КРУИЗИ /тема 2/

• 78 762
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Veselina K Страхотни сте, благодаря...

tanilll Нямам думи, направо ме удари в земята с нещо безкрайно любимо, трогната съм.
Много се радвам, че тръгвате на круиз, вярвай, прекрасно е...Казвай, ако има нещо да помагаме, докато още сме на линия...

Cherr-y Порт Генуа изглежда малък, събран в един отворен кръг, но въобще не е така. Корабите спират предимно на 2 терминала  Ponte Andrea Doria и Maritime Station of Ponte dei Mille на 4 пристана, разгледай картата, която съм направила:

https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … 2aa8be1&msa=0

Сайтовете
http://www.smge.it/pages_ing/doria_i.html
http://www.porto.genova.it/index.php/en/the-genoa-port/port-yest … f-ponte-dei-mille

Средното разстояние пеша е около 2 км. до Porto Antico и Аквариума. Да не говорим, че там са едни естакади и въобще не е удобно за ходене пеша.
След това имаш поне още километър до центъра, ако приемем, че това е Piazza Raffaele de Ferrari. Станаха 3 км. в едната посока, така че го преценете добре.

За автобусите Hop on, hop off , да има, спирката е на Maritime Station в по-близката част, възможно е кораба ви да е там. Ето тук виж маршрута, линията не е дълга, прецени, виж и цената…

http://www.genova.city-sightseeing.it/eng/percorsi.htm

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 09:15 от Bled

# 211
  • София
Открих и снимките от Генуа...
Така изглежда кораба ни, на порта от терасата на хотела, преди качване...

Част от пристанището...

Porto Antico

Piazza Raffaele de Ferrari

ВСИЧКИ СНИМКИ

# 212
asya02, приятно плаване! И да разкажеш, ние сме след теб!  bouquet

# 213
  • Пловдив
Здравейте!
Много хубава и полезна тема. Зарибихте ме за круиз Laughing
Отдавна се каня, но май сега вече дойде времето. Ориентирам се евентуално за MSC Divina от Истанбул (защото ще ни е най-удобно с придвижването до там като за първи круиз). Другият ми вариант е от Пирея. Ще очаквам с нетърпение отзивите на Ася от истанбулския круиз. Ще питам и в туроператорската агенция, но ако може и вие да кажете - с две деца, на 6 и 9 г., сигурно трябва да резервираме апартамент, дали ще ни допуснат в обикновена каюта (на нас не ни пречи, няма да ни е тясно, няма и да стоим много в каютата, а разликата в цената предпочитаме да оползвотворим за други неща)?

# 214
  • София
cleare Пътували сме с Divina...

включително Истанбул...Ето тук на порта в града...

Ако каютата ви е като нашата, ето я...

С балкон и канапе, няма да имате проблем с децата...

Апартаментите са много скъпи, не си струва...

# 215
  • Пловдив
Благодаря ти, Bled!
Винаги си изчерпателна и отзивчива. Убедена съм, че ще е супер. Не знам дали октомври няма да е хладно вече, но по-рано няма как да се освободим. Ще следя темата.

# 216
Bled, хиляди благодарности   bouquet , информацията ти е просто чудесна и страшно полезна!  Hug
Много готино, че ги има и ми каза, адски са ми удобни и вероятно тях ще ги ползваме!

Cleare, за Дивина и аз се бях насочила, защото е на час път със самолет, но...намаше нищо свободно до Октомври  Sad
Ако държиш на него, имай пред вид, че за последно плава в Европа и после заминава на Карибите и поне цялата 2014 ще е там.

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 14:11 от Cherr-y

# 217
Ровичкам тук от известно време в един английски сайт за екскурзийки. Предлагат екскурзии на всевъзможни портове, предназначени за круизни пътешественици като нас. Има опция за избор и по кораб и маршрут, и за конкретен порт - горе вляво.
http://www.cruisingexcursions.com/
Пращам го, защото откривам доста добри предложения, а и цените са доста изгодни. Има и разни пакети като тези на круизните компании. Въобще интересно е да се разгледа.
Сега, тъй като се задълбочих в темата и попрочетох това-онова, трябва да кажа предварително, че примерно в tripadvisor срещнах някои отрицателни отзиви за фирмата, от гледна точка, че не винаги били докрай коректни (примерно понякога забравяли, че някой е букнал от еди-къде си екскурзия и никой не отивал да го чака на порта... после уж връщали парите, ама...). Също естествено и доста опровержения и много доволни, които не са имали проблеми и препоръчват фирмата. То това си е нормално - винаги има и доволни, и недоволни.
Аз сега се замислям за ето тази оферта за Тунис:
http://www.cruisingexcursions.com/excursion.php?ID=3328&Key= … dd450768e815af4a0
27 Евро на човек за Картаген и Сиди бу саид си е наполовина от цената на екскурзията на MSC. Тук в темата доста е препоръчвано, направо като слезеш на порта, имало много фирмени таксита, бусчета и т.н., които на добри цени (поне по-добри от тези на кораба) предлагали същите турове и маршрути. Ама дали да се рискува незнам...

# 218
  • София
Veselina Познавам агенцията от един много далечен круиз. Уклончиво мнение, липса на сигурност в райони които цитираш, не те съветвам.
В La Goulette/Carthagen и Sidi Bou Said сме били два пъти, там слизане самостоятелно е напълно нежелателно. Същото беше и в Египет, охраняваха ни с джипове, автомати, дори хеликоптер прелиташе над около 50 автобуса тръгнали от порта.  Във всеки автобус имаше въоръжена охрана.
Подобно беше положението и във Витлеем. Cazablanka, Tunis също, кофти порт, немислимо слизането без групите. И т.н.
Така, че ни си го и помисляй да слизате или взимате каквото и да било на подобни места без екскурзия от кораба. Те все пак носят някаква отговорност.
Виж за какво говоря...
Така ни пазеха...

