домакини-първи сезон/шестнадесети епизод/късметлийски

• 34 538
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
Момичета  newsm45 smile3511
Току-що ми сервираха ужасна новина... Вчера една наша позната е ходила на плаж с двете си деца (момченца на 8 и 10). По едно време ги изгубила... Почнали да претърсват целия плаж, но без успех. Тази сутрин ги намерила полицията дълбоко в морето и двете удавени... ММ като ми каза от шока ми се доповръща... Не е честно! Нямам думи.
Освен това, за "Добро утро" ни се обадиха и ни казаха, че големия брат на ММ е катастрофирал. Сега е в болница, за щастие няма сериозни наранявания и ще излезе до утре.
А като си помисля как се събудих днес с усмивка...

# 556
  • UK
Момичета  newsm45 smile3511
Току-що ми сервираха ужасна новина... Вчера една наша позната е ходила на плаж с двете си деца (момченца на 8 и 10). По едно време ги изгубила... Почнали да претърсват целия плаж, но без успех. Тази сутрин ги намерила полицията дълбоко в морето и двете удавени... ММ като ми каза от шока ми се доповръща... Не е честно! Нямам думи.
Освен това, за "Добро утро" ни се обадиха и ни казаха, че големия брат на ММ е катастрофирал. Сега е в болница, за щастие няма сериозни наранявания и ще излезе до утре.
А като си помисля как се събудих днес с усмивка...

ох ужас, каква е тази черна серия Rolling Eyes Weary брата на мъжа как е, нещо сериозно ли е? Hug

# 557
  • UK
Марче   bouquet
Само неразбрах, какво да го правя брашното, какво е това
9 с.л. окупени брашно newsm78
Разбиваш маслото + захар, прибавяш яйцата, прибавяш брашното което е окупено т.е. пълни супени лъжици с връхче + бакпулвера размесен с брашното, прибавяш прясното мляко......и т.н. Кое не ти е ясно? Всичко се разбива с миксер, само ги слагаш продуктите едно след друго...За по-лесно ти написах всичко по лъжици, иначе е по 1 1/2 ч.ч. Питай още, ако не си разбрала.
Ако не ти харесва мога да ти напиша, как се прави "линзер с плодове", но то е по-сложно, в смисъл повече време ще си играеш. Но, ако кажеш....съм тук веднага.

Ясно ми е, просто незнам, смисъла на думата ОКУПЕНО Rolling Eyes Embarassed

# 558
Брата на ММ ще излезе до утре от болницата, за щастие няма големи травми. За дечицата... Мир на праха им. Нямам какво друго да кажа. Цялата треперя.

# 559
  • UK
Брата на ММ ще излезе до утре от болницата, за щастие няма големи травми. За дечицата... Мир на праха им. Нямам какво друго да кажа. Цялата треперя.
Hug Hug Hug

# 560
  • Талант на 2012,2013 г.
 smile3518

# 561
# 562
  • Монтана
Просто съм без думи и как да вярва човек че има господ.

# 563
  • София
О Боже, горката майка....  Praynig

# 564
  • Талант на 2012,2013 г.

Една майка е останала без децата си, Стефи и без двете наведнъж... ooooh!

# 565

Една майка е останала без децата си, Стефи и без двете наведнъж... ooooh!

Да. Наистина нямам думи. Просто си помислих, че по друг повод ти е поста. Знам, че и при теб нещата са черни. Прегръщам ви.

# 566
 Stefkaki това е много тъжно  Cry
marche14 рецептата ти вече е записана Simple Smile ще я пробвам
Мушкатова тази "Търновска царица" звучи вкусно , сега ще трябва да купувам сливи Simple Smile ще изчакам и твоята рецепта.
Аз съм на настроения понякога правя по рецепта ,понякога си измислям нещо и ако не го запиша докато се пече след това съм забравила, а понякога няма какво да записвам.
Днес помързелувахме с мъжа , да видим след малко дали ще хванем и рибка за вечеря, последните 10-на пъти без нищо не хващаме, но за резервен вариант мариновах едни крилца и салата като направя сме готови,а за обяд на децата мързелива супа топчета спретнах за 10 минути.

# 567
Коконче, Търновска царица
400 гр сладко от сини сливи или същото количество пресни, смлени (нарязани) с 2-3 с.л. захар, разбъркваш с 2 с.л. сода бикарбонат. Оставяш 30 мин. да шупне.
На сухо разбъркваш:
200 гр захар
400 гр брашно
3 ч.л. какао
1 ч.л. канела
1 ванилия
1 щипка сол
1 шепа нарязани орехи (може и други ядки, а може и без).
Отделно смесваш 400 мл вода и 200 мл олио.
Смесваш сухата смес с течна, прибавяш и сладкото.
Печеш в намаслена и набрашнена форма на 160 градуса (предварително загрята фурна) 40 мин.
Имай предвид, че става доста, аз го пека в тава, не в кексова форма и после го нарязвам.
Като изстине може да залееш с разтопено масло, захар и какао. Аз не винаги го правя.
Миналото лято бях затворила на бебка 40 бурканчета със смлени сини сливи. Не ги яде, в резултат на което се скъсваме от горния сладкиш.

# 568
Стефи, съжалявам за загубата ви!

# 569
  • UK
Хортензия Hug
как и затвори сините сливи?
Може ли рецепта? Да взема и аз да затворя такива бурканчета за децата Crazy При нас на вилата и при свеки плодове и зеленчуци бол,тя прави сладка, компоти, ама ми се иска и аз нещо да сътворя за децата, което напролет при захранването примерно да ползвам, вместо готовите пюрета newsm78

Общи условия

Активация на акаунт