Домакини - първи сезон/девети епизод - пролетен :)

• 25 657
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Точно така, и аз това имам предвид- нещата не са черни и бели! Важното е раждането зда мине добре, да са живи и здрави майката и бебето, а не да отиваме да раждаме в болницата с нагласата- секцио за нищо на света.
Ангелче, нямам теб предвид Hug...пиша си по принцип....такива мнения съм чела в тоя форум, че да се чуди човек аз майка ли съм въобще на малката ми дъщеря, като хем съм я родила секцио, хем не исках, не желаех да я кърмя...че и ваксини и се слагат редовно и по календар. Simple Smile

# 121
И аз съм на мнението на  Валето относно раждането. Важното е детето да е добре, пък другото се преживява.

Не бих родила нормално след секцио. Просто за мен нещата трябва да свършат за 30 минути и да видя, че всичко е наред. Докато бях бременна с Бобчо през цялото време умирах от страх да не тръгне да излиза, пък видиш ли да взема да родя нормално.  Crazy
Операцията си е операция, вярно е, но аз лично не бих поела такъв риск, колкото и да е минимален.

Коконче, късмет.  Peace

# 122
  • София
Ха ха, Куини, и аз так с малката- през цялата бременност умирах от страх да не "зараждам" нормално, в деветия месец направо всяка лека болка почти ме пращаше в родилното.
Да не говорим, че след първото нормално раждане възстановителния ми период беше години, не лъжа, години. След секциото с малката, при все, че вече имах и по-голямо дете на три години, никой не ми е помагал, два дни след изписванетоси останах сама вкъщи с двете деца, никакъв проблем не съм имала.
И с това не искам да кажа, че съм за секциото, напротив- нормалното раждане според мен е точно това- нормално...но при индикации за секцио не виждам смисъл от драматизиране и подобни.

# 123
  • в сърцата на децата <3
Вале, за секцио по необходимост никой не спори. За секцио по желание - това е друга бира. Не разбирам - модерно ли стана? И пак казвам - секцио по желание БЕЗ никакви медицински показатели! Щом при теб е имало нужда, все пак не сме в 18 век - или излиза или мреш! За кърменето и ваксините - избора е на майката и никой няма право да я съди. В случая моя избор е точно обратния на твоя, но - всеки носи отговорност за собственото си дете и няма право да раздава акъл  Peace (Но пък като родих секцио свеки беше мноооого щастлива  Tired Нали все пак съм се "запазила като жена" разбираш ли! И същата тая жена ми казва, да не се "лъжа" да раждам повече деца - едно било ПРЕДОСТАТЪЧНО! Тя ако знае, че със сина ѝ правим планове за 3-4  Laughing hahaha)

# 124
  • София
Ми модерно е май...по точно беше...според мен на мода сега излиза точно това да родиш нормално, да си близо до природата, естественно, да кърмиш години наред...аз го приемам, въпрос на усещане е и наистина го приемам, друг е въпроса дали бих направила някои такива избори за себе си и децата си.
Ангелче, медицински показания за секцио според голяма част от докторите за второто си раждане нямах...тази дето ме следеше държеше да родя нормално. До бой щяхме да стигнем. И добре, че държах на своето, защото дни преди раждането лекар откри аномалия при мен, която е предизвикала тежкото раждане на първото ми дете и оттам-увреждането му.
Ай стига сме раждали, давайте да готвим....ще правя козунака със заквасена сметана. Днеска си имам мъж, та съм доста ненатоварена.

# 125
Аз съм за това всеки да се ражда както си иска. Ако иска секцио, да е секцио, стига да няма опасност някаква за детето.  Peace

# 126
  • в сърцата на децата <3
Аз пък си търся квас. Някаква идея изобщо продава ли се? Защото домашното приготвяне е дълго и съм го чела само, никога не съм пробвала. Диетата ми се провали покрай гостите миналата седмица и сега мисля начин ако не с диета, то поне с някакво своеобразно здравословно хранене да пробвам. Имам цял чувал страхотно домашно брашно, добавям му трици и пшенични зародиши и правя пълнозърнест хляб. Сега искам да пробвам и с квас.
Козунак никога не съм месила. Тази година ако не ме домързи може и да сефтосам.

