СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 35 127
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
  • София-България, Израел - където си поискам
при нас РС  е в сряда на 24.04, но не ми харесва,че класното им по математика е на 17.05, по БЕЛ още не съм им казали Sad

# 166
Доколкото разбирам, за закупилите го ще има някаква допълнителна информация/анализи в хода на кампанията,  за тези , които имат ФБ. Ами ако нямат ФБ (като мен) остава обикновен справочник.

# 167
  • София
Накратко какво научих на снощната РС:
В нашето училище класната ще събере предварително бележниците/личните карти и в деня на първия изпит 21 май ще ги раздаде на децата заедно със служебните бележки, които да покажат на квесторите. На тези бележки ще е отбелязана стаята, в която детето е разпределено. Бележките изобщо няма да се дават на децата, да не стане фал Wink
След изпита всичко се събира и им се връчва отнова на 23 май.
Ще има осигурена мед. сестра, че в предишни години деца колабирали...ама ги освестили и си държали изпита. За тазгодишния набор директорката каза, че не очаква такива изпълнения, като гледа колко са спокойни Laughing
След двата основни изпита датите на другите са :
27 май- География и История
28 май- англ.ез.
29 май- Природни науки (Химия, Физика и Биология)

На 27 и 28 април в ПЧМГ ще има ПИ съответно по БЕЛ и Мат, може да участват и външни деца.
Изпитът по БЕЛ ще е труден, а вероятно и по Мат, като знам кой ще го измисля Wink

# 168
  • I want it all and I want it now.
Браво на вашата класна.  Peace
Надявам се и при нас да е така организирано.  Wink

# 169
Снощи занесох сборника, препоръчан от Ganis на моя седмокласник, и той от мерак захвана една геометрична задача от втори модул.  Ми какво да ви кажа - то едни допълнителни построения, едни завъртащи се триъгълници... Никога нямаше да се сети без да погледне решението. Аз направо се отчаях... Възможно ли е да дадат такова нещо на реалната матура   newsm78 newsm78
В училище НИКОГА не са  решавали задачи с такава трудност. Там още в условието на задачата прозира решението. И на хлапето не му се налага много-много да умува. А в задачите от този сборник има досещане, и то не малко. 
Ganis - ти как мислиш, дали не е малко по-труден от очакващото се през май този сборник?

# 170
  • София
Андариел, авторите са същите като миналогодишните, това като инфо. Детайлността на поднесената информация - също. Раздробяването на части е с цел улесняване на родителите, както и облекчаването на част от тях   от финансова гледна точка. Все  пак БГ не е само София, Варна, Пловдив и Бургас като по-големи градове. Хора и от другаде искат справочници с информация за кампанията в цялост - тоест разпоредби, дати, провеждане на изпити,  разяснения по участието в класирания, записване, но без да  им е нужно да се  снабдяват( и плащат) за   ненужни им таблици с  минимални балове и статистики  за  конкретен по-голям град, каквито често за по-малките няма. Peace  И не, няма да има хартиен носител тази година. Но това не ви пречи да си го разпечатате, при желание, разбира се за собствени цели - да  си подчертавате,  да си драскате, да си маркирате. Peace Кой би могъл да ви забрани това? Важното е   разпечатаното от вас  обаче да не циркулира( да  не се разпространява)  другаде в какъвто и да е вид - хартиен или електронен.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 13:45 от пенсионирана русалка

# 171
Снощи занесох сборника, препоръчан от Ganis на моя седмокласник, и той от мерак захвана една геометрична задача от втори модул.  Ми какво да ви кажа - то едни допълнителни построения, едни завъртащи се триъгълници... Никога нямаше да се сети без да погледне решението. Аз направо се отчаях... Възможно ли е да дадат такова нещо на реалната матура   newsm78 newsm78
В училище НИКОГА не са  решавали задачи с такава трудност. Там още в условието на задачата прозира решението. И на хлапето не му се налага много-много да умува. А в задачите от този сборник има досещане, и то не малко. 
Ganis - ти как мислиш, дали не е малко по-труден от очакващото се през май този сборник?

Какво ще дадат на изпита- няма как да знаем. Учителите, които познавам, не коментират това. Не случайно.
Но ако става въпрос за сборника, за който писах, че го закупихме тази година, с тестовете І и ІІ модул, издаден 2013 г., то задачките в него са по- сложни от онези, които са се падали до момента. Мнението е споделено от учителка. Особено ако се сравни с мат. от миналата година... Матурата беше изключително лесна тогава.
За НВО и кандидатстване не следва да се дават задачи като за състезания. Следва да е само по изучаван материал с различна степен на сложност.

# 172
# 173
Г.Д, едва ли това ще те успокои, но и моят  не може да решава по-трудните задачи. Много лесно се предава, и край.
Каквито и да са задачите те ще са еднакви за всички. Добре е да не са много лесни, за отсяване. Но и много трудни няма да помогнат при отсяването .

Да ви усмихна малко:
Прибира се преди малко и ми звъни:
 Имам една добра и една лоша новина. Първо лошата  - правихме контролно по математика и няма да е 6 (нали се борим за 6 за срок и година....)
Аз питам, а коя е добрата? - той - правихме контролно  и по химия и няма да е двойка.
 Laughing

# 174
  • София
Синът ти е сътворил истински виц! Трябва да го качиш на първа страница.  Joy

# 175
  • Варна
камъче,голяма скица е твоя! Joy

# 176
мНого ни веселят тези деца!

Задачите от този сборник наистина са доста по-сложни, но ако се решават тест след тест (ние сме по 4-ти) се забелязват известни закономерности, които, след усвояване, се прилагат в следващите задачи.

Лошото е, че моят просто стига до 19 задача и спира и ме чака... Със  сборника на Архимед, който е на подобен принцип не е така.

# 177
  • my own world....
Камъче  Joy

# 178

Да, именно за него писах, в миналата тема го обсъждахме и споменах, че децата от класа го купиха тази година, г-жата им го препоръча. По него решаваме. Точно за него учител споделя, че е по- сложничък, като цяло, в сравнение с матурите до момента.
Колкото могат- толкова. Нали знаеш- правиш каквото трябва и каквото може. От там- насетне- не зависи от нас.
....................
Камъче, и аз намирам, че задачите не следва да са като миналата година, за да има отсяване.
Добрата новина си я бива много.  Simple Smile Душка сладка.

# 179
Доколкото разбирам, за закупилите го ще има някаква допълнителна информация/анализи в хода на кампанията,  за тези , които имат ФБ. Ами ако нямат ФБ (като мен) остава обикновен справочник.

И аз нямам фб, значи няма и да си поръчвам този справочник Simple SmileАз си купих на издателство Архимед, исках да купя и на Педагог, но книжарката ми каза да не прекалявам Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт