Едногодишни от всички страни, добре сте дошли! - 2

• 38 914
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
  • Калифорния, САЩ
    Калалили, Hug Hug, гърлото се пооправя, ама кашлица се появи и гласът ми никакъв го няма, явно лепнах някаква настинка. Иван за сега е все така - само носът му тече, да видим дали ще устиска фронта поне той!

# 106
  Скоро май не сте пътували, не е ли време за поредната семейна авантюра надалеч?

Crazy пътували сме, но наблизо Simple Smile няма време за повече, време е да се стягаме за бг ваканция. Такъв дивак е станал, че не мога да го снимам на едно място, ако не е вързан в количката.

# 107
  • София
Момичета, минавам да бързо да почерпя за рождения ден на мама!

Ние ще го отпразнуваме като се приберем-още само 5 дни! Joy

Отиваме на ДК и ваксина-ще се отчета по-късно или утре!
На всички ви желая прекрасен ден!
Ирка, на вас бързо оздравяване-много гушки от нас!
Hug Hug Hug

# 108
  • USA
Ние сме със стомашен вирус.Лекси повръща,аз с разтройство,абе мазало.Щото ми беше малко прането от ваканцията,та сега и мокета трябва да пера.Абе да оздравява Лекси,че миличкия цяла сутрин рева до като накрая повърна много здраво и се усмихна.Сега спи изтощен.ММ пак пита какво сме яли Rolling EyesАз го отдавам,на мизерното пътуване и това,че не можахме да го изкъпем 2 вечери по ред,че все заспиваше преди да се приберем.
Пътуването
Скрит текст:
Беше ужасно дълго и ако някой някога има избор да пътува с Европейска авиокомпания и Американска,винаги да избира Европейската.За 7 години пътувам все с различни и по-мизерни и намръщени от Американците не съм виждала,да не говорим за бюрократщината и мотането на 100 опашки само за да се качиш от един самолет на друг.Това само с тях ми се е случвало.Имахме кацане и във Филаделфия,което трябваше да е с престой 2 часа,а висяхме 8 ,но причината за това беше лошото време.Намерихме една детска ерия за игра и поне Лекси си поигра на воля с още 5 българчета които като нас висяха и си чакаха полетите.Още един недостатък на Американците-нямат предимство майките с децата да влизат първи в самолета,нито пък седят отпред,а за колан за детето изобщо и не споменаха.Накрая и куфара на Лекси нямаше ,та и с него се мотахме.Важното е ,че не са ми взели меда от тати.Най-много за него се притеснявах.Излях си мъката.
Сега за хубавото ни прекарване в БГ
Скрит текст:
Обиколихме много хубаво до колкото е възможно с дребен човек и времето което все ни изненадваше с дъжд.Поради тая причина и до морето решихме да не ходим.Лекси много си игра с племенницата ми ,а и на площадките много се кефеше.Там поне се научи да си стиска играчките ,а не все да му ги вземат от ръцете и да го бият. Rolling EyesНакрая стопли и си игра и с дядо и баба ,че иначе не искаше и да го пипнат.Успях и на фризьор да го заведа.Резултата подстриган до някъде Rolling EyesОтядохме се на череши ,зелени сливи и вкусни домати.Починах си от готвене.Носих на Лекси за всеки случай бурканчета,че понякога бяхме на края на света,но той почти винаги ядеше от нашето ядене и си дояждаше с кисело мляко(носих в термоси в хладилната чанта)Наслаждавахме се на всяка минута прекарана заедно и на родна земя.Разбира се ,че имаше и неща които не ми харесаха,но гледах да не си развалям впечатленията с такива дреболии.България е красива,но все още не става за живот.Това установихме с мм след дългата обиколка.
Снимки като ги кача Simple Smile
Дани да е жива и здрава майка ти!
Аз после съм на консултация и видеозон за средата на 5-ти месец и пак ще се отчета.Половината мина Simple Smile

# 109
Привет,

Дани
да е жива и здрава майка ти!Мерси за по4ерпката:)
Калалили,аз много съм летяла,но наистина никога не си взимам билети с американски компании,та дори и ако ще и д ами струва $5 до бг и аз съм се напарила от тях,и вие сте имали уйасно патуване:(Хайде дано Лекси и ти се оправите по бързо.Не давай мле4ни на Лекси,сварете си картофки,и препе4ени филийки,може безмле4на оризова каша.И Кайл скоро беше с разтройство но много бързо го секнах така.

