Орхидея - тема 11

• 112 467
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,

Отдавна ви следя, но сега и аз имам нужда от помощ. Преди година и половина ми подариха фаленопсис мини. След като прецъфтя му изрязах цветоноса. До момента не е цъфтял отново. Поливам го когато е добре изсъхнал (все ме е страх да не го преполея). Растат му нови листа и корени, но отскоро забелязах зелено по саксията и се чудя от какво може да е. Не съм го пресаждала откакто го имам. Струва ми се, че му расте нов цветонос, но не съм сигурна дали не е корен(снимала съм на една от снимките)

https://www.facebook.com/profile.php?id=546746336&sk=photos& … 746336&type=3

# 556
  • 1st floor
И аз имам нещо такова зелено от едната страна на саксията, но е по-малко. Така ми я донесоха преди година, така си стои и не се развива... newsm78 Аз не съм я пресаждала, защото не знам кога и как... Embarassed

# 557
  • виртуално
да се похваля с цъфнала Лудизия

и да попитам Нобилето да го зазимявам ли вече?

# 558
Момичета, какво й има на моята орхидея? Какво да я правя?

# 559
elito03, сега е момента да я пресадиш. Това зеленото трябва да изчезне. Купи си кори за орхидея (твоите ми се струват ситни и явно задържат влага, затова е зеленясала) Измий саксията добре и с новите кори я засади наново.Успех!

# 560
Момичета, какво й има на моята орхидея? Какво да я правя?

Снимките не се виждат за съжаление

да се похваля с цъфнала Лудизия

страхотна е. Моята никога не цъфти по това време. Има поне 5 цветоноса но докато цъфнат еще си стане какво обикновено- януари февруари. Тъгувам по кафявата лудезия която погубих защото реших че мога да я пресадя...

# 561
elito03, сега е момента да я пресадиш. Това зеленото трябва да изчезне. Купи си кори за орхидея (твоите ми се струват ситни и явно задържат влага, затова е зеленясала) Измий саксията добре и с новите кори я засади наново.Успех!

Благодаря. А ако това, което расте не е корен, а цветонос пак ли трябва да я пресадя или да изчакам  да прецъфти? Орхидеята ми не е в кори, ако я пресаждам кори ли да взема?

# 562
  • София, България
Здравейте, момичета,
аз все пак реших в събота да пресадя цветето, понеже не можех да търпя да гледам как пъплят някакви гадинки в него   Crossing Arms И засега цветоносите изглеждат много добре  Heart Eyes

elito03, във връзка с твоето питане, според мен ако го пресадиш достатъчно внимателно няма проблем за цветоносите  Wink

# 563
Момичета,някой ходи ли до Лидъла-да каже какво е положението?Има ли достатъчно заредено като количество и дали има смисъл да ходя до там?Аз за утре се каня,ама ми е на другия край на града та да знам дали си заслужава разкарването!
 Иначе ви чета постоянно,но няма какво толкова да пиша-растат ми тука разни работи-коренчета,листа,2-3 цветоноса които напредват бързичко,другите сякаш са заспали!Днеска пресадих и петото си мини в малко по голяма саксийка и ще чакам да видя дали ще успея да ги накарам да цъфнат някога.

Re_ge, с какво най-лесно разпробиваш кофичките от салати?Имам една камара от тях,но са доста твърди та се чудя как ще стане по лесно в домашни условия и без да врънкам мъжкото тяло за помощ!

# 564

Благодаря. А ако това, което расте не е корен, а цветонос пак ли трябва да я пресадя или да изчакам  да прецъфти? Орхидеята ми не е в кори, ако я пресаждам кори ли да взема?

Да, премести я в кори сега. Мисля, че е корен но дано да греша и да се зарадваш на цветонос.   bouquet 

# 565

Re_ge, с какво най-лесно разпробиваш кофичките от салати?Имам една камара от тях,но са доста твърди та се чудя как ще стане по лесно в домашни условия и без да врънкам мъжкото тяло за помощ!

С Шило!!!
А отстрани като пробия с шилото режа напречно с ножица. За по добро дерниране

Hug

# 566

Ние сме на газ, така че нажежавам на пламъчето за секунда върха на метална кука за плетене и пробивам дупки  Mr. Green

# 567
  • София
A oще по-лесно - с поялник.  Wink

Вчера в близкия до нас Лидл имаше около 20 орхидеи. Не бяха от най-едрите, но пък всички бяха с 2 цветоноса. Изглеждаха свежи и хубави. Имаше и шаренки, но в общи линии - нищо впечатляващо.  Wink

В неделя бяхме в Бриколаж. Имаше орхидеи по 13 лв. Бяха микс. Имаше разкошни зигопеталуми, които ухаеха прекрасно. Освен това различни камбрии (много свежи), 1-2 милтонии, 1-2 онцидиума, фалчета. Имаше и боядисани в синьо - големи и мини фалчета. Естествено бяха доста скъпи.

# 568
Благодаря ви за бързите отговори!Дадохте ми цели три начина.Предполагам че дупките ще станата малки по размер,затова ще трябва да бъдат доста много.
 Искам да ви питам как запазвате въздушните корени на орхидеите си в такова добро състояние?Струва ми се че само моите сякаш са почти всичките като изсъхнали и покафенели а вашите изглеждат сякаш са току що излязли от магазина.На редовно опръскване ли се дължи?
 Аз моите не ги пулверизирам отгоре-реших да ги свиквам като re_ge на по спартански режим.
 Дали това е причината?Иначе като ги поливам мокря и въздушните корени.
 Големи усилия на волята ми струва да не отида до Лидл,едвам се удържам,но докато не си купя още един цветарник наистина нямам грам свободно място.
 А така ми се иска...поне да ги видя!

# 569
Благодаря ви за бързите отговори!Дадохте ми цели три начина.Предполагам че дупките ще станата малки по размер,затова ще трябва да бъдат доста много.
 Искам да ви питам как запазвате въздушните корени на орхидеите си в такова добро състояние?Струва ми се че само моите сякаш са почти всичките като изсъхнали и покафенели а вашите изглеждат сякаш са току що излязли от магазина.На редовно опръскване ли се дължи?
 Аз моите не ги пулверизирам отгоре-реших да ги свиквам като re_ge на по спартански режим.
 Дали това е причината?Иначе като ги поливам мокря и въздушните корени.
 Големи усилия на волята ми струва да не отида до Лидл,едвам се удържам,но докато не си купя още един цветарник наистина нямам грам свободно място.
 А така ми се иска...поне да ги видя!

Miltoniq, и аз да се включа с идея. Аз пробивам дупките със запалка.  Нагрявам мястото и колкото голяма дупка искам толкова я правя:hug:

Общи условия

Активация на акаунт