Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 2

  • 148 079
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
  • Мнения: 6 771
Само първото от описаното го спазвам, за цедката, така бях чела тук. Иначе нито мия буркана всеки път, нито плакна редовно гъбата и от време на време я пипам. Simple Smile

# 526
  • Пловдив
  • Мнения: 8
Домашното мляко непременно го вариш. Температурата да е 20-25 градуса. Не си падат по жегите - и те като мен! Grinning

# 527
  • Карлово
  • Мнения: 450
Благодаря на всички!!!! А скоро и  cheers с чаша кефир

# 528
  • Мнения: 56
Сега открих тази тема и ми е много интересна.
Чета ви , рецептите и опита , остава и с гъбата да се сдобия  Simple Smile

# 529
  • София
  • Мнения: 6 771
Сега открих тази тема и ми е много интересна.
Чета ви , рецептите и опита , остава и с гъбата да се сдобия  Simple Smile
Довечера ще пращам от гъбата по Еконт, ако искаш си дай данните.

# 530
  • Мнения: 56
  bouquet Благодаря ти! Очаквам с нетърпение  Heart Eyes

# 531
  • София
  • Мнения: 136
Не мога да пия прясно мляко защото се надувам като балон и затова наблягам на киселото мляко, но понякога ми писва. Имах кефирена гъба и бях много доволен, че мога да разнообразявам с кефир, но ми изядоха гъбата, колкото и глупаво да звучи.
Ако някой има да сподели парченце гъба ще съм много благодарен. За София става дума.
Мога да отделя няколко дози.

# 532
  • Мнения: 23
Моля ако някой има гъба да ми изпрати. За съжаление преди време имах,но умря,а съпруга ми иска да я пие отново. От Горна Оряховица съм,но ако няма хора от региона не е проблем да я получа с куриер. Благодаря предварително!

# 533
  • София
  • Мнения: 24 736
Напоследък прецеждам през гефгир, но той е като голяма цедка, мисля, че мрежата е метална. Нищо й няма на гъбата! Гледах един клип в ИТ, руснака прецеждаше през метална цедка, в метална тенджера и след това пресипваше в буркани. Мисля, че това клипче го има качено в темата.

# 534
  • София
  • Мнения: 136
Тибетската гъба я пих 1 година и я спрях,защото трябваше да я нося нявсякъде със себе си.Доволна съм,тъй като изобщо не се разболях-дори и от хрема.Чувствах се прекрасно и бях заредена със сила. Пиех я на гладно само сутрин.Не знам дали спомага за намаляване на теглото,освен ако се комбинира с диета.Сега я храня с вода или мляко,колкото да я опазя жива,но никога не съм я слагала в хладилник.От водата тя не се размножава.Гъбата не се продава,а само се подарява.
това е само още един от безбройните примери за решаващото значение състоянието на стомашно-чревния тракт за цялото здраве на човек; важността на горното е открита наистина преди хиляди години, но вече пчоти всички занят, че 'интересите' на днешната медицина са не преедпаззззването от болести и излекуването им, а все по-големите печалби; и никой няма да ви каже как да се ИЗлекувате с малко подквасено мляко /в случая/ или с малко сода, защото това не носи печалби на никого; а за ефективността от здраво население/народ отдавна никой държавник на тоя свят не мисли /с нищожни изключения/
успех на търсещите; на останалите, също

# 535
  • Мнения: 56
 Igochev  Peace абсолютно съгласна за здравия стомах, както каза от изключително значение за цялостното състояние на организма. И за жалост абсолютно точно казано за лечението на всяко простичко дори оплакване - една дълга рецепта и ние само мигаме изпаднали в ужас и тичаме в аптеката за да купим и поглъщаме всички тия Лекарства... Да жалко е

# 536
  • Мнения: 1
Здравейте хора! От Пловдив съм и търся човек, който има желание и възможност да сподели малко от гъбата с мен. Дори мога да си платя в разумна цена, ако това е начинът Hug. Може да ми пишете на лично Simple Smile . Хубав ден на всички!

# 537
  • Пловдив
  • Мнения: 8
Здравейте всички!


Имам една излишна гъбка, от Пловдив съм. Ако има желаещи, да ми пишат ЛС.