При нас нищо ново,само дето имам много работа,аз от стей хом мам,се превърнах в работеща и си имаме ве4е стей хом дад Mr. Greenне се оплаквам де,само имам нужда от малко по4ивка,но скоро не се о4ертава,здраве да е.Кайл е добре,постоянно говори,нищо нему разбирам но е голям бърборан,абсолютно шило и ве4е толкова бързо бяга 4е е като стрела,не мога да го хвана

ох времето ми изте4е,отивам да  поднасям закуската:)приятен ден от мен! Hug

# 110
Калалили, добре сте си дошли вкъщи. Бързо да оздравявате! След толкова дълго пътуване и стрес не е изненада боледуването. Пък и май е сезона когато всички- болни или не, пътуват , и "садят" вируси навсякъде. Успех на прегледа, и искаме някоя снимка от видеозона да гадаем ние тук..пък ти ще се правиш , че не забелязваш Wink

Дани, честит празник на майка ти. А на вас леко пътуване и лесно адаптиране. Grinning
Ир, и вие да оздравявате вече. Аз да ви кажа си мислех, че зимата е сезонът на вирусите, а то... newsm78
Люци, пожелавам ти скоро една хубаваааа почивчица Hug

Не съм ви чела, че няма сили. В момента съм извадила едно енергийно и отпивам на големии глътки. Дивакът стана в 5:20 тази сутрин, и чак сега заспа ...или по- скоро просто тотално му свършиха батериите и нямаше накъде вече. Мислех, че излизат само кучешките, а те отзад пробиват и най- задните кътници. Вчера цял ден поддържаше 37.4-37.7 т. Надавам се да е от тези зъби, и да се свършва вече, че и яденето естествено хич го няма - 2 дни яде, останалите пие почти само мляко. Края на месеца сме пак при педи за мерене, че килата хич ги няма..ама като гледам няма да е доволна. Поне тотално спряхме формулата. Пие само прясно мляко. Със запекът е по- добре положението- минахме без да давам медикаменти. Калалили, все забравя да ти отговоря- Миралаксът е за възрастни по принцип, но тя промени начинът на дозиране. Купих го, но  не съм го давала. При нас явно чаят от лайка засега действа най- добре.
Пускам ви малко снимки и едно видео има там ( дано зареди) на дивакът, който преди няколко дни реши, че не са нужни бански за да се забавлява  Laughing
Такааа, докато чаках да се качат снимките, и вече сме будни. Браво, цели 25 минути спа....май ще давам болкоуспокояващо днес.

# 111
  • Калифорния, САЩ
   Е, чакайте учителката да ви навика - чакате Калалили да си дойде и започвате една по една да се разписвате, а  Naughty Naughty Naughty. Майтап, радвам се да ви чета, момичета  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!
  Калалили, все се надявах да ми вдъхнеш кураж и да напишеш за едно прекрасно пътуване, а то... Дано душичката Лекси по-бързо се оправи и се адаптира и аклиматизира до дни! Успешен и спокоен преглед, малееее, как бързо преполови ти тази бременност, отстрани е много лесно.
   Дани, честит празник на скъпата ти майчица, да ви е жива и здрава дълги години, да ви се радва и обгрижва и й пожелавам още няколко внучета! Вие не пътувахте ли на 30-ти  Thinking newsm78 Thinking newsm78 ? Целувки за снахичката!
  Зелче, този дон е невероятна маймунка, сигурно хич не ви е скучно с него. Незнам как ще я карате като се появи някое братче или сестриче, ти съвсем ще се стопиш  Joy. На фонтаните е много сладък, гледах видеото без звук, че Иван спи, после ще го пусна пак като се събуди. Я кажи - как го махнахте после от водата, има ли рев и сълзи; нашия ако е бил там съм сигурна, че щеше да ореве светосията в момента, в който решим да си тръгваме.
 Иван прясно мляко не ще, кога и как ще го пропие - незнам.
 Дано намериш начин и си починеш, не можеш ли да го оставиш за час-два на девер ти или някоя приятелка, а ти просто да полегнеш и починеш? Аз хич ги не долюбвам тези енергийни напитки, досега да съм изпила най-много 4 или 5. Но кафе пиех в огромни количества преди да забременея, сега само през уикенда си сръбвам от мъжовото.
  ЛюциHug Hug Hug
   Иван тези дни се превърна във върл фен на обикновения Cheerios, хрупа го по всяко време и по много, ако не му го взема е способен да изяде огромно количество. А и кутията трябва да крия, все се оглежда да я намери  Simple Smile.
   Оф, още нещо щях да пиша, ама забравих  ooooh! какво. Ако се сетя, пак ще се включа.
  Чао за сега и пишееееееееееете, че лятото дойде и съвсем ще се скатаем.  Hug Hug Hug

