домакини-първи сезон/шестнадесети епизод/късметлийски

• 34 528
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
Стефи, хапни нещо сладко, за предпочитане шоколад, може да ти е паднала захарта!  Peace

Ние със сестра ми ходихме на кино, гледахме някакъв безумен екшън с елементи на комедия. С две думи не става!  Crossing Arms

# 586
Лека! До утре!!!

# 587
  • София
Марче, пусни една рецепта за чийзкейк моля! Изпитана от теб!
Кой каквото си пожелае, това пускам на момента. Три вида:
Лимонов чийзкейк
Скрит текст:
Блат: 250 г чаени бисквити
125 г масло
Плънка
1 голям лимон
500 г извара
140 мл заквасена сметана
2 яйца
175 г захар
ванилия
1 с.л. нишесте /брашно/
шепа стафиди
Бисквитите се натрошават в блендер и се разбъркват с разтопеното масло до "мокър пясък". Изсипват се в тортена форма с подвижно дъно намаслена с масло. Блатът се изравнява добре и притиска. Преседява в хладилник за около 1 час.
Настъргва се лим. кора, а сока се изтисква. Разбива се с миксер изварата + лим. кора + сока от лимона + захар + яйца + сметаната + ванилията + стафидите.  Изсипва се в/у блата от бисквити и се пече във фурна на 170 градуса около 40 - 45 мин. Средата на сладкиша трябва да е доста мека, абе да не е съвсем изпечено, да се тресе.
Оставя се да изстине във фурната на отворена врата. След това се държи в хладилник, най-малко 2 ч преди да се употреби.  Simple Smile
.

Студен чийзкейк с череши
Скрит текст:
Блат:
200 г бисквити ....за кафе
125 г масло
Плънка:
250-300 г череши
250 мл сладка сметана
200 г крема сирене. Аз ползвам "Филаделфия"
1 ч.ч. пудра захар
ванилия
За топинг:
1 бр киви
2-3 с.л. захар
Бисквитите се смилат в блендер и се разбъркват с маслото.  Оформя се лепкаво тесто. Разбива се сметаната на сняг и се добавя сиренето и се добавя и 1/2 от пудрата захар + кора лимон Разбива се добре и се добавя и другата захар. Внимателно се прибавя и сметаната + ванилията.
Топинг: Кивито се пасира + захар
Ред  бисквити, ред сметанов крем, ред череши, ред топинг. Ръси се с обелени лешници леко запечени .
Държи се в хладилник
.
Ягодов чийзкейк
Скрит текст:
2 п чаени бисквити
100 г лешници
125 г меко масло
Плънка:
250 г Рикота
3 яйца
400 г заквасена сметана
140 захар
ванилия, кора лимон
300 г ягоди
250 г конфитюр от ягоди
В блендер се смилат бисквитите и лешниците. После се довабя и разтопеното масло, разбърква се до "мокър пясък". В/у хартия се изсипва поставена в тортена форма. Оформя се висок борд.
Разбива се Рикотата + захар + лим.кора + яйцата + сметаната. Изсипва се в тортената форма в/у бисквитите.
Пече се около 40-45 мин на 170-180 градуса. ПЪЛНЕЖА ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ МЕК, ЛЕКО ДА СЕ ПОКЛАЩА, А КОГАТО ИЗСТИНЕ, ТОЙ ЩЕ СЕ СТЕГНЕ. НЕ БИВА ДА СЕ ПРЕПИЧА.
лед като се охлади добре се намазва с конфитюр и преседява 1 нощ в хладилник. После се нареждат цели ягоди и отново се добавя още малко конфитюр.
.
И за последно ви препоръчвам Бърз чийзкейк
Скрит текст:
125 г масло
200 г обикн. бисквити
Пълнеж:
600 г Филаделфия
200 г сладка сметана
3 бр яйца
200 г захар
Бисквитите се смилат в блендер и се добавя разтопеното масло. Разбърква се добре. Тортената форма се намаслява и се изсипват бисквитите. Притиска се добре и се оставя за 1 ч в хладилник.
Прлънка:
Всички останали продукти, без сметаната се разбиват с миксер до еднородна смес. БАВНО се добавя сметаната, разбърква се внимателно и се изсипва в/у бисквитите.
Пече се  за 12- максимум до 15 мин. ДОКАТО ЦЕНТЪРА НЕ СЕ ВДИГНЕ ЛЕКО
Охлажда се минимум 4 ч в хладилник.
.
Е, те това е.
Вале, ако нещо има ме питай. Имам още доста и все са хубави но са с много сирене Филаделфия + Рикота....Виж ги тези, ако нещо ти харесва сподели после.
Ако имам грешки в писанията си, моля да бъда извинена. Няма да се връщам.
 Hug