# 538
  • Мнения: 199
Сварено, охладено (или студено от хладилника). В никакъв случай горещо! Не се бърка с метална лъжица, цедката трябва да е изцяло пластмасова.
Аня, извинявай предварително!
това бяха няколко от 'великите митове' за подквасване с тибетската гъба. Гледам я от години. Не знам колко точно съм изпил, но си я пия с голямо удоволствие. Раздал съм доста.
Изключително лесна е за отглеждане и съхраняване.
Не е вярно:
- че не може да се ползва метална цедка, ако нямате пластмасова - почти никакво значение няма - все пак не я съхранявате с часове или дни в метал;
- че не трябва да се 'пипа' с ръка - особено при ползване на масово разпространените пластмасови цедки спокойно си разбърквайте с ръка/пръстче подквасеното, за да мине през цедката
- че трябва да се изплаква всеки път - напротив - обилното плакнене с тази хлорирана вода /а и да не е хлорирана/ стряска сериозно гъбата и й трябва време да се съвсем и да продължи да се размножава;
- че бурканите трябва добре да се измиват всеки следващ ден - не ги плакнете; закваската, която се наслагва по стените /ако зареждате всеки ден, а и по два пъти през лятото/ допълнително сгъстява крайния продукт и търсеният лечебен или профилактичен ефект определено е значително по-добър; не изплаквайте нито буркана, в който заквасвате, нито онзи, в който отлежава още 24 часа в хладилника; може би на 2-3 месеца веднъж, съвсем повърхностно изплакване... из кавказките планини, в дървените 'бурета', в които доят козите слагат веднъж около кафена чашка гъба и пият айряна за жажда, без да я вадят изобщо; за здравето на тези хора няма защо да говорим, най-вече защото ще се налепят дежурните черногледци, които ще го препишат на чистия въздух и райския живот изобщо, без никакви притеснения и ядове, което няма как да е 'точно' така;
с две думи - зареждайте - 12-24 часа, прецеждайте, като разбърквате с ръка без притеснения и без да изплаквате нищо /най-вече гъбата/ и задължително един ден в хладилника; получава се нещо хем много приятно, хем още по-полезно - една от най-благодатните питиета и 'лекарства' за стомашно-чревния тракт; диабетът се повлиява доста ефективно от подобна профилактика на СЧТ, защото задстомашната жлеза е много 'особено' свързана със стомаха и в общия случай, профилактирайки стомаха, профилактирате и лекувате и панкреаса /с невярващи не ми се спори; особено с 'начетени'/дипломирани 'лечители'/; а според най-истинските радетели за здравето, които няма да видите в никоя централна медия от най-фундаментално значение за общото здраве е състоянието именно на СЧТ, и на крайниците;
две думи за съхраняването - в чисто бурканче, дестилирана вода и в хладилника; държал съм я без прекъсване около 11 месеца, без да промени цвета си; наложи се да я съживя и подкараме отново у дома; много хора, на които съм дал са ме лъгали в очите, че е пожълтяла до кафяво дори за няколко дни или седмици - не знам в какво са я държали, но ме уверяват, че е в чиста вода; и все пак е лъжа - я не умира лесно на студено, в чиста вода; не съм засичал колко ще изкара в прясно мляко в хладилника, но предполагам, че далеч няма да е колкото в дестилирана вода;
от друга страна - лесно се започва подобна профилактика, но ако не се смени начинът на живот, довел до съответните аномалии, опасността да стане по-лошо не след дълго е повече от реална!; иначе казано - ако не си готов да промениш режима си на съществуване, изобщо не се хвърляй в каквато и да е основна профилактика, защото ще си навлечеш повече здравословни проблеми;
който търси, намира!
успех и много усмивки!

igochev,
Благодаря за подробното споделяне!   bouquet

Да се запиша за темата, случайно я открих.
Използвам отдавна млечната гъба. Не за лечение и не всеки ден. Като храна. Хем ми е вкусна, хем е полезна. По-хубава и истинска от сегашните кисели млека, пълни с нишестета, коагуланти и консерванти.
Оставям я да престои повече дни и да стане хем гъсто, хем кисело мляко.
Често я забравям и става доста кисело млякото, но пак си го употребявам.
Прецедена я държа във вода в хладилника, докато се сдобия с мляко. Не варя купеното от магазина, то е пастьоризирано, директно го наливам.
И изобщо не мия буркана!!! Загуба на суровина. Wink

# 539
  • София
  • Мнения: 136
да профилактираме излишно е като да гипсираме здрав крайник - мечешка услуга на тялото; в общия случай тялото ни се нуждае от малка частица от помощта, която сме намислили да му окажем и много-много пъти повече от промяната на живот, която си мислим, че трябва да постигнем.....

Общи условия

Активация на акаунт