СЕДМИ клас - втори срок - 13 тема, не е фатална!

• 35 046
  • 725
  •   1
Отговори
# 300
  • София
триъгълник АВС е равнобедрен остроъгълен (АС=BC). Външно за него са построени равнобедрените триъгълници PAC и QBC. Ъгъл РСА=QCB= 90 градуса. L  е точка от отсечката АР, за която правата LC пресича отсечката BQ.
Да се докаже,че ъгъл QLB е повече от 45 градуса.

http://postimg.org/image/k52skt5xj/
Благодаря, ganis! Не можем да разберем обаче защо ъгъл CPQ е алфа върху две newsm78

# 301
  • София
не съм абсолютно сигурна, но като гледахме работата по български миналата година, не помня да имаше чернови в папката. Нашите бяха инструктирани, че всичко трябва да е на беловата, защото чернови никой не чете, затова да си правят сметката за времето и писането. Направо ги предупредихаа да си пишат някакви думи и изрази на черновата за ориентация, но да пишат направо на беловата.

# 302
Дидева, мноооооого благодаря за линка. Започна добре денят ми с този резултат на младежа.
Да си го похваля и публично - 96 (от 100) точки на Великденското, формат като ВО.
Малката има доста по-малко от очакваните точки, но ще проверя на място.
И Дидева, за Шумен - там съм и отдавна искам да те черпя - поводите не са един или два. Ще ти пиша на лични.

# 303
Мисля, че и на мен започна да ми писва - дори не погледнах теста от ПИ по БЕЛ - ще чакам резултата да излезе в Регалия. Все още сме настинали и от петък не сме на у-ще, така че използвам времето да наваксаме  с школите и подготовката за класна - мислех да го пращам да урок преди класната за да направят обобщение на материала,  но се отказах -нали всеки тест е точно това - обобщение на материала до сега.

# 304
  • my own world....
mst,  Party

# 305
mst ,браво на младежа! bowuu
Аз не знаех, че формата е като ВО Rolling EyesСедмокласникът искаше да отиде, но аз сакън да не се претоварва, че в неделя беше и на ПИ Whistling

# 306
Много бързо са изкарали резултатите от Великденското, браво за организацията, кой град е това?

mst, чудесен резултат   bouquet

Моята си ги сметна наполовина  Embarassed

# 307
Има в различни градове резултати-София, Сливен, Плевен и Троян-виж в темата за математически турнири Peace

# 308
  • София
Здравейте, мили майки на седмокласници! И мен същата треска ме тресе. Замислих се, ако детето е болно в един от изпитните дати, как всичко отива на вятъра, и огромният труд на детето и вложените от нас средства и най-вече мечтите. Не може ли за такива случаи да се предвиди допълнителен изпит, примерно след седмица и детето да участва поне на 3-то класиране. По този начин ще, нямайки възможност да участва на 1-во и 2-ро класиране, ще се избегнат злоупотреби, но ще има някакъв шанс за що годе добро училище. Не може ли да направим нещо, да дадем предложение, да напишем писмо до съответните органи, за да поправим тази несправедливост.

# 309
................ Замислих се, ако детето е болно в един от изпитните дати, как всичко отива на вятъра, и огромният труд на детето и вложените от нас средства и най-вече мечтите. Не може ли за такива случаи да се предвиди допълнителен изпит .....................
И аз се чудя - не може да няма отиграно  решение, що деца са за всички тези години (7 и 12 клас), ми все на някой нещо е възможно да се случи, и какво? Зачеркваме следващите 5 години? А може би и повече?

# 310
  • София
не се хабете - няма междинно решение! Издухваш супата и това е!

# 311
И аз съм ЗА, как кандидат-студентите имат избор, и то по желание, а пък кандидат-гимназистите дори нямат възможност за втора дата по уважителни причини!
И това при положение, че в университет може да си кандидатстваш всяка следваща година, докато в гимназията - не.

mst, поредно браво на младежа!  Hug

# 312
  • София
Идеята е, ако искате да напишем писмо с предложение, да съберем подписи, може и от директори на училища, не само от родителите, да извикаме и някоя телевизия и да накараме умните глави да вземат да го решат този проблем. Мерси, че взехте отношение!!!

# 313
Мили дами мисля,че е твърде късно за предложение камо ли за промени-за добро или лошо-изпитът е само в един ден,без резерва.

# 314
  • Вече на светло в София
Отговорите по Бел -  Регалия от вчера
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/piz_7kl_2013/ver … otg_03_210413.pdf

Общи условия

Активация на акаунт