# 112
Ир - летяхме с луфтханза и ходих в тоалетната да сменям памперса на София, там си има чейнджик тейбъл. Предния път исках да споделя, че в самолета имаше и една мама с две годишно момченце, които пътуваха от Лос Анджелис, момченцето и обикаляше самолета до едно време, после заспа. Предполагам, че на Ванюшата ще му е интересно всичко и няма да имаш проблеми с него.

Люци - стискаме палци за интервюто на "синчето". Ти ако не си откраднеш малко почивка, няма никой да ти я даде, а тя е здравословна  Wink

Калалили- вие сте герои с Лекси с пътуванията из Бг и навръщане ... Бързо да оздравявате  Hug

ЗелитУ - дона е неповторим, много му се радвам на Вико  Laughing Да излизат тия зъбаци, че да прояде момчето!

Дани- ние ще бъдем в София след 22-ри юли за няколко дни и ще се радвам да се видим, ако имате възможност. Наслаждавайте се на последните си дни. Жива и здрава да е майка ти (моята любима леля и тя е родена на същата дата). Лек път!

Лумиа - как е положението при вас?
Асич и ти не си се разписвала ...

Благодаря ви за пожеланията за ученето ....
Тъкмо ви се похвалих, че София е добре и имаше температура два дни миналия петък и събота, както при повечето на нейната възраст - зъбки я мъчат и нея.
Ходи само, като се държи за ръчички, но сама я е още страх. Тук всички майки, с които се срещам все ми говорят за каишките, а аз се притеснявам, че ако и взема ще знае, че има упора и ще я домързи да ходи  newsm78
Имаме си горе долу и режим - ставаме към 8.30 закусваме, оправяме се и до 10 най-късно сме излезли навън, прибираме се към 1.30 (навън хапва, ако не успее да издържи до вкъщи) заспива между 1.30 - 2.00 и спи 2.30 или 3 часа , става хапва и пак навън така до 9.00 вечерта. Вечеряме и се къпем. Ляга към 10.00 часа - някой път заспива по-рано, друг път и по-късно, зависи колко е изморена.
Аз не успявам тези дни да ви пиша, че вкъщи е започнало сладко и компото производството, а отделно моите родители си ходят и на работа, та гледам да помагам с каквото мога и съответно време за интернет няма много ... Обещаните снимки, ще сваля тези дни, че ми е нужен лап топ, а с такъв ще се сдобия в събота надявам се  Wink Следваща седмица заминаваме на море за 7-10 дни със сестра ми и нейното семейство, с изключение на големия и син, та те ни предложиха да отидем с тях, тъй като има място в колата за нас. Една приятелка ме оборудва със столче за кола, друга със столче за хранене ... Въобще не мога да се оплача в това отношение.

# 113
Здравейте, мнооого отдавна не сме писали, но от пустия телефон не ми се пише. Вече повече от месец сме във Варна и ще останем до 10-ти. Август. Ще се радвам ако някой идва насам да се видим.

