децата си

Дано вторият ти старт тук в темата е по-успешен. Фалстарт е тъпо, много тъпо нещо. Внимавай в Германия, че там са много лошави. Рядко дават втори шанс на грубата недодяланост.

Апропо, за ядрените физици можеш да се обърнеш точно към Сбъдваща мечти.

# 704
...
...

Добър въпрос - и 2та договора носят логото на банката и са официален документ. Ако нещо има проблем след време, договорът на Английски, не подписан, но даден от банката като информационен такъв е правен документ за пред съда.  Peace
Изобщо не е мит!Съвсем наскоро,преди 3 седмици отказаха на приятел в Дой4е банк.
А ако 4овек и английски не знае,не виждам,как ще се оправи!

П.П.
Това,което се лее от последните страници,може наистина да откаже 4овек да пише ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт