Лятна Канадска в очакване на зимата - тема 54

• 42 252
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Vaudreuil Canada
В началото като дойдохме тук сме ходили на екскурзии с една китайска фирма - уондър воаяж да не би сега да се казват Синорама? Иначе е много удобно (ако няма дребосъци с вас) да се ползват туристически компании - хем знаят къде да те заведат хем ползват отстъпки хем става по-бързо и не се уморяваш с шофиране.
Николова аз понапазарувах уж  Crazy  тази година съм бързачка.

# 451
  • Лавал-Пловдив
На Ники купих всичко по списъка вече, Зара работи и тя си купи някои работи, имаме екстри и от миналата година, така че съм почти готова с рантрето.

Моя приятелка пътува до НЙ за Великден с една китайска фирма- Уондър Травел - отвратена е, каза че никога няма да пътува пак с тях. Ужасни неща ми разправя, а и от други съм чула, че не стават. Затова избирам внимателно, че не искам да се връщам сама от границата, заради развален автобус например.
http://www.bgcanada.com/phpBB2/viewtopic.php?f=23&t=45566

# 452
  • Vaudreuil Canada
Бауууу същите са - предполагам нещата са се променили иначе и аз бих ги препоръчала с две ръце - не съм имала проблеми даже съм много доволна.

# 453
  • На бял кон в Pierrefonds
Има ли някой от вас, който да е обжалвал полицейска глоба в съда? Става дума за Квебек. На 3 септември ще ходя на такова дело и събирам информация какво да очаквам.

kaka_dora ужасна история за твоята приятелка, много лош късмет е имала. Не вярвам всичките им автобуси да са толкова скапани, иначе нямаше изобщо да имат клиенти.

# 454
  • Лавал-Пловдив
Рони, това НЕ е разказът на моята приятелка, а просто разказ, който намерих из форума. Но историята на моята приятелка е подобна, макар и по-дълга, защото тя успява да иде до НЙ с 2ри рейс (първият е спрян на границата), който се разваля насред Манхатън, идва 3ти, с чужд багаж, който ги откарва среднощ в хотела, като се загубва в една индустриална зона...и още много интересни случки ама ме мързи да пиша.

# 455
Rоnniе, мога да ти кажа за Торонто. Peace
Големият ми син обжалва глоба за превишена скорост на магистралата(рано сутринта, при почти никакво движение, келешът натиснал повечко педала, но..народната милиция не спи Naughty
Бяха го глобили с 345$ и отнемане на 4 точки Crazy
Ходи в съда, дава някакви обяснения, че закъснявал за работа(наистина било така), че съжалява и т.н. Това му е първо провинение и му смъкнаха глобата на 78$ и 3 наказателни точки.
И ще му стои в рекорда за две години Close
Въобще не си поплюват тук!

# 456
  • Vaudreuil Canada
Ето да се посмеете малко ... накрая има още няколко линка ако това не ви е достатъчно
http://beartales.me/2013/01/14/the-latest-crop-of-walmartians/

# 457
  • Лавал-Пловдив
Лелелелеле тия са УНИКАЛНИ...ама верно са мноооо 'едрички' в САЩ, зетят още е потресен от габаритите им и не смее да излиза сам  Joy

# 458
  • На бял кон в Pierrefonds
Izma, благодаря ти. И аз се надявам на намаление или даже на отмяна, но да видим. В най-лошия случай ще трябва да платя и съдебните разноски, което ще увеличи глобата ми със 100 долара, но изобщо не искам да се стига до там.

kaka_dora и твоята приятелка се е напатила. Аз се чудя тези автобуси до пълно скапване ли ги карат?

Изгледах всичките уолмартски бисери. Ужас. На моменти ми ставаше чак гадно. Пълно е с откачалки. А защо точно Уолмарт? Има някаква тенденция ли?

# 459
November Rain, znam, che i predi si pisala, no moje li pak malko po-podrobno da spodelish za kurosvete kym Kumon? dovolni li ste, kakyv napredyk/polzi otchitash, osnovno kym gramatika/chetene li sa nasocheni chasovete t.e. stimulirat li gi da govoriat po vreme na kursa, naprimer da razkazvat neshto ili sa poveche pismeni zanimania? I kakvoto drugo se setish, razbira se...

