СГСАГ "Христо Ботев"

• 59 496
  • 312
  •   1
Отговори
# 300
  • София
По отношение предимството за кандидатстване в УАСГ - съгласно Правилника за прием за 2024-2025 г. в УАСГ  (така беше и в миналите години) за 30% от местата за специалностите Строителство на сгради и съоръжения, Транспортно строителство, Водоснабдяване и канализация, Хидростроителство и Геодезия се състезаваха помежду си кандидат-студенти, завършили професионални гимназии по строителство и архитектура (строителни техникуми). Което ще рече, че има квоти за определени специалности в УАСГ. Архитектурата, разбира се, се кандидатства на общо основание. Просто трябва да се следят правилата за прием всяка година, но не вярвам да отпаднат скоро квотите предвид дефицита на кадри.
Споделям информацията като майка на бивш възпитаник на СГСАГ.

# 301
Jabanka, много Ви благодаря:)

Ще се радвам да споделите реализацията на детето, като възпитаник на СГСАГ:) Продължи ли по пътя на професионалната кариера?

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 16:53 от Compass

# 302
  • София
Jabanka, много Ви благодаря:)

Ще се радвам да споделите реализацията на детето, като възпитаник на СГСАГ:) Продържи ли по пътя на професионалната кариера?

Да, продължава по този път, но инженерна специалност, а не Архитектура (по негово желание). Синът ми искаше да учи това и влезе с желание в Гимназията (паралелка "Строителство и архитектура с НЕ"). Смятам, че като цяло е доволен, имаше голям интерес към специалните предмети. Много от съучениците му продължиха образованието си в УАСГ и се справят доста добре, все пак основата си я имат, а и са много любознателни деца.

Допълвам се: В правилника за прием за учебната 2025/2026 г. на УАСГ е налице следният текст в чл. 17, ал. 2, а именно: "За 30% от местата за специалностите Строителство на сгради и съоръжения, Транспортно строителство, Водоснабдяване и канализация, Хидростроителство и
Геодезия се състезават помежду си кандидат-студенти, завършили професионални
гимназии по строителство и архитектура." Което означава, че отново има квотен принцип:)

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 09:25 от jabanka

# 303
Здравейте, училището е и в нашия списък. Лошото е, че за АС и Геодезия едва ли ще ни стигне бала. Затова бих искала да попотам някой с пресни впечатления от Водното и Транспортното строителство - колко компромисен вариант са? Четох назад, че са зле от към дисциплина и среда от самите ученици. Какво е нивото на преподаване в тези паралелки?

# 304
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте, училището е и в нашия списък. Лошото е, че за АС и Геодезия едва ли ще ни стигне бала. Затова бих искала да попотам някой с пресни впечатления от Водното и Транспортното строителство - колко компромисен вариант са? Четох назад, че са зле от към дисциплина и среда от самите ученици. Какво е нивото на преподаване в тези паралелки?

Транспортно-куца им дисциплината, защото са повече момчета. Но средата си е ОК. Повечето деца са с по-големи братя и сестри в гимназията. Или родители с професии в тази област. Моят син е в Транспортното, чудесни родители, ангажирани, помагащи. Моят съпруг е архитект, но синът ми се издъни по БЕЛ и попадна в тази паралелка. Доволен е. Учи се, високи оценки се пишат трудно. Държат ги изкъсо, закъснения, отсъствия и забележки не им спестяват.
Дъщеря ми сега е с много високи резултати на матурите. Балът и стига за всички елитни, без СМГ, но ще пише първо желание СГСАГ.
Има неадекватни учители, но не повече отколкото на други места.
Успех, каквото и да решите.

# 305

Транспортно-куца им дисциплината, защото са повече момчета. Но средата си е ОК. Повечето деца са с по-големи братя и сестри в гимназията. Или родители с професии в тази област. Моят син е в Транспортното, чудесни родители, ангажирани, помагащи. Моят съпруг е архитект, но синът ми се издъни по БЕЛ и попадна в тази паралелка. Доволен е. Учи се, високи оценки се пишат трудно. Държат ги изкъсо, закъснения, отсъствия и забележки не им спестяват.
Дъщеря ми сега е с много високи резултати на матурите. Балът и стига за всички елитни, без СМГ, но ще пише първо желание СГСАГ.
Има неадекватни учители, но не повече отколкото на други места.
Успех, каквото и да решите.

Успех на дъщеря Ви.
Имате ли информация относно ремонта и неговото приключване?
И какво е подновено - доколкото разбрах 2 години продължава...

# 306
Наесен в ремонтирана сграда. В УАСГ застъпва 35то.

# 307
Да, и на мен ми потвърдиха, че се връщат от септември.

# 308
Здравейте, от днешното класиране има ли деца приети архитектура с английски?

# 309

Да, дъщеря ми, това и беше първо желание.

# 310

Да, дъщеря ми, това и беше първо желание.
Здравейте! Честито за класирането!
И при нас беше първо желание.
Приета е и в НГДЕК но ще се разделим с училището с малко тъга.
Записването здравно профилактична карта изисква ли се освен медицинското?

# 311
Само медицинско, мисля. Здравно профилактичната ще я дадем наесен.

# 312
Впечатления за Водно строителство дали може да споделите?

Общи условия

Активация на акаунт