# 127
Добро утро  Hug
Всеки да ражда както иска, да. Само че в нашата България малко трудно ще се получи  Confused
Само един пример по темата, и спирам. Сестра ми е с един бъбрек, според лекарите трябваше да роди близнаци нормално. "Ще се напънеш 2 пъти и ще родиш, какво толкова" - това казано от спрягания за най - добър АГ в нашия град. Та ходихме да ражда във Варна, тук никой не пожела да направи секцио.
От друга страна аз - никакви проблеми по време на бременността, не много голямо бебе, всичко наред. И хоп - на 33 години им се видях дърта за нормално раждане.

# 128
  • при късмета
Куини е права. Всеки трябва да избира, дори всичко да е нормално с бременноста, мисля, че майката трябва да има право на избор. На нейния г*з се пече.
При мен едни доктори ми признаваха документите и казваха, че съм за секцио, други се опитваха да ме изнудват за пари и да го пишем "пожелание".
С медицински документ, от ортопеди и невролози на който пишеше "нормално раждане има вероятност да доведе до парализа", от гинеколог чух "какво разбират невролозите от раждане"  #Crazy
Аз например, знаех, че съм за секцио и основния ми проблем беше да не ме бодат в гръбначния стълб с упойки(защото риска е същия, като при нормално раждане-парализа), а да е пълна.Там беше още по-голямо изнудване, докато не се намери анестезиолог, който да ми обясни, че този избор ми се полага по закон.Жалко само, че не беше той на раждането. Дребния  тръгна по-рано от планираното.
Кокона ти не ни се връзвай, успех
Времето е отвратително и нищо не ми се прави, ама страшно оправдание  hahaha

# 129
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи имам едно питане.Да ти се намира из градината такъв карамфил
Скрит текст:
Знаеш ли кога мога да го размножа? Сложила съм една чепчица да пуска корени, ама нещо не ще. Дали да изчакам да прецъфти и тогава да опитам? newsm78

Нямам. Не съм и гледала преди.
Но пробвай след като прецъфти. Може и да се получи.
Тука из форума имаше тема за цветята, може там да питаш.  Peace

Вио, насреща съм!  Hug

Люси  Heart Eyes

Мари, прегръщам те!

Славче, дано бързо да се оправиш. Sad Много кофти работа.

Коконче, колко ти е голям малчо?
Надявам се, че не са те направили на решето днес.

Ангелче, защо да си купуваш квас, като можеш да си направиш супер лесно?  Mr. Green Този, който продават за мен е неоправдано скъп.  Naughty
Ето един вариант как се прави квас: http://vanillka.com/2011/12/05/real-rye-brea/

Днес съм планирала да готвя лапад с ориз. Да живеят зелениите!  Mr. Green

# 130
Нощни, за лапад с ориз няма да ме 4акаш до 15.00 4аса(както в4ера). Идвам веднага.
Кокон4е, дано вси4ко е минало с минималко боцкане.
Ние и в4ера с Нощни обсъждахме ражданията. Всеки си е прав за себе си. Сега само си разказваме слу4ки и преживявания, нали? Няма да спорим!
Ангел4е, квас си направи. Една от темите на Ердин4 имаше как се прави и как се захранва, за да имаш постоянно.
Кой ще прави козунак? Зна4и първо през Нощни за лапад и после за десерт козунак.
Хайде до после!

# 131
  • София
Аз съм с козунака...заповядай!

# 132
  • при късмета
Нощни очи в тебе ми беше надеждата.
Аз започнах да се справям доста добре с козунаците bowuu Пак да благодаря на Валето   bouquet
Днес сме на баница с готови кори. Машините за хляб месят, ама не са се научили да точат  Crossing Arms или да измислят такава или рекламация

# 133
  • ул. "Мечтание"
mariat, заповядай!  Hug

# 134
  • UK
Ехоооо Hug ей ме  smile3534
не ме дупчиха само с една дупка минах, малко посиня, ама няма да рИвем сега я Joy
Нощни 4 клас сме, брой ни към бебетата обаче hahaha
Вие, още ли си раждате бре smile3532
Аз тази година ще се пробвам Crazy с ей тоя козунак http://sunshineskitchen.com/easter-bread-with-coconut-filling-and-pudding/
Ставал бързо, лесно и вкусно, всичкото бъркане било с миксер, па и се получава[/color]  :mrgreen[/color]:

Общи условия

Активация на акаунт