СЕДМИ КЛАС - 14 тема Великденско-ваканционна!

• 26 529
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, откъде да взема преразкази за упражнение - на нас БЕ ни е на последно място в кръга на интересите и не знам откъде да извадя текст за упражнение. Благодаря ви!
Заповядай  Grinning
http://www.iskam6.com/testove-bel/test-7-klas/331-test-5-balgars … i-ezik-7klas.html

# 451
  • София и там където не се пуши
А ме и шашнахте, колко много се знае за езиковите училища тук  newsm78

Изброените по-горе училища държавни също имам близки деца завършващи там - родителите са много доволни.

А за чужбина пак казвам, хвалби от родата - не ми трябва.

Тези дни чух още едно мнение. Нали има тук представителства на университети .

Е трябвало да се ходи да се учи в чужбина, защото тук изпите се плащали (подкупвали).

Божкеее, само у нас се подкупват - там не. Всичко най-най и отгоре.

# 452
За ученето извън Б-я го приемам като един вид опит,самостоятелно битуване , е разбира се и възможност за реализация.

# 453
  • Варна
Още една,която смята частното средно образование в БГ за излишно и с особено мнение за него! Outta Joint
Ако успее в езикова успее,ако не,ще вирее в по-слаба среда(както между другото и досега 7 години е в такава) и ще си наляга парцалките.Чак няма да свърши света,че да му плащам за някакъв мираж. WhistlingЛично мнение и мислене! Peace

# 454
  • София
Така е, Shoni. Явяването на изпит  за DSD сертификат в немската, в 73 СОУ и 35 СОУ НЕ се заплаща. До този изпит се допускат САМО деца, учещи в съответното училище. Тези 3 държавни училища, заедно с още 2  частни, са оторизирани от немска страна   на територията на София и провеждат 5 годишно обучение в посока не само овладяване на езика, а и подготовка за формата на  сертификатния изпит в 12 клас. Децата не плащат нито лев. Peace , работите им се преглеждат в Германия и резултатите се оповестяват няколко месеца по-късно. Най-ниското  ниво за този  сертификат е В2, най-високото - С1. Деца, на които точките не са стигнали за В2, не взимат сертификат.

# 455
Така е, Shoni. Явяването на изпит  за DSD сертификат в немската, в 73 СОУ и 35 СОУ НЕ се заплаща. До този изпит се допускат САМО деца, учещи в съответното училище. Тези 3 държавни училища, заедно с още 2  частни, са оторизирани от немска страна   на територията на София и провеждат 5 годишно обучение в посока не само овладяване на езика, а и подготовка за формата на  сертификатния изпит в 12 клас. Децата не плащат нито лев. Peace , работите им се преглеждат в Германия и резултатите се оповестяват няколко месеца по-късно. Най-ниското  ниво за този  сертификат е В2, най-високото - С1. Деца, на които точките не са стигнали за В2, не взимат сертификат.
HugБлагодаря ти!
Би трябвало и в останалите ЕГ да е така Simple Smile Rolling Eyes

А относно частното средно образование, и съм така, и съм-онака Mr. Green
сега разсъждавам от позицията на нямащ такива средства, но знам ли пък , ако ги имах Crazy

# 456
  • София
Русалката коментира само немските гимназии, предполагам, че и останалите гимназии АГ, ФГ, ИГ, РГ дават възможност за езикови дипломи.

# 457
  • София
За ФЕГ мога да кажа, че за сертификата се заплаща 80 лв., но това е по-малко, отколкото във Френския Културен Институт - мисля, че там е 120 лв. или нагоре, не помня точно. Може направо на С1 да се яви в 12 клас, а може и на всяко ниво поотделно.

# 458
Моят син пък в 8 клас го наградиха да се яви В2 за сертификат и понеже го изкара с отличен ми обясниха че се считал за С1 (англ език) - не е в езикова.

# 459
  • София
Моят син пък в 8 клас го наградиха да се яви В2 за сертификат и понеже го изкара с отличен ми обясниха че се считал за С1 (англ език) - не е в езикова.
Дороти, браво на детето. Но на всеки сертификат си пише нивото. В2 или С1. Така, че "счита се", не знам, какво значи.
Например за шпрахдиплом има няколко компонента и срещу всеки  от тях се пише нивото. В2 или С1.