# 588
  • София
На Миленка пак й боли ухото, има и температура 38, 5...
Какво й има на това дете, вече 4-5 месеца все й боли ухото през 4-5 дена, болката не е силна, но температура ме притеснява, на морето пи и антибиотика 10 дена... Казва, че не може да обясни болката, че боли като преглъща и има усещането, че нещо като гной й се стича от ухото в гърлото newsm78

Рано сутрин отиват да взема направлението и отиваме в студентския град, казват, че има добра апаратура...

Лека нощ, миличките!

# 589
Джей, много си бърза! Кога сколаса и до пазар да ходиш, и да забъркаш царицата? Дано да стане и да ви хареса!
Аз чакам дребното да се отпусне и да го местя в кошарата. После отивам да пия едно кафе за сладък сън.
Днес играх "селянката с колелото" - взех назаем един дамски велосипед от старите, без скорости и с контра. Ходих до града, отели ми се вола, на връщане е все нагорнище. Как се благославях не е истина!
Утре ако не пиша, да знаете, че е от мускулна треска.

# 590
  • София
На Миленка пак й боли ухото, има и температура 38, 5...
Какво й има на това дете, вече 4-5 месеца все й боли ухото през 4-5 дена, болката не е силна, но температура ме притеснява, на морето пи и антибиотика 10 дена... Казва, че не може да обясни болката, че боли като преглъща и има усещането, че нещо като гной й се стича от ухото в гърлото newsm78

Рано сутрин отиват да взема направлението и отиваме в студентския град, казват, че има добра апаратура...

Лека нощ, миличките!

Людачка, Милена има инфекция, която не е излекувана. Не си губи времето в Студ.град, а върви в ИСУЛ. Там има добри лекари "Уши, нос, гърло". Трябва да я видят.
Най-добър специалист по тази специалност е проф. Едрев. Той е възрастен. До колкото имам спомен приемаше в Траспортна б.ца  или в "5 -та градска"., а дали не е едно и също , като болници.  newsm78

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 23:04 от marche14

# 591
Люска, дано бързо да откриете какво и е на Миленка, и още по - бързо да оздравее детето  Hug И аз съм на мнението на Марчето за лекарите - отидете директно при добър специалист, колкото по - добър, толкова по - добре  Peace
Стефи, ужасна, ужасна трагедия. Нямам думи. Горките дечица, горкото семейство...Да не дава Господ никому такова нещастие  Cry
Ние днес пак бяхме по разходки, стандартно. Утре си имам мини - рождениче  Heart Eyes Ванко става на година и 11 месеца., обратното броене започва. На 2 септември ще се вихри купон, та знае ли се.  Миналата година не успяхме да му направим хубав рожден ден, понеже едната ми баба беше на смъртно легло и нямаше как. Няколко дни след рождения му ден тя почина, и изобщо първият му рожден ден го свързвам (и ще го свързвам винаги) с това. Тази година обаче искам да го направим по - тържествено някак си, пък и той е по - голям и вече разбира. То има доста време де, цял месец, ама аз от сега го мисля  Crazy Голяма съм кикимора  ooooh!