Тази година, за разлика от миналата ми е много хубаво. Разликата е, че след ужасно депресиращ август месец през 2012 започнах да се самонастройвам колко ще ми е хубаво тази година. Негативите са си тук, но не ме дразнят, приемам ги за част от Българската действителност.  За сметка на това много се радвам и впечатлявам от положителните промени Simple Smile В Морската Градина си имаме нова алея и всеки ден и се радваме, по цял ден сме в Морската, даже следобедната дрямка там изкарваме въпреки жегите.  Онзи ден сефтосахме и плажа, водата вече е супер, над 20 градуса е, но на Вики и се видя студена. Дано с времето свикне, че да се отпусне малко, иначе се беше вкопчила в мен.

Спи много неспокойно и непрекъснато ме точи, предполагам защото вади зъбки. Едната страна на първите горни кътници е пробила, а мисля скоро и долни резци ще излизат. И тя като Софи върви хваната само за ръчичка и то единствено ако аз съм зад нея и държа дясната и ръка с моята дясна, можете да си представите колко ми е удобно. Лошото е, че тя така и не пропълзя и сега това и е единственият метод на предвижване и 99% от времето това правим. Да живее Baby TV, когато пусна телевизора мога да я паркирам малко да си играе, че и аз да почина.

Нямаме и особен напредък с храненето Sad все още си предпочита кърмата и не е склонна да опитва нови неща  а уж по ЗВБ я захраних. Навремето Хирсен имаше такъв проблем, чудя се дали прояде нейната дъщеричка. Иначе нямам нищо против да кърмя, каня се да го правя до към третата годинка, но ми се иска и да прояде.

Правих и професионална фото сесия Simple Smile като взема снимките ще кача да я видите.

# 114
Ха здравейте на всички и от мен.Все нямам време да се включа,но предполагам разбирате ,с две бебета  Whistling просто никакво време неми остава.
Калалили Чакаме новини от прегледа.Дано Лекси се оправи бързо от този вирус,а и ти де. Hug
Люцканова Гледай и ти да си почиваш ей Naughty,имаш нужда от това.Да нацелуваш малкия бъбривко Hug
Зелче И аз съм така с енергийните,пия по едно,две на ден,че иначе ще заспя права.Малкия е уникален  Hug,а за твоята фигура няма да говоря Whistling(и аз искам  Tired).И ние сме така с яденето,направо е кошмар,с тази разлика,че Ази мляко не пие Tired
Ир  Hug Hug Hug
Мегипо Дано по бързо да излязат тези зъбки,и да спре мъчението и при вас PeaceГолеми разходки си правите,браво на вас,наслаждавайте се на хубавото време. Hug Приятно прекарване на морето.Ще чакаме снимките Naughty
Варнагърл Мноооого дълга почивка ще си направите,завид,завид.Ази също не иска да опитва никакви нови храни.До сега се е престрашил да опита краставица и кренвирш само,това е ,още си караме на пюрета и каши,до кога и аз не знам,но започна да ми писва да яде само едно и също,не знам как на него не му омръзна newsm78 #Crazy
Ние сме добре.Изпратих майка да си ходи към Бг в сряда,та вече сме си сами Whistling.Доста съм изтощена,но трябва да се справям някак си.Тими спи по цял ден,но плаче по цяла вечер.Та съм принудена да го взимам при нас на спалнята,за да поспивам и аз малко,че иначе не знам кога ще падна някъде Tired.Храня го на 3 часа с АМ,с триста зора изяжда 60мл,и то за около 40 мин,не ме питайте как се оправям с Ази докато храня Тими,просто е ужас(по цял ден съм сама,ММ е на работа 14 часа през деня Crazy).Излизаме всеки ден ,че Ази полудява вкъщи,поне навън е малко по добре.Храненето му е някакъв кошмар.Трябва да измисля 20-30 игри за да хапва по малко,и него храня по 1 час,абе просто картинката е очарователна.Но и този период ще мине,рано или късно.Ставам,че времето ми изтече Hug Hug Hug Hug Hug