# 460
Привет!

Rоnniе, Това с обжалването е неприятно. Дано се развият нещата във ваша полза!  Hug

Имам въпрос за Онтарио. Понеже оглеждам мноооого щателно и чета, чак до главоболие, някой чувал ли е нещо за Burlington & Oakville?
Милена спомена за Oakville, че е хубаво градче. Според класации се водят и двата на високо нови по различни параграфи, но досега подобни класации показват че невинаги теорията и действителноста се покриват. Та реших да питам дали някой има информация, чувал нещо за тези градове.

И другото: Виктор е на 6 1/2. Принципно в БГ щях да го пускам догодина на училище. Ако пристигнем, примерно Ноември, как стои въпроса с у-щата? Доста ми е объркано, а четейки невиждам отговор на този ми въпрос. Физически е невъзможно да сме там до началото на уч. година, както и да сме наели жилище и да го запиша по район.

Ще съм благодарна за всякаква информация и насока по градовете и училищата.

Щях да забравя, как стои въпрос с OHIP? Всичко ли покрива, като лаборатория, GP... Забелязвам, че е различно от BC, където всички си плащаме месечните вноски.

# 461
denzul, аз съм ходила на гости на нашите приятели в Oakville, когато живеехме в Торонто, така че наблюденията ми са директни. А те самите определено могат да избират къде да живеят, а скоро купиха нова, по-голяма къща пак там. Т.е вече 7-8 години са там. Единствения проблем, който виждам е, че е далече от града, но за това най-важното, както знаеш, е къде ти е работата. Все е баланс и компромис.
Надявам се момичетата от ON да ти помогнат с по-прясно инфо, но когато ние живеехме в Торонто здравните покриваха всички тези стандартни неща, за които тук си плащаме месечна вноска. Не знам как е сега.
За училището, според мен няма да е никакъв проблем да започне в училището в района, в който се настаните, нищо, че е Ноември. В класовете на децата ми много пъти са идвали нови деца на сред годината. Сигурна съм, че и там е така.

Успех с мисленето. Много добре знам какво ти е, бих искала да можех да ти помогна в процеса да ти стане по-леко   bouquet

# 462
  • Торонто
Denzul както ти писах ние живеем в Oakville, а най-близките ни приятели в Burlington. Единственият проблем е, че може много да пътуваш, ако работата ти е далече. Но това важи и за другите части на града. Другият проблем е, че наемите са по-скъпи и трябва веднага да си купите кола. Ако живеете в Торонто, може известно време и с градски транспорт, но в тези два града е доста по-трудно без кола. Има влак, който е много удобен и бърз, за 40 мин. се стига до центъра, ако работите там е по-удобно и бързо, отколкото с кола. Друго предимство на тези два града е, че католическият борд приема православни християни в училищата си. Иначе аз съм напълно съгласна с класациите, защото и двата града са много спокойни, красиви и имат всички необходими удобства - болница, магазини, хубави училища, възможност за работа. Близко са до Mississauga, а там са централите на доста големи фирми, както и много производства.
Няма проблем да приемат детето по всяко време на годината. Не съм съвсем сигурна, но мисля, че можеш да запишете детето където решите и да го водите сами, ако е далече и не осигуряват транспорт. Картите OHIP покриват повечето важни неща, не се плащат месечни вноски. За всичко друго ние имаме застраховка. Питай, ако нещо друго конкретно те интересува.

Успех!!  bouquet

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 20:15 от kiko-01

# 463
Миленке, да ти премина вече по този път. Сега те разбирам колко ти е било трудно  Hug
Как е хавата във Ванкувър? Нещо ново, вехто?

kiko-01, много ти благодаря!   bouquet
Да, гледам наеми по kijiji, craigslist, но не са и много възможностите, като че ли.
Ако възникнат допълнителни въпроси ще си позволя да те тормозя  Grinning

# 464
Всяко местене си е трудно, особено с деца. Иначе човек е много по-мобилен, ама с тях всичко иска много мислене от много ъгли... Интересното е, че ние направихме точно обратното на вас (от Торонто към Ванкувър Wink )
Ванкувър си е все така. Имаме най-горещото и сухо лято не просто от както ние сме тук, а изобщо от както има статистика. Хубавото е, че няма комари покрай това, та можем всяка вечер да плуваме на близкото езеро, което иначе не беше възможно.
Разширяват скайтрейна, цените на жилищата като че ли малко кротнаха. И това е Simple Smile

П.П. Сега се сетих да ти спомена, че на приятелката ми в Oakville мъжа й е realtor и специално за този район. Ако някой ден решите да взимате нещо в района, мога да ти дам контакти за мнение. Надявам се не го приемаш за реклама, просто се сетих, ако може да ти е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт