В една от детските кухни има зараза. Симптомите са диария и висока температура. Има и дечица в болница. Съжалявам че инфото ми е така накъсано и не особенно подробно, но толкова сварих да чуя от новините на канал 1. (на сайта на БНТ има всички новини от емисията...с изключение на тази  #Cussing out )

Намерих из нета инфо:
2006-01-31 17:44
7 деца заразени с ентероколит

 7 деца са заразени с ентероколит във Враца. Те са консумирали храна от една и съща детска млечна кухня в града, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

За периода 28 – 30 януари 2006 г. с оплаквания от висока температура и диария са били общо 7 деца на възраст от 8 месеца до 6 години. Всички те са били своевременно хоспитализирани в Детско и Инфекциозно отделение на болницата във Враца. Взети са проби за микробиологично изследване от храна, повърхности, съдове и работно облекло на обслужващия персонал в млечната кухня.

Издадено е предписание за извършване на хигиенни мероприятия в кухнята и са съставени актове на виновните лица. Предприети са необходимите профилактични и противоепидемични мерки.Последна редакция: вт, 31 яну 2006, 22:13 от Tia