# 115
  • USA
Привет мамчета,вчера не можах да пиша ,че Лекси беше много зле.Цял ден повръщаше и спеше,нищичко не хапна освен ,че пи малко вода,а тялото му беше напълно отпуснато и дори ръката си не можеше да вдигне за да му меря температурата.Вечерта я беше качил на 38 и му дадох малко лекарство.Днес обаче и двамата сме добре.Той не е спрял да играе и бърбори цяла сутрин и си играе с позабравените играчки.
Бебчето също е добре и напълно точно си отговаря на седмиците.Много срамежливо го раздаваше и се беше свило на кълбо ,че и ръцете бяха пред лицето и на 3Д успяхме да му видим само очичките и носа.За този преглед ми беше много притеснено,защото някой може да си спомнят,че с Лекси на този скан ми казаха ,че му има нещо на сърцето ,което го имат по-често бебета с Даун.Както и да е сега всичко изглежда добре.Предложиха ми вагинален ултрасаунд защото се водя рискова и с него било по-точно да се види ако има опасност от преждевременно раждане.Аз отказах ,защото не с лекси си изкарах до 9-тия без проблем. Снимки обещавам да кача,но тая задача с качването за сега ми е много на заден план,че още нареждам багажи и пранета ,а и вчерашните болежки...
Зелче Вико е голям сладур.Точно си мислех тези дни да водя Лекси на такива фонтани,че се очертава голяма жега.
Лили ама голям "късмет" си извадила с две злояди бебета.Хич не ти е лесна.
Меги Варна приятно да си изкарате в БГ и чакаме снимки на двете хубавици Flutter
Люци дано успееш малко да си починеш,че работеща мама на фул тайм е много изтощително,че и кърмеща при това.
Да излизат бързо зъбаците на всички.Лекси е в застой с 16 и не виждам за сега други да са напънали.Те пак ще ме изненадат на веднъж Crazy
Хайде отивам да поспя до като и мъжете дремят.

# 116
Амбишъс как сте?гледам голяма ужасия в Калгари,дано вси4ки сте добре! Praynig Hug
Моми4ета ще пиша утре 4е ми е уморено,и магаренцето ми взе зравето днес Mr. Green Hug

# 117
Привет мами,

Най после и аз да се включа.

Ирка, признавам си без бой че само минавам, чета и заминавам....Ще се опитам да пиша по често, но при мен започва денонощната работа и ще ми е трудно. Дано гърлото и кашлицата ти е отминала вече. А Ванката, ще те изненада колко може да е послушен в самолета.

Люци, и ти като мен....мноооого работа. Да вземем да си починем един  цял ден, какво ще кажеш...
Бърборанкото Кайл как е? Ходите ли на плаж? Плицука ли се в океана?

Кали, добре сте се завърнали. Аз това най го мразя при ваканциите, че като се върнеш имаш 10 дни пранета, гладенета, намистания в плюс с всичко останало. От снимките които мернах във фейса си личи че сте си прекарали чудесно. Ние от години искаме да обиколим БГ но все не го правим...Мисля че ще поизчакаме Йоан да порасне че да разбира и той да види поне красотите ни. Радвам се че Лекси се е оправил. Дано и ти вече си във форма.

Лили, като четох поста ти си представих картинката с Тими и Ази които искат да хапват във същия момент и се молиш на двамата .... Дано кошмара с неяденето свърши по бързо... Тъкмо си викам как така енегриини напитки с малко бебе, и после гледам АМ.... Wink

Варна, чакам и аз с нетърпение снимките на красавицата. Приятно прекарване в БГ. За съжаление ние си тръгваме за БГ на 10-ти август....

Меги, дано жегите се смилят над вас при приготвянето на зимнината. И аз съм решила да си направя печен червен пипер в буркани и лютеница и да си я докарам насам като се прибираме.
Да нацелуваш Софито от нас.

Зелче, Вико е както винаги прекрасен. А ти изглеждаш в супер форма....Да вземеш малко да си приведеш уморен вид че току виж някой се смили над теб и те остави да спиш един ден. Бях впечатлена от синките по краката на Вико Joy
А за тези фонтани, шапка ти свалям....не мога го пусна Йоан така да се намокри...Уффф, много съм педантична значи, чак на себе си се нервя....