# 592
Ами похвалих ви се мъжа ми си беше в къщи и успях да купя сливи ( всичко останало го имам в къщи )докато децата спят ( по -точно малкото , батето отдавна не спи на обяд) та всичко беше готово и като се прибрахме докато мъжа чисти рибата аз забърках сладкиша , проблем беше как ще спят без да са яли.Ама ето че заспаха.аз от седмица нещо не мога да спя , и кафето следобед спрях...
luss определено търсете специалист че шега не бива с здравето,.
Аз така една хрема от есента като започнах работа започна да ме тормози и си откарах до пролетта ту съм добре ту хремава.Колежките се смееха че са ми съчувствали седмица двее, ама моето било вече много и споделих с личната , направление снимка синузит , до сутринта бях с отит и за месец 3 антибиотика изпих  ooooh!Та сега и посред лято съм с хрема , обоняние имам на моменти, на моменти и ушите се обаждат.
Хортензия поздравления . аз така и не се научих да каам колело, ама децата и двете ги уча , даже малчо изпреварва батко си .

# 593
Добро утро, мацки!!!
 Hug
Малкия е в нова ясла, в сборна група. Добре му понася.
Лек и хубав ден!!!!

# 594
  • Монтана
Добро утро момичета!

Спретнах една бисквитена торта на моите чавета като за начало на деня, че са си много яшнички и ще ме изядат като станат.

# 595
Добро утро!
Много усмивки днес и от мен!

# 596
  • UK
Добро утро Hug
пак рецепти имаме тука
станах рано-рано и сега въпреки, че пийвам кафенце, пак ми се спи Crazy

Коконке, и моята идея беше такава. Като пюре, за кисел, с мляко и овесени ядки. Ама тя на друго мнение.
Изчистих сливите, сложих ги в една дълбока тенджера, налях 2 пръста вода, за да не загорят и ги кипнах колкото да омекнат леко, за да мога да ги пасирам. Пасатора ти трябва да е мощен. Не съм слагала захар. Варих бурканите 15 мин. Това е.

Хортензийка това със всякакви плодове може да стане, нали?  bouquet
В малки бурканчета от детските храни ли? Аз да взема да пробвам, паък те ако не го ядат има други ящни hahaha

# 597
  • София
Добро утро!

Проф. Едрев е в отпуска цял август, та че ще отидем в студентския град - има добра апаратура и няма опашки, че на Миленка й е много лошо, има и температура....

Обаче ще заведа цялото семейство при професора като се върне...
Петьо има непрекъсната задна хрема, кога по-малко, кога повече...
Миленка целогодишно е с хрема и тази година непрекъснато й боли ухото и само антибиотици й изписват...
Аз не чувам добре и като стане мааалко по-студено - съм с болки в ушите, затова още при +10 си слагам плетена лента на ушите...

Трябва ни такъв специалист,  отиват си добрите доктори...всички са над 60... Младите са единици, които са добри специалисти! Confused

# 598
  • Монтана
Добро утро!

Проф. Едрев е в отпуска цял август, та че ще отидем в студентския град - има добра апаратура и няма опашки, че на Миленка й е много лошо, има и температура....

Обаче ще заведа цялото семейство при професора като се върне...
Петьо има непрекъсната задна хрема, кога по-малко, кога повече...
Миленка целогодишно е с хрема и тази година непрекъснато й боли ухото и само антибиотици й изписват...
Аз не чувам добре и като стане мааалко по-студено - съм с болки в ушите, затова още при +10 си слагам плетена лента на ушите...

Трябва ни такъв специалист,  отиват си добрите доктори...всички са над 60... Младите са единици, които са добри специалисти! Confused

На моита дребната щерка са пукани тъпанчетата 5 пъти 3 пъти на едното ухо и 2 пъти на другото. Изпихме купища антибиотици за 1 месец 5 антибиотика от който единия и го вкарваха венозно. Всичко това се случваше докато не отидохме при Тодоров от ИСУЛ той ни изписа едни капки тобрадекс и ни каза да направим един курс от 10 дни и след това и при най- слабата хрема да започваме да ги слагаме защото и на нея и се възпаляваха ушите от хремата.
Да чукна на дърво вече 2 години не са и пукали тъпанчетата.

# 599
  • София
Днес няма да сме в ИСУЛ - опашките са безмилостни  Peace

Общи условия

Активация на акаунт