Мнения за школа "Междучасие"

• 191 836
  • 681
  •   1
Отговори
# 300
bubanka , благодаря! Съобщение в пощата нямам, само поздравителна картичка. А раздаденото  на 15.12. разпределение за занятията за 21.12(събота) вече е някъде дълбоко и "грижливо прибрано" сред "подредените" учебни купища у дома  Wink .

моето е на секцията на видно място  Laughing
но пък паролата за изпитай.ме е недокосната, никога не ползвана  Twisted Evil

# 301
  • София
У нас се даде обещание паролата за Изпитай.ме да бъде използвана през ваканцията ooooh!. А дано! Без "на дали!", защото ще има   tantrum...

# 302
# 303
Привет на всички! Отправих питането си в темите на 6 и 7 клас, но да питам и тук. Синът ми догодина ще бъде 6 клас и се чудя дали да го запиша на школа по математика. За седми клас е ясно, ще ходи и на БЕЛ. Доволни ли сте от школата, в 6 или 7 клас започнаха децата. Какви задачи се решават - по материала в училище, обясняват ли се задачите или се очаква материалът да е овладян и да се гради само нагоре? Синът ми засега няма проблеми, но ако се появят догодина не съм сигурна, че ще мога да му помагам, тази година все още се справям.
Със сигурност има смисъл записването от 6 клас и няма да поставя така своя въпрос. Но това означава още от догодина да бъде по-натоварен, вероятно ще трябва да отпаднат негови любими занимания - той ходи на народни танци, пиано и таекуон-до. В темата на 6-токласниците смятат, че е по-добре децата още една година да поживеят спокойно. Peace

# 304
Betty L., не всички от шестокласната тема мислим така. Моята дъщеря започна да ходи в Междучасие още втория срок на 5 клас.
При всички положения ходенето на школа дава предимство, защото това са 2 учебни часа седмично математика повече от съучениците, а и в Междучасие повечето учители са от СМГ (за мен най-добрите) - ние точно по тази причина предпочетохме тази школа.
Видът задачи е всякакъв - има за матури, има и за олимпиади, в 5 клас бяха много трудни, имаше състезателни. Но тогава, за мое учудване, много деца от групата ни бяха от СМГ.

# 305
  • София
Betty L. , бих предложила следния вариант: На доста места има пробни тестове, запиши детето на такъв към края на годината. Ако то изкара оценка над 5, значи нещата от 5 клас са горе долу овладяни. Ако обаче оценката е ниска, значи има пропуски вече. Тогава би било по-добре да се попълнят преди 7 клас, защото вероятно ще се натрупат още и в 6 клас и в седми ще стане 'кое по-напред'. Мисля, че попълване на 5 класни пропуски може да стане и с няколко частни урока през лятната ваканция.

# 306
  • София
Аз и тук ще ти пиша с малко повече пояснения, защото виждам, че се колебаеш Simple Smile
Годината ще е тежка. В шести клас няма да му е толкова лесно. Много деца си развалят успеха и губят мотивация за учене. История, география, БЕЛ, дори музиката, рисуването и ДТИ са тежки предмети - учат много теория, а учителите си държат на предметите и изискват. По ДТИ учат термини и тяхното съдържание (големина на тока, мощност), които във физиката изобщо не са споменавали.
Моят съвет е да помислите за частни уроци по матемтакиа, в началото на годината, когато ще вземат степени и уравнения. Това е най-сложният материал за децата. С частните уроци ще губи по-малко време отколкото на курс и ще са по-ефективни. Освен това може да ги ползва само, когато има нужда.

# 307
Благодаря ви, момичета, отново. Елл, наистина ми е важно това, което казваш.  Hug

# 308
  • Ланкър, планините Овнерог
Дъщеря ми от тази година тръгна, т.е. 6кл. Бях я записала при Тонова по математика, но това не беше нейната учителка - задачите нямаха общо с материала в у-ще и това по никакъв начин не й помагаше. Отделно, че часовете са се състояли в преписване на задачи от дъската, което никак не е ок. Преместих я при Гьорева и сега всичко е наред.

Аз друго да питам. Понеже цяла седмица забравям, снощи се сетих за плащането на III модул. Само че вариантът ми е през e-pay, а от там мога само 200лв на един път да преведа. Така и направих, днес цял ден правя опити да доплатя останалото, но с-мата ми казва: " Операцията е отказана от авторизационната система (05)" Някой има ли идея защо? Дали има общо, че днес е почивен ден и снощното плащане още не е обработено? Т.е. с-мата да го разбира като опит за плащане над 200лв в един ден?  newsm78 Знам ли

# 309

Със сигурност има смисъл записването от 6 клас и няма да поставя така своя въпрос.

В темата на 6-токласниците смятат, че е по-добре децата още една година да поживеят спокойно. Peace

Тук виждам някакво противоречие. Щом смяташ, че със сигурност има смисъл, значи няма какво да питаш Peace
И още нещо - не може да се обобщава каквото и да е за шестокласниците като цяло. Няма такова животно "средностатистически шестокласник", има твоето конкретно дете. За него може да е просто полезно да ходи на курс, може да е жизнено необходимо, а може и да е загуба на време. Това ние не можем да знаем и всички съвети, които ще получиш, ще са само по принцип. А принципното положение е, че всичко, по което се работи, се подобрява. Но също така и че всичко тече от по-високо към по-ниско. Комбинацията от тези два принципа в раширен вид означава, че ако запишеш детето си на курс с по-ниско ниво от неговото, то няма да научи нищо. Но ако го запишеш на курс, където да го дърпат напред, няма начин да не си качи нивото. Вече колко точно ще го качи зависи и от детето, и от курса.

# 310
Благодаря ви, момичета, отново. Елл, наистина ми е важно това, което казваш.  Hug
Това е от мен, но от друг компютър ми е излязло това име. Peace
Още веднъж благодаря на всички за съветите и мненията!

# 311
Изкарали са вече инфо за учебната 2014-2015 за седмокласниците и съм в чуденка. Сега е при Гьорева и Тодоров и са ОК, но дали са достатъчни за подготовка за матурите  newsm78 Преди напирах за Симеонов, но моЙта определено не е за него, тя има нужда от някой, който обяснява добре. Тодоров си ни е наред, за него не мисля дали да е той или не, но за по математика съм в чуденка.

# 312
Преди напирах за Симеонов, но моЙта определено не е за него, тя има нужда от някой, който обяснява добре. Тодоров си ни е наред, за него не мисля дали да е той или не, но за по математика съм в чуденка.

Напред в темата четох за дете, отписано от групата на Симеонов. Имайте предвид, че децата в група при него са над 20, а и той преподава като на силни математици, много деца нищо не разбират.

# 313
За това написах, че дъщеря ми не става за при него.

# 314
Напред в темата четох за дете, отписано от групата на Симеонов. Имайте предвид, че децата в група при него са над 20, а и той преподава като на силни математици, много деца нищо не разбират.
Точно така е, моето дете е едно от отписаните от Симеонов, нищо не схващаше. Добре че детето ми каза навреме, че да потъсим друга алтернатива - частни уроци. По-скъпичко излиза, но другото щеше да е пари и време на вятъра.
Въпреки това дъщеря ми ми спомена че тестовете на Симеонов на ПИ са много добри.

Общи условия

Активация на акаунт