Амбишъс, Лумия, Ася, и другите мами, моля да ме извините но ми е къса паметта и ако не виждам постовете докато пиша, не знам кой какво казва....Силно гуш за малките сладури и сладуранки... Hug

Сега малко отчет за нас.
От понеделник вечерта си имаме баба вкъщи и ще остане до 5-ти август. Трябва да оставам до доста късно в офиса че и събота и неделя и някой трябва да се занимава с Йоан. Иначе ще си ходи на ясла и баба му ще се занимава с него след 5.
Вчера станаха 3 месеца откакто проходи, и си дадох сметка че вече само бяга. Няма ходене нормално.... Започна много да бръщолеви и с баща му се майтапим че проговори на португалски, че все едни такива португалски думи повтаря, да си умреш от смях...
Тези дни мисля вече и да се мъчим да го слагаме на гърне, че му е време вече да свиква.
За яденето, съм се видяла в чудо....такова плюскане пада, на всичко....онзи ден и лук яде...
Постоянно се яде. Набляга много на плодовете и зеленчуците. Днес изяде едно голямо парче руло Стефани без да му мигне окото и още няколко десетки неща....

Друга голяма страст е все още прахосмукачката. Но вече пусната.
Ако не се храни, то Йоан чисти. Не поглежда друга играчка освен едно гребло и само сменя инструментите за почистване.
Останаха ни само кучешките зъби и приключваме с тези за тази година.

Отивам да лягам че утре пак ще ходя на работа.

Прегръдки и целувки на всички....

# 118
Ах как хубаво се раздвижи темата:
Брюкселина,не само ти с късата памет Winkслагай и мене в отбора Hugмного странно,мъжми оня ден сръвни говора на Кайл с португалски JoyБраво на Йоан4о,какму се 4исти,при нас има голямстрах от прахосмука4ката,ина4е много добре я имитира но пуснеш ли я и веднага бяга да се крие и гледа от зад ъгъла Laughing
Ирка радвам се 4е ви минават болежките,гадни вирус4ета,и как по много вла4ат и менмного ме дразнят.цунки на Ванко! Heart Eyes  И Кайл много оби4а 4ириос аз отдавна му го давам и много ме е спасявал на вън:)
ЗелитУ,Вико,е много сладъг мюмюн! Heart EyesСъщата щека е и Кайл,оня ден го мерих на кантара 10.5 кг Joyа пук си яде,ама е голям щур4о и шуга и израсходва много калории,туй като Вико:)Кака е красавица голяма,и ние плануваме да си вземем такава и се 4удим дали да не си вземем от бг newsm78
Варна,приятна ви по4ивка в бг и 4акаме снимки!
Меги,не и взимай такива каиши,тя сама ще си проходи  София.аз имах такива с Моника и съм ги слагала то4но 2 пъти,ей на събират ми прах на гардероба:)Приятно правене на зимнината,ама и ти да си откраднеш по4ивка!!!!Целувки на София Heart Eyes
Калалили,как сте днес,дано Мал4о не повръще ве4е Praynig
Лили,хи4 не ти е лесно на тебе,с два мъндзара Hugсега ще се организираш и ще си влезете в режим,аз 4естно да си кажа,мама многоми помагаше докъто Кайл беше новороден,ама и бях много неорганизирана,и като си тръгна и се стегнах и вси4ко си се намести.

хайде това беше.....времето ми пак изте4е.Целувки на вси4ки бебоци и мами! Hug Hug Hug

ПС.Амбишъс не писа,дано са добре 4е имаха бедствено положение в Калгари Praynig

# 119
  • USA
Оф Лекси не повръща вече,но пък е ужасно омърлушен и не иска да яде и любимите си неща даже.Храната обаче не ме притеснява толкова ,колкото това му състояние,което съвсем не е типично за него.Днес излязохме малко на разходка до парка,а той доброволно влезе в количката(без подкуп солети) Отидохме на площадката,а той беше като на забавен каданс и през 2 минути идваше да се гушнем.От както сме се прибрали спи по много и през деня.То и ние още не сме на 100% със смяната на времето и часовата разлика,но той изглежда зле.Ще го почакам до понеделник и ако е все така ще го водя на лекар.Дано се съживи малко Praynig

Общи условия

Активация на акаунт