# 460
  • София
Това е само по английски език. За справка - обяснението на гърба на сертификата. Сертифицирането от Гьоте институт, доколкото виждам от B2-то на сина ми, не предвижда такава възможност.

# 461
  • Варна
В Изпитай.ме днес и утре има онлайн пробни изпити от 9 до 21ч.
Моя опатка БЕЛа за 25 минутки. Crazy Този път,за разлика от предния им пробен имаше полета за писане на доста въпроси,вкл. и редактиране на текст.Само теза нямаше по разбираеми причини. Simple Smile

# 462
Пише ги отгоре резултат и по схема виждаш че е С1, а аз знаех, че е за В2 и от издателството това ми обясниха. Каквото му трябва ще си вземе в бъдеще, не юркам за нищо пък съм и стисната. Когато му потрябва да си мисли.

Мисълта ми беше, че има и друг вид безплатни сертификати, защото заговорихте за това. Ако беше платено нямаше да го пращам толкова рано.

Като една приятелка го беше пращала на какви ли не сертификати (не от тези които са 2 годишни) и в един момент синът и не знаеше какво има  Joy .

# 463
  • София
Това е само по английски език. За справка - обяснението на гърба на сертификата. Сертифицирането от Гьоте институт, доколкото виждам от B2-то на сина ми, не предвижда такава възможност.

Трябва да се уточни една тънка разлика между немски и немски сертификати. DSD  е друга губерния, неподчинена на  Goethe Institut.
Тук е разликата:
Der zentrale Unterschied des Deutschen Sprachdiploms der Kultusministerkonferenz zu anderen Sprachzertifikaten im Bereich Deutsch als Fremdsprache oder Deutsch als Zweitsprache besteht in seiner schulischen Einbindung. Ansatz des Deutschen Sprachdiploms ist nicht die Zertifizierung im Sinne eines "Teaching for the test", sondern ein systematischer Kompetenzaufbau durch mehrjдhrigen Schulunterricht. Im Unterschied zu vielen anderen Sprachzertifikaten ist die Teilnahme an der Sprachprьfung nicht mit Prьfungsgebьhren verbunden und nur nach Durchlaufen mehrjдhrigen schulischen Deutschunterrichtes mцglich. Sowohl im Unterricht des DSD-Programms wie auch bei der Testerstellung und Testauswertung sind in der Regel hauptamtliche und zumeist beamtete Lehrer aus dem Schuldienst der Bundeslдnder beteiligt. Da das Deutsche Sprachdiplom durch die fьr Bildung und Kultur in Deutschland zustдndige Kultusministerkonferenz herausgegeben wird, kommt dem DSD-Programm und der Zertifizierung eine gegenьber anderen Anbietern im nichtschulischen Bereich besondere Bedeutung zu, die sich unter anderem in seiner Anerkennung widerspiegelt.

С две думи - разликата между ДСД, издаван от Kultusministerkonferenz и останалите сертификати на Goethe Institut е голяма. Явяването на изпит ДСД е обвързано задължително със средно образование в оториризирани от немска страна училища. Тоест и петте години обучение на детето са подчинени на учебна програма, подготвяща за изпита. За целта Германия по договорености изпраща немци в тези училища, които работят заедно с българските си колеги. Затова и на ДСД външен човек не може да се яви, това е формат само за одобрените немски гимназии в страната. Съответно има и разбивка по компоненти. Достатъчно е само в един компонент ученикът да не е достигнал долния праг за В2 и се сбогува със сертификата.

Докато в Goethe Intitut, ако синът Ви се е явил  примерно нa DSH, DAF, ZOP или други изпитни формати, нещата изглеждат различно. Форматите са достъпни за всеки, без грам значение как, кога и колко е учил немския. Докато за ДСД има конкретна, единствена дата за писмен, през 1 срок на 12 клас. Не е като да си избираш кога да се явиш.. Един неуспех на изпита отрязва  изцяло възможността за повторен опит за ДСД. От там нататък  вариант за несправилия се  е  гоненето  на Goethe Institut  сертификат и съответно  заплащането за изпит там.

В гореописания смисъл опция , аналогична на ДСД, но за английски и френски,  няма.

Последна редакция: сб, 11 май 2013, 18:49 от пенсионирана русалка

# 464
  • София
Русалке, благодаря за изчерпателния отговор, както винаги. Hug

Общи условия

Активация на акаунт