А това е охраната от автобуса...

Да не вземеш да се стресираш сега, който го е страх да не ходи в гората или да си стои на кораба, на басейна, нали.

# 219
Veselina K, ние миналата година ползвахме такова фирменно такси от порта в La Goulette и сме много недоволни.
Срещу 50 евро за двама, трябваше да ни закара до Тунис, да ни разведе из града и да ни покаже забележителностите, да посетиме някакъв сук. Нищо подобно не се случи. Закара ни в някакво предградие в някъкъв малък пазар за сувенири. Уговаряше ни от коя сергия да си купиме нещо, после ни заведе в някакво кафене да пиеме чай и кафе. През цялото време ни се оплакваше, че има 5-6 деца, болна жена и т.н. На връщане към кораба мина покрай някаква катедрала и една джамия и това беше...Накрая спря на порта далеко от кораба и много настояваше за бакшиш. Трябваше да слезем и да ходим пеша до кораба.
Тази история е единствения неприятен момент от първия ни круиз със Сплендида.
Синът ни и сапругата му избраха екскурзия с джипове от MSC. Времето беше лошо, валеше дъжд и в затворените джипове нищо не са могли да разгледат. Тунис беше голямо разочарование за нас.

# 220
  • София
SofiaBG Това имах предвид...Разочаровани сте от водача, а не от Тунис, и рефлектира.
Внимавайте много в тези части на света, могат да не ви покажат нищо освен места за пазаруване. Защото те после получават процент от купеното.
Нашите спомени са прекрасни, от забележителностите...Thermes d'Antonine, музея на  Carthage, Sidi Bou Saïd. Като изключим разбира се, че това е далеч от нашия начин на живот.

# 221
Отново благодаря за отзивчивостта на всички, от тук получих мн полезна информация   bouquet
И понеже нашето пътуване е другата седмица /оле а не съм се подготвила хич/ продължавам да питам!
1/ Относно хранене на борда на кораба -
"На борда на кораб Ruby Princess има:
3 основни ресторанта,в които храненето е включено в цената на круиза:
‐ 1 основен а la ‐carte ресторант по традиционна схема на хранене за вечеря (1‐ва и 2‐ра вечеря)
‐ 2 основни a‐la‐carte ресторанта по гъвкава схема на хранене “AnytimeDining” ‐ това означава,
 че нямате определена маса и час за хранене на вечеря, в рамките на работното време на ресторантите (между 17:30 и 22:00 часа).Това е начина за хранене на вечеря, предвиден за Вашата група.
Закуската и обядът в основните ресторанти са винаги от типа AnyTimeDining"
Какво означава, че е 2/ е предвидено за нашата група, а за дневните хранения..?
2/ За ползването на басейните има ли някакъв ред или може по всяко време, дали има други изисквания и ограничения
3/  дайте предложения какво непременно трябва да се види във Венеция, Дубровник, Корфу и Олимпиа
Ползвали ли сте навигации при придвижването си, ако сте без група?
Благодаря предварително  smile3525

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 01:13 от DeiziL

# 222
  • Варна
Изключително некоректно е да питате едни и същи елементарни въпроси които са стотици пъти подробно описани само две три страници назад без да си направите елементарно усилие да попрочетете нещо.

# 223
  • София
Ех, peterky приятелю, спокойно, нали знаеш, че винаги има първи път. Благодаря, че искаш да ми спестиш писането, но може да няма време за четене, да бърза и т.н. Аз не се дразня, въпреки, че не смогвам тук и два пъти повече на лични, но го правя с удоволствие. Така, че питайте спокойно, когато има време ще отговаряме или ще ви насочваме назад в темите.

DeiziL Сигурно вече си прочела необходимото, но винаги има и нови неща.
За едното, което питаш наистина е сравнително ново, тоест AnytimeDining или Open Seatting/писах наскоро и за него/. Което дава възможност да се храните във втория ресторант непрекъснато в посоченото време. Това е много удобна схема, с оглед на това да не се бърза, да не се съобразяваш с време и маса. Наложи се много бързо, защото голяма част от хората се хранят на бюфет и в основните ресторанти има достатъчно места.
Първата схема е ясна, точна маса, точен час.
Тези неща не важат за закуска и обяд в ресторантите/не на бюфета, прави разлика/. При тях винаги е свободната схема.
Но ти пропускаш бюфета, там няма никакви ограничения в работното за него време, така че глад е изключен.
Басейни, джакузи, фитнес, аеробика са безплатни и няма ограничения...
Извинявай за третият въпрос нямам време, но ще се опитам да ти помогна допълнително...

# 224
  • Варна
Ех, peterky приятелю, спокойно, нали знаеш, че винаги има първи път. Благодаря, че искаш да ми спестиш писането, но може да няма време за четене, да бърза и т.н. Аз не се дразня, въпреки, че не смогвам тук и два пъти повече на лични, но го правя с удоволствие. Така, че питайте спокойно, когато има време ще отговаряме или ще ви насочваме назад в темите.

To не е неуважение спрямо теб точно , ако искаше да е само спрямо теб да беше на лични!!!Освен всичко друго на трапа работи денонощно рецепция с десетки в момента на качването тъпакоустойчиви момченца и момиченца които отговарят изключително търпеливо и подробно на всички възможни въпроси на десетина езика.На тази рецепция и през останалите часове на денонощието също има мнооооооооооого търпеливи хора.!